CU CAPUL ROMANIEI PE MASA. SRI versus SIE: “cheia” alegerilor prezidentiale?

25-09-2014 2 minute Sublinieri

SIE-vs-SRI

Se pare ca acum s-au facut echipele care vor sa cucereasca monopolul puterii reale in Romania, iar ultimele evolutii politice par sa arate ca politicul a devenit intru totul confiscat de serviciile secrete. Bomba cu ceas aruncata de Turcescu, candidatura oportuna a lui Melescanu, care din fruntea SIE s-a aruncat direct in campania pentru prezidentiale (si care are sanse apreciabile daca ne gandim ca cei mai solizi competitori pot fi scosi din cursa) si unele directii propagandistice colportate mediatic par a ne confirma atat acest lucru, cat si faptul ca are loc o confruntare tot mai acerba si mai fatisa intre SRI si SIE.

Avem in fata un teatru metasecuristic, in care unii vor sa se ascunda (SRI), iar ceilalti se deghizeaza in “civili” cu agenda …anti-securism (SIE). Astfel, mass-media antipontista si pro-Macovei, precum si unii agenti de influenta, s-au focalizat tot mai mult pe seful SRI, George Maior, dat ca posibil premier in eventualitatea in care Ponta ar castiga alegerile. Asta ar demonstra, zice propaganda SIE, ca premierul ar avea dubla comanda (unii actori politici si mediatici din aceasta zona nu aveau nicio problema cu varianta Maior actor politic de prim-plan – si asta destul de recent).

Tema serviciilor este speculata, totodata, de Monica Macovei, care se pozitioneaza critic pe subiect, punandu-se pe acest val care preocupa opinia publica si care a fost inflamat deliberat si sistematic de T. Basescu. Intr-adevar, candidata “anticoruptiei” se reinventeaza si pe aceasta tema, asa cum comunistii securisti din 2004 s-au reinventat in anticomunisti, punandu-se oportun pe valul inca vibrant la aceasta tema atunci.

In acelasi registru par sa fie lecturabile si recentele conflicte intre Curtea Constitutionala si SRI pe tema “legilor supravegherii” (bineinteles ca CCR are dreptate pe fond, insa pare ca motivatiile acestor decizii sunt ceva mai… “complexe”). Atrage atentia indeosebi o reactie ciudata a lui Maior, care l-a nominalizat punctual pe Morar pentru deciziile de respingere a acestor legi:

Ma mir ca oameni care au activat in domeniul aplicarii legii, ca domnul Morar (Daniel Morar, fost sef al DNA – n.r.), de exemplu, care este in Curtea Constitutionala, (…) nu poate privi lucrurile si din aceasta perspectiva.

Da, e vorba de acel Daniel Morar – fostul sef al DNA, subalternul Monicai Macovei, care s-a folosit din plin de stenogramele SRI in procesele institutiei pe care o conduce, care nu a avut absolut nicio problema sau strabatere civica pana acum fata de metodele de politie politica folosite in Romania. Maior stie de ce il evoca astfel pe fostul sef al DNA.

Hotnews a prezentat acest conflict drept unul intre “serviciile de informatii si institutiile civile”. Aceasta teza este doar nutret pentru prosti. Pur si simplu serviciile secrete joaca la ambele capete. La unul din ele, il avem pe Ponta, “mandru, ortodox si nationalist”, cu “marea unire” in suflet. Pare ca mare parte din SRI este in aceasta tabara. In cealalta tabara, a SIE, o avem pe Monica Macovei, “luptatoarea anticoruptiei”, “emanatia societatii civile”, “eroina anti-sistem“, inspiratia “occidentalistilor” si a “diasporei”, sprijinita de reteaua NEC-Humanitas si de structurile SIE, dupa toate aparentele. (Actori de genul Elenei Udrea par a fi la mijloc – in sens de conexiuni). Si cam atat.

Ah… nu e doar atat. Confruntarea, mizera, mincinoasa, are loc pe capul Romaniei pe masa. Ca miza. Ca tot e sezonul decapitarilor. Un fleac…

“Cuvantul Ortodox”

serv


Categorii

Alegeri in Romania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “CU CAPUL ROMANIEI PE MASA. SRI versus SIE: “cheia” alegerilor prezidentiale?

  1. Cea mai “faza” tare: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18179607-elena-udrea-pronunta-impotriva-exploatarii-gazelor-sist-fracturarea-hidraulica-nociva-pentru-mediu.htm

    Asta arata doar ca in aceasta campanie se va zice orice, oricum, oricat! Pe sistemul Iris, “sa nu crezi ce-ti spun acum, sa nu crezi NIMIC, doar BALOANE DE SAPUN”…

  2. Mie unul inca nu-mi vine sa cred ca se va sfârși cu seria de ESCU la presidenția României. Ar fi Dan Diaconescu pe lista celor 14 dar nu cred ca are șanse sa ia mai mult de 5%.

  3. Despre Monica Macovei a confirmat generalul Rogojan, fost SRI ca “a avut pregatire pentru misiuni externe”.

    http://www.cotidianul.ro/prezidentiabili-sub-steaguri-straine-pe-mana-cui-dam-romania-247198/

  4. Pt admin: păi este nevoie casă fie tot spectrul reprezentat. Tactica nu este nouă, a mai fost folosită cu succes începând cu Revoluţia Franceză, când fiecare partidă avea francmasonii ei, deşi ele se duşmăneau şi căutau să atragă de partea lor cât mai mulţi fraieri. Ca acum. Tb ca să fie toate dezideratele poporului mâncător (pardon, alegător) reprezentate, indiferent cât de contrare sunt.
    Parcă totuşi lipseşte încă o partidă naţionalistă, care să tragă pt ţăranul român, amăreşteanul român, orăşanul român…

  5. @Ioan

    Poate se marita una din doamne cu vreun …escu.

  6. De pe facebook:

    cine n-a apucat (măcar ca mine, din întîmplare) să urmărească interviul d-nei Monica Macovei la emisiunea lui Teo Trandafir nu-și poate da seama ce-a pierdut.
    cu o seninătate dezarmantă, candidata la președinție a depănat niscai amintiri despre eroica sa activitate în Kosovo, imediat după război, în calitate de misionar OSCE.
    sper că n-am înțeles eu bine, întrucît ce am înțeles m-a lăsat cu gura căscată. de exemplu:
    – a povestit suav cum umbla din casă în casă și căuta oameni pe care să-i facă procurori și judecători, că nu erau (!);
    și-a mai amintit și cum își distribuiau roluri (astă-seară, tu ești procuror, eu judecător, alălalt avocat), constituindu-se într-un soi de tribunale sui generis, ca să condamne diferite delicte prin satele albaneze;

    – în fine, pentru că mașina era oficială și nu era controlată, s-a lăudat cum a transportat în portbagaj sîrbi către Grecia sau Macedonia, ca să nu-i împuște albanezii.
    detașarea cu care relata aceste abuzuri justițiare (poate pentru că ilegalitatea lor s-o fi prescris) a făcut-o pînă și pe Teo Trandafir (care a auzit, totuși, multe enormități debitate la televizor) să observe, la un moment dat: cam rudimentar!
    oricum a fost o revelație: am înțeles, în fine, și eu de ce această doamnă se închipuie exclusivă gestionară a dreptății naționale, pe principiul ”fiat Macovei, pereat mundus”, ceea ce-n traducere liberă ar însemna: dacă o ai pe Monica Macovei, nu mai e nevoie de lege.

  7. Invitată la emisiunea ”Teo Show” difuzată de Kanal D, Monica Macovei a venit în emisiune cu un cadou special, care a șocat-o pe prezentatoarea Teo Trandafir.

    Cu afirmația ”acesta este un cartuș de la un glonț care a omorât oameni”, candidatul la Președinție, Monica Macovei, i-a întins moderatoarei un cartuș de la un glonte de mitralieră, care a fost cules pe un câmp de luptă din Bosnia&Herţegovina, așa cum afirmă chiar ea.

    Macovei a activat aproape 3 ani la Biroul din Bosnia&Herţegovina al Consiliului Europei, în calitate de expert în reforma justiției.

    Gestul său a lăsat-o fără grai pe Teo Trandafir, care răsucea nedumerită în mână cartușul, neînțelegând cum ar trebui să reacționeze și ce ar trebui să spună.

    http://www.evz.ro/macovei-la-emisiunea-teo-show-acesta-este-un-cartus-de-la-un-glont-care-a-omorat-oameni.html

    Ca Vadim odinioara?

  8. Pingback: Ce se vede din ROMÂNIA dupa ce MASCARADA PSEUDO-MISTICA a “colonelului” TURCESCU a tras putin capacul haznalei neo-securiste: INECAREA DEMOCRATIEI SI A PRESEI LIBERE IN SMARCURILE PUTUROASE ALE MLASTINII “ACOPERITILOR”: “Int
  9. Femei care nu au fost capabile şi demne de o famile serioasă şi stabilă, se simt şi se cred demne şi capabile să conducă un popor adus la culmea sărăciei şi mizeriei pe tate planurile, în funtea unui popor de asistați social, de leneşi, de pupuători de oase de morți şi mentalități de ev mediu, în fruntea unui popor de care se lipseşte şi se leapădă, inglistanul, germanistanul… (şi la care care actuală stare au contribuit cu dragoste de… ,,mamă” în haitele politice distrugătoare în care au activat până acum).
    Monica a venit cu un cartus (ucigaş), şi cu merite pe care cartuşul i le certifică.
    Cu ce va veni Elena în replică ? Cu tuburi de obuzier di Ucraina, cu fuseilajul avionului doborât de separatişti ? Nu. Că nu are eroisme care să i le certifice. La gazeke de şist… nu are eroisme nici implicări. Doar speculații oportuniste, că e ocazie nemaipomenit de bună. A… uitasem eroismul paraşutei.
    Marele absent de pe lista celor (13?), 14 aspiranți este Cernea. Încă nu e timpul lui pentru…

  10. Multe femei au luat o bata pe spate in incercarea de a intemeia o familie demna si stabila si ar vrea sa fie libere la ora asta. Nu asta e problema acestor femei candidate la presedintie. Eu am o sora nemaritata si cunosc multe femei nemaritate sau divortate. Nu e treaba noastra sa le tineme lumanarea ce fac sau nu fac. Asa si Ponta, de exemplu, e la a doua casatorie si iarasi nu e treaba mea sa-l judec la aspectul asta. Fata de nemti si de englezi am avut mai tot timpul o atitudine mai degraba de milogi, asa ca nu cred ca am fost vreodata in centrul atentiei lor. Inteleg duhul frustrarilor, dar pana la urma n-avem de unde sa scoatem candidati care sa placa la toata lumea. Eu am fost in strainate si peste tot romanii figureaza drept foarte inteligenti si harnici. Nu ma refer la hoti, desi si aia sunt la fel de inteligenti si de harnici, din pacate.

  11. Ileana,
    Ai văzut acestea (ce le pomeneşti), la Elena sau Monica?.
    Vai de marea familie, care este România, cu aşa soții sau mame ce de dragul banului, a gloriei personale, a beției puterii, care cu scuze moderne se leapădă de însoțirea ne convenabilă pentru una în care crede că va fi ultra satisfăcută.

  12. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
  13. Pingback: MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre - Recomandari
  14. Pingback: “RAZBOIUL LUMILOR BOLNAVE”. Alegerile prezidentiale: intre CEARTA POLITRUCILOR, TRADAREA INTERESULUI NATIONAL si POGROMUL IMPOTRIVA SARACILOR - Recomandari
  15. Pingback: ALEGERI PREZIDENTIALE – TURUL I. Valsul marionetelor si lectia neinvata a ”inteligentilor cu dinti”. URA FATA DE ROMANIA SARACA, OPORTUNISMUL DE SCOALA NOUA SI ROMANIA NEREPREZENTATA - Recomandari
  16. Pingback: ROMÂNII IMPOTRIVA ROMÂNILOR – miza campaniei electorale? [video]/ “Elite” si gloata, idoli si maniheism oportunist - Recomandari
  17. Pingback: PROPAGANDA INFLAMEAZA ROMANIA. Pana unde va ajunge fanatizarea romanilor? ANALIZE, MECANISME SI MIZE ALE JOCURILOR CU FOCUL PREZIDENTIALELOR - Recomandari
  18. Pingback: SCANDALUL DEZINFECTANTILOR SAU CUM A AJUNS RAZBOIUL SIE vs SRI SA SE DESFASOARE PE SANATATEA ROMÂNIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare