RUGACIUNI PENTRU PLOAIE. “Ne-am rugat, acum daca Domnul o vrea, bine ar fi, dar nu cred pentru ca suntem rai…” (Video)

27-07-2015 1 minut Sublinieri

In această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic.

Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre potrivit cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos: „De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea” (Marcu 11, 24).

Este zi de duminica, iar in toate bisericile din tara, preotii si enoriasii s-au rugat in cor cerului sa se indure si sa ne trimita ploi.

Oamenii suporta tot mai greu arsita, insa grija lor cea mare este ca animalele si plantele se vor usca de sete, iar fara ele ei vor avea numai greutati.

Preotii au ingenuncheat in fata altarelor si l-au rugat pe cel de sus sa abia mila si sa alunge seceta.

“Intrucat este seceta si pamantul are nevoie de ploi binecuvantate va indemnam sa ingenunchem si sa inaltam rugaciuni ca bunul Dumnezeu sa trimita ploaie”, a spus preotul.

Si la Galati sute de credinciosi implora indurare. Judetul lor este sub cod portocaliu de canicula, iar temperaturile au trecut de 39 de grade la umbra.

La Barsanesti in Gorj, preotul Constantin este vestit printre ai lui. Credinciosii spun ca de cand il stiu atunci cand se roaga au venit si ploile.

“Ne rugam cu rugaciuni pe fiecare duminica si in fiecare zi la el acasa, ca sa ne dea Dumnezeu ploaie sa se indrepte recoltele si sa putem sa supravietuim”, a spus un localnic.

Multi vad aceasta arsita ca pe o pedeapsa meritata.

Localnica: “Ne-am rugat, acum daca Domnul o vrea, bine ar fi, dar nu cred pentru ca suntem rai, injuram, ne dracuim.”

Luni se vor intoarce cu totii in biserica. Este Sfantul Pantelimon cel adesea numit “doctor fara de arginti”, pentru ca a facut numai bine fara sa astepte nimic in schimb.

Oamenii apelează la divinitate ca ultimă soluţie pentru salvarea recoltelor. Mii de credincioşi au cerut preoţilor să se roage pentru ploaie.

Meteorologii au spus că următoarele 3 luni vor fi extrem de secetoase, iar oamenii se tem că îşi vor pierde şi recoltele de toamnă.

Situaţia e atât de gravă că sunt convinşi că numai Dumnezeu îi mai pot salva.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Pagini Ortodoxe, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “RUGACIUNI PENTRU PLOAIE. “Ne-am rugat, acum daca Domnul o vrea, bine ar fi, dar nu cred pentru ca suntem rai…” (Video)

  1. Frumos din partea Basilica .Pacat ca nu indeamna sa ne rugam impreuna mai des…

  2. Biserica face asta mereu dar cati se roaga si in casele lor la icoane caci cei mai multi spun , nu da Doamne ploaie ca sa ma duc la mare.La tv , spunea un militar despre razboiul climateric, adica seceta asta si canicula sa fie provocate, dar incep sa cred ca nu este adevarat , toate sunt de la Dumnezeu.Mai marii lumii spun ca ei fabrica aceasta clima , cred eu, ca sa anuleze puterea lui Dumnezeu, Caci in Biblie spune in Apocalipsa ca vor fi cataclisme mari, de la ingerii lui Dumnezeu care implinesc poruncile LUI.Sa dea Domnul ploaie , dar si eu cred ca nu prea o sa se intample.

  3. Pingback: ROMANIA IN SECETA EXTREMA. Ce se intampla cu ANM si SISTEMUL DE IRIGATII? (Income-Video) | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: CATASTROFA SECETEI din România provoaca DISPERARE (Video). PLANTELE MOR PE SUTE DE MII DE HECTARE, CULTURILE SUNT COMPROMISE, DUNAREA SEACA, ANIMALELE DEVIN AGRESIVE SI ISI MUSCA STAPANII, insectele ataca oamenii si animalele din cauza caldurii | Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare