CATASTROFA AVIATICA IN FRANTA FARA SUPRAVIETUITORI. Un avion cu 150 de oameni la bord s-a prabusit/ FRANTA TOCMAI INTRASE INTR-UN NIVEL DE “ALERTA TERORISTA” FARA PRECEDENT, considerandu-se ca… “noi atacuri jihadiste sunt INEVITABILE” (FOTO, VIDEO)

24-03-2015 4 minute Sublinieri

3138415-ide-barcelone-dusseldorf-jpg_2781965

Un avion Airbus A320 al companiei GermanWings, divizia low-cost aLufthansa, avand la bord 142 de pasageri, doi piloti si patru membri ai echipajului, s-a prabusit marti in Franta, intr-o zona muntoasa.Avionul Germanwings zbura de la Barcelona spre Duesseldorf, scrie Reuters. Aeronava a inceput sa piarda in altitudine deasupra orasului Toulon, in apropiere de Marseille si a cazut intre Digne-les-Bains si Barcelonnette, au confirmat doua elicoptere ale jandarmeriei pentru Directoratul General de Aviatie Civila.

Desfasurarea LIVE TEXT:

20:45 Un alt accident a avut loc in acelasi loc, in 1950.In data de 1 septembrie 1953, un zbor Air France care facea legatura intre Paris si Saïgon, in Vietnam, s-a prabusit in masivul Pelat, la cativa kilometri est de masivul Trois-Evêchés unde s-a prabusit marti dimineata Airbusul A320, dupa cum scrie cotidianul regional La Provence, citat de Le Figaro.Plecat din Orly, urma sa aterizeze la Nisa. Accidentul s-a produs noaptea, in jurul orei 23,30 dupa ce avionul a lovit varful Cimet (3020 metri altitudine). 42 de oameni au murit atunci, printre care celebrul violonist Jacques Thibaud si compozitorul René Herbin.20:00 La acest stadiu, este vorba de un accident, orice alta teorie ar fi o “speculatie”, afirma Lufthansa

19:25 Lipsa unui apel SOS deschide calea oricarui scenariu – fost anchetator BEA18:18 Erick Derivry, presedintele sindicatului national al pilotilor de linie din Franta, (SNPL), nu crede ca varsta aeronavei Airbus A320 a GermanWings este o problema. “Un avion poate zbura dincolo de 25 de ani de viata”, a declarat acesta, pentru L’Express.

18.10: A fost recuperata o cutie neagra (ledauphine.com)

17.35: In zona se anunta vreme rea, ceea ce ar impiedica activitatea de recuperare.

17.26: Aeronava s-a dezintegrat la impact, cea mai mare bucata este de marimea unei masini (AirLive.net). Trupurile neinsufletite vor fi tinute intr-o morga creata special intr-o sala de sport, in satul Seyne-des-Alpes.

17.00: Germanwings: Aparatul de zbor trecuse printr-o revizie substantial in vara lui 2013.

16.42: Autoritatile franceze afirma ca le va lua cateva zile sa recupereze trupurile pasagerilor si ramasitele avionului, din cauza terenului inaccesibil (Reuters)

16.40: Germanwings: Pilotul avea peste 10 ani de experienta si peste 6000 de ore de zbor.

16.30: Germanwings: 67 de cetateni germani la bord. Intre pasageri se numara si doi bebelusi.

16.08: Purtatoarea de cuvant a primariei orasului german Haltern spune ca se crede ca 16 copii de scoala si doi profesori din localitate erau in avionul prabusit, dar informatia nu este confirmata inca. (Reuters)

16.05: Germanwings anunta ca avionul a fost in pierdere accentuata de altitudine timp de opt minute.

15.50: Directia generala a Aviatiei Civile franceze spune ca echipajul nu a transmis apel de urgenta. “Echipajul nu a emis un ‘mayday’. Controlul aerian este cel care a decis sa il declare in primejdie dupa ce nu a mai reusit sa stabileasca o legatura cu echipajul”, a explicat aceasta. […]

Un avion de pasageri, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne-Barcelonnette, la sud de oraşul Grenoble.

Aeronava, un Airbus A320, avea la bord 142 de pasageri şi opt membri ai echipajului (doi piloţi şi patru însoţitori de zbor) şi efectua o cursă regulată între Barcelona şi Düsseldorf .

Accidentul aviatic din Alpii francezi a fost confirmat de Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA).

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a confirmat şi el tragedia şi se îndreaptă acum spre locul prăbuşirii. Acesta a adăugat că resturi ale avionului au fost localizate la 2.000 de metri altitudine.

Conform agenţiei Sputnik, 240 de pompieri şi 210 poliţişti se îndreaptă spre locul prăbuşirii avionului.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că NU există supravieţuitori şi a adăugat că fost alcătuită o celulă de criză, pentru această tragedie.

Ministrul Transporturilor francez, Thierry Mariani, a declarat că pilotul avionului prăbuşit a transmis un semnal de alarmă MAYDAY, dar nu se ştie natura problemelor de la bord. Cel mai probabil, acestea vor fi desluşite după recuperarea cutilor negre.

Preşedintele francez a declarat într-o intervenţie televizată scurtă că aparatul de zbor s-a prăbuşit într-un perimetru izolat, dar nu se ştie încă dacă au existat victime la sol.

Se pare că avionul a decolat din Spania cu o întârziere de 10-15 minute, dar nu se ştie dacă întârzierea a fost provocată de o defecţiune tehnică.

Germanwings este o companie afiliată Lufthansa.

Zborul 4U9525 a decolat la ora 10:00 am din Barcelona şi urma să aterizeze la Düsseldorf la ora 11:49 am.

un-avion-cu-148-de-oameni-la-bord-s-a-prabusit-in-sudul-frantei-300523

Ultima poziţie a aparatului de zbor, înregistrată de aparatele radar

Airbus A320 este unul dintre cele mai bine vândute modele ale consorţiului european. Proiectul a fost lansat în 1984, prototipul zburând prima oară în 1987. Anul următor a intrat în serviciu.

A fost primul avion civil dotat cu un sistem de comenzi fly-by-wire, iar fuselajul înglobează numeroase materiale compozite.

Viteza maximă este 900 de kilometri pe oră şi poate zbura până la 5600 de kilometri. Avionul are 37,5 metri lungime, anvergura aripilor fiind de 34 de metri.

Avion prăbuşit în Franţa. Un Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbuşit în sudul Franţei, în Alpii francezi, potrivit unor rapoarte citate de „The Independent“. Avionul prăbuşit în Franţa, cu o capacitate de 172 de pasageri, avea la bord 142 de pasageri, plus şase membri ai echipajului. Nu există niciun supravieţuitor.

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în zona localităţii Barcelonnette din sudul Franţei. Direcţia Generală a Aviaţiei Civile Franceze şi Jandarmeria au confirmat informaţiile.

Aparatul de zbor Airbus A320 făcea legătura dintre Barcelona şi Dusseldorf şi avea o capacitate de 174 de locuri.

La bordul avionului prăbuşit în Franţa se aflau 142 de pasageri, plus şase membri ai echipajului. „Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră“, a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. „Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului“, a adăugat Vidalies. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece „unele drumuri sunt înzăpezite“.

gn

Specialişti francezi de rang înalt în combaterea terorismului avertizează asupra faptului că ameninţările teroriste în Franţa au atins un nivel fără precedent şi că noi atacuri jihadiste sunt inevitabile, relatează Russia Today.

Nu trece nicio zi fără o alertă, fără descoperirea unei reţele care încearcă să trimită persoane către Siria sau Irak, sau fără o intervenţie a serviciilor de securitate. Numărul ţintelor a explodat. Sunt 2.000 sau 3.000, poate 4.000 de persoane identificate sau suspectate de intenţii criminale“, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării, sub acoperirea anonimatului.

Specialişti din Ministerul Apărării susţin că jihadiştii folosesc cele mai bune tehnici de criptare şi disimulare şi că serviciile de securitate fac eforturi să ţină pasul.

Cele mai mari îngrijorări sunt legate de aproximativ 200 de persoane care s-au întors din tabere de antrenament sau zone de luptă controlate de Statul Islamic în Irak şi Siria. Serviciile de securitate îi plasează sub cea mai atentă supraveghere posibilă, dar resursele sunt limitate şi autorităţile sunt pe deplin conştiente că millitanţii ar putea aştepta ani întregi înainte de a acţiona.

Oficialii se tem, de asemenea, de competiţia între grupările militare care le-ar putea determina să comită acte şi mai brutale.

Al-Qaida trebuie să îşi restaureze prestigiul şi va încerca să concureze cu SI cu acţiuni complexe şi importante, a declarat oficialul. El a subliniat ameninţarea din partea grupării Al-Qaida cunoscute sub numele de Khorasan, despre care se crede că plănuieşte un atac aerian de amploare. Unul dintre principalii membri ai acestei grupări este un expert francez în explozibili, David Drugeon, care ar fi supravieţuit unui atac al SUA cu avioane fără pilot, anul trecut.

De la atacurile din ianuarie de la Paris, soldate cu 17 morţi, alerta teroristă se află la cel mai ridicat nivel, iar mii de poliţişti sunt mobilizaţi în zone sensibile, precum redacţii de presă sau sinagogi. Dar oficialii antiterorism susţin că acest lucru va contribui mult prea puţin la prevenirea unui atac.

Primele imagini din regiune

pompierielicopterearmataAer


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “CATASTROFA AVIATICA IN FRANTA FARA SUPRAVIETUITORI. Un avion cu 150 de oameni la bord s-a prabusit/ FRANTA TOCMAI INTRASE INTR-UN NIVEL DE “ALERTA TERORISTA” FARA PRECEDENT, considerandu-se ca… “noi atacuri jihadiste sunt INEVITABILE” (FOTO, VIDEO)

  1. Despre identificarea victimelor: https://youtu.be/pvtRa9zvaUg

    “Nimic nu este exclus in acest moment” – marturia unui pilot despre cauze: https://youtu.be/B4vkMbsIfzg

  2. Se pare ca copilotul, Andreas Lubitz a vrut sa se sinucida, apasand chiar pe butonul care face ca avionul sa piarda altitudine, si nelasand pilotul sa intre in cabina:

    https://youtu.be/-jqdHlGqi5c

    https://youtu.be/ge0Z0rNOci0

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare