Exemplul parintelui Ioan Padurariu din Calarasi. “A-TI FI MILA NU E DE AJUNS, TREBUIE SA ITI FACI MILA CU CEI SARACI” (video)

1-12-2014 1 minut Sublinieri

O paine in fiecare zi pentru nevoiasii din sat – asa suna initiativa unui preot din judetul Botosani, care si-a propus sa hraneasca toate gurile sarmane din comuna Calarasi.

Acasa, parintele are si o mica ferma de gaini, curci, porci si iepuri. Dupa ce sunt sacrificate, animalele ajung pe mesele familiilor sarace din localitate. De sarbatori, acesta le-a pregatit si o mica surpriza enoriasilor.

Ioan Padurariu este preot in comuna Calarasi de 10 ani. Nu e casa din sat in care sa nu fi intrat cel putin o data. Asa a ajuns sa stie greutatile fiecarei familii din parohie. De aici a venit si ideea proiectului sau. Acum, in fiecare dimineata, sarmanii vin la magazinul din sat sa ia painile oferite gratuit de parinte.

Constantin Luchian:Un ajutor pentru noi familia. Nu pot sa cumpar o paine in fiecare zi din ajutor social.”

Ioan Padurariu, preot: M-am gandit ca doar a-ti fi mila nu este de ajuns, ci trebuie sa iti faci mila cu dansii, asa cum a facut si samarineanul milostiv.”

Familiile cu multi copii, fara venituri, primesc si alt ajutor din partea preotului. In mica ferma numita sugestiv “Arca lui Noe”, prelatul creste pasari si animale. O parte dintre acestea ajung pe mesele nevoiasilor.

Lidia Padurariu, sotia preotului: Toata e facuta de noi, pregatita in casa, cu ajutorul parintelui si a copiilor. Aici avem un compot cu caise, aici avem o conserva cu ardei si conopida.

Printre cei ajutati se numara si o familie cu patru copii, care locuieste intr-o camera a unui fost grajd. Nu au lumina, iar tatal munceste cu ziua.

In comuna sunt mai bine de 30 de familii cu probleme financiare, iar, de sarbatori, preotul le-a promis si alte daruri in valoare de 100 de lei.


Categorii

1. DIVERSE, Eroism, omenie, Modele in societate, Preoti si duhovnici romani, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Exemplul parintelui Ioan Padurariu din Calarasi. “A-TI FI MILA NU E DE AJUNS, TREBUIE SA ITI FACI MILA CU CEI SARACI” (video)

  1. Multumiri adminilor ca au postat acest material…fiindca are un efect benefic asupra celor care il vor vedea… si anume le INTARESTE SPERANTA in Dumenezeu si INCREDEREA in Slujitorii Bisericii Ortodoxe.

    Dar, cu amaraciune am observat ca in timpul acestui material video, realizat de ProTV despre actiunile de caritate ale acestui Parinte! se INTERPUNE in mod batjocoritor “reclama la prezervativele durex”, care parca SPURCA si INTINEAZA toata sobrietate si seriozitatea “temei” si a “faptelor bune” pe care le arata lumii acest filmulet video…
    Am observat de ceva timp ca atunci cand prezinta vreun post Tv vreo stire despre vreun lucru BUN facut de Biserica Ortodoxa sau de Preotii Bisericii Ortodoxe, de cele mai multe ori apare si o astfel de “surpriza” nemernica, aleasa parca cu atentie de cei care realizeaza grupajele de stiri, tocmai ca sa SPURCE imaginea Bisericii si a tot ceea ce este legat de Crestinismul Ortodox.
    Cam asa procedau la INCEPUTURILE instaurarii comunismului si propagandistii comunisti care atunci cand nu aveau “dovezi” clare ale unor “pacate” ale Preotilor Bisericii, se apucau sa BATJOCOREASCA NUMELE si IMAGINEA a tot ceea ce era SFANT si BISERICESC!
    Pacat insa ca sarmanii realizatori media de azi, au inceput sa aplice metode de PROPAGANDA impotriva Bisericii, asemanatoare celor din vremurile comuniste, si dupa cum se vede au de gand sa continuue tot asa si in viitorul apropiat.
    Numai ca s-ar putea ca in loc sa obtina efectul pe care si-l imagineaza, si anume luarea in batjocura a Bisericii, se pot alege ei cu BATJOCORA pe care publicul spectator roman le-o poate arata pentru viitor, asa cum se intampla acum cu “numele” si “renumele” si imaginea lui Mircea Badea de la Antena 3, care a ajuns sa fie denigrat inclusiv de presa americana…iar de multi romani, socotit un “jurnalist expirat, si iremediabil compromis” de “nebunie” cronica…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  2. Nu e singura stire pozitiva a Pro Tv-ului.Oare carui fapt datoram schimbarea de macaz?

  3. @cristi:

    Nu e schimbare de macaz, au avut mereu si emisiuni, si stiri pozitive, sunt o televiziune generalista cu public mare, in rest agenda merge mai departe, cand e cazul, interesul, momentul.

  4. @ cristi_g:

    Nu e o schimbare de macaz, orientarea generala ramane aceeasi. Mereu au mai fost si astfel de stiri sau chiar campanii si acolo, promovate de redactori precum Alex Dima.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare