PS AMBROZIE “recidiveaza” in PREDICA DE LA HRAMUL MANASTIRII PUTNA, prin critici dure fata de conducatorii nevolnici, fata de proiectul MOSCHEII din BUCURESTI si fata de LEGEA CARE-I CONDAMNA PE SFINTII INCHISORILOR: “Nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor. Eu nu pot accepta ca sunt nepot de bandit! CINE MAI ARE CURAJ ASTAZI SA VORBEASCA?” (update audio)

20-08-2015 10 minute Sublinieri

Astazi, cei care se joaca cu destinele acestei tari pitoresti vor fi condamnati la damnatio memoriae… Daca ar asculta de neveste! Daca ar asculta de sotiile care sunt credincioase!”

…IN ACELASI TIMP, DIN PACATE, EPISCOPUL DE GIURGIU FACE UN ELOGIU NEPOTRIVIT DE ENTUZIAST “SFINTEI RUSII”, AMINTIND INCLUSIV DESPRE PUTEREA ACTUALEI FEDERATII RUSE…

PS Ambrozie PutnaFoto: Suceava News

***

hram_putna_2015_foto_tudorel_rusu_15foto: Doxologia

  • Ortodox Radio:

PREDICA INTEGRALA A PS AMBROZIE DE LA PUTNA, 15 august 2015:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Fragment audio mai relevant, de la min. 23:07:

“Cine mai are curaj sa vorbeasca astazi? Pentru ca s-a dat lege care condamna…”

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Cateva extrase:

[in curs de actualizare-completare]

“[…] Sa vorbim astazi despre Doina si Ion Aldea Teodorovici? Sa vorbim astazi despre Grigore Vieru?… Sau, poate, despre sfintii inchisorilor, care au fost condamnati zilele trecute. Dupa ani si zeci de ani de temnita grea si de reeducare la Pitesti, la Aiud, unde s-a ridicat un memorial la Rapa Robilor, la Balta Brailei la taiat de stuf… […]

Ne dezbina astazi strainii pentru ca nu mai avem oameni de constiinta si de demnitate, cu frica de Dumnezeu si cu dragoste fata de poporul din care s-au zamislit. […]

[…]

Cand am fost noi impotriva vreunui neam, impotriva vreunei etnii, impotriva vreunei religii? Cand in cartile noastre de slujba vechi de la Putna… imi aratau calugarii aseara ca ne rugam [in rugaciunea lui Manase – n.n.] “Dumnezeului lui Avraam, lui Isaac si lui Iacob si semintiei celei drepte a lor”. Cand cartile noastre de slujba sunt pline de trimiteri la iudaism si nu-l incrimineaza niciodata [sic! – n.n.]. Cand am fost noi impotriva lipovenilor care au fugit in vremea lui Nikon si s-au stabilit la gurile Dunarii […], a turcilor sau a tatarilor [din tara noastra -n.n.]?…. Domnitorii nostri plateau tribut la Inalta Poarta ca niciodata, dar NICIODATA, sa nu se ridice o moschee in tara. Dar relatiile erau atat de bune, incat, cand domnitorii nostri cand mergeau la Inalta Poarta, nu erau ingenuncheati si târâti, cum vedem in filmele de mare audienta facute de turci astazi [sic! -n.n.], ci se duceau cu demnitate la Inalta Poarta. Dar niciodata nu ne-am vandut tara.

E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, spunea parintele Iustin Parvu. Pe unii ii lasa genunchii. Au lasat si pe unul, si pe altul, s-au operat. Bine ar fi sa nu ne lase mintea, cugetul nostru romanesc. Nu se poate construi moschee in tara voievozilor, a ighemonilor, pentru un popor atat de tolerant, atat de iubitor, atat de [filoxen], de iubitor de straini. Au moschee in Parcul Carol, este o foarte frumoasa moschee in Constanta Avem un Consiliu Consultativ al Cultelor, în care, prin rotaţie, cultele recunoscute au preşedinţia… […] Avem prieteni de religie islamica, ne intalnim cu ei… Si, in treacat fie spus, si Stefan cel Mare spunea: “Mai degraba turbanul decat…” altceva… [In realitate, nu Sfantul Stefan cel Mare, ci bizantinul Luca Notarras ar fi spus: “Mai bine să vedem domnind in oras turbanul turcesc decat tiara latinilor/ decat mitra papala” – n.n.]

Nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor. Nu se poate sa se condamne intelectualitatea romaneasca, [cei] care au patimit atat de mult si despre care Petre Tutea spunea ca nu poate descrie atrocitatile petrecute in temnitele si inchisorile romanesti, cand voiau sa-i reeduce la Pitesti, cand mureau si ii ingropau in gropi comune, ca in vremea in care comunismul se instala in “Sfanta Rusie”. Cum a patit Sfanta Elisabeta Feodorovna, casatorita cu printul Serghei. Nu putem sa repetam istoria pentru niste epigoni, cum scria Eminescu. Pana la urma, la scara istoriei, ce ramane dupa noi? […]

Trebuie sa pricepem vremurile pe care le traim! Eu nu pot sa accept ca nepot de veteran de razboi – bunicul meu a luptat la Cotul Donului, a vazut romani murind acolo si eu am crescut pe genunchii lui – eu nu pot sa accept ca sunt nepot de bandit!

Caralii, tortionarii insisi vedeau la un moment dat ca, totusi, sfintii inchisorilor sunt oameni educati, sunt oameni buni si, la un moment dat, nu-i mai bateau. Cititi [despre] temnitele suferintei! Cine condamna astazi Gulagurile, deportarile de orice fel, in indepartata Siberie, unde copiii se jucau cu craniile parintilor morti, care n-aveau timp sa putrezeasca… Sau cei deportati in Baragan, pe Vlasca sau Teleorman. De lotul Arnautoiu, care se ascundeau in muntii Fagarasului, de copiii care au ramas parinti si a caror minte a fost schimbata…

Vedeti, iubiti credinciosi, lucrurile acestea se repeta in istorie, ciclic, “roata vietii roata”. In Balcanii despre care se spune ca sunt “un butoi de pulbere”, in Kosovo, in Serbia, cu care eram inruditi prin Sfantul Nicodim de la Tismana... […]

Astazi, cei care se joaca cu destinele acestei tari pitoresti vor fi condamnati la damnatio memoriae Daca ar asculta de neveste! Daca ar asculta de sotiile care sunt credincioase! […]

[…] Pamantul tarii e sfant, pentru ca adaposteste osemintele celor pe care nu mai pot sa-i caute astazi istorici ca Marius Oprea [pentru ca nu li se mai da voie]. Cine mai are curaj sa vorbeasca astazi? Pentru ca s-a dat lege care condamna. Noi nu va indemnam la dezbinare, noi nu va indemnam la ura, dar va spunem din istorie ceva. […] Daca nu aveam un principe strain, din familia Hohenzollern, care sa vina, sa fie adus [in tara noastra] intr-un mod pe care-l cunoasteti, ca sa nu fie oprit niciunde, nu am fi avut un rege precum Carol. Daca, apoi, Carol, nu ar fi lasat un nepot precum Ferdinand – “Nando” – sotul reginei Maria, nu am fi avut astazi o tara unita la 1918. Domnitori straini de neam, dar de cuget si simtire romaneasca. V-ati intrebat vreodata, citind cartile reginei Maria – fiindca e sarbatoarea Sfintei Maria astazi – cat de greu i-a fost reginei Maria sa-l convinga pe “Nando” sa ia decizia corecta si sa paraseasca dealul Cotrocenilor si sa fuga cu Guvernul la Iasi, la jumatatea lui 1916, ca au venit nemtii si au ocupat Cotrocenii… Cat de greu i-a fost lui “Nando” sa ia decizia sa lupte… Cum am vazut la regii Romaniei, rand pe rand, ctitori de neam si de tara: au respectat credinta poporului! Poti sa fi strain de neam, dar nu poti sa fii strain de tara! Poti sa fii de alta religie, dar nu poti sa promovezi o lege facuta noaptea, necitita, nestudiata, nedata la comisii de specialitate si sa nu consulti o Biserica care se cheama prin sintagma “Biserica nationala”. Si daca suntem “Biserica nationala”, trebuie sa fim consultati! Ca niciodata Biserica n-a mers impotriva neamului! […]

Trebuie sa avem demnitate! Trebuie sa marturisim, fiindca stramosii nostri se rascolesc in mormant si se va intampla cum s-a intamplat la Neamt, unde “au explodat” caldaramul si aleile si a iesit sfantul [necunoscut] din mormant. Pentru ca Mantuitorul spune: “Daca voi veti tacea, pietrele vor vorbi”. Cum sa nu marturisim astazi?

Toate religiile lumii trebuie respectate, toate cultele trebuie respectate.. Unde este libertatea de exprimare a cultului? Suntem intimidati, ni se testeaza permanent vigilenta… prin scoaterea religiei din scoli.

O sa va spun un lucru pe care nu l-am spus niciodata… In 1989, cand am vazut cum colegii nostri de liceu au venit la Bucuresti sa puna umarul la “Revolutie” sau ce a fost ea, au fost impuscati la Otopeni, toti copii curati, care au fost ridicati la oaste dupa 18 ani... De cate ori ma duceam la aeroport si primeam ierarhi, ma gandeam la ei, cei pe care nu-i mai pomeneste nimeni. [Acum soldatii nu mai sunt pomeniti] decat cand lupta pentru cauze straine, in tari straine, si-i aduc morti, cu tricolorul.

Biserica Ortodoxa romaneasca, Biserica neamului ar trebui intrebata... Ce e un om in fata istoriei, cand poate sa dispara maine-poimaine?

NU SUNTEM SOVINI! Luati albumele din Bucovina scoase de stareta Mihaela Cozmei, sa vedeti lipoveni, evrei, turci, tatari, romi… N-am fost niciodata sovini si nu suntem sovini! Suntem atat de primitori, incat strainului ii dai casa ta, masa ta, sufletul tau pe [tava], [dar numai] pana in momentul in care se leaga de credinta copiilor tai!

O sa murim intr-o zi, credeti ca suntem alfa si omega, inceputul si sfarsitul?

Stefan cel Mare n-a islamizat tara si a suferit. Cui a spus oful sau? La duhovnic. Vlad Tepes – nepotul lui Mircea cel batran, occidentalii ni l-au facut strigoi sau vampir, prin cartea lui Bram Stoker – a fost ctitor. Mihai Viteazul – orfan, a fost crescut de calugari la Simonospetra.

Domnitorii nostri au murit pentru neam si pentru tara… Trebuie sa marturisim credinta, trebuie sa avem atitudine. Pentru ce este folosita biserica? Doar pentru inchinarile mari?

[…]”

***

Cuvantul PS LONGHIN JAR la Putna, de Adormirea Maicii Domnului, 2015:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

hram_putna_2015_foto_tudorel_rusu_12

Biserica Ortodoxă a cinstit sâmbătă, 15 august Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor şi Uspenia (termenul slav) sau Sfânta Maria Mare.

Câteva mii de oameni au participat la slujba oficiată în aer liber la Putna cu prilejul hramului mănăstirii, Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Liturghie din ziua hramului fiind săvârşită de un sobor de aproximativ 50 preoţi şi diaconi, în frunte cu episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie, doi episcopi din Ucraina, printre care şi cel de Cernăuţi, care are în subordine mai multe parohii din satele româneşti din nordul Bucovinei în care se slujeşte în limba română, şi altul din Republica Moldova.

În cuvântul de înţelepciune rostit în faţa credincioşilor, PS Ambrozie a criticat decizia autorităţilor centrale de a susţine proiectul construcţiei unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti.

„E o mare povară să duci neamul pe umerii tăi, spunea părintele Iustin Pârvu. Pe unii îi lasă genunchii. Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor”

a spus PS Ambrozie, după care a enumerat o parte din moscheile din România, precizând că

„avem un Consiliu Consultativ al Cultelor, în care, prin rotaţie, cultele recunoscute au preşedinţia. Nu se poate să se scoată noaptea lege împotriva propriului popor”.

PS Ambrozie a criticat şi prevederile din Legea 217/2015, privind interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.

„Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult şi despre care Petre Ţuţea spunea că nu poate povesti atrocităţile care s-au petrecut în închisorile şi temniţele româneşti pentru reeducare. La Piteşti au murit şi i-au îngropat în gropi comune, în vremea în care bolşevismul se instala în Rusia. Nu putem să repetăm istoria. Până la urma urmei, la scara istoriei ce rămâne după noi? Copiii aceştia care s-au călugărit, şefi de promoţie, intelectuali care nu au vrut ca Putna să fie pictată decât de oameni din partea locului, astăzi vrednicii Gavril şi Mihai Moroşanu. Ce rămâne după noi sau după cei care vor veni după noi? Citiţi «Temniţele suferinţei»! Cine condamnă astăzi Gulagul, deportările de orice fel, cele din îndepărtata Siberie, unde copiii se jucau cu craniile părinţilor morţi, care nu aveau timp să putrezească, sau cei deportaţi în Bărăgan sau Teleorman, pe cei care se ascundeau în Munţii Făgăraşului, copiii care au rămas fără părinţi şi a căror minte a fost schimbată? Acest lucru se repetă în istorie ciclic” a spus PS Ambrozie.

La slujbă a asistat şi comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu, care a precizat că proiectul de reabilitare a Mănăstirii Putna, în valoare de 3,3 milioane de euro, reprezintă un exemplu de cum trebuie cheltuiţi banii europeni.

„Prezenţa mea la Suceava, acum, în calitate de comisar european, este de a reliefa care este rolul fondurilor europene în dezvoltarea economică şi socială a României, a judeţului Suceava şi bineînţeles în îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. Implementarea acestui proiect s-a făcut în proporţie de peste 80%, aşa că sunt optimistă că realizarea lucrărilor să se facă la termen, până în octombrie 2015. Eu cred ca acest proiect este un exemplu pentru cum sunt cheltuiţi banii europeni, un proiect pentru conservarea patrimoniului cultural naţional şi va fi apreciat la nivelul Consiliului Europei, la fel ca restaurarea frescelor de la Mănăstirea Dragomirna, care a fost premiată în 2014. Sunt convinsă că ceea ce se face prin acest proiect – aleile, trotuarele, extinderea iluminatului, consolidarea suprafeţelor exterioare – va ridica numărul de turişti. Sigur, din câte am înţeles, se preconizează şi extinderea sezonului turistic cu încă două luni” a precizat comisarul european Corina Creţu.

După hram, stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a anunţat că obştea mănăstirii se pregăteşte ca în iulie 2016 să serbeze 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii şi a mulţumit soborului de ierarhi, stareţi, consilieri, protopopi, preoţi veniţi de departe sau mai de aproape pentru a aduce un prinos de recunoştinţă şi mulţumire „aceleia care întru adormirea ei nu ne-a părăsit pe noi”.

  • Hotnews:

Episcopul de Giurgiu, la Manastirea Putna: Nu se poate construi moschee in tara voievozilor / E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, pe unii ii lasa genunchi. Bine ar fi sa nu ne lase mintea

Episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie, a afirmat, sambata, la Manastirea Putna, unde a oficiat Liturghia, ca “nu se poate construi moschee in tara voievozilor” si ca atunci cand duc povara neamului pe umeri “pe unii ii lasa genunchii” si s-au operat, adaugand: “Bine ar fi sa nu ne lase mintea“, transmite Mediafax.

Mii de persoane au asistat, sambata, la Manastirea Putna, la Liturghia oficiata de PS Ambrozie, episcopul de Giurgiu, impreuna cu mai multi episcopi din Ucraina si Republica Moldova, dar si cu un sobor de peste 50 de preoti.

In cuvantul sau, PS Ambrozie a criticat aprobarea construirii unei mari moschei in Bucuresti, dar si prevederi din legea 217/2015, privind interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.

“E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, spunea parintele Iustin Parvu. Pe unii ii lasa genunchii”, a spus PS Ambrozie, care a adaugat ca unii s-au operat la genunchi.

“Bine ar fi sa nu ne lase mintea, cugetul nostru romanesc. Nu se poate construi moschee in tara voievozilor”, a continuat el.

El a aratat ca exista moschee in Parcul Carol, ca este o foarte frumoasa moschee in Constanta, exista Consiliul Consultativ al Cultelor la care, prin rotatie, fiecare cult recunoscut preia presedintia.

Totodata, PS Ambrozie a spus ca “nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor”.

“Nu se poate sa condamni intelectualitatea romaneasca care a patimit atat de mult si despre care Petre Tutea spunea ca nu poate descrie atrocitatile petrecute in temnitele si inchisorile romanesti pentru reeducare. (…) Nu putem sa repetam istoria pentru niste epigoni“, a spus PS Ambrozie.

Ierarhul s-a intrebat cine condamna astazi Gulagul, deportarile de orice fel, cele din indepartata Siberie, “unde copiii se jucau cu craniile parintilor morti”, sau deportarile din Baragan.. […]/integral pe hotnews.ro

Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat, Aurelian Pavelescu, a afirmat că recentele declarații ale Episcopului Giurgiului reprezintă cel mai dur mesaj al Bisericii Ortodoxe Române împotriva statului român, după 1990.

Acesta a criticat dur, în prezența a numeroși clerici, ierarhi și oameni politici, așa zisa lege antilegionară, dar și intenția construcției unei moschei la București.

În consecință, Aurelian Pavelescu îi cere lui Crin Antonescu să inițieze modificarea Legii 217/2015.

“Ii cer lui Crin Antonescu sa initieze modificarea L 217/2015, asa-zisa “lege anti-legionara” sau “anti-romanesca”. Mesajul PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, cel mai dur dat, in numele BOR, impotriva statului roman dupa 1990. Pozitia PS Ambrozie este cea mai dura pozitie a Bisericii Ortodoxe impotriva statului dupa 1990, mai dura chiar decat de cea exprimata cu privire la Fundatia Gojdu. Chiar daca o asemenea pozitie, de esenta escatologica, nu-mi este permisa si n-o pot exprima, in forma ei actuala legea este insidioasa si produce o puternica inhibitie, in contra adevarului. PNTCD nu poate accepta nicio cautionare a regimului care i-a martirizat pe Maniu, Mihalache si alte sute de mii de membri si simpatizanti PNT!”, a scris Pavelescu pe facebook.

Pavelescu spune că modificarea legii este necesară pentru evitarea de protestelor masive.

“Luand act de puternica tensiune care s-a instalat in spatiul public, care, mai ales dupa pozitia exprimata prin PS Ambrozie, poate conduce la mari proteste, victimizari si provocari, ii cer transant lui Crin Antonescu, dar si PNL, principalii responsabili de forma legii actuale, sa initieze, de indata, o lege de modificare, pentru indepartarea oricaror confuzii si suspiciuni. Crin Antonescu are datoria de onoare sa promoveze o asemenea modificare, un refuz reprezentand un act de lasitate si de lipsa de onoare politica, pe care istoria il va consemna”, a conchis Pavelescu.

Vestita necropolă a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a unit  ierarhi și preoţi, dar şi credincioşi din toată țara, în rugăciune, în laudă şi în mulţumire aduse Maicii Domnului. Peste 10.000 de bucovineni şi de pelerini au participat astăzi la hramul istoric al așezării monahale, închinându-se și la mormântul domnitorului Ştefan cel Mare.

Sfânta Liturghie dedicată hramului Putnei a a fost oficiată pe un  podium special împodobit în curtea mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Meletie, Arhiepiscopul Cernăuților și Bucovinei, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu din Ucraina, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și Preasfințitul Părinte Longhin, Episcop de Bănceni. În cadrul slujbei arhierești, au avut şi două hirotonii: monahul Gherasim, vieţuitor al Mănăstirii Putna, a fost hirotonit ierodiacon, iar ierodiaconul Maxim, tot de la Mănăstirea Putna, a fost hirotonit ieromonah.

Primul cuvânt de învăţătură, rostit la finalul slujbei arhiereşti, i-a aparţinut Înaltpreasfinţitului Părinte Ambrozie: „Troparul sărbătorii de astăzi ne spune: întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare/ Sculatu-te-ai la viaţă, fiind Maica Vieţii, şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre. Cum putea să fie cuprinsă de moarte și de stricăciune Cea care a fost înălțată la cer de către Însuși Fiul lui Dumnezeu? Este o zi de mare sărbătoare, pentru că în țara aceasta binecuvântată născută din Evanghelie, după cum a fost numită de Mihai Eminescu, poetul neamului românesc, nu sunt doar mănăstiri cu icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, nu sunt doar sfinți care s-au nevoit încă din primele veacuri, din zorii creștinătății, ci există și astăzi pelerini care vin cu miile să se roage în bisericile și mănăstirile neamului nostru”.

Un cuvânt emoţionant a fost rostit la final şi de PS Părinte Longhin, Episcop de Bănceni, care a vorbit despre preacinstirea Maicii Domnului. De asemenea, au fost adresate mulțumiri tuturor celor prezenţi de către stareţul Mănăstirii Putna, arhimandritul Melchisedec Velnic. Anul viitor, în luna iulie, Mănăstirea Putna va serba 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii.

hram_putna_2015_foto_tudorel_rusu_14hram_putna_2015_foto_tudorel_rusu_3foto: Doxologia

Legaturi:

***


Categorii

Episcopul Longhin (Parintele Mihail Jar), Ierarhi romani, Istorie, Legea 217/2015 ("antilegionara"), Proiectul de mega-moschee din Bucuresti, PS Ambrozie Meleacă, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PS AMBROZIE “recidiveaza” in PREDICA DE LA HRAMUL MANASTIRII PUTNA, prin critici dure fata de conducatorii nevolnici, fata de proiectul MOSCHEII din BUCURESTI si fata de LEGEA CARE-I CONDAMNA PE SFINTII INCHISORILOR: “Nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor. Eu nu pot accepta ca sunt nepot de bandit! CINE MAI ARE CURAJ ASTAZI SA VORBEASCA?” (update audio)

  1. Oare a spus din proprie initiativa sau e mesajul Patriarhului ? Ca diplomatia …

  2. Astia de la Institutul Wiesel n-ar avea nici o putere asupra Sfintilor Inchisorilor si nici asupra noastra, fara votul Sobolanilor din Parlamentul Rusinii Nationale si a promulgarii acestei legi de catre Presedintele-Robot Iohannis(chemat in service pt reparatii, la Langley, Virginia) , aflat in concediu inca de la inceputul mandatului sau, care ne-a aratat astfel, ce inseamna „Romania Concediului Bine Facut”. Ghinion! Nu pt el , ci pt noi ca l-am votat… de parca am fi avut vreo alternativa .

  3. Cu toate ca, mai tot timpul a fost inclinat spre vanarea de functii publice si chiar spaguirea banilor europeni, ca a participat la cedări rușinoase în favoarea Ucrainei în 1997, ca atunci cand a fost intrebat de un ziarist daca nu crede ca apa e poluata, caci a ajuns la o concentatie de 33,33% Oxigen si 66,66 Hidrogen, a raspuns ca da, e poluata si trebuie luate masuri de depoluare, cu toate acestea, nu pot sa nu remarc ce analiza corecta face in acest articol, Adrian Sverin, nepotul lui Silviu Brucan:
    http://www.ziartricolorul.ro/fostul-ministru-de-externe-adrian-severin-da-lovitura-de-gratie-amestecului-brutal-al-yankeilor-in-justitia-romana/

  4. Dar sa mai fi grait atat de limpede si de patriotic si alti episcopi sau oameni in functii importante. Jenanta tacere! Urmeaza sa inchida manastirea de la Aiud sau Poarta Alba? Nu cred. Au facut legea ca sa bifeze o conditite. P. S. Ambrozie recidiveaza ca sa le dea si la altii curaj. Curaj le urez si eu! Doamne ajuta!

  5. Ne-am trezit cu Institutul Ellie Wiesel ca e deasupra institutiilor romanesti de la varf si principal for decisiv in stat in unele privinte.
    .
    http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-a-fost-propagandist-al-comunismului-si-al-pcr-266792/

    Deci MAE trebuie sa ceara o adresa de la Institutul EW cum ca X sau Y au fost sau nu legionari chiar daca nu au fost condamnati niciodata. Cat de sedati cu bani sunt cei care au adus Romania in situatia asta?

    http://www.cotidianul.ro/ambasada-a-actionat-fara-a-avea-o-documentare-adecvata-si-fara-a-avea-acordul-centralei-mae-266737/

  6. “Situatia” moscheilor in timpul lui C-tin Brancoveanu:

    “În toată Valahia, ca şi în Moldova, nu se găseşte nici o moscheie cât de neînsemnată, aşa că pentru rugăciunile lor, turcii sunt nevoiţi a se aduna într-un loc mai retras, unde şi le fac cu toată discreţia. De aici se poate deduce rafinamentul politicii Imperiului Otoman, pentru a câştiga devotamentul popoarelor supuse şi a le uşura uitarea libertăţii pierdute.”

    Sau a altor psoibile lacase de cult:

    “Acestor saşi, precum şi ungurilor calvinişti, nu le e permis să aibă biserici sau vre-un alt loc de adunare pentru practica religiei lor.”

    SURSA: http://cimec.ro/Carte/delchiaro/index.html

  7. Multumim PS Ambrozie – se intelege pt ce, pt CURAJ! Acu’ sa speram ca are suportul TUTUROR episcopilor din BOR. Doamne, ajuta!

  8. Ah…si inca ceva: sa-l pomenim la rugaciuni, in semn de multumire, pe PS Ambrozie, nu numai cei din Episcopia sa. Mare marturisire pt vremurile zilelor noastre!

  9. @Ioan R:

    Cel mai probabil PS Ambrozie este un fel de delegat neoficial din partea celorlalti sau a unora dintre ierarhi pentru a iesi pe astfel de teme.

  10. @ Admin,

    Da, asa m-am gandit si eu, bine ar fi sa fie asa… Sa speram ca nu este doar o actiune/izbucnire solitara. Asta chiar ar fi dureros!
    Oricum, este bine sa sprijinim si noi, mirenii, aceste “flori tot mai rare” – rare din cauza “poluarii”, desigur 🙂
    Doamne, ajuta!

  11. Nu putem sa nu ramanem uimiti ca auzim un asemenea mesaj, cu o asemnea greutate, pe care daca il citim, avem un moment impresia ca sunt acele idei care SE SPUN DOAR IN
    SITE-URILE ORTODOXE, dar iata ca aici auzim aceste lucruri spuse chiar in spatiul public. Desigur cele spuse sunt o noutate pentru cei, care nu au accesat acel spatiu numit internet, singurul ramas liber, unde se arata adevarul si tragismul celor ce se intampla azi.
    Parca brusc apar aceste idei in discursul cuiva. Nu putem spune ca s-au tot spus… ci din contra abia acum le auzim pentru prima data in predica unui episcop.
    Era necesar sa fie repetate aceste idei. Multi nu stiu ce legi abuzive antiromanesti exista astazi, apoi cat de mare si infricosatoare a fost prigoana la care au fost supusi romanii, in urma careia, comportamentul unora, a facut sa fie denumiti sfinti ai inchisorilor, ajungand la vremurile actuale tradatoare in care unii isi permit sa abuzeze de lipsa de masuri si opozitie ce o are poporul roman, pentru a impune construirea a ceva ne necesar, ce a fost refuzat pretutindeni, o moschee idolatra, cum era spus, ce nu are nici un rost aici, dar care poate a fost impusa de politrucii actuali in ideea de a amesteca pe crestini cu dusmanii lor, ca mai apoi sa se spuna ca nu avem voie sa ne manifestam noi, pentru ca se supara musulmanii, . E bine ca s-a sesizat aceasta idee.
    Ne simtim mai protejati, sustinuti si mai mult, motivati de un indemn al unui episcop.
    AVEM BINECUVANTARE in de a arata ce se intampla, ce se pregateste impotriva bisericii si a oamenilor ei. Sper sa apara cat mai multe informatii care sa arate adevarul celor spuse de parintele, pentru ca trebuie sa facem ascultare, chiar un episcop a aratat problema, noi trebuie sa continuam in a arata adevarul celor spuse.

  12. Pingback: PATRIARHIA ROMANA cere explicatii de la cultul musulman privind MOSCHEEA din Bucuresti/ Siteul Adevarul, acuzat de MANIPULARE si de “ATACURI COMANDATE” din exterior impotriva BISERICII ORTODOXE | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: PROTEST INEDIT impotriva MEGA-MOSCHEII din Bucuresti, cu 100 de CRUCI si cu o SLUJBA DE SFINTIRE (video, foto) | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: Cuvantul ARHIM. MIHAIL la slujba de pomenire de la Caldarusani a PARINTELUI SOFIAN despre PRIGOANA FATISA SI CEA NEVAZUTA IMPOTRIVA CRESTINILOR si despre PUTEREA RUGACIUNII SFINTILOR: “Sa ne rugam mai mult unii pentru altii! Sa pastram credinta drea
  15. Pingback: Sinodul BOR a declarat anul 2017 “Anul comemorativ Iustinian Patriarhul si al APARATORILOR ORTODOXIEI in timpul COMUNISMULUI” | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: ZIUA SFINTILOR 40 DE MUCENICI SI A MARTIRILOR ANTICOMUNISTI. Continuitatea in PATIMIRE MARTURISITOARE a Bisericii, apararea DEMNITATII si a IDENTITATII, pericolele IDEOLOGIZARII si BANALIZARII memoriei | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului: "NU POATE NIMENI SĂ NE SPUNĂ CUM SĂ FACEM SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE! Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus, dar VOR AVEA
  18. marturiseste corect preotul …multa sanatate..

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare