update: PROTESTE IMPOTRIVA LUI ERDOGAN/ Accident de mina terifiant in TURCIA: PESTE DOUA SUTE DE MORTI SI ALTE SUTE DE PERSOANE BLOCATE IN SUBTERAN (video)

14-05-2014 2 minute Sublinieri

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, miercuri, la Ankara, împotriva a sute de studenţi care manifestau împotriva regimului islamo-conservator pe care-l consideră vinovat de accidentul în care au murit 205 mineri în vestul ţării, a constatat un fotograf AFP. Şeful Guvernului turc a anunţat un nou bilanţ provizoriu de 238 de mineri morţi în urma catastrofei industriale.

UPDATE 18:12 Manifestaţie împotriva lui Erdogan la locul accidentului din Turcia – presă

Câteva zeci de locuitori furioşi din oraşul Soma, în vestul Turciei, scena unei catastrofe în domeniul minier, au manifestat miercuri împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la locul accidentului, cerându-i să demisioneze, scrie agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

Manifestanţi au atacat vehiculul oficial al premierului, în pofida dispozitivului poliţiei, lovindu-l cu piciorul, potrivit agenţiei.

Erdogan, care a ieşit din maşină în huiduielile protestatarilor, a intrat într-un magazin, de unde a ieşit peste câteva minute, potrivit unor imagini difuzate de agenţie.

Anterior, şeful Guvernului turc s-a adresat presei, în acest oraş, anunţând un nou bilanţ provizoriu de 238 de mineri morţi în urma acestei catastrofe industriale, una dintre cele mai mari care au avut loc în Turcia.

El a respins criticile cu privire la o eventuală neglijenţă din partea Guvernului său islamo-conservator, afirmând că accidente în mine “se produc peste în lume”, citând accidente din secolele al XIX-lea şi al XX-lea în Marea Britanie şi Franţa.

Potrivit presei locale, în urmă cu trei săptămâni, Parlamentul a refuzat să creeze o comisie care să examineze situaţia în domeniul securităţii minelor din Turcia. Cele trei partide aflate în opoziţie au prezentat propuneri, care au fost refuzate, toate, de către AKP, partidul majoritar condus de Erdogan.

Grupul de 700-800 de manifestanţi voia să mărşăluiască de la un campus universitar de la Ankara la sediul Ministerului Energiei, situat în acelaşi cartier, pentru a-şi exprima protestul faţă de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Cel puţin 201 de mineri au murit, iar sute se află blocaţi în subteran în urma unei explozii produse marţi la o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat primarul oraşului Manisa, citat de AFP.

UPDATE 14:46. Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, miercuri, la Ankara, împotriva a sute de studenţi care manifestau împotriva regimului islamo-conservator, pe care-l consideră vinovat de accidentul în care au murit 205 mineri în vestul ţării, a constatat un fotograf AFP.

Grupul de 700-800 de manifestanţi voia să mărşăluiască de la un campus universitar de la Ankara la sediul Ministerului Energiei, situat în acelaşi cartier, pentru a-şi exprima protestul faţă de premierul Recep Tayyip Erdogan.

UPDATE 14:15. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au trimis scrisori de condoleanţe preşedintelui şi premierului turc.

UPDATE 10:53. Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a 201 persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, a anunţat miercuri biroul de presă al premierului Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP. “Din cauza catastrofei produse în mina din Soma, au fost decretate trei zile de doliu începând de (marţi) 13 mai”, potrivit unui comunicat.

UPDATE 10:14.Speranţele sunt reduse pentru găsirea unor noi supravieţuitori în urma accidentului minier produs marţi în vestul Turciei, a anunţat miercuri dimineaţă ministrul Energiei şi Resurselor naturale, Taner Yildiz, relatează AFP.

UPDATE 08:31. În cursul nopţii, echipele de salvare au extras încet răniţii, majoritatea suferind de dificultăţi respiratorii grave, în faţa sutelor de colegi şi a membrilor familiilor lor.

Numeroşi jandarmi şi poliţişti înarmaţi erau mobilizaţi în jurul zonei pentru a facilita sosirea şi plecarea a zeci de ambulanţe de la locul catastrofei către spitalul din Soma, oraşul în care se află mina.

UPDATE 08:06.Majoritatea deceselor au fost provocate de otrăvirea cu monoxid de carbon. Cei care participă la operaţiunea de salvare au reuşit să pompeze oxigen în galerii. Minerii sunt blocaţi la o adâncime de circa 2 km în mină.

UPDATE. Numărul morţilor a ajuns la 201, iar sute de mineri sunt în continuare blocaţi în subteran. În total, în mina din provincia Manisa (vest) se aflau 787 angajaţi în momentul exploziei, produse marţi seara, iar câteva sute dintre ei sunt în continuare blocaţi în subteran, a anunţat ministrul Taner Yildiz, precizând că 80 de mineri sunt răniţi, dintre care patru grav.

manisa-1 manisa5manisa4manisa3


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “update: PROTESTE IMPOTRIVA LUI ERDOGAN/ Accident de mina terifiant in TURCIA: PESTE DOUA SUTE DE MORTI SI ALTE SUTE DE PERSOANE BLOCATE IN SUBTERAN (video)

  1. http://rt.com/news/158708-turkey-coal-mine-fire/

    The Turkish parliament reportedly rejected calls to investigate mines in the eastern region of Soma just two weeks before the incident, which killed over 200 miners. The ruling Justice and Development Party rejected a demand for a parliamentary investigation regarding safety in the Soma mines on April 29, Hurriyet Daily News said. The main opposition party, the Republican People’s Party (CHP) had submitted the proposal, only to be answered by an AK Parti MP from Manisa, Muzaffer Yurttaş, who said the mines were safer than the mines in many countries around the world, the paper said.
    http://rt.com/news/line/2014-05-14/#61416

  2. Pingback: ERDOGAN – cat pe ce sa fie LINSAT de MULTIMEA FURIOASA din cauza TRAGEDIEI MINIERE. Proteste violente la IZMIR - Recomandari
  3. Pingback: LOVITURA DE STAT IN TURCIA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare