ROGOZIN despre Acordul Moldovei cu UE: vom acorda “TOATE FORMELE DE ASISTENTA” TRANSNISTRIEI/ Premierul Rusiei anunta o CRIZA DE AMPLOARE A GAZELOR/ Trupe canadiene in Romania/ Rusia a INTERZIS importurile de carne din Moldova si Romania

3-07-2014 2 minute Sublinieri

Rogozin 10 mai 2014

Acordul de asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este “ilogic” şi încalcă drepturile fundamentale ale locuitorilor Transnistriei, afirmă vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, afirmând că Moscova intenţionează să acorde susţinere totală regiunii separatiste moldovene. 

“Atitudinea Chişinăului, pe care noi refuzăm să o acceptăm, intră în contradicţie cu logica naturală a vieţii”, a declarat Rogozin, potrivit Russia Today, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din Transnistria.

“Circa 700.000 de imigranţi moldoveni lucrează în Rusia, o situaţie care aduce venituri importante bugetului Republicii Moldova”, a argumentat vicepremierului Rusiei.

[…]

Rusia va continua să coopereze cu Republica Moldova, a dat asigurări Rogozin, exprimând speranţa că va avea o întrevedere cu liderii de la Chişinău în care să discute despre situaţia drepturilor omului. “În momentul de faţă, drepturile fundamentale ale locuitorilor din Transnistria sunt încălcate de către Republica Moldova şi de către toţi cei care se află în spatele semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. În această situaţie, intenţionăm să recurgem la o practică neuzuală permisă de legislaţia internaţională şi de Constituţia rusă – vom oferi toate formele de asistenţă regiunii, astfel încât Transnistria să supravieţuiască acestei perioade dificile”, a încheiat Rogozin./ integral pe realitatea.net

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat, miercuri, intrarea și staționarea pe teritoriul României a unor forțe și mijloace din Armata Canadiană în scopul pregătirii și desfășurării unor misiuni ale NATO, la solicitarea părții române, în contextul evoluției situației din regiune, informează Administrația Prezidențială.

O primă temă pe ordinea de zi a CSAT a reprezentat-o aprobarea liniilor generale de mandat ale României la Summitul NATO din Marea Britanie din 4 — 5 septembrie, cu mențiunea ca acestea să fie actualizate în funcție de evoluțiile situației internaționale.

În timpul ședinței CSAT, membrii Consiliului au avizat și Strategia Națională de Securitate și Siguranță Nucleară.

De asemenea, CSAT a analizat și posibilele evoluții îngrijorătoare pentru România, apreciind că riscurile și amenințările care derivă din acestea pe termen scurt nu afectează securitatea și apărarea națională.“Pe timpul ședinței CSAT s-au mai abordat și alte subiecte de interes pentru securitatea națională“, arată Administrația Prezidențială. […]/ integral pe timpul.md

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, anticipează “o criză a gazelor de mare amploare în toamnă”, în contextul crizei din Ucraina, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Ucraina nu plăteşte gazele. Restanţele sunt enorme. Iau gaze din rezervoarele subterane. În toamnă va fi o criză a gazelor de mare amploare”, a scris Medvedev pe pagina sa de Facebook. “Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a comis o eroare dramatică refuzând prelungirea armistiţiului. Revenirea la negocieri va fi mai dificilă”, a spus Medvedev. […]/integral pe antena3.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Rosselhoznadzor, citat de Moldpres, importul de carne de porc, de vită, oaie şi cal din Republica Moldova va fi permis doar în carcase şi în stare crudă.

Decizia a fost luată după ce 15 loturi de carne de porc au fost exportate în Belarus de către o companie din Republica Moldova ce nu avea certificat pentru a transporta pe teritoriul Uniunii vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan).[…]

În luna aprilie a.c., Federaţia Rusă a interzis importul de mezeluri din Republica Moldova, pe motiv că acestea ar fi reexportate din Uniunea Europeană.

De amintit că autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia a anunţat marţi seara că interzice importurile de bovine, carne de vită şi produse din carne din România acuzând o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină (ESB), cunoscută ca boala vacii nebune./ integral pe evz.ro

În ultimii zece ani, România nu exportat carne de vită în Federaţia Rusă, astfel că decizia Rusiei de a interzice importurile de carne de vită din România, acuzând o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină (ESB), cunoscută ca “boala vacii nebune”, nu ar avea o influenţă negativă. […]

Rusia reproşează Statelor Unite că nu au oferit Moscovei un schimb de informaţii cu privire la scutul european antirachetă, a declarat un ofcial rus, avertizând popoarele român, turc şi polonez că vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile, relatează RIA Novostti în pagina online, preluata de Mediafax.

Evgheni Lukianov, adjunctul preşedintelui Consiliului de Securitate rus a declarat că “nimeni din Statele Unite nu a oferit două centre de procesare sau vreun schimb în timp real” de informaţii. El a subliniat că decizia finală de instalare a componentelor sistemului european de apărare antirachetă în România, Turcia şi Polonia le revine acestor state suverane. “Nu suntem mulţumiţi de deciziile acestor ţări, dar este important ca popoarele lor să ştie că vor deveni ostaticele practicilor americane iresponsabile”, a mai spus Lukianov. […]/ integral pe romanialibera.ro


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), Transnistria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “ROGOZIN despre Acordul Moldovei cu UE: vom acorda “TOATE FORMELE DE ASISTENTA” TRANSNISTRIEI/ Premierul Rusiei anunta o CRIZA DE AMPLOARE A GAZELOR/ Trupe canadiene in Romania/ Rusia a INTERZIS importurile de carne din Moldova si Romania

  1. Suntem un fel de prizonieri ai pacatelor noastre,si traim intr-un mare lagar de gazare prin pulverizarea directa pe noi,a prafurilor contra tantarilor,la ore de varf,cand lumea este la plimbarea de seara….
    Ca sa nu mai vorbim de mancarea consumabila pe care o avem in magazine…chimicale….

  2. De parca poporul roman e responsabil de actiunile valorilor de hoti si vanzatori de tara (inruditi pe fatza cu interlopii) ce au acaparat conducerea tarii din ’89 incoace.

    Pana in ’89 stiau toti acesti mincinosi din apus si din rasarit ca poporul roman e asuprit de un regim dictatorial, ce nu are de-a face cu dorintele poporului roman.

    Din ’89 incoace suntem pur si simplu distrusi sistematic, ca popor si ca tara, de acesti gonuieri si autopsieri de neam si de tara. Sa si-i ia, sa-i puna pe ei sa plateasca pentru perversiunile lor americanofile si filomafiote!!

    Americanii ne jefuiesc tara cu voia tradatorilor din fruntea tarii, poporul e tinut din scurt cu jandarmii. Mai vin si rusii sa ameninte, cu mult curaj, tot poporul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare