CORUPTIA CELOR MARI SI TARI. Germania a mituit oficiali ai FIFA pentru a organiza CUPA MONDIALA din 2006/ Medici germani din HEIDELBERG acuzati de MANIPULARE a listelor cu pacienti pentru a favoriza anumite transplanturi de inima

18-10-2015 2 minute Sublinieri

the-local

Procurorii germani efectueaza o ancheta la spitalul universitatii din Heidelberg pentru a verifica acuzatiile potrivit carora mai multi doctori ar fi incalcat regulile pentru a permite unor pacienti sa isi faca mai repede transplant de inima,

scrie TheLocal.de.

Un audit efectuat de Asociatia germana a doctorilor (BAK) a descoperit nereguli “extinse” in ceea ce priveste sistemul de transplant, potrivit Suddeutsche Zeitung (SZ).

Ziarul german afirma ca procurorii au deschis o investigatie pentru a verifica daca s-au manipulat listele de asteptare ale pacientilor.

Doctorii sunt suspectati ca au falsificat listele de pacienti astfel incat acestia sa para mai bolnavi si sa urce pe listele de asteptare, astfel incat sa beneficieze mai repede de un transplant.

​Volkswagen ar fi construit mai multe versiuni ale soft-ului care a pacalit testele de emisii, adaptandu-le pentru diverse zone din lume si pentru mai multe tipuri de motoare, spun trei surse citate de Reuters. Daca se va dovedi ca e adevarat, teoria conform careia doar cativa ingineri au stiut, cade definitiv. Reprezentantii companiei au spus sambata ca analizeaza posibilitatea reducerii numarului de oameni cu contracte determinate, mai ales ca viitorul este incert si ultimele date de vanzari nu sunt bune.

Sursele spun ca in sapte ani in care Volkswagen a folosit software-ul in cauza, acesta a fost adaptat pentru patru tipuri de motoare si ar fi avut mai multe versiuni

Cei de la Volkswagen nu au dorit sa comenteze acuzatiile, precizand ca nu pot face comentarii despre o ancheta in curs. Pana acum, mai multi oficiali Volkswagen au spus ca un numar extrem de mic de ingineri ar fi stiut despre mecanismele de inselare, insa tot mai multe informatii arata ca nu este chiar asa.

Daca intr-adevar s-au facut mai multe versiuni ale soft-ului, inginerii care lucrau la el au avut nevoie de finantare si de informatii detaliate despre noile motoare, ceea ce inseamna ca mai multe divizii au colaborat la intreaga strategie.

Un expert in probleme de drept de la University of Virginia, citat de Reuters, spune ca e foarte important sa se stabileasca exact cati oameni stiau de acest soft si cati manageri de rang inalt erau informati. In functie de numarul celor care au participat, si in special daca acest numar este mare, autoritatile pot impune amenzi mai dure fiindca vina companiei germana este accentuata.

Fiind vorba de sapte ani in care software-ul a fost instalat, el a avut nevoie de actualizari si de adaptari complexe, mai ales cand Volkswagen a schimbat sistemul de control al emisiilor. Aceste lucruri nu puteau fi facute de o mana de oameni, mai ales ca pentru Europa ar fi existat o versiune diferita a soft-ului.

Germania ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006, în afacere fiind implicaţi înalţi reprezentanţi ai fotbalului german, precum Franz Beckenbauer, susţine publicaţia Der Spiegel, citată de presa internaţională.

Comitetul de candidatură, din care făcea parte şi Franz Beckenbauer, vicepreşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) între 1998 şi 2010, ar fi constitut un fond special, în scopul de a mitui reprezentanţi ai CEx. al FIFA. Fondul ar fi fost alimentat cu peste 10 milioane de franci elveţieni – 13 milioane de mărci germane la acea vreme – suma fiind împrumutată de Robert Louis-Dreyfus, şeful de atunci al companiei Adidas.

Banii s-au întors la Louis-Dreyfus printr-o plată de 6,67 de milioane de euro, făcută de Comitetul de organizare într-un cont al FIFA de la Geneva, având ca justificare organizarea unei gale pe Stadionul Olimpic din Berlin, care a fost anulată ulterior. Der Speigel susţine că banii au fost transferaţi apoi către un alt cont elveţian, deţinut de Louis-Dreyfus.

În afacere ar fi fost implicat şi Wolfgang Niersbach, actualul preşedinte al DFB.

Organizarea CM-2006 a fost atribuită în iulie 2000, când Germania s-a “impus” la numai un vot, 12-11, în faţa Africii de Sud, care a primit ulterior turneul final din 2010.

DFB a respins, vineri, acuzaţiile, susţinând că a investigat acest caz după izbucnirea scandalului de corupţie din cadrul FIFA şi că nu au fost descoperite neregului în procesul obţinerii organizării CM. “Plata celor 6,67 de milioane de euro nu are nicio legătură cu atribuirea Cupei Mondiale, care s-a făcut cu cinci ani înainte“, a precizat DFB, care a adăugat că va încerca totuşi să recupereze suma de la FIFA.

Nu este prima dată când Germania este acuzată de cumpărarea ediţiei 2006 a CM. În mai, după ce mai mulţi înalţi funcţionari ai forului internaţional au fost arestaţi la Zurich pentru corupţie, preşedintele Federaţiei Congoleze de Fotbal, Constant Omari, membru în Comitetul Executiv al FIFA, afirma că Germania a cumpărat Oceania pentru a organiza turneul din 2006.

“Germania a cumpărat vocea Oceaniei, ilegal, pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale, dar despre asta nu vorbeşte nimeni. Când e vorba de Germania, nu trebuie spus nimic“, a declarat Constant Omari.

El făcea aceste declaraţii, în contextul în care autorităţile elveţiene deschiseseră urmărirea penală cu privire la fapte, pentru “spălare de bani şi management defectuos”, în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar).


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Justitie

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare