Exact “la ţanc” pentru LEGILE BIG BROTHER: “ATACURI CIBERNETICE” CU MESAJE ISLAMISTE la o serie de siteuri institutionale raportate de SRI si ALARME FALSE cu bombe de pe… CARTELE PRE-PAY. Simple “intamplari” sau aplicarea principiului “noi centram, noi dam cu capul”?

17-01-2015 2 minute Sublinieri

sri-430x230

Site-urile unor institutii de invatamant superior si de administratie publica au fost tinta unor atacuri cibernetice incepand cu jumatatea lunii decembrie 2014, a anuntat vineri Serviciul Roman de Informatii, potrivit Agerpres. SRI precizeaza ca in cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene.

“Pe fondul actiunilor desfasurate de gruparile hacktiviste la nivel mondial, au fost semnalate, cu o frecventa crescuta, si atacuri cibernetice derulate asupra unor sisteme informatice apartinand unor entitati publice sau private din Romania, realizate si in scopul promovarii unor mesaje de propaganda islamista. Acest gen de entitati agresoare deruleaza, in mod continuu, actiuni de identificare a vulnerabilitatilor de securitate cibernetica, pe care le exploateaza imediat sau conjunctural. In tara noastra au fost inregistrate atacuri cibernetice asupra site-urilor apartinand unor institutii de invatamant superior si de administratie publica, incepand cu jumatatea lunii decembrie 2014. In cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene, mentioneaza intr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Potrivit acestuia, un alt eveniment, aflat si in atentia mass-media, s-a derulat in perioada 9-12 ianuarie 2015, cand gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a derulat atacuri de tip defacement impotriva unor site-uri web apartinand unor institutii publice, asociatii si societati comerciale din Romania.

“Aceste atacuri au afectat integritatea si disponibilitatea continutului, au promovat mesaje ideologice pro-Califat. Mentionam ca gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a revendicat, in intervalul decembrie 2014 – ianuarie 2015, atacuri similare efectuate cu succes impotriva a circa 300 de tinte din Europa, Statele Unite ale Americii si Emiratele Arabe Unite. O agresiune similara, revendicata de aceasta data de membrii gruparii tunisiene de hackeri “FallaGa Team – Tunisian Cyber Resistance”, a exploatat, la data de 14 ianuarie 2015, vulnerabilitati de securitate care au permis inlocuirea continutului unor site-uri web apartinand Patriarhiei Romane, cu mesaje de tip ideologic pro-musulmane, respectiv indreptate impotriva statului francez”, se arata in comunicatul SRI.

In prezent, functionalitatea site-urilor detinute de institutiile publice este restabilita, precizeaza Sorin Sava.

“Acest context complex evidentiaza necesitatea implementarii unor standarde minime de securitate cibernetica la nivelul sistemelor informatice detinute de entitati publice si private, precum si a verificarii regulate a respectarii normelor si politicilor din acest domeniu. SRI si alte institutii cu responsabilitati in acest domeniu au permanent in atentie agresiunile cibernetice si coopereaza pentru identificarea si protejarea infrastructurilor cibernetice nationale. Mentionam ca, pana in prezent, atacurile cibernetice de tipul celor mentionate nu au afectat infrastructuri cibernetice de interes national“, subliniaza SRI.

Conform sursei citate, inceputul anului 2015, marcat de recrudescenta fenomenului terorist in Europa, a generat cresterea la nivel international a numarului de agresiuni derulate in spatiul cibernetic motivate de ideologia extremista, prin intermediul carora agresorii isi manifesta adeziunea la islamism.

Un apel care anunţa amplasarea unor dispositive explozive la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost primit la 112 vineri seară. După efectuarea verificărilor, autoritățile au anunțat că alarma cu bombă a fost una falsă. Potrivit oficialilor aeroprtului, traficul aerian nu a fost perturbat. Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul Târgu Mureş.

Surse din Serviciul Român de Informații au precizat pentru Evenimentul zilei că alarma falsa cu bomba de la aeroporturile din Cluj si Tg Mures au fost date de un barbat aflat pe raza judetului Buzau, “A fost o voce de bărbat care a utilizat un telefon cu cartela PrePay”, ne-au dezvăluit sursele citate.

Reamintim că alarma falsă a fost dată vineri seară în jurul orelor 18,30, conform unui comunicat de presă emis de conducerea Aeroportului din Cluj.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată în documentul citat.

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că apelul a fost primit în jurul orei 18.20.

Nota noastra:

Asadar, in contextul cerintelor lansate de doamna Neuland referitor la promulgarea legilor antiteroriste de tip Patriot Act si in Romania, niste hackeri “pro-palestinieni” si “pro-califat” ataca cibernetic siteuri care… tin de invatamantul superior din Romania (si doar stim cu toti cat de vizibile si accesate sunt siteurile de invatamant superior din Romania!). Si pentru ca aceasta intamplare se intampla intamplator tocmai cand SRI-ul face un PR agresiv pentru legile “securitatii cibernetice” si pentru eliminarea cartelelor pre-pay, SRI vrea sa obtina dreptul de a intra fara mandat judecatoresc in calculatoarele romanilor obisnuiti. Logic, nu?!

Si tot din intamplare, s-au intamplat niste alarme false cu bombe, surse din SRI informand binevoitor, prin intermediul unor trompete mediatice, ca marsavia a fost facuta de la un telefon cu cartela pre-pay. Intamplator, tocmai in aceste zile toata lumea dezbate la TV ca e cazul sa eliminam cartele pre-pay anonime…

Much intamplator, more securitate…


Categorii

1. DIVERSE, Panopticon, Servicii secrete, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Exact “la ţanc” pentru LEGILE BIG BROTHER: “ATACURI CIBERNETICE” CU MESAJE ISLAMISTE la o serie de siteuri institutionale raportate de SRI si ALARME FALSE cu bombe de pe… CARTELE PRE-PAY. Simple “intamplari” sau aplicarea principiului “noi centram, noi dam cu capul”?

  1. Si cand te gandesti ca atat diversionistii astia deghizati in hackeri cat si ceilalti care mai apoi se ocupa de injectarea terorii(via mass-media) in randul maselor sunt platiti din buzunarele romanilor. Exact ca pe vremea comunismului, platim securitatea nu pentru a ni se asigura protectie ci pentru a fi terorizati/amenintati zi de zi cu tot felul de scenarii fabricate de “baietii cu ochi albastri”.

  2. Ar fi amuzant, daca n-ar fi deadly serious… Dar stati asa: e ceva neasteptat? Mai bine ne-am uita mai atent la ziua de ieri, la ziua de azi si la ziua de maine. Mai invatam ceva in plus si util, si ne foloseste si sa alergam la rugaciune catre Domnul.

    Pentru cine nu a apucat pana acum:

    https://www.youtube.com/watch?v=JwLUE2Xe8N0

    Recomand cu insistenta sa urmariti cu atentie si luare aminte ce urmeaza in lume. Poate macar acum ne mai trezim…

  3. Ca sa vezi, dom’le, li s-a casunat la jihadisti acum dintr-o data pe Romania! Ca si cum noi le-am talharit tarile, noi i-am ocupat, noi am pus-o de razboi la ei acasa ca sa le luam resursele si noi am fost cei care i-am subjugat si batjocorit. De parca noi romanii am fi, in vreun fel, cauza indignarii musulmanilor extremisti din lume, dusmanul nr 1, cei care ii deranjam cel mai mult. Ce penibil! Miroase a manipulare mizerabila si de proasta calitate.

  4. Intamplator (oarecum offtopic), tichetele de masa se pare ca vor fi date pe carduri contactless…
    Cu mai multe avantaje de flexibilitate, ca de ex. folosirea a mai mult de 2 pe zi… (doar stm cu totii ca pana acum nu puteau fi folosite mai mult de 2 pe zi – iar marmota invelea ciocolata in staniol). Tot intamplator, aceasta vine in momentul in care nr angajatilor care primesc tichete de masa in RO a depasit 2 milioane… Prilejuri, prilejuri. De “modernizare”, normal.
    http://m.zf.ro/profesii/oficial-tichetele-de-masa-au-intrat-in-epoca-digitala-13765468

  5. Se mai adauga urmatorul aspect petrecut saptamana asta la corporatia unde lucrez. Au renuntat la vechea metoda pentru “pachetul de servicii de sanatate”, in care lucrau direct cu o clinica privata si acum esti NEVOIT / FORTAT sa folosesti cardul de la stat pentru a putea accesa “pachetul nou de servicii de sanatate” oferit OBLIGATORIU de corporatie. Vor fi interesante urmatoarele doua saptamani, in care voi avea discutii contondente cu departamentul de… “human resources”, ca sa le explic ca eu (si cine mai stie, poate inca o mana de oameni din cateva mii) il voi refuza. Ca si pe cel de stat.

  6. https://www.youtube.com/watch?v=fQPa_0V_B6c – si inca un link care-mi confirma o banuiala pe care o am de mai multa vreme vizavi de “Anonymous”

  7. LulzSec hacker ‘Sabu’ released after ‘extraordinary’ FBI cooperation
    http://www.theguardian.com/technology/2014/may/27/hacker-sabu-walks-free-sentenced-time-served

  8. Pingback: Dupa seria de false si …ciudate alarme, SRI CERE LEGEA SECURITATII CIBERNETICE/ Legile Big Brother si stocarea datelor personale: SPIONAREA OAMENILOR OBISNUITI SUB PRETEXTUL TERORISMULUI/ Posibilele masuri “anti-teroriste” pan-europene -
  9. Pingback: SRI dezinformeaza opinia publica? LEGEA SECURITATII CIBERNETICE PERMITE ACCES LA DATE PERSONALE FARA MANDAT JUDECATORESC/ Care este functia politiei? Nu combaterea criminalitatii, ci controlul populatiei - Recomandari
  10. Pingback: IPS CIPRIAN DESPRE CARDUL DE SANATATE [video]: “Vremurile sunt grele. Oamenii sunt controlaţi din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceauşescu este nimica toată. Nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe. Vedeţi şi cu Legea Big B
  11. Pingback: In ciuda presiunilor SRI, CCR a declarat NECONSTITUTIONALA LEGEA SECURITATII CIBERNETICE in “ansamblul” ei - Recomandari
  12. Pingback: Klaus Iohannis propune Parlamentului UN NOU PROIECT “BIG BROTHER” | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: OAMENII DE PAIE AI SERVICIILOR. Premierul Dacian Ciolos: au fost folosite CARTELE PREPAY din România in ATENTATE din Europa. Drept urmare, sa dam mai multe “INSTRUMENTE” serviciilor… | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: OAMENII DE PAIE AI SERVICIILOR (II). Guvernul tehnocrat si presedintele Iohannis vor BIG BROTHER IN EXTREMA URGENTA. In mars triumfal pe drumul de la CARTELE PREPAY la CIPURI IMPLANTATE (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare