Si noul guvern al Greciei vrea sa impuna CARDUL CETATEANULUI. INDOSARIEREA DIGITALA, atentatul asupra libertatilor civile si contradictia unui guvern al stangii radicale

5-03-2015 1 minut Sublinieri

citizens-card

Dorinta guvernului de a impune „aici si acum” cardul electronic al cetateanului ridica serioase semne de intrebare si provoaca ingrijorare.

Sub pretextul „sustinerii” cetatenilor care fac tranzactii, pentru reducerea birocratiei, pentru implementarea „proiectului umanitar”, introducerea cardului cetateanului a fost anunțata ca un fapt împlinit și, desigur, prin implicarea personală a primului-ministru.

Cu mare fast a fost anuntata „identitatea digitala” a cetatenilor pe internet ca fiind instrumentul cheie pentru gestionarea formalitatilor electronice și tranzacțiilor între cetățeni și sectorul public.

Cardul cetateanului va inlocui zeci de inscrisuri si certificate necesare in relatiile cu administratia. Multi se intreaba de ce un guvern socialist care promoveaza in primul rand drepturile omului, care sustine ca trebuie protejata identitatea personala si drepturile imigrantilor, nu arata acelasi interes si fata de evitarea indosarierii tuturor grecilor.

O masura pe care incearca de atatia ani sa o impuna care a fost respinsa si care impiedica respectarea adevaratei libertati individuale atata timp cat toate mișcările, acțiunile, cererile sale vor fi incluse într-un fișier electronic.

Si cine ne poate da asigurari ca toate aceste informatii electronice ale cetatenilor nu vor ajunge in mainile unor rauvoitori care vreau sa le exploateze.

Unii ar putea – pentru a trece aceasta masura mai usor – sa vorbeasca de cativa „talibani” ai Bisericii care au obiecții și nu-si doresc modernizarea sectorului public.

Desigur, daca ar fi inscris numarul „666” pe card nici un crestin sau necrestin nu ar accepta cardul. Asta este de la sine inteles…

Adevarata problema este ca odata cu implementarea cadrului cetateanului sunt limitate libertatile individuale ale persoanei. Si aceasta este o tema care nu ar trebui sa intereseze doar Biserica si pe credinciosi dar si pe cei de stanga care guverneaza azi.

Sfantul Sinod a spus aceste lucruri intr-o declaratie din 2010.
A vorbit despre libertatile individuale care sunt incalcate prin introducerea cardului cetateanului.

Nu cumva in urmatoarea adunare ar trebui sa reia aeasta tema si sa auzim pozitia membrilor Sinodului pe marginea respectivei decizii a guvernului ?

traducere pentru Cuvantul Ortodox de E.P.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Grecia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Si noul guvern al Greciei vrea sa impuna CARDUL CETATEANULUI. INDOSARIEREA DIGITALA, atentatul asupra libertatilor civile si contradictia unui guvern al stangii radicale

  1. http://www.balkaneu.com/reforms-presented-greek-finmin-eurogroup/

    1./2. Humanitarian Crisis – Administrative Reform

    This is a major effort to combat the poverty triptych (feeding – roof – energy efficiency) which will be combined with the administrative reform the country so desperately needs (e.g. use of Citizen’s smart Card)

  2. Nu ştiu dacă la greci există CNP sau vreun număr din ăsta.
    La noi nu exista până când l-au introdus comuniştii.

  3. Pingback: Marturiile lui Athansios Rakovalis si Ierom. Grigorios Papasotiriou privitoare la PROFETIILE SFANTULUI PAISIE AGHIORITUL despre RECASTIGAREA CONSTANTINOPOLULUI, “CARDUL CETATEANULUI” si REZISTENTA IN ANII ANTIHRISTULUI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare