CALIFORNIA LOVITA DE CEA MAI MARE SECETA DIN ISTORIE. Seceta a lovit si in Romania

31-07-2015 50 secunde Sublinieri

droughtFI

Seceta face prăpăd în întreaga lume, iar una dintre cele mai afectate zone este California. Aici, suprafaţa afectată a ajuns la dimensiuni impresionante, scrie zerohedge.com.

Seceta actuală s-a întins pe o suprafaţă aproape dublă faţă cea afectată în momentul în care a avut loc Marea Foamete din anii ’50. Unele studii ajung şi mai departe. Cercetătorii de la Universitate Minnesota şi Institutul Oceanografic Woods Hole spun că seceta din California este cea mai mare din ultimii 1200 de ani.

„Cercuri urăte şi maroniI, care arată locul unde cândva ajungeau valurile şi se izbeau de ţărm. Docuri uscate amplasate pe pământ deshidratat. Ambarcaţiuni lăsate în derivă”, aşa este descris de analişti modul în care arată în aceste momente California.

Nici Europa nu a scăpat de secetă

Chiar dacă Europa nu se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi California, seceta s-a resimţit în mai multe ţări din această regiune. Drept urmare preţurile cerealelor au crescut, în ultima perioadă.

În România, seceta a afectat culturile de cereale. Astfel, fermierii se aşteaptă, în acest an, la producţii cu 30% mai mici decât în 2014. Dacă grâul a mai prins o perioadă de ploi, culturile de porumb par a fi afectate cel mai mult deoarece ele nu au avut parte de precipitaţii care să le aducă umiditatea necesară dezvoltării în condiţii optime.

Aşadar, fermierii nu vând culturile recoltate (grâu,orz şi rapiţă) deoarece aştept creşteri în ceea ce priveşte preţul. Dacă în 2014 grâul se vindea cu 70-75 de bani pe kilogram, în acest moment preţurile au ajuns la 80 de bani pe kilogram.

 


Categorii

1. DIVERSE, Agricultura/ Satul romanesc, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CALIFORNIA LOVITA DE CEA MAI MARE SECETA DIN ISTORIE. Seceta a lovit si in Romania

  1. Pingback: ROMANIA IN SECETA EXTREMA. Ce se intampla cu ANM si SISTEMUL DE IRIGATII? (Income-Video) | Cuvântul Ortodox
  2. Nu ma mira ca ne bate Dumnezeu cu atata destrabalare pe fata pamantului si atatea crime odioase.Cred ca este doar inceputul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare