(video) TELEFOANELE INTELIGENTE (smartphone): instrumente sofisticate de spionaj

24-09-2011 43 secunde Sublinieri

Purtam asupra noastra, aproape non-stop, un adevarat instrument de spionaj. Telefoanele inteligente nu ne servesc doar pe noi, ci pot sa ne “toarne” oricand catre cei care abia asteapta informatii cu caracter persoanal de la milioane de utilizatori.

Totusi, fiecare dintre noi poate sa le taie accesul, butonand putin prin setarile telefonului. Trebuie doar sa ne dam seama cat de adanc pot intra in viata noastra daca nu o facem. Mai exact, telefoanele de noua generatie stiu exact unde va aflati datorita GPS-ului, au memoria necesara pentru a inregistrat toate informatiile transmise intr-o zi, iar reteaua wireless trimite toate aceste date unor pagini de internet. Fara sa-si dea seama, clientii lasa astfel in urma o cantitate uriasa de informatii personale.

Iar cifrele le dau dreptate specialistilor. 80% dintre utilizatorii de telefoane inteligente din Statele Unite nu au niciun fel de sistem de securitate instalat pe telefon. Iar 25% nu stiu nici macar cum sa foloseasca o astfel de aplicatie. Cu toate acestea, aproape jumatate dintre ei s-au gandit cu ingrijorare ca cineva i-ar putea monitoriza. Dar, cam atat.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “(video) TELEFOANELE INTELIGENTE (smartphone): instrumente sofisticate de spionaj

  1. Pingback: Wikileaks "da in vileag" RETEAUA MONDIALA CARE NE SPIONEAZA/ Rolul "postacilor": SA OTRAVEASCA DEZBATERILE ONLINE/ Retele sociale, Facebook si gigantii internetului: SISTEME DE SUPRAVEGHERE (stiri internet)
  2. Pingback: PREDICTIA LOCATIEI SI A PREFERINTELOR PERSONALE: noua frontiera a smartphone-urilor, camerelor de supraveghere si Facebook-ului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: CAT DE RISCANT ESTE INTERNETUL WI-FI DIN SPATIILE PUBLICE [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare