Scena NASTERII DOMNULUI – INTERZISA in Franta de “tribunalul” CORECTITUDINII POLITICE

4-12-2014 46 secunde Sublinieri

creche-noel-1280

În fiecare an, în luna decembrie, Consiliul din regiunea franceză Vandeea instalează în holul de la intrare o scenă a Nativității, înfățișând Ieslea din Betleem. Anul acesta, însă, tradiția va fi întreruptă brutal de intervenția Corectitudinii Politice.

Fecioara Maria, Micul Iisus, Iosif, magii, păstorii, îngerii, boul și măgarul vor trebui băgați la loc în magazie. Tribunalul administrativ din Nantes a decis că Scena Nașterii este un simbol religios”, incompatibil cu principiul neutralității serviciului public”.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația „Gândirea Liberă”: OLYMPUS DIGITAL CAMERAEste vorba de o scenă a Nativității, deci un simbol religios, al unei religii anume, a declarat președintele regional al ONG-ului, citat de Le Figaro. A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.

libre-pensee-2

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Scena NASTERII DOMNULUI – INTERZISA in Franta de “tribunalul” CORECTITUDINII POLITICE

  1. “haideti sa ne inchinam monedei europene si poate aceasta va deveni un simbol religios… si astfel vor fi nevoiti sa interzica banii!”… cata dementa pe francezii astia atei…sa ajungi sa sarbatoresti Craciunul dar fara Iisus, penibil, trist…

  2. Ceea ce nu reusiti voi sa intelegeti sau sa va obisnuiti cu ideea, este ca anii aceia in care crestinismul domnea bine,mersi au cam trecut. Ceea ce trebuie cautat este modalitatea de a trai si sluji lui Hristos in conditiile reale de acum, fara compromisuri dar si fara accente dramatice asa cum vad (poate gresit) in unele comentarii, cu majuscule si cu cruci in semnaturi Nu cautarea unui comfort dat de placerea de a fi majoritar caci asta s-a pierdut de mult.

  3. @Mugurel:

    Accentele dramatice au legatura cu lumea in care traim si cu ce se intampla in jurul nostru. Asta o poate observa oricine are un dram de constiinta si de compasiune pentru umanitate. Cat priveste crestinismul, cei mai multi dintre noi nu s-au nascut in familii de crestini practicanti si nu au crescut in obisnuinta credintei, ci au descoperit-o la maturitate si pe cont propriu, intr-o societate deja secularizata. Deci mai degraba dvs nu prea constientizati situatia din Biserica si tipul de provocari cu care ne confruntam. Si una este “placerea de a fi majoritar”, si alta este persecutia si izgonirea a ceea ce candva a fost “majoritar” si “oficial”. Vi se pare ca asta are de-a face cu democratia sau cu libertatea de constiinta? Se bucura cineva cand se incearca pana si stergerea din memoria (si asa spalata bine) a occidentalilor pana si ultimele urme ale sensului unor sarbatori eminamente religioase, pe care, altfel, inca le tin, ce sa vezi, public… Sau chiar crede cineva in ipocrizia “neutralitatii”?! Intr-adevar, nu vor fi vremuri deloc confortabile pentru crestini care chiar isi doresc sa ramana crestini, dar vor fi cele mai confortabile pentru crestinii mincinosi si oportunisti, dintre care se vor selecta chiar delatorii si prigonitorii fericiti ai celor dintai.

  4. Cred ca sariti in sus degeaba caci din cauza mediului virtual de comunicare nu realizati cine sunt prieteni si cine impotriva.
    Revenind la subiect: va este frica de ceva anume? Se intampla ceva la care nu ne asteptam? Sau ceva despre care Hristos nu ne-a avertizat deja?
    Tineti-i aproape pe cei care inca mai cred o farama si nu-i trimiteti la plimbare prin raspunsuri acide.

  5. “La Démocratie – la République – la Laïcité” doivent rester “une et indivisible” / Democratia – Republica – Laicitatea trebuie sa ramana “una si indivizibila”. Aceasta este “sfanta treime” a credintei nihiliste. Democratia o avem si nu e de mirare ca ea atrage dupa sine si laicitatea. Nu e de mirare ca avem de ales intre Dumnezeul nostru si dumnezeii neamurilor.

  6. @Mugurel:

    Nu intelegem exact ce anume va deranjeaza. Puteti fi mai explicit? E gresit sa semnalam ca traim vremuri grele? Daca da, de ce? Aveti stiinta de vreo epoca in istoria crestinismului in care Biserica sa fi zis “ce va lamentati atata, ciocu’ mic si joc de glezne, e normal sa va ia lumea capul”?

    Sigur ca suntem avertizati inca din Noul Testament ca oricine va duce o viata cucerinca va fi prigonit (Apostolul Pavel), insa … AVERTIZATI, nu trimisi la colt sa inghitim in sec si sa nu “deranjam” cumva pe nimeni, nici macar pe-ai nostri.

    E drept ca lucrurile acestea sunt delicate si ca se pot face greseli in tonalitate, in modul de abordare, etc. Numai cine nu face nimic-nimic si nici nu-i pasa de Biserica nu are vreo greseala. Pe de alta parte, puteti sa explicati cum anume credeti ca vom rezista noi, astia cu o farama de credinta, in momentul incercarii, daca se pune problema sa o pierdem pana si de la un amarat de site si de la niste stiri?

  7. mare incrancenare pentru a rupe de Dumnezeu pe cat mai multi oameni, lupta dusa de cei deja rupti de Dumnezeu (vad ca modelul Cernea are corespondent si in alte tari)

  8. Cred ca s-a stercurat un ‘malentendu’ in dialogul dintre @admin si @mugurel 🙂

    @Mugurel:

    frate, eu una sunt o exaltata din fire, si de-aia ii inteleg pe exaltati. Viata m-a mai temperat si am inceput treptat sa inteleg virtutile ‘pastrarii firii’ si a sangelui rece. Dar am mai inteles si ca, pur si simplu, oamenii sunt foarte – dar F-O-A-R-T-E! – diferiti. Cum Dumnezeu a facut milioane de flori, toate frumoase si fiecare altfel, asa a facut si milioane de suflete: toate apte de sfintenie, dar fiecare unic.

    Aluzia ta era, din cate am inteles eu, la anumiti comentatori, nu la site in sine. Totusi, crede-ma (o spun din experienta, ca una fripta si prajita) si aici se aplica, poate mai mult ca oriunde, regula ‘nu judecati, nu osanditi’. Oricum, la drept vorbind, Dumnezeu pare ca apreciaza pe cei ‘fierbinti’ in dauna celor ‘caldicei’. Poate ca cei dintai sunt mai putin convingatori, nu neg, dar ceva imi spune ca au ei rolul lor, mai adanc si mai de efect decat am putea crede.

    Cu respect,
    D.

  9. @Doroteea.

    Frumos raspuns! 🙂

  10. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare