ATACURI IN SERIE LA BRUXELLES (Video). In plina ALERTA ANTITERORISTA si in epoca RESTRANGERII DREPTURILOR si expansiunii SERVICIILOR SECRETE…/ “Nu se mediatizează tot. E un coşmar! Totul a început de aseară, dar nimeni nu a făcut nimic… NIMENI NU FACE, DE FAPT, NIMIC!”

22-03-2016 18 minute Sublinieri

fotorcreated fotorcreated-1

  • ActiveNews:

Globalizarea fricii

de Iulian Capsali

Vor fi fost unii indivizi care își freacă mâinile de bucurie că în “inima” Europei (capitala imperiului colonial al UE) mor oameni în atentate. Sunt cei care au pus la cale politicile de extragere a creștinismului din Vechiul Continent, corifeii multiculturalismului, cei care au organizat “primăveri arabe” și au distrus state puternice, ucigând milioane de nevinovați, organizând și finanțând un stat terorist (ISIS), dar și valurile de migranți care au pornit cu mari aluviuni wahhabite, instalând haosul în această lume amorfă, care l-a părăsit pe Hristos.

Este revelator (și revoltător) faptul ca atentatele au avut loc în zonele cele mai controlate din Bruxelles (aeroport și metrou), în capitala de jure a Europei, după ce se luaseră din timp măsuri excepționale de securitate, deci în PLINĂ ALERTĂ ANTITERORISTĂ! Aceasta cu toate ca există servicii secrete supradimensionate, deși suntem în plină epocă a controlului absolut al comunicării, deși camerele de luat vederi împânzesc străzile din Vest și toată lumea este tratată ca un prezumtiv suspect. Totuși, în mod straniu, atentatele fac ravagii în orașele importante ale Europei. 

Prevalându-se de acest haos, se face din muribunda lume civilizată – dar complet dependentă alimentar, financiar, economic, infectată de ideologia Corectitudinii Politice și manipulată informațional – o masă de manevră. Care va accepta de bunăvoie toate intruziunile în viața sa privată, își va anula singură libertățile, va alege totalitarismul și constrângerea din motive de… securitate. 

Va fi edificată, sub teroare, utopia numită Statele Unite ale Europei, cerută de ani de zile și de unii dintre politicienii noștri iresponsabili.

Atentatele din ultimii ani în Europa nu sunt deloc întâmplătoare. Cele trei cauze, pe scurt, sunt:

Exportul de ideologie corect-politică a școlii marxiste de la Frankfurt. Adăpostită de SUA în timpul războiului mondial ultim, aceasta, după ce a virusat mediul universitar și politic american, a inundat Europa Occidentală deja secularizată și este propovăduită metodic de către ONG-urile lui Soros în Estul fost comunist. Adică aceia care mai păstrează încă valorile perene ale civilizației iudeo-creștine, cea care a topit ca într-un creuzet gândirea greacă și juridicitatea statală romană. Mii de ani de civilizație au fost smulși cu forța și credința creștină, cea care a dat sufletul Europei, a fost înlocuită de ideologii totalitare. 

De asemenea, o politică externă americană care trebuia sa impună democrația, însă a adus haos în Orient și N. Africii, atingând și Europa (Ucraina), precum și o politică economică neoliberală care a dus la sărăcirea lumii, la extincția clasei de mijloc și la concentrarea capitalului mondial (asta arată orice statistici) în mâinile unei extrem de restrânse oligarhii – corporatocrația bancară. Cea care pune prim miniștri și șefi de bănci mondiale sau europene în Vechiul Continent.

Globalismul, ce însumează cei trei factori, este terorism ideologic, armat și economic. 

Trăim în epoca lui Big: Big Pharma, Big Business, Big Money, Big Sex, Big Mall, Big Mass Media, evident Big Brother șamd. În urma lui Big Terror, ne vom căptuși cu un Big Government. Big World Government.

 

Bine ați venit în lumea orwelliană a lui 1984!

***

Un atac-simbol. Și adevărurile sale

de Cosmin Țîntă

Da, e o lovitură tragic-simbolică. Însă nu doar fiindcă atentatele de la Bruxelles arată că “inima” Europei poate fi atacată oricând, cu efecte cumplite. Nu doar pentru că demonstrează cât de expusă terorismului poate fi capitala UE, în pofida atâtor servicii de securitate și a măsurilor aplicate de acestea.

Sunt două fenomene care vor lua amploare după atentatele de la Bruxelles. Pe de-o parte, e limpede pentru oricine că se va accentua curentul anti-imigraționist și că se vor radicaliza mișcări ce merg de la conservatorism la naționalism și chiar rasism. E o sabie cu două tăișuri cel puțin în Occident, unde comunitățile musulmane numără deja zeci de milioane. Fiindcă îi va radicaliza și pe musulmanii care chiar au încercat să se contopească în lumea în care au ales să trăiască, împingându-i încet dar sigur pe tot mai mulți dintre aceștia către tabăra islamismului militant și inamic al societății moderne. Măcar din instinct de auto-apărare.

Pe de altă parte, se va dinamiza și curentul celor care fac apel la solidaritate, coeziune europeană în fața pericolului terorist. Logic și natural. Vor fi însă desprinse din acest curent și voci care vor profita de situație și vor călca accelerația “europenizării”. Adică vor încerca să-i catalizeze pe europeni în fața amenințării comune, pentru a-i mâna în și mai mare viteză pe calea “progresului” malaxator și aiurizant la care a fost supusă Europa, treptat, în ultimele decenii.

Iar aici zac germenii celei mai mari amenințări. Fiindcă înainte de a demonstra în mod tragic și simbolic cât de expusă este Europa la atacuri teroriste, atentatele de la Bruxelles demonstrează cu valoare de simbol cât de tragic și adânc este eșecul politicilor de multi-culti-malaxare. Și cât rău poate face joaca tâmpă de-a drepturile și libertățile, care a stâlcit însăși esența democrației, punând majoritățile la cheremul minorităților. Sau inconștiența cu care s-au învârtit la malaxor “diversitățile”, în declarata construire a unei „unități” europene care mai degrabă dărâmă specificul unei Europe a patriilor și națiunilor suverane.

Asistăm la un atac mult mai complex decât pare la prima vedere asupra Europei. Iar riposta trebuie gândită pe toate fronturile. Ca să-i supraviețuiască, Europa trebuie să iasă din paradigma strict-antiteroristă și să contracareze adevăratele cauze ale bolilor ce o macină și îi provoacă hemoragii atât de dureroase. Mă tem că printre măsuri se numără și un “contra-atac” al Europei însăși asupra Bruxelles-ului… Unul cu anti-corpi, hotărât și tămăduitor, asupra celor care din interior au orbit Europa, i-au slăbit încheieturile și o duc sângerândă, spre marginea prăpastiei…

***

Arde Turnul Babel!

de Pr. Marcel Răduț Seliște

Politica aberantă de deschidere totală – fără criterii de selecție, fără mecanisme de securitate – a granițelor Uniunii Europene pentru refugiați – printre care devine evident că s-au infiltrat teroriști sau emisari ai acestora – dar și acțiunile militare ale SUA și aliaților europeni din NATO în teritoriile predominant islamice din Orientul Apropiat și Nordul Africii, acțiuni lipsite de discernământ politic și mai ales, de necesara predicție a consecințelor politice, altfel spus, obtuzitatea și egoismul liderilor politici euro-atlantici reprezintă cauze principale ale tragediei cumplite provocată de atentatele comise la Bruxelles, una dintre capitalele politice ale Uniunii Europene.

Liderii politici ai Uniunii Europene, care s-au încăpățânat să privească realitățile din spațiul islamic prin ochelarii de cal bolnav ai corectitudinii politice și multiculturalismului integraționist, s-au trezit, șocați, că bombele teroriștilor explodează la doar câteva sute de metri de sediile instituțiilor politice europene. Am privit scârbit la chipurile crispate, să nu zic speriate, ale unora dintre europarlamentarii români care relatau de la fața locului pentru televiziunile de știri românești ce simt ei, cum au trăit ei etc., la Bruxelles, momentele de după atentate. Am înțeles, privind la acești politicieni, că de fapt, curajul lor în a se confrunta cu realitatea se manifestă doar în spatele zidurilor bine păzite ale sălilor Parlamentului European. Ziduri de beton, dar și ziduri ale unei boli sufletești care au izolat pe aleșii cetățenilor europeni de realitate și de adevăr…

În aceste momente sângeroase și triste se vorbește despre unitatea și solidaritatea europenilor, dar și despre necesitatea de a se investi și mai mulți bani, deși se alocă deja sute de milioane de euro la nivelul Europei, în măsuri de securitate. Puțin mai este și se va spune iarăși că trebuie să renunțăm la alte câteva drepturi și libertăți cetățenești, așa cum ne-au cerut să renunțăm la viața privată, atunci când au adoptat legile Big Brother…

Liderii europeni fac declarații tari – cum au mai făcut după recentele atentate de la Paris sau după cele din Spania ori din Marea Britanie, cu ani în urmă – vorbesc de hotărârea lor de a distruge terorismul, de a apăra Uniunea Europeană, de a promova valorile europene etc. Un discurs devenit deja penibil și pe care îl auzim de foarte multă vreme, dar ale cărui efecte sunt total contrare aștepărilor noastre.

Uniunea Europeană nu este mai sigură, dimpotrivă, frica a cuprins sufletele europenilor. De peste un deceniu, bugetele serviciilor secrete și de securitate din Uniunea Europeană au fost mărite în fiecare an cu sume imense, bani care puteau fi folosiți pentru construirea de școli, de spitale sau pentru a oferi locuri de muncă zecilor de milioane de tineri europeni șomeri. Atentatele de la Bruxelles dovedesc că acești bani au fost cheltuiți absolut aiurea…

Uniunea Europeană își pierde treptat identitatea, devine un Turn Babel populat de vest-europeni abrutizați de lenea indusă de confortul material obținut pe seama muncii ieftine a locuitorilor second-hand ai Uniunii, est-europenii și emigranții, așezați la marginea Europei, dar și aceștia tot mai dornici să dobândească, prin orice mijloace, confortul celor dintâi. Singura valoare care domină mintea liderilor europeni, dar și a majorității cetățenilor U.E., pare a fi traiul tihnit, burta plină, bunăstarea obținută cu eforturi cât mai mici cu putință. Un carpe diem generalizat ucide sufletul Europei…

Un suflet pustiu, căci credința creștină a fost refuzată de U.E., liderii politici au preferat religia corectitudinii politice, aberația în care nu mai poți să spui că din 1+1 rezultă 2, ca nu cumva să nu deranjezi sensibilitatea celor care habar nu au de aritmetică… În numele corectitudinii politice, U.E. se depopulează, prin avorturi, prin legalizarea căsătoriei homosexuale sau prin dezintegrarea familiei naturale, se islamizează, prin ocuparea, de către Islamul agresiv, a spațiului părăsit de europenii care-și leapădă credința creștină, U.E. se transformă treptat, într-o aberație fără vreo legătură cu ceea ce înseamnă cultura europeană și valorile europene.

Loviți în plină figură, cu un pumnal înfipt lângă inima politică a Uniunii Europene, în aceste momente triste și sângeroase, liderii europeni folosesc același discurs lacrimogen și festivist: apel la unitatea europeană, la valorile europene, la solidaritatea europeană etc.

Eu mă întreb: care valori, care unitate, care Europa? Acești lideri politici au transformat Uniunea Europeană într-un Turn Babel plin de aberații contra naturii umane, un spațiu economic controlat de corporațiile multinaționale și de mafia sistemului bancar. Fără discernământ, au fost deschise porțile Uniunii pentru refugiații din teritoriile distruse de războaiele provocate, pentru interese economice egoiste, de SUA și NATO. Au fost primiți acești refugiați, dar nu din milă, ci doar din același interes economic care a distrus țările lor de origine – unii dintre politicienii europeni nici măcar nu au ascuns interesul economic de a afla în refugiați forța de muncă ieftină de care au atâta nevoie statele europene depopulate… 

Cetățenii europeni sunt tot mai lipsiți de accesul la mecanisme civice prin care să poată interveni în politicile Uniunii Europene, noi, europenii, am ajuns să fim străini într-o Europa străină de valorile noastre, de tradițiile noastre, de credința noastră…

Istoria se razbună, în felul ei… Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Danemarca, Franța, Italia, Spania, Portugalia au fost mari puteri coloniale, au jefuit, sute de ani, teritorii imense, exploatat nemilos și au ucis milioane de oameni… Urmașii foștilor sclavi din colonii se răzbună acum, tocmai pentru că Europa asta nu a renunțat la colonialismul și la mercantilismul care i-au caracterizat existența vreme de secole. 

Da, mare păcat de cei care au murit nevinovați în atentatele de la Bruxelles, oameni uciși de fanaticii terorismului islamic, însă e necesar să înțelegem, în această tragedie, că faptele stupide, necugetate și egoiste ale politicienilor noștri – care și-au trădat națiunile pe care le reprezintă și s-au vândut corporațiilor și mafiei sistemului bancar – se plătesc, mai devreme sau mai târziu, cu sânge, iar acest sânge nu este de politician, ci este sângele nevinovat al cetățeanului simplu. 

Cetățean care poartă, totuși, vina că votează și susține – fără minte, fără discernământ și fără să mediteze la consecințe – acțiunile acestor politicieni, pe care periodic îi aleg în structurile politice naționale și europene…

Europa noastră se poate salva, dar nu cu investiții sporite în măsuri de securitate și nici prin degradarea libertăților cetățenești, în numele securității! Europa noastră se poate salva dacă redevine un spațiu al europenilor și al culturii europene, un model de libertăți cetățenești, generos cu cei năpăstuiți ai lumii, dar în temeiul unor criterii creștine, neafectate de egoismul economic și de cinismul politic al globalismului secularist.

Altfel, Europa noastră este condamnată la distrugere, așa cum a fost și Turnul Babel condamnat de Dumnezeu, iar copiii noștri vor avea un viitor la margine de lume și fără Dumnezeu…

***

Cristoiu: Atentatele din Bruxelles, un eșec de proporții al serviciilor secrete belgiene. La noi, nimeni nu va mai avea curaj să pună în discuție Ordonanța de Urgență

Atentatele de la Bruxelles arată eșecul serviciilor secrete belgiene, a susținut jurnalistul Ion Cristoiu, într-o intervenție telefonică în emisiunea EVZ de pe B1 TV.

”Dacă ne-am fi uitat cu atenție la ce s-a întâmplat la Bruxelles în ultimele săptămâni… Eu eram aproape sigur, pentru că autoritățile au luat-o razna scoțând tancuri și taburi pe stradă. Grupările teroriste sunt ca niște organizații de spionaj din timpul Războiului Rece. Împotriva lor luptă serviciile secrete. Ce faci cu tabul?

Atentatele de genul celui de la aeroport presupun un complot. E clar că au avut oameni în interiorul aeroportului care au sesizat greșelile de securitate. Probabil au avut și trimiși care au verificat pe unde există breșe”, a susținut Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că atentatele de la Bruxelles reprezintă ”un eșec de proporții al serviciilor secrete belgiene”, așa cum și atacurile din Paris au fost un eșec pentru cele franceze.

În opinia sa, în România ar trebui să existe o dezbatere la rece și, de vreme ce serviiile, mai ales SRI, se plâng de faptul că nu dispun de mijloace pentru a se descurca în lupta contra terorismului, ar trebui studiată fiecare lege și reglementare în domeniul securității.

”Nimeni nu va mai avea curaj să pună în discuție Ordonanța de Urgență. Moțiunea contra lui Prună va ieși din discuție”, a mai precizat Cristoiu pentru B1 TV.

Grupările teroriste au nevoie și de mediatizare ca să sperie populația. Dacă ar face la noi un atentat, ar risipi bombele degeaba. Nu ar avea ecoul pe care l-au avut atentatele în Paris sau Bruxelles.

***

Atentate practic peste tot in lumea civilizata. Astazi, la Bruxelles. Si la aeroport au fost multiple explozii si la metrou.

Traim in epoca Big Brother, a supravegherii unanime, a interceptarilor obsesive, a Patriot Act, a satelitilor si a dronelor. Serviciile secrete sunt puterea reala, peste cea aleasa in mod democratic, prin vot. Si totusi atentate. Multe. Complexe, organizate, coordonate. Si totusi, Statul Islamic. Si totusi teroare si moarte. Zilnic ni se predica de catre un invizibil ca trebuie sa renuntam la drepturi pentru a fi aparati de atacurile altor invizibili. Rezultatele? Fara dubii!

Pe scurt, nu vad alta posibilitate in afara urmatoarelor doua: ori serviciile secrete sunt ridicole si populate de niste gigei inepti, ori pur si simplu agenda lor reala este controlul total al propriilor cetateni si exercitarea puterii absolute, in niciun caz asa zisa lupta impotriva terorismului. Decideti singuri, pe baza de evidente.

[…]

Astăzi, la Bruxelles, teroriștii au lovit din nou. Sînt 34 de morți și 150 de răniți.

Un judecător român, membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, scrie pe Facebook:„Sper ca ne-a pierit tuturor spiritul de ospitalitate și alte baliverne cu care suntem indoctrinați. Când două culturi sunt total diferite, concilierea dintre ele e imposibilă”.

Cineva îi spune magistratului că „începe o perioadă de restrîngere a libertăților”, iar judecătorul Cristi Dănileț răspunde: „Libertatea iresponsabilă este abuz”.

Un alt interlocutor îl întreabă dacă atunci cînd vorbește despre „concilierea imposibilă” se gîndește și la reabilitarea foștilor condamnați. Judecătorul scrie: „Procentul recidiviștilor este de 70%. Cu asta am spus tot”.

Drepturile sînt bune pînă cînd sîntem loviți, pînă cînd ne enervăm sau pînă cînd ne privesc pe noi.

După aceea, ce facem, vrem să retragem drepturile? După aceea, începem să confundăm teroriștii cu populațiile din care provin și opinia liberă cu un lux de care n-am avea atît de mare nevoie. Pentru că siguranța ar fi mai bună decît libertatea.

Bate vîntul în Dobrogea, plouă la București și lumea își pînge morții la Bruxelles. S-a întors vremea rea pe tot continentul libertății noastre.

Ştirea negativă importantă, de astăzi (22 martie), este că Europa devine o închisoare pentru… europeni, odată cu atentatele din ce în ce mai grave şi mai dese.

Schengen, nu?? Bullshit… Securitate, protecţie – vrăjeli pentru naivi… Suntem jucaţi pe degete, nu suntem decât nişte cobai pentru experimentele unora. „Securitatea” e contra noastră, „protecţia” e a lor faţă de noi, cobaii.

Dar e atât de greu să înţelegi că eşti cobai, când singurele lucruri care contează sunt nevoile elementare şi atât, adică: buzunarul, burta, distracţia! Pentru aceştia, ştirile despre atentate/războaie nu reprezintă decât motive în plus să mai pună încă o yală la uşa apartamentului, la uşa scării, să înalţe gardul, să încuie mai bine inimile faţă de semeni, să închidă mai mult ochii la ceea ce contează cu adevărat, orbi la realitatea care urlă la noi, căci nu de garduri şi de ziduri este nevoie, ci de ajutor, respect şi dragoste pentru cei în nevoie, să poată trăi în pace la ei acasă, în locul unde îşi pot păstra tradiţiile, cultura, unde se pot dezvolta liniştiti, fără amestec extern forţat, civilizator sau reformator.

„Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.”

O să încercăm (noi, europenii “civilizați”) să combatem terorismul prin teroare și o să-l amplificăm.

Suntem revoltați când suntem și noi loviți, când noi ducem un război contra lor. Le luam resursele, le cumpărăm guvernele, iar dacă nu merge așa, atunci îi ucidem.

Nu a plâns nimeni când trupele SUA, cu susținere NATO, au “democratizat” (măcelărit) zeci de mii de oameni, au pus guverne marionetă.

Nu am spus că suntem sirieni când am văzut copiii morți pe plajă.

Nu suntem imigranți când vedem femei, cu copiii în brațe, lovite, umilite, puse în genunchi.
Nu suntem palestinieni, când asistăm la moartea lor prin foc (holocaust).

În urmă cu 80 de ani, bunicii noștri nu au fost “je suis hebrew”, că nu erau de-ai noștri, cu toate că erau “străinul” de lângă noi de două mii de ani. Ne erau vecini, prieteni de joacă, dar am tăcut, poate ne-am și bucurat, când au fost duși în lagăr.

Dar am fost Charlie și o să fim Bruxelles…

O sătmăreancă stabilită de zece ani în Belgia vorbeşte despre teroarea lăsată în urmă de atentatele care au avut loc la Bruxelles.

S.K., o femeie care a dorit să-şi păstreze anonimatul, le-a povestit cu greu rudelor din Satu Mare situaţia din Belgia şi felul cum autorităţile îşi fac datoria şi asta pentru că în prima parte a zilei de marţi, din cauza închiderii liniilor telefonice, nu a putut lua legătura cu cei apropiaţi.

“Puţin din ceea ce se mediatizează la TV este adevărat, iar faptele nu sunt publicate în totalitate. Este mult mai groaznic decât pare, e un adevărat coşmar! S-a ajuns aici din cauza indiferenţei. S-a informat faptul că 120 de terorişti au intrat în ţară, dar nu s-au luat măsuri. Totul a început de aseară, dar nimeni nu a mediatizat, nimeni nu a făcut nimic. În faţa casei noastre alergau mai mulţi tineri şi ameninţau, în special pe catolicii care urmează să sărbătorească Paştele. La venirea Poliţiei, au început să arunce cu pietre în echipajele de poliţie. Nu ştim ce s-a întâmplat mai departe deoarece am închis toate uşile şi geamurile. Nu riscăm să fim văzuţi în momentul în care se întâmplă aşa ceva, deoarece se poate întoarce totul împotriva noastră. Oricum, nimeni nu a făcut nimic de aseară“, povesteşte sătmăreanca. Aceasta mai spune că în prezent, mai ales părinţii care se tem pentru siguranţa copiilor lor trăiesc un adevărat coşmar şi o stare de frică şi panică pentru că nu ştiu cum să îi protejeze deoarece nu au nici o informaţie foarte concertă despre ceea ce se întâmplă.

„Coşmarul a început în momentul în care am primit un mesaj, pe telefon, de la fiica noastră care spunea să avem grijă de noi, iar mai tarziu un mesaj vocal în care auzeam plânsete de copii. Soţul meu a mers să aducă copiii acasă, dar abia după câteva ore a reuşit. Au fost momente de groază! Toţi părinţii erau disperaţi, nu puteau să scoată copiii din şcoli deoarece nu aveau voie să între înăuntru. Teroriştii au ameninţat că vor pune bombe în şcoli, biserici şi spitale. Copiii ai căror părinţi nu au putut ajunge la ei au fost împreună cu profesorii în capela şcolii. Nu se mediatizează tot. E un coşmar! E plin de poliţie, armată, elicoptere şi oameni disperaţi. Vrem să mergem în ţară, dar ne e imposibil. Totul e blocat, iar nouă ni s-a spus să nu ieşim din case. Sunt foarte multe probleme, iar, deşi par că se rezolvă, nimeni nu face, de fapt, nimic. Nu ştim până când va dura, nu ştim ce va fi!”, încheie S.K. Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Alte două deflagraţii au avut loc ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene. Iniţial au existat relatări privind mai multe explozii la metrou. Cel puţin 34 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, relatează presa belgiană.

ACTUALIZARE. 16.45  O alertă de atac cu bombă a fost declarată la Spitalul Saint-Pierre de la Bruxelles, a anunțat marți Christian De Coninck, un purtător de cuvânt al Poliției din Bruxelles-Ixelles, relatează Le Soir online. Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie, a fost internat vineri la acest spital, după ce a fost rănit la un picior în timpul capturării. El a fost externat sâmbătă din spital, interogat și încarcerat o închisoare din Bruges.

ACTUALIZARE. 15.45 Șefii armatei SUA și oficiali ai Departamentului american al Justiției au fost informați în legătură cu atacurile de la Bruxelles, iar FBI a început să-și coordoneze eforturile cu autoritățile belgiene și cu alte agenții americane ca urmare a atacurilor, au indicat marți oficiali americani, citați de agenția Reuters.

ACTUALIZARE. 15.35 Jurnalistul belgian Evan Lamos a povestit pe Twitter momentele de groază trăite în direct, în metroul din Bruxelles, în timpul și după exploziile din stațiile capitalei belgiene. Lamos scrie că deflagrațiile l-au surprins între stațiile Schuman și Maalbeek. Metroul a fost oprit, pasagerii fiind nevoiți să continue până la stația următoare, pe jos, pe liniile de tren. ”Sunt la metoru, între stațiile Schuman și Maelbeek. Tocmai am fost opriți din cauza unui ”incident pe linii”. Am auzit niște zgomote surde undeva, în depărtare”, a scris jurnalistul pe contul său de Twitter.

La scurt timp după acest moment, Lamos spune că a simțit un ”vânt” puternic, după care trenul s-a oprit și călătorii au fost evacuați prin tunel.

ACTUALIZARE. 14.50 Forțele de ordine din Belgia au început operațiunea de căutare a unor suspecți, cinci la număr, care ar fi fost identificați cu ajutorul camerelor de supravghere, scrie presa belgiană, citându-l pe expertul antiterorism Claude Moniquet, intervievat de o televiziune locală. În plus, autoritățile ar fi decis sporirea pazei la centralele nucleare din Belgia, unde este alertă maximă.

ACTUALIZARE 14.00 34 de oameni au fost uciși iar 81 răniți în urma celor două explozii de la aeroportul din Bruxelles, transmite RT, care citează un bilanț recent prezentat de o televiziune belgiană.

ACTUALIZARE 13.40 “Două explozii au avut loc marți dimineață în aeroportul din Bruxelles, dintre care una a fost, cel mai probabil, provocată de un kamikaze”, a declarat procurorul federal al Belgiei Frédéric Van Leeuw, intr-o conferință de presă, conform Le Figaro.

ACTUALIZARE 13.20 Compania aeriană TAROM anunță că au fost anulate cinci zboruri dinspre Bruxelles spre România, aeronavele fiind programate să decoleze marți și miercuri, însă pasagerii “vor fi acceptați la îmbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen și Londra din 22 si 23 martie“, transmite Mediafax.

ACTUALIZARE. 12.50 Traficul feroviar și rutier dintre Franța și Belgia este întrerupt în totalitate, fiind vorba de o decizie a guvernului belgian. Premierul francez Manuel Valls și-a exprimat solidaritatea cu poporul belgian și a declarat: “Suntem în război”, relatează Le Figaro.

ACTUALIZARE 12.25 Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este închis până miercuri dimineață, la ora 06:00 (05:00 GMT), a precizat Brussels Airport, în timp ce principalele gări feroviare din Bruxelles sunt închise până la noi dispoziții.

Zborurile dinspre și către Bruxelles au fost suspendate. ”Multe avioane au fost redirecționate spre aeroportul Charleroi” (sudul Belgiei), a indicat un purtător de cuvânt al companiei ce administrează aeroporturile din Paris.”Rămâneți unde vă aflați!”, a menționat Centrul de criză belgian, pe contul său de Twitter.

Atentatele au avut repercusiuni asupra altor părți ale Europei. Mai multe mari orașe au decis să-și întărească măsurile de securitate. La Paris, poliția a consolidat securitatea în aeroporturi, gări și pe rețeaua de transport public.

ACTUALIZARE 12.12 Exploziile de la Bruxelles, din aeroportul internațional și din stația de metrou s-au soldat cu cel puțin 21 de morți, conform unui bilanț provizoriu difuzat înainte de ora locală 11.00, a anunțat un purtător de cuvânt al pompierilor din capitala Belgiei, citat de AFP, relatează Le Figaro. Astfel, ar fi vorba de 11 morți la aeroportul Zavantem și zece morți în deflagrația de la metrou. Majoritatea răniților au fost evacuați, dar situația rămâne haotică.

ACTUALIZARE 11:00 Presa belgiană anunță un nou bilanț al exploziilor de pe aeroport – 13 morți și 35 de răniți. Aceste date au fost confirmate și de autoritățile belgiene ulterior.

Bruxelles a fost zguduit marti dimineata de mai multe atentate teroriste, cu puternice explozii la un aeroport international si in metrou, soldate cu  cel putin 34 de morti, potrivit unor bilanturi provizorii, iar o paralizie aproape generala blocheaza capitala belgiana. Agentia Belga a transmis ca s-au auzit strigate in araba si focuri de arma inaintea exploziilor de pe Zaventem.

In jurul orei 07,00 GMT, doua explozii la aeroportul international Bruxelles-Zaventem au ucis cel putin 11 oameni, potrivit unui bilant provizoriu al pompierilor. Parchetul general a evocat 13 morti si 35 de raniti.

O ora mai tarziu, cu putin timp inainte de 08,00 GMT, o explozie a avut loc intr-o statie de metrou din cartierul european din Bruxelles, la 300 de metri de Comisia Europeana.

Aceste explozii intervin la patru zile dupa capturarea spectaculoasa, la Molenbeek, a lui Salah Abdeslam, un francez de origine marocana, singurul supravietuitor din comandoul care a organizat atentatele jihadiste din 13 noiembrie, din Paris (130 de morti).

LIVE TEXT Evenimentele de marti:

17.03 Ministrul de interne belgian, Jan Jambon, a anuntat trei zile de doliu national. Jambon si premierul belgian Charles Michel vor merge la aeroportul Zaventem pentru a vedea scena atrocitatilor de dimineata.

16.36 O piateta din fata bursei din Bruxelles a devenit o imensa tabla pentru cei care vor sa scrie cu creta mesaje de sfidare sau solidaritate – The Guardian

16.26 Starbucks a anuntat ca una dintre exploziile de pe aeroport pare sa fi avut in afara unei cafenele a companiei si ca un angajat a fost ranit. Toate unitatile retelei din Bruxelles sunt inchise deocamdata, a mai transmis Starbucks.

16:05 Cladirea Berlaymont unde se afla Comisia Europeana este evacuata, conform VTM. Aceasta este golita pentru ca politia sa poata efectua o verificare de securitate amanuntita.

16.00 Doua gari din Bruxelles ar urma sa se redeschida la 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei), cu prezenta militara sporita, afirma ziarul La Libre

Doua gari importante din Bruxelles se vor redeschide la ora 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei), pentru a permite desfasurarea traficului spre si dinspre capitala belgiana, insa gara centrala va ramane inchisa pentru moment, a anunat politia, potrivit ziarului citat.

Masurile de securitate la garile de sud si de nord din Bruxelles vor fi intarite cu 500 de militari, a precizat La Libre.

15.49 Desi nu a revendicat nimeni responsabilitatea atentatelor, conturi de pe retele de socializare legate de militanti ai Statului Islamic lauda atacurile si dau de inteles ca organizatia le-a organizat, potrivit unui expert ce monitorizeaza jihadistii, Michael Horowitz.

15.30 Cel putin 20 de persoane au murit in explozia de la metrou, a anuntat primarul Bruxellesului intr-o conferinta de presa.

“Sunt circa 20 de persoane decedate si 106 ranite. 17 sunt ranite grav”, a spus Yvan Mayeur, potrivit Reuters.

15:14 Centrala nucleara de la Tihange este evacuata, dar in acest moment nu exista dovezi ce sugereaza ca ar avea o legatura cu situatia din Bruxelles.

15.12 O vesta cu explozibil nedetonata, despre care se crede ca a apartinut unui al treilea terorist de pe Zaventem, a fost descoperita pe aeroport, potrivit difuzorului privat VTM.

Aceasta a fost detonata de detasamentul de dezamorsare al fortelor de ordine.

14:25 Postul public de radio-televiziune VRT a afirmat ca numarul persoanelor decedate a ajuns la 34. Potrivit sursei citate, preluata de Reuters, 20 de oameni au fost ucisi in explozia de la metrou si 14 in exploziile de la aeroport

14:14 Al-Azhar, cea mai prestigioasa institutie a islamului sunit, cu sediul in Egipt, a condamnat atentatele din Bruxelles, afirmand ca acestea incalca “invatamintele tolerante ale islamului”.

“Aceste crime de ura incalca invatamintele tolerante ale islamului”, afirma institutia, intr-un comunicat. “In cazul in care comunitatea internationala nu se uneste in fata acestei epidemii, corupatorii nu vor inceta niciodata sa comita crimele lor abjecte impotriva nevinovatilor”, potrivit sursei citate.

14.11 Eduard Hellvig, SRI: Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze / Nu vad exagerate anumite masuri de prevenire ale oricaror actiuni 

13.59 Un diplomat sloven a fost ranit in explozia de la metrou in timp ce se ducea la serviciu. Ministrul de externe din Slovenia a spus ca viata acestuia, aflat in spital, nu este in pericol

13.54 Potrivit canalului de stiri belgian RTBF, o arma Kalashnikov a fost gasita in sala de plecari a aeroportului Zaventem

13.49Bilantul oficial este in acest moment de 26 de morti si 136 de raniti, dupa ce ministrul belgian al sanatatii a spus ca 11 persoane au fost ucise si 81 ranite in exploziile din aeroport iar operatotul metroului a transmis ca la Maelbeek au murit 15 si au fost ranite 55.

13.33 Postul TV belgian Ring TV a transmis un apel catre cei care locuiesc langa aeroport sa aduca paturi, apa, mancare si produse medicale de baza la sala de sport locala ce a fost transformata intr-un adapost improvizat.

13.27 Donald Trump a reactionat pe Twitter in legatura cu atentatele de la Bruxelles. “Va aduceti aminte ce loc frumos si sigur era Bruxelles-ul. Acum nu mai este, este dintr-o lume diferita. SUA trebuie sa fie vigilenta si inteligenta.”

13.24 Potrivit site-ului SRI, Romania ramane pe nivelul precaut (albastru) in sistemul national de alerta terorista, adica pe treapta a doua din sistemul cu cinci niveluri.

13.12 Raniti din Colectiv, externati din spital in Bruxelles pentru a face loc victimelor atacurilor de marti

13.07 Operatorul metroului, La Stib, a informat ca 15 persoane au fost ucise si 55 ranite in deflagratia din statia Maelbeek.

13.05 Sunt atacurile din Bruxelles o razbunare pentru arestarea lui Slah Abdeslam? – analiza The Guardian 

12:38 RTBF: 55 de raniti in urma exploziei de la Maelbeek, 11 in stare critica

12:33 Pe Twitter a fost publicata o fotografie cu un prezumtiv suspect, in genunchi, inconjurat de politie

[…]

12:25 Danemarca, Suedia si Finlanda au sporit masurile de securitate la aeroporturi

12.06 Ciolos: In Romania totul este sub control. Nu exista victime cetateni romani la Bruxelles

11.53 Actiunile europene, afectate de atacurile din Bruxelles. Cele mai lovite sunt actiunile din sectoarele turism si petrecerea timpului liber

11:52 Ce putin 21 de oameni au murit in exploziile de la Bruxelles, potrivit unui bilant provizoriu oferit de pompieri, scrie AFP

11:47
Apare o prima reactie din Rusia, care critica NATO: “In timp ce (seful Nato Jens) Stoltenberg este ocupat sa se lupte cu imaginara “amenintare ruseasca” si trimite trupe in Letonia, oamenii sunt aruncati in aer sub nasul sau”, a declarat presedintele comisiei de politica externa din Duma de stat, Alexei Pushkov, citat de The Guardian. […]/ integral pe hotnews.ro

“Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze. Astazi vorbim de un terorism global”, a declarat directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig precizand insa ca sistemul national de alerta terorista se mentine la nivelul precaut-albastru.

Declaratia directorului SRI:

“Serviciul Roman de Informatii condamna ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. Suntem alaturi de poporul belgian si vom continua sa oferim sprijin partenerilor nostri institutionali in lupta pe care o ducem impreuna impotriva terorismului.

Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze. Astazi vorbim de un terorism global. Tintele teroristilor nu mai sunt doar statele, ca entitati compacte, ci direct cetatenii, ca entitati individuale. 

Din aceste considerente, nu vad exagerate anumite masuri de prevenire ale oricaror actiuni pe profil antiterorist. 

Scopul principal al activitatii noastre este prevenirea acestor amenintari teroriste. Principalele noastre arme sunt informatia si legea. Atunci cand viata unui singur cetatean este pusa in pericol, actionam cu fermitate, folosind instrumentele legale si mijloacele prevazute de lege.

In Romania, Sistemul National de Alerta Terorista se mentine la nivelul “Albastru-precaut”. Acest nivel inseamna ca, pana in prezent, nu exista informatii care sa duca la o legatura directa intre evenimentele din Bruxelles si riscuri la adresa securitatii nationale.

Cu toate acestea, SRI a luat toate masurile necesare la nivel national si ne asiguram de mentinerea climatului de siguranta a cetatenilor romani.

Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in urma acestor atacuri criminale si colaboram, alaturi de partenerii din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, cu institutiile similare din spatiul euroatlantic pentru siguranta noastra, a tuturor.”


Exploziile teroriste din Bruxelles- 22 martie…
TEROARE LA BRUXELLES. De ce serviciile nu au putut preveni?… de medialert


D. Coarna dupa atentatele de la Bruxelles: PARCA INCET, DAR SIGUR NE INDREPTAM SPRE UN RAZBOI

*


Categorii

Articolele saptamanii, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Iulian Capsali, Mircea Badea, Preot Marcel Radut Seliste, Servicii secrete, Stat politienesc, Teroarea "terorismului", Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

51 Commentarii la “ATACURI IN SERIE LA BRUXELLES (Video). In plina ALERTA ANTITERORISTA si in epoca RESTRANGERII DREPTURILOR si expansiunii SERVICIILOR SECRETE…/ “Nu se mediatizează tot. E un coşmar! Totul a început de aseară, dar nimeni nu a făcut nimic… NIMENI NU FACE, DE FAPT, NIMIC!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pentru mine,personal,acesti teroristi sunt marionete(cel mai probabil coordonati din umbra de diverse “agenturi” care i-au spalat nitelus pe scoarta cerebrala) .Nici urma de adevarat terorism.In epoca ultraspionajului,nea Caisa se detoneaza in plin terminal…iar SRI-stul de serviciu nu ajunge la timp ,asa ca in filme.

    Mor oameni nevinovati pentru a se definitiva planul .

  2. Pingback: TERORISMUL – PRETEXTUL PERFECT PENTRU CONTROL SOCIAL sau… EUROPEI CAT MAI MULT “BIG BROTHER” si CAT MAI PUTINA LIBERTATE! Atentatele de la Bruxelles – “operatiune interna sub steag fals” sau VESNICA, TICALOASA SI
  3. Pingback: ATACURILE TERORISTE – CAPITAL NEPRETUIT PENTRU INSTITUTIILE DE TIP POLITIENESC, CARE VOR SA NE BAGE IN CAMASILE DE FORTA ALE NOII LUMI. “Toleranta” dubioasa a serviciilor secrete belgiene – tot mai vadita. Agentii de influenta ai n
  4. Pingback: TERORISMUL – PRETEXTUL PERFECT PENTRU CONTROL SOCIAL sau… EUROPEI CAT MAI MULT “BIG BROTHER” si CAT MAI PUTINA LIBERTATE! Atentatele de la Bruxelles – “operatiune interna sub steag fals” sau VESNICA, TICALOASA SI
  5. @carmen (#43):

    da, intr-adevar exploziv. Genul asta desituatii scot la lumina ca o hartie de turnesol pe slugile nwo. In cazul de fata, Manuel Valls (actualul premeir, se putea?). Prin urmare, nu intotdeauna problema se ascunde in serviciile secrete, ci in politicieni. De fapt, probabil ca au oamenii lor aflati, evident, in functiile cheie. Cat despre varf, asta trebuie musai sa fie al lor (Hollande, Sarkozy, Iohannis, Merkel etc.)

  6. @ doroteea: in orientul mijlociu acum rostogolesc un butoi cu pulbere ciuruit prin toate partile; nu se stie in mana cui e chibritul acum. Moscheea de la noi e ultima grija alui E. acum. http://www.aei.org/publication/could-there-be-a-coup-in-turkey/
    http://www.veteranstoday.com/2016/03/25/king-abdullah-erdogans-agenda-is-european-terrorism/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare