CAT DE RISCANT ESTE INTERNETUL WI-FI DIN SPATIILE PUBLICE (video)

3-04-2014 56 secunde Sublinieri

Internetul oferit gratuit in spatiile publice poate fi extrem de periculos, pentru ca datele din telefoane sau tablete sunt usor de furat.

Specialistii avertizeaza ca informatiile sunt expuse unor atacuri cibernetice, chiar daca nu folosim telefonul, ci doar este conectat la reteaua WI-FI.

Daca au aceste date, hackerii ne pot accesa foarte usor email-ul si conturile bancare de pe retelele de socializare.

Odata ce v-ati conectat la o retea publica gratutita de internet oricine poate sa vada ce site-uri accesati, datele personale si chiar parolele unor conturi pe care sunteti deja logat.

Pentru asta e nevoie doar de o simpla aplicatie specifica hackerilor si atata timp cat ramaneti conectat la reteaua respectiva transferul de date continua, chiar daca telefonul sta pur si simplu langa dumneavoastra.

Reporterul Stirilor ProTv a facut un experiment cu un specialist in securitate informatica: “Asta este efectiv tot traficul care circula acum prin telefonul meu. Parolele sunt undeva in acest trafic, in momentul in care il analizam vedem numele de utilizator si parola asociata”.

EXPERIMENT Stirile ProTV:

REPORTER: Facem o demonstratie sa vedem: m-am conectat la o retea.

HACKER: Deja vad conexiunile dintre telefon si serverul Google si invers de la serverul Google catre telefon. Odata inregistrate, datele sunt foarte usor de folosit.

Exista insa si aplicatii care ne protejeaza. Odata instalat serviciul VPN va puteti conecta linistiti la orice retea publica pentru ca datele interceptate sunt criptale. Multi nu stiu care sunt riscurile la care se expun, sau le cunosc, dar le ignora.

Din pacate, Romania este pe locul doi intr-un studiu realizat de Verizon in ceea ce priveste sursa atacurilor cibernetice, dupa China.

Peste 60% dintre romanii care acceseaza internetul folosesc dispozitive mobile si retele wifi. Tocmai de aceea trebuie sa fie atenti si sa-si protejeze datele personale.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CAT DE RISCANT ESTE INTERNETUL WI-FI DIN SPATIILE PUBLICE (video)

  1. “hackerii ne pot accesa foarte usor email-ul si conturile bancare de pe retelele de socializare”?!? Cine isi expune informatii despre conturi pe retelele de socializare?

  2. cred era doar “conturile de pe retelele de socializare”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare