TOT INAINTE CU… SERVICIILE SECRETE! MELESCANU (SIE) se auto-propune candidat la Presedintie, MAIOR (SRI) dat ca sigur “parte a conducerii viitoare a Romaniei” de catre neo-securistul GHITA, amicul influent al lui Ponta

17-01-2014 7 minute Sublinieri

Seful SIE: EUROSCEPTICISMUL – PRINCIPALA AMENINTARE PENTRU ROMANIA!

TUPEUL SECURIST CA “TRANSPARENTA”:

Tot ce este semnal audio, video și așa mai departe și iese în atmosferă, este interceptat. Majoritatea sunt însă criptate și problema e dacă poți să le decriptezi. Dar de interceptat, se interceptează. Și noi facem asta și toată lumea”.

securitate

Directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, a declarat in emisiunea“Impartial” difuzata de Digi24, raspunzand unei intrenari, ca nu a discutat despre o posibila candidatura la prezidentiale insa, este disponibil in cazul in care exista un interes. Seful SIE a adaugat ca vrea sa se intoarca in politica, dupa aceasta “paranteza deschisa” reprezentata de mandatul la conducerea SIE si ca “ar fi mare pacat” sa nu poata fructifica toate informatiile pe care le-a obtinut in aceasta perioada. Intrebat cum anume sa fructifice aceste informatii, Melescanu a aratat ca acest lucru se poate face “intr-o singura situatie, in care ai o pozitie care iti da autoritate si ai prerogative pe un anumit domeniu”.

Teodor Melescanu a explicat, la Digi24, ca inaintea alegerilor din 2012 a fost vorba despre acuzatii “din afara, fara sa existe un argument”.

“SIE e considerat de foarte multa lume ca un fel de briceag elevetian cu care poti sa rezolvi orice. Un instrument mic, un cutit, cu care poti sa schimbi suruburi, sa repari o motocicleta, o masina. Din pacate, in momentul in care ai o asemenea imagine, este foarte greu pentru politicieni, pentru publicul larg, sa nu creada ca tu nu poti sa faci si alte lucruri, inclusiv in materie politica”, a spus Teodor Melescanu.

El a explicat ca seful SIE este singurul numit politic in aceasta institutie, in timp ce toti ceilalti angajati, incepand cu adjuncti, sunt numiti strict pe criterii de competenta. “Acest lucru ii face pe toti angajatii SIE sa fie constienti ca singura aparare pentru ei este apararea legii. In al doilea rand, nu au niciun fel de motivatie sa ajute pe unii impotriva altora, pentru ca ei nu fac politica”, a spus Teodor Melescanu.

Seful SIE a subliniat ca, atunci cand vine vorba de promovare in cadrul serviciului, criteriile sunt foarte stricte, pe baza de punctaj, astfel incat nimeni nu poate avansa pe baza sprijinului politic. “Chiar daca ai fost foarte loial unuia in subteran, sa zicem, nu te ajuta cu nimic in cariera. De aceea, din punctul meu de vedere, nu inteleg care ar putea fi motivatia”, a spus Teodor Melescanu. El a explicat ca este singurul din cadrul SIE care tine legatura cu politicienii.

“Mai ales in perioadele electorale sau de mai mare tensiune, unul din principiile fundamentale pe care le-am urmat a fost de a avea contacte cu toata lumea. Nu consider ca trebuie sa dam unora informatii despre altii. Daca sunt necesare in activitatile decidentilor, se transmit tuturor, fara favoritisme sau discriminare“, a spus el.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu a spus ca se va intoarce in politica, dupa aceasta “paranteza deschisa”, cum a numit el mandatul la conducerea SIE: “Imi place, mi se potriveste si as dori sa o exercit in continuare, dar sunt constient ca se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu inseamna melescanu_si_basescu_25901300ca viata mea s-a terminat. Percep pozitia de director al SIE ca o paranteza in cariera politica, o paranteza deschisa, care oricand imi va da posibilitatea sa revin. Ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada”, a spus el.

Intrebat cum anume sa fructifice aceste informatii, Teodor Melescanu a continuat: “Fructificarea se poate face intr-o singura situatie, in care ai o pozitie care iti da autoritate si ai prerogative pe un anumit domeniu, ca e politica de securitate, de aparare, cunosti foarte multi oameni, cunosti foarte multe lucruri care se intampla in spatele scenei. Daca e sa fac o paralela a SIE, ma gandesc la perioada din tinerete cand am jucat polo. Era o diferentiere foarte clara intre ceea ce se intampla la suprafata, spectaculos si frumos, si ceea ce se intampla sub apa, unde se dau picioare, coate. Sunt doua lumi paralele. E foarte important nu sa ai o informatie, dar sa intelegi de ce s-au intamplat anumite lucruri […] Inteleerea acestor lucruri care la suprafata d emulte ori este greu de inteles, intelegerea acestor lucruri este pentru mine, probabil, cel mai important atu pe care l-as avea in politica”.

In plus, spune Teodor Melescanu, “imi doresc sa pot veni in fiecare seara la televiziune si sa fac comentarii, sa-mi exprim opiniile”.

Intrebat daca ia in considerare o posibila candidatura la prezidentiale, seful SIE a raspuns: “N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, in cazul in care va exista un interes”.

Directorul Serviciului de Informații Externe Teodor Meleșcanu a declarat, aseară, într-o emisiune TV, că 95% din totalul sateliților declarați ca fiind „de studiu” sunt sateliți de spionaj.

„Nimeni nu e atât de infantil încât să-și închipuie că nu se ascultă. Evident că se ascultă. Evident că una din sursele cele mai importante de informații pentru un serviciu, inclusiv la noi, sunt semnalele radio, audio. 95% din sateliții care se învârt în spațiul extra-atmosferic pentru studierea pașnică a cosmosului sunt sateliți de spionaj”, a spus Meleșcanu într-o emisiune la Digi 24.

De asemenea, acesta a adăugat că nu interceptarea mesajelor este problema, ci decriptarea lor. „Tot ce este semnal audio, video și așa mai departe și iese în atmosferă, este interceptat. Majoritatea sunt însă criptate și problema e dacă poți să le decriptezi. Dar de interceptat, se interceptează. Și noi facem asta și toată lumea (…) Sigur, dacă sunt criptate, ajungi mai greu la ele. Înseamnă că au valoare mai mare”, a punctat Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă și SIE ascultă decidenți politici din alte țări, directorul instituției a răspuns: „Nu, dar de multe ori ajung asemenea semnale și la noi”. Șeful SIE a precizat că România, odată intrată în NATO, s-a obligat prin tratat să nu aibă operațiuni pe teritoriul altor state „nici de interceptare nici de alt tip”.

Meleşcanu a adăugat că nu a fost surprins că Angela Merkel a fost interceptată și nu exclude varianta ca oficiali români să fi fost interceptați, dacă au vorbit de pe telefoane mobile obișnuite în străinătate.

Pe de altă parte, Meleșcanu a dat de înțeles că este posibil ca decidenți români să fi fost ascultați de servicii străine, mai ales dacă au avut convorbiri din străinătate, de pe telefoane necodificate. „Eu personal nu exclud. Mai ales dacă au vorbit din străinătate pe telefoane mobile obișnuite, e foarte posibil (…) Noi facem această recomandare tuturor beneficiarilor: vă rugăm frumos nu vorbiți pe telefonul mobil, mai ales dacă sunteți în străinătate, într-o deplasare. Aveți ceva de vorbit? E o ambasadă, sunt posibilități de a comunica. Dacă beneficiarul respectă sau nu, sigur că e opțiunea lui”, a mai spus Teodor Meleșcanu.

Principala amenintare externa la adresa Romaniei este reprezentata de evolutiile din Uniunea Europeana spre miscari eurosceptice si extremiste, a declarat joi seara seful Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, care a afirmat ca isi doreste sa revina in viata politica, dupa ce nu va mai fi seful spionajului extern.

“Cel mai mare pericol extern este legat de evolutiile din UE spre o zona de extreme in care lumea incearca sa se intoarca la niste solutii vechi, nu spre viitor“, a afirmat Melescanu, la Digi 24.

Acesta a notat ca acest gen de miscari politice “pare sa castige teren” si reprezinta o amenintare pentru toata lumea, deoarece “se afecteaza principiile solidaritatii, colaborarii” intre tarile membre. “Fiecare va incerca sa-si rezolve problemele in interiorul frontierelor nationale”, a precizat acesta, adaugand ca “ne putem astepta la o crestere destul de importanta a reprezentarii euroscepticilor” la alegerile pentru Parlamentul European.

Intrebat daca isi doreste sa reia cariera politica, Teodor Melescanu a spus ca nu si-a pus “problema permanentizarii sau a unei misiuni de lunga durata la SIE”.

“As dori sa o exercit in continuare dar se va termina la un moment sau altul”, a declarat seful SIE, mentionand ca vede aceasta functie ca o “paranteza deschisa in cariera politica”. “Chiar ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot sa fructific toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada”, a comentat fostul ministru de Externe.

Intrebat de moderatorul Luca Niculescu la ce se refera, Melescanu a raspuns: “Cunosti foarte multi oameni, lucruri care se intampla in spatele scenei”.

[…]

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a vorbit într-un interviu pentru ziarul Bursa despre posibilitatea ca şeful SRI, George Maior, să candideze la Preşedinţie.

maior_60044600„Mulţi oameni şi analişti îl consideră pe George Maior unul dintre cei mai valoroşi şi echilibraţi lideri ai ţării noastre. Eu cred că poate să se califice pentru orice funcţie în România. Totuşi, jocul nu e despre indivizi, ci despre echipe. Contează şi nu contează cine este preşedinte. Contează în totalitate cu ce oameni se înconjoară. Sunt absolut convins că George Maior şi alte personalităţi ca domnia sa vor face parte din viitoarea echipă de conducere a României. Avem nevoie de o nouă generaţie de lideri deştepţi, curajoşi şi responsabili.”, a spus Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a avut numai cuvinte de laudă la adresa SRI.

“SRI a jucat şi va continua să joace un rol important în societate. De aceea a fost creat. Este ultra apreciat de partenerii externi. George Maior este o capacitate şi poate să ajute mult cu echilibrul şi calmul său. Domnia sa are o educaţie superioară multor lideri din ţara noastră, iar prin prisma celor 7 ani în funcţie are o experienţă uriaşă. Nu cred că atacă nimeni astăzi statul de drept. Se mai fac greşeli, dar fundamental, politicienii români, magistraţii, oamenii de afaceri şi chiar şi oamenii simpli, acceptă şi îşi doresc domnia legii. Societatea românească are şi alţi anticorpi pentru a se păzi. SRI este prima instituţie care s-a conectat la valorile occidentale şi care s-a reformat. Cred că media de vârstă din cadrul structurilor SRI este sub 35 de ani, iar modelul lor organizaţional este implementat de multe alte servicii din lume”, a spus deputatul PSD.

Despre soarta USL

Pe de altă parte, după ce televiziunea lui a cântat prohodul USL de dimineaţă până seara, Sebastian Ghiţă, el însuşi foarte critic cu Crin Antonescu, vrea ca PSD şi PNL să se unească într-o singură formaţiune, „un partid din a treia generaţie”.

Întrebat în interviul citat dacă USL se va rupe, cu cine ar putea face alianţă PSD ca să câştige alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a răspuns:

“Nu mor caii când vor câinii! Să nu ne grăbim şi să cântăm prohodul USL. Poate că, la sfârşit, PSD şi PNL se vor uni într-un partid din a treia generaţie. Un fel de New Labor. O construcţie progresistă. Ponta poate deveni un Tony Blair al Estului Europei. Orice partid trebuie să se unească cu interesul public legitim, dacă vrea voturi”.

Întrebat totodată dacă crede că USL îşi va păstra actuala structură până la alegerile europarlamentare şi până la alegerile prezidenţiale, Ghiţă a spus:

USL este un proiect care a livrat stabilitate guvernamentală. Trebuie să trecem la etapa predictibilităţii politice pentru a spera la creştere economică şi continuitate. Banii fug de scandal. Bunăstarea nu face casă bună cu gâlceava. Doar proştii se ceartă degeaba. Toţi ştim că duşmanul binelui e mai binele. Politicienii trebuie să livreze stabilitate. Cred că USL va rezista. Astfel, PSD trebuie să-şi dezvolte politicile sociale, iar PNL să propună un tip de echilibru în piaţă. Soluţia trebuie să fie de tipul « win-win ». 

Sebastian Ghiţă a evitat însă să-l indice pe Crin Antonescu drept candidatul cu şanse la Preşedinţie. Întrebat cine este “omul potrivit pentru a ajunge la Cotroceni”, Ghiţă a răspuns:

“Am mai spus-o. Antibăsescul! Nu e o critică la adresa preşedintelui, dar viaţa nu e făcută doar din luptă. După nori trebuie să iasă soarele. Impunerea unor standarde europene în justiţie a fost o chestiune bună. S-au făcut în trecut şi abuzuri în numele independenţei justiţiei. Gata! A trecut! Eu cred că acum justiţia este separată de politic şi de economic. Dosarele nu se mai fac şi nu se mai judecă pe bază de presiuni politice sau de şpăgi. Justiţia a ajuns să fie suficient de matură încât să se poată proteja şi singură, nu mai necesită “protecţia” politicienilor. Nici măcar Băsescu nu va mai putea fi suspectat de aşa ceva. Tiberiu Niţu, Laura Kovesi, Lidia Stanciu, noile echipe din CSM, Robert Cazanciuc, sunt oameni deasupra oricăror bănuieli. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vegheze asupra societăţii”.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “TOT INAINTE CU… SERVICIILE SECRETE! MELESCANU (SIE) se auto-propune candidat la Presedintie, MAIOR (SRI) dat ca sigur “parte a conducerii viitoare a Romaniei” de catre neo-securistul GHITA, amicul influent al lui Ponta

  1. Patetic, Melescanu a pierdut cu succes la alegerile pt presedentie la care a candidat in trecut, si de atunci tot spera. Poate de aceasta data cu ajutorul serviciilor… Nooo.

  2. Pingback: SPRE “DEMOCRATIA” MILITARIZATA DE SPIONAJ. “Poate vom trăi vremuri când a-ţi stropi florile din grădină va fi socotită o activitate antistatală şi contrasistemică pe cont propriu…” - Recomandari
  3. Pingback: In chestiunea “ACOPERITILOR”. Auto-deconspirarea lui TURCESCU si o dezbatere ratata - Recomandari
  4. Pingback: CU CAPUL ROMANIEI PE MASA. SRI versus SIE: “cheia” alegerilor prezidentiale? - Recomandari
  5. Pingback: Ce se vede din ROMÂNIA dupa ce MASCARADA PSEUDO-MISTICA a “colonelului” TURCESCU a tras putin capacul haznalei neo-securiste: INECAREA DEMOCRATIEI SI A PRESEI LIBERE IN SMARCURILE PUTUROASE ALE MLASTINII “ACOPERITILOR”: “Int
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare