Economistul-“profet” ROUBINI: IN 2016 E POSIBILA O CRIZA ECONOMICA MAI PUTERNICA DECAT CEA DIN 2008 (video)

9-12-2014 1 minut Sublinieri

Ţinând cont de evoluţia acţiunilor în 2014, Roubini a declarat recent că SUA se situează în mijlocul unei bule investiţionale. Anul viitor ar putea aduce unele câştiguri pe diverse pieţe financiare, dar bula, mai mare decât cea de dinaintea recesiunii din 2008, ar putea exploda în 2016.

În luna februarie a anului trecut, profesorul universitar Nouriel Roubini a spus că pieţele americane se confruntă cu „mama bulelor de active”. Din cauza creşterii lente şi a inflaţiei reduse din statele lumii, există o lichiditate care poate duce la inflaţia activelor, a spus Roubini.

„Cred că această efervescenţă de pe pieţele financiare va continua, de la acţiuni la credite şi ipoteci şi în câţiva ani, cel mai probabil, inflaţia va degenera într-o bulă care se va sparge. Cred că multe pieţe sunt deja suprasolicitate. Consecinţele se vor resimţi în 2016”.

Sfatul lui Roubini pentru investitori este să nu injecteze prea mulţi bani în acţiunile americane ale unor companii din domeniul biotehnologiei, tehnologiei şi social media, chiar dacă vor creşte. Pieţele emergente care importă mult petrol vor beneficia de preţurile mici şi sunt mai atractive pentru investiţiile sigure, consideră economistul.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Economistul-“profet” ROUBINI: IN 2016 E POSIBILA O CRIZA ECONOMICA MAI PUTERNICA DECAT CEA DIN 2008 (video)

  1. :)) nu e profet; pur si simplu e un obiectiv-tinta de atins in 2016 si acest om stie

  2. @ Elena:

    Evident.

  3. Pingback: CATRE O NOUA CRIZA MONDIALA? Caderea bursei din CHINA afecteaza intreaga lume. PERSPECTIVA AUSTERITATII REDEVINE ACTUALA | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: Previziuni economice pentru 2016. SE PARIAZA DIN NOU PE CRIZA: “UN AN CATACLISMIC” cu epicentrul in CHINA/ Posibilele consecinte negative ale deciziei FED asupra economiei romanesti | Cuvântul Ortodox
  5. Turcia si Italia sunt pe marginea prapastiei.
    Pe pieţe au circulat zvonuri că guvernul populist al Italiei este îngrijorat de impactul pe care îl are devalorizarea activelor deţinute în Turcia de băncile italiene.
    Italia este cea mai vulnerabilă economie din zona euro şi se îndreaptă spre o furtună.
    Claudio Borghi, şeful comisiei pentru buget din parlamentul italian: „Fie vom avea garanţii de la BCE, fie totul se va dezintegra“, a spus Borghi, făcând referire la sistemul euro.
    Băncile italiene au investit masiv în obligaţiuni guvernamentale, creând o „spirală a morţii“ în care băncile suferă pierderi când creşterea dobânzilor şi îngrijorările privind finanţele guvernului fac ca obligaţiunile să-şi piardă valoarea.
    http://www.zf.ro/business-international/prabusirea-lirei-turcesti-produs-soc-serios-euro-imaginati-va-face-moneda-unica-prabusirea-italiei-analisti-cred-economia-italiana-indreapta-spre-furtuna-perfecta-mult-poveste-turcia-17444984

    Cum va răspunde BCE ultimatumului venit din Italia?
    http://www.bursa.ro/o-noua-toamna-fierbinte-pentru-italia-si-europa-cum-va-raspunde-bce-ultimatumului-venit-din-itali…&s=print&sr=articol&id_articol=351758.html

    Astăzi, conturile publice ale Turciei – mai ales deficitul balanței de plăți care a ajuns la aproape 7% din PIB-ul țării – sunt similare celor din Grecia anului 2012, adică în momentul imploziei sale.
    Doar că situația Turciei este mai gravă decât cea a săracei Grecii, deoarece datoriile companiilor turce – totalizând 300 de miliarde de dolari – au fost contractate atunci când dolarul valora 2 lire, în vreme ce astăzi valorează 7 lire. Altfel spus, zilele sistemului bancar turc sunt numărate dacă creditorii străini nu acceptă să amâne scadențele acestor datorii și să accepte și o pierdere.
    Turcia este gata să renunțe în beneficiul Chinei la controlul porturilor sale din Marea Egee și Marea Neagră și să cedeze participațiuni importante la calea ferată în favoarea unor mari companii chineze.
    https://evz.ro/ca-sa-scape-de-criza-erdogan-da-turcia-pe-mana-chinezilor.html

  6. Șeful Băncii Centrale Europene: Zona euro e la un pas de recesiune
    https://www.stiripesurse.ro/eful-bancii-centrale-europene-anun-a-dezastrul-zona-euro-e-la-un-pas-de-recesiune_1320533.html

    In Europa de Vest sunt de 8 ori mai multi sefi de companii care se asteapta la o criza decat la inceputul anului trecut (33% în 2019 vs 4% în 2018), iar in America de Nord sunt de 9 ori mai multi (28% în 2019 vs 3% în 2018).

    30% dintre liderii de afaceri consideră că ritmul creșterii economice globale va scădea în următoarele 12 luni. Procentul este de aproape 6 ori mai mare față de nivelul de 5% înregistrat anul trecut: în Orientul Mijlociu (38% dintre șefii de companii cred că economia va scădea, comparativ cu 10% în 2018), apoi în vestul Europei (33% în 2019 vs 4% în 2018), și America de Nord (28% în 2019 vs 3% în 2018).
    https://playtech.ro/2019/criza-economie-globala-pesimism/

  7. James Rickards: Crash Begins! Feb 2019 Economic Collapse Of U.S on 2019. Timeline to Dollar Collapse
    https://www.youtube.com/watch?v=yNKEjegMQgc

    James Rickards:
    Se estimează un MEGA-COLAPS ”INEVITABIL” DE 326 TRILIOANE DE DOLARI. NU VA FI PERMIS NUMERARUL SĂ INTRE SAU SĂ IASĂ DIN SISTEM, FĂRĂ APROBAREA REȚELEI și președenția lui Donald Trump, probabil, NU va supraviețui haosului pe cale să explodeze.
    CAPITALISMUL VA FI DISCREDITAT ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA. Nu numai, venirea crizei va distruge mai mult decât bogăția investitorilor din 2008. Nu numai, va dura mult mai mult decât Marea Depresiune. ACESTĂ CRIZĂ VA FI ISTORICĂ PENTRU UN ALT MOTIV, și vorbesc despre această REȚEA DE ELITĂ care FOLOSEȘTE CRIZA ca și ”acoperământ”.
    AM ÎNCEPUT SĂ FAC LEGĂTURA ÎNTRE PUNCTE ȘI MODELUL APĂRUT, A DEZVĂLUIT O R E Ț E A DE MAI MULT DE 189 DE PERSOANE POZIȚIONATE ÎN INTERIORUL INSTITUȚIILOR FINANCIARE MAJORE, ALE LUMII. Unii dintre ei dețin funcții de conducere în interiorul Băncii FMI și TOATE BĂNCILE CENTRALE ALE LUMII DIN G20, inclusiv propria noastră REZERVĂ FEDERALĂ. ELITELE ÎMPĂRTĂȘESC O VIZIUNE și sunt pe cale să o facă reală. Această VIZIUNE este o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ, O IMPOZITARE MONDIALĂ ȘI O MONEDĂ MONDIALĂ.
    http://www.puterea.ro/economie/romanii-din-diaspora-obligati-sa-depuna-declaratii-la-fisc-precizari-de-ultima-ora-175341.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare