Adunarea Nationala a FRANTEI a votat pentru PRELUNGIREA STARII DE URGENTA. Printre masuri – posibilitatea BLOCARII SITEURILOR/ “Solutia” liderilor lumii: PERSECUTAREA VICTIMELOR-CIVILI PRIN LEGI BIG BROTHER/ Politica NEOCOLONIALISTA a Occidentului: un factor care a produs STATUL ISLAMIC

19-11-2015 7 minute Sublinieri

turnul-eiffel

  • Agerpres: 

Franța: Adunarea Națională a aprobat prelungirea stării de urgență

Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez) a votat joi în favoarea prelungirii cu trei luni a stării de urgență, după atentatele de vinerea trecută din Paris, soldate cu 129 de morți și care au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, informează Reuters.

Starea de urgență a fost instituită sâmbătă în Franța printr-o decizie a cabinetului de miniștri, la propunerea președintelui Francois Hollande — în urma atentatelor sângeroase din 13 noiembrie de la Paris, cele mai grave în istoria celei de-a cincea Republici — poliția beneficiind de puteri sporite în căutarea și reținerea suspecților.

Prelungirea stării de urgență urmează să fie dezbătută și aprobată vineri și în Senatul francez, după care poate intra în vigoare.

Franța: Deputații autorizează guvernul să blocheze site-uri de Internet, în cadrul stării de urgență

Deputații francezi au autorizat joi guvernul să blocheze, în cadrul stării de urgență, site-uri de Internet și rețele sociale care fac apologia terorismului sau incită la acte teroriste, relatează AFP.

Această dispoziție, propusă de către deputații centriști, a fost adoptată în cursul unor dezbateri privind prelungirea, până la sfârșitul lunii februarie, a stării de urgență decretate după atentatele sângeroase din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 129 de morți.

Parlamentul francez dezbate joi și vineri proiectul de lege privind prelungirea cu trei luni a stării de urgență la nivel național, decretată sâmbătă de către președintele Francois Hollande ca urmare a atentatelor. […]

Franța: Ce prevede proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență

Parlamentul francez dezbate joi și vineri proiectul de lege privind prelungirea cu trei luni a stării de urgență la nivel național în urma atentatelor de la Paris, comise vineri seară și soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, informează AFP.

Președintele francez, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgență pe întreg teritoriul Franței și închiderea frontierelor țării pe fondul “atentatelor teroriste fără precedent” din Paris. Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez) a votat deja joi în favoarea acestei măsuri.

În privința prelungirii măsurii, legea franceză prevede că o extindere a stării de urgență dincolo de termenul de 12 zile nu poate fi autorizată decât printr-un text de lege.

Proiectul ce va fi examinat joi de către deputații francezi dispune că starea de urgență declarată pe 14 noiembrie este prelungită, la finalul celor 12 zile, cu trei luni, respectiv până la finalul lunii februarie 2016. Această situație are un precedent, în 2005, după revoltele din suburbiile pariziene. Totuși, în acel caz starea de urgență s-a aplicat numai în anumite cartiere și nu pe întregul teritoriu al Franței, așa cum este cazul acum.

Referitor la arestul la domiciliu, proiectul de lege respectiv prevede că acest regim este extins la orice persoană față de care există motive serioase de a se crede că prin comportamentul său constituie o amenințare pentru securitatea și ordinea publice. Unora dintre aceste persoane cu domiciliu forțat li s-ar putea interzice intrarea în contact, în mod direct sau indirect, cu alte persoane suspectate de pregătirea unor acte contrare ordinii publice.

În legătură cu perchezițiile, documentul stipulează că, dacă starea de urgență îi permite ministrului de interne să procedeze la percheziții administrative fără aprobarea autorității judiciare, atunci aceste percheziții nu vor putea viza locuri afectate de exercitarea unui mandat parlamentar sau de activitatea profesională a avocaților, magistraților și jurnaliștilor.

De asemenea, procurorul general al Franței va fi informat despre orice decizie de percheziție, care se va desfășura în prezența unui ofițer al poliției judiciare.

Controlul asupra presei scrise și a posturilor de radio și TV, prevăzut în textul din 1955 dar niciodată utilizat, va fi suprimat, mai menționează proiectul legislativ.

Documentul deschide posibilitatea de dizolvare a asociațiilor și grupărilor care participă, facilitează sau incită la comiterea de acte ce pot aduce atingere gravă ordinii publice și care cuprind persoane sub arest la domiciliu.

Atentate: Sistemul Schengen “ar putea fi pus în discuție”, dacă “Europa nu-și asumă responsabilitățile” (Valls)

Prim-ministrul francez Manuel Valls a estimat joi că sistemul Schengen “ar putea fi pus în discuție”, dacă “Europa nu-și asumă responsabilitățile” la frontiere, în plină dezbatere privind lacunele ce au permis “creierului” presupus al atentatelor de la Paris să efectueze deplasări dus-întors între Europa și Siria, notează AFP.

În ajunul unei reuniuni a miniștrilor europeni de interne și justiție la Bruxelles, Manuel Valls, invitat la canalul public France 2, a cerut “fiecărei țări având frontieră cu Franța să-și joace pe deplin rolul”.

Vă mai amintiţi Marşul Solidarităţii din 11 ianuarie, de la Paris, deschis de cei mai importanţi lideri ai lumii? Impresionantă imagine.

Netanyahu în rând cu Abbas. (Doar Obama lipsea).

Hollande şi Merkel. Solidari, decişi. Păreau că nu vor mai avea linişte, până când, uniţi, vor ucide hidra.

Ce-au făcut? Au tăiat capete, la întâmplare, în locul cărora au crescut alte capete.  Iar, din 13 noiembrie, au început să debiteze aceleaşi vorbe sforăitoare, găunos-belicoase, pe care le-am mai auzit în urma fiecărui atentat terorist. Spre satisfacţia autointitulatului Stat Islamic – care a câştigat o vizibilitate dementă – pe care încă nu par sau nu vor să-l înţeleagă în toată complexitatea grozăviei sale. Pe care mulţi dintre deschizătorii Marşului Solidarităţii l-au moşit.

Liderii lumii ameninţă din nou cu restrângerea libertăţilor cetăţeneşti. Singura soluţie pe care o cunosc bine şi o aplică obsesiv-compulsiv. Deşi e greu, într-o ţară ca Franţa, de pildă, care şi-a augmentat legislaţia “Big Brother” chiar anul acesta, să mai inventezi ceva.

Până şi “The New York Times” a lăsat deoparte zisa corectitudine politică: “Mass Surveillance Isn’t the Answer to Fighting Terrorism”. A pus degetul pe rană:

“Mulţi dintre cei care au organizat atacurile din Paris erau deja în vizorul serviciilor inteligente din Franţa şi Belgia, unde trăiau câţiva dintre agresori, la câteva sute de metri de circumscripţia de poliţie, într-o vecinătate cunoscută ca un rai al extremiştilor. Cum spunea un expert francez în contraterorism şi fost oficial al Apărării, aceasta demonstrează că <serviciile noastre inteligente sunt, de fapt, destul de bune, dar abilitatea noastră de a acţiona e limitată ca număr>. Cu alte cuvinte, problema în acest caz nu a fost golul de informaţie, ci eşecul de a prelucra informaţiile deţinute deja de autorităţi”.

Reamintiţi-vă toate acţiunile Daesh de la înfiinţare şi veţi constata că măcar unul dintre autori, dacă nu toţi erau în atenţia şi sub supravegherea autorităţilor. Faptul că mereu victimelor li se mai taie din libertăţi devine un pretext sinistru, îmbibat de minciuni sfruntate.

“The  New York Times” i-o spune pe şleau directorului CIA:

“E greu de crezut orice declară dl. Brennan. Anul trecut, a negat pe faţă că CIA a intrat ilegal în computerele membrilor Senatului care derulau o investigaţie despre programul de detenţie şi tortură al Agenţiei, când, de fapt, a făcut-o. În 2011, când era şeful consilierilor preşedintelui Obama în probleme de contraterorism, a spus că dronele americane n-au ucis civili, în ciuda dovezilor clare că au făcut-o”.

În sfârşit, în ceasul al doisprezecelea, lăsând la o parte orgoliile, interesele  geostrategice, liderii lumii s-au decis să acţioneze concertat împotriva ISIS. În câteva zile, lumea s-a schimbat: rivalităţile, resentimentele, idiosincrasiile  au fost puse între paranteze.

Stârpirea ISIS, proces dificil, care va necesita timp şi bani încă şi mai mulţi, nu va însemna dispariţia terorismului. Va fi însă un bun început, în măsura în care va rezulta şi a autopsie a urii, dezvăluind cauze şi vinovăţii, demontând mecanismul odioaselor războaie prin procură, formulând explicit lecţiile învăţate.       

Mai întâi, ca să nu existe nici un dubiu: nimic nu poate justifica atentatele teroriste de vineri seara de la Paris. Însă putem încerca să le înțelegem. Pentru asta trebuie să trecem dincolo de revolta morală față de aceste atrocități și să vedem ce le-a făcut posibile. Autorii lor direcți au fost cu toții, cel mai probabil, născuți, crescuți și radicalizați în Franța și Belgia. Radicalizarea lor nu trebuie să surprindă, date fiind moștenirea colonială încărcată din Franța și, în special,islamofobia și excluziunea socială a musulmanilor din ambele țări. ]

Bunăoară, când șomajul în rândurile musulmanilor din suburbiile pariziene e de peste 50%, iar în Molenbeek (districtul din Bruxelles care a dat un număr disproporționat de mare de teroriști) e de peste 25%, ar trebui să ne suprindă că radicalizarea nu e și mai extinsă decât e (situația nu e mai luminoasă în alte țări europene: 70% dintre musulmanii de origine sud-asiatică din Marea Britanie trăiesc în sărăcie). Repet: asta nu le justifică faptele, le explică; doar parțial însă, fiindcă n-au acționat de capul lor. În spatele atacurilor se află Daesh (numită în Vest ISIS). De aceea trebuie să ne întoarcem în Orientul Mijlociu ca să înțelegem cu adevărat cum de au fost posibile și cum pot fi măcar mai puțin probabile pe viitor.

De aproape doi ani încoace, presa occidentală portretizează această organizație ca pe o forță cvasi-mitică a Răului, opusul absolut a tot ceea ce înseamnă civilizația occidentală. Care e scopul acestei dihotomii maniheiste clasice? Nu doar să ne reasigure că civilizația occidentală e „forța Binelui” în lume dar și să eludeze modurile prin care această „civilizație occidentală” a contribuit decisiv la apariția și ascensiunea fulminantă a Daesh.

În primul rând, apariția. Daesh (auto-proclamată Statul Islamic din Irak și Levant în 2013 și, mai simplu, Statul Islamic în 2014) se trage din Statul Islamic din Irak, format în 2006 prin unirea a patru organizații jihadiste sunite, ca reacție la ocupația americană și guvernul șiit nefavorabil populației sunite. De altfel, acum câteva luni a reieșit că Daesh e controlată de foști ofițeri și spioni din regimul lui Saddam Hussein. E vorba deci de fostele elite militare care încearcă să-și recupereze poziția dominantă pierdută în război. Recruții sunt, predominant, tineri suniți săraci și șomeri, care se agață de banii primiți în mână la înrolarea în Daesh – circa 2.000 de dolari de căciulă. Pe scurt, Daesh este refugiul învinșilor societății irakiene post-Saddam.

În al doilea rând, ascensiunea. Multe organizații pe lumea asta au ideologii extremiste, însă au nevoie de o infrastructură materială colosală ca să le pună în aplicare la scara la care o face Daesh. De unde vin deci banii care le permit să dea prime de instalare atât de generoase și să ocupe în mai puțin de un an un teritoriu mai întins decât Marea Britanie? Desigur că, pentru început, din băncile irakiene prăduite și din traficul de artefacte istorice pe piața neagră a colecționarilor (detonarea vestigiilor istorice e mai mult decât un act simbolic – e metoda cea mai sigură de-a ascunde urmele jafului).

Însă principala sursă de finanțare rămâne petrolul. Din prima zi după luarea sub control a sondelor de petrol din Irak și Siria, Daesh a adus specialiștii și infrastructura necesare pentru a exploata și vinde petrolul. S-au adaptat foarte rapid la modul capitalist de producție și distribuție, făcând vânzări de circa două milioane de dolari pe zi pe piața neagră, în special către companii din Turcia și Israel (doi aliați de nădejde ai SUA). Bombele americane asupra teritoriilor ocupate de Daesh în Siria au ocolit în mod sistematic aceste sonde, pe motiv că ar periclita economia unei societăți post-Assad: între august 2014 și octombrie anul ăsta, doar 196 dintre cele 10.600 de atacuri aeriene ale coaliției conduse de SUA au vizat infrastructura petrolieră a Daesh. Mai mult, aceste atacuri nu au făcut decât să alimenteze suportul pentru Daesh în rândurile populației sunite din Siria, după cum admiteînsuși directorul FBI,  James Comey. Acesta e efectul de bumerang al „Războiului împotriva terorii”, de la startul căruia numărul de atentate teroriste a sporit cu 6500%!

Dar nu vorbim doar de rolul indirect jucat de Occident în ascensiunea Daesh. Acum știm – în urma unui document al US Defense Intelligency Agency desecretizat în mai anul ăsta – că, în perioada 2011-2014, guvernul SUA a dat peste două miliarde de dolari rebelilor anti-Assad, inclusiv Daesh și Frontul Al-Nusra (filiala siriană a Al-Qaida). Asta în ciuda unui raport al Pentagonului din 2012 care a preconizat cu o clarviziune de invidiat că – pe-atunci – Statul Islamic din Irak va dobândi suficientă forță încât să decreteze înființarea unui „califat” în Irak și Siria! Mai mult, agențiile secrete americane aucatalogat la acea vreme Statul Islamic drept „o resursă strategică a Statelor Unite”. Poza de grup a lui John McCain din mai 2013 cu liderul Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi (presupus acum mort după un atac al aviației irakiene de luna trecută), face într-adevăr cât o mie de cuvinte.

Intervenția Occidentului în Irak a dus la apariția Daesh. Imixtiunile Occidentului din Siria (ca să nu mai vorbim de cele ale unor aliați fideli ca Turcia sau, și mai rău, Arabia Saudită, acest mecena al terorismului islamist) i-au facilitat expansiunea. Și una, și celelalte s-au făcut în numele „libertății”, al „democrației” și al „drepturilor omului”. În realitate, s-au făcut din rațiuni economice și geopolitice foarte clare. Războiul din Irak s-a făcut spre beneficiul industriilor petroliere și militare occidentale – pe scurt, spre beneficiul marelui capital transnațional. Imixtiunea din Siria are o miză mai degrabă geopolitică (cel puțin pe termen scurt și mediu) și ține de strategia SUA de contracarare a principalilor săi rivali în regiune – Iran, Rusia și China (toate trei susținătoare, printre altele, ale regimului Assad).

Nimic nou sub soare: fundamentaliști sprijiniți de Vest în opoziția față de regimuri indezirabile (cândva ele însele sprijinite de Vest) ori puteri rivale, care apoi devin ei înșiși dușmanii Vestului este un tipar recognoscibil din Afganistan până în Libia iar acum Siria. Un tipar care se înscrie, la rândul său, într-o politică neo-colonialistă occidentală care-și are rădăcinile în Acordul Sykes-Picot de după Primul Război Mondial, când Franța și Marea Britanie au trasat granițe artificiale între fostele teritorii ale Imperiului Otoman (inclusiv Irakul și Siria de azi). Așa că cea mai bună metodă de prevenire a terorismului pe termen lung ar fi tocmai abandonarea acestei politici neo-colonialiste, nu perpetuarea ei și mai asiduă. Numai că neo-colonialismul e brațul politic și militar al marilor corporații occidentale în goana lor după resurse naturale, noi piețe de desfacere și forță de muncă ieftină. Așadar, lupta împotriva terorismului ține de lupta împotriva neo-colonialismului care, la rândul său, ține de lupta împotriva corporațiilor transnaționale.

 


Categorii

Panopticon, Siria, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Adunarea Nationala a FRANTEI a votat pentru PRELUNGIREA STARII DE URGENTA. Printre masuri – posibilitatea BLOCARII SITEURILOR/ “Solutia” liderilor lumii: PERSECUTAREA VICTIMELOR-CIVILI PRIN LEGI BIG BROTHER/ Politica NEOCOLONIALISTA a Occidentului: un factor care a produs STATUL ISLAMIC

  1. Eradicarea terorismului=eradicarea corporațiilor. Totuși ele sunt mai multe, dar acționează unitar. Deci concluzia este că există o coordonare a lor, o lume aparte, cu legile ei.

  2. Din seria “documentare pt week-end” 🙂 :

    “Terrorstorm – manipularea terorista globala (subtitrat in romana)”:
    https://youtu.be/cypqRPmqhdk

  3. Este foarte curios urmatorul lucru: in cazul atentatelor de la Londra s-au gasit la fata locului cartile de identitate al presupusilor teroristi. Intacte. La fel, pasapoartele celor din cazul Charlie Hebdo. La fel acum. Ar fi amuzant, daca nu ar fi foarte trist. Intrebare (retorica, absolut!): care este rolul serviciilor in toate aceste cazuri?

  4. Concluzie interogativa: daca eu as fi terorist mi-as lua pasaportul la mine?

  5. Pingback: ALERTA TERORISTA DE NIVEL MAXIM LA BRUXELLES. Intra toata Europa in stare de urgenta? | Cuvântul Ortodox
  6. Si cum ar reizista pasaportul ala de plastic, intact, cand eu as detona 10 kile de TNT, sau cat am eu la mine?

  7. “Ani de zile, după 1990, o clasă politică europeană coruptă, ipocrită şi ignorantă de la Paris, Bruxelles, Viena, Amsterdam sau Berlin, născută din socialismul şi stângismul stalinist, marxist, troţkist şi maoist, de factură „guevara-istă”, ne-a şantajat cu integrarea în Uniunea Europeană. Ne-au primit în organizaţia lor, nu pentru nobilele idealuri de democraţie, libertate, egalitate şi frăţietate europeană, ci că la fiecare în parte le-am dat tot ce au cerut: fabricile, pădurile, petrolul, cărbunele, resursele minerale, aurul şi, mai nou, şi ce ne-a mai rămas: sufletul, adică să devenim cu toţii activişti împotriva Bisericii.”
    […]
    “Se vor reintroduce paşapoartele, anulându-se toate miciile victorii ale României în Europa, deşi am dăruit Bruxellului toate bogăţiile noastre, în dauna poporului român. Circulaţia cetăţenilor români în UE s-ar putea face doar cu paşaport din 2016.”
    […]

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/11/adio-europa-romanii-cu-pasapoarte-musulmanii-liberi-pe-continent.html

  8. behave yourself:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/22/liderii-occidentali-au-convenit-prelungirea-cu-sase-luni-a-sanctiunilor-aplicate-rusiei-00-47-05
    “Diplomatul a afirmat că liderii occidentali au ajuns la concluzia că este important să se mențină presiunea asupra Rusiei înainte de alegerile programate în estul Ucrainei.

    “Alegerile din Ucraina cântăresc greu. Avem șansa să obținem ce ne dorim numai dacă jucăm cartea sancțiunilor. Sancțiunile financiare trebuie să rămână în vigoare până la sfârșit”, a declarat diplomatul sub protecția anonimatului din cauză că acordul a fost confidențial.”
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/22/seful-diplomatiei-germane-sustine-ca-rusia-ar-putea-reveni-in-g8-17-03-51
    Rusia ar putea reveni în G8 dacă și-ar exprima disponibilitatea de a coopera în conflictele din Ucraina și Siria, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, pentru ziarul Bild am Sonntag, conform DPA.

    “Dacă reușim cu succes să evităm alte tensiuni viitoare în Ucraina și dacă Rusia este pregătită să lucreze în continuare cu noi pentru a găsi o soluție în Siria, Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes să țină Rusia în afara discuțiilor dintre marile națiuni occidentale”, a spus Steinmeier.”

    harnicutz cum il stim:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/23/siria-intalnire-intre-regele-abdullah-al-iordaniei-si-presedintele-rus-vladimir-putin-marti-la-moscova-01-15-59
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/23/vladimir-putin-in-prima-vizita-in-iran-dupa-opt-ani-10-07-41
    eforturi dublate si Kerry care e cu treaba prin Orientul Mijlociu:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/21/secretarul-de-stat-american-john-kerry-merge-in-orientul-mijlociu-si-in-israel-20-37-50
    antemergatorii:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/23/soldati-din-fortele-speciale-americane-foarte-curand-in-siria-07-41-50
    Franta si UK astazi:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/23/atentate-la-paris-hollande-si-cameron-s-au-angajat-sa-intensifice-lupta-impotriva-gruparii-statul-islamic-11-36-07
    si un pic de mea culpa sau terenul fertil al jihadismului:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/22/-teren-fertil-al-jihadismului-societatea-franceza-are-o-parte-din-responsabilitate-ministrul-macron–05-50-32

  9. https://www.washingtonpost.com/world/national-security/french-leader-seeks-us-and-russian-views-to-sharpen-islamic-state-fight/2015/11/17/66a678e0-8d16-11e5-acff-673ae92ddd2b_story.html
    “It would be “much more effective if we are exchanging information and working together to attack Daesh,” he said, using an Arabic acronym for the Islamic State, which also is known as ISIS and ISIL.

    But “we’re not there yet,” Kerry said. “We have said that when the political track shows a measure of reality in terms of a transitional process, we’re prepared to get into a discussion of coordination” with Russia.

    Kerry expressed strong optimism that the political track is moving quickly, saying that “we are weeks away, conceivably, from the possibility of a big transition for Syria,” including a cease-fire between Assad and opposition forces that would allow all parties to shift their attention to the Islamic State.”
    si desfasuratorul:

    The plan presented by the two appeared to draw heavily on a recently circulated Russian initiative. With just two weeks elapsed since the Syria talks first convened, it could mark a significant advance, if successful.

    It sets a Jan. 1 deadline for the start of negotiations between President Bashar Assad’s government and opposition groups. Lavrov said the Syrian government already had put forward its representatives, with the U.N. special envoy for Syria, Staffan de Mistura, to begin immediate work on determining who should sit at the table as part of the opposition team.

    Within six months, the negotiations between the Syrian sides are to establish “credible, inclusive and non-sectarian” transitional government that would set a schedule for drafting a new constitution and holding a free and fair U.N.-supervised election within 18 months, according to a joint statement released by the United Nations on behalf of the 19 parties to the talks.

    http://www.usnews.com/news/world/articles/2015/11/14/syria-talks-begin-in-vienna-under-pall-of-paris-attacks
    alegeri in ?Siria peste un an si jumatate?
    asta ar mai prelungi viata Statului Islamic,

  10. Belgia ;doar un alt exercitiu de instaurare a leggi martiale; doar o testare a pielii europenilor. Un exercitiu geaman cu cel din ‘merica, desfasurat cu putina vreme in urma….

  11. oare dau navala toti acolo (tata floarea cea vestita…., cu stetoftheartkillknowledge & ultimatedistroylogy) pentru a ”da piept” cu treijdemii (deargintzi?)de descreierați culeși din penitenciarele orientului&occidentului??

    ”sadistic” vorbind, cred ca se aduna acolo pentru a-si etala unul altuia potentialul de a ucide…nu că nu și l-ar cunoaște…dar la o adică pot și să demonstreze pe viu….să experimenteze, să sondeze, să transgreseze…sa graseieze, unii ….gueRRe, waR, kRieg, Război …. война, 作戰, מלחמה, حرب

    haos…controlat ….nu exista…omului nu-i este dat sa controleze haosul….daca i-a fost ingaduit cuiva aceasta, pentru o vreme….acela e ingerul mortii la apogeul razvratirii lui fata de Dumnezeu….acele vremuri trăim?

  12. Pingback: Opinii despre consecintele atentatelor teroriste. IN FAȚA LEVIATHANULUI MONDIAL/ Era suspendarii drepturilor si libertatilor/ STRATEGIA HAOSULUI BINE CONTROLAT/ Decivilizarea si nihilismul apocaliptic | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: MILITARIZAREA EUROPEI. Starea de alerta se prelungeste in Bruxelles/ PARISUL: MAI MULTA POLITIE INARMATA, MAI MULTE CAMERE DE SUPRAVEGHERE/ Rusia si Franta coopereaza in MEDITERANA/ Biserica Rusiei e de acord cu uciderea teroristilor FARA judecata si vrea
  14. Pingback: MILITARIZAREA EUROPEI. Starea de alerta se prelungeste in Bruxelles/ PARISUL: MAI MULTA POLITIE INARMATA, MAI MULTE CAMERE DE SUPRAVEGHERE/ Rusia si Franta coopereaza in MEDITERANA/ PATRIARHIA MOSCOVEI e de acord cu uciderea teroristilor FARA judecata si
  15. @k (si nu numai):

    poate ca traim acele vremuri, poate ca nu… dar daca da, ma gandesc ca asta nu e un motiv de asa mare intristare, din contra! Pana la urma, Apocalipsa inseamna FINALUL RAULUI PE PAMANT! Agonia asta trebuie sa inceteze o data, nu?

    La drept vorbind, raul si antihristii au existat dintotdeauna (ma refer la istoria stiuta) pe aceasta planeta. Nedreptati, ucideri, torturi, hule, tradari, desfranari…tacamul a fost complet – atunci ca si acum. Lupta a fost dintotdeauna teribila. Dimpotriva, mie una mi se pare ca acum suntem in pozitii mai bune de aparare, omenirea e mai matura, faptele bune, eroismul, sfintenia etc. si-au spus si ele cuvantul. De acum, marea problema va fi nu atat neputinta, cat alegerile constiente. Da, se separa in sfarsit apele. Macar stim cum stam, si tot e mult mai bine!

    Pana la urma,e vorba de o lupta dusa, insa, cu armele lui Dumnezeu. Nu e momentul abdicarii, dimpotriva, e cel al mobilizarii!

    Nu stiu de ce, mi se pare ca Apocalipsa ne-a speriat nefiresc de tare, uitam ca ea de fapt inseamna INVINGEREA DIAVOLULUI, nu triumful lui. Triumful lui va fi temporar. Ei, si? Ce, e prima oara cand au fost antihristii la putere? Ce sa zic, asa a fost dintotdeauna daca stam sa ne gandim, cu rarissime exceptii. De-asta se si agita ca turbatii, Pt ca stiu ca se apropie ceasul si le scapa miza din mana.

    Dupa Apocalipsa va fi VIATA, nu moarte! De-aia eu nu sunt de acord cu cei care recomanda sa nu mai nastem s.a.. Tocmai, trebuie sa ne inmultim, viata trebuie sa isi urmeze cursul si Binele sa fie perpetuat din om in om, din fapta buna in fapta buna, din adevar in adevar, prin curaj si credinta. ASTA ii innebuneste cu adevarat. Din contra, frica noastra, inhibitiile noastre. dezndejdea noastra …toate astea II HRANESC!

    „Ei” sunt de fapt mult mai putini decat ne inchipuim. De-aici si toata harmalaia. Problema reala este a celor „adormiti” sau, si mai rau, a celor care se cred treji si de fapt dorm. Astia sunt miza. Si printre astia din pacate, adesea sau sporadic, ne numaram si cei mai multi dintre noi. Nu pt ca am fi slabi, ci pt ca, ma tem, nu ne lipim cu adevarat de Dumnezeu si nu implinim sau nu intelegem Cuvantul Lui. Daca am face-o cu adevarat cred ca n-am mai avea nici o frica.

  16. Doroteea, multumesc pentru cuvintele insufletitoare. Eu unul, pacatos cum sunt, nu deznadajduiesc. Iertare daca asta a razbatut sau daca am ingandurat si intristat pe cineva. Iertare mai ales pentru usuratatea de a-mi da cu parerea.

  17. @Doroteea: Like.

  18. @K

    Cred ca ai inteles gresit mesajul meu, asa ca eu sunt cea care trebuie sa-si ceara iertare. Nu am stiut sa ma exprim. Nu am gasit ceva nepotrivit in ce ai spus. Mai curand am preluat mingea de la fileu, dar se pare ca intr-un mod nu tocmai potrivit…

    Ma bucur ca faci parte dintre cei care nu isi pierd usor speranta. 🙂

  19. Pingback: DE LA STATUL DE DREPT LA STATUL SECURITAR. Instalarea noilor regimuri totalitare prin permanentizarea stării de urgență | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: ATENTATE IN SERIE LA BRUXELLES (Video). In plina epoca de RESTRANGERE A DREPTURILOR si de expansiune a SERVICIILOR SECRETE… | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: TERORISMUL – PRETEXTUL PERFECT PENTRU CONTROL SOCIAL sau… EUROPEI CAT MAI MULT “BIG BROTHER” si CAT MAI PUTINA LIBERTATE! Atentatele de la Bruxelles – “operatiune interna sub steag fals” sau VESNICA, TICALOASA SI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare