FRENEZIA VERIFICARII BISERICILOR DE CATRE ISU CONTINUA SI INAINTEA SARBATORILOR (Video). Daca tot exista atata ingrijorare pentru “bisericile arhipline”, de ce nu finantam construirea de noi lacasuri? :)

23-12-2015 45 secunde Sublinieri

200 de biserici din Bucureşti vor fi verificate, în aceste zile, de ISU. Pompierii vor să se asigure că planurile de evacuare în caz de incendiu sunt respectate. De asemenea, inspectorii ISU vor verifica dacă lăcaşurile de cult au stingătoare funcţionale. De la începutul anului şi până la tragedia de la Clubul Colectiv, pompierii din toată țara au controlat aproape 5.000 de instituții de cult religios.

Pompierii verifică bisericile înainte de sărbători. Sunt câteva reguli care trebuie păstrate în timpul slujbelor şi care nu au fost respectate până acum. Extinctoarele nu au voie să lipsească din lacaş, uşile bisericii trebuie să fie deschise pe tot parcursul slujbei, iar căile de evacuare nu trebuie blocate.

Sunt regulile de bază ale pompierilor pentru zilele în care bisericile vor fi arhipline de credincioşi.

Luna trecută, aproape 500 de avertismente au dat autorităţile pentru că preoţii nu s-au îngrijit şi de siguranţa enoriaşilor. O anchetă realizată de Observator a arătat încă din luna august că aproape 1.000 de locaşuri de cult, la nivel naţional, nu doar că nu respectă normele, ba chiar funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.Unele şi de aproape zece ani, sub nasul autorităţilor, cum e Complexul monahal Dorna Arini, ridicat de ÎPS Teodosie.

Pompierii mai recomandă scoaterea covoarelor din biserici pe durata slujbelor şi supravegherea lumânărilor aprinse, după terminarea liturghiei.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “FRENEZIA VERIFICARII BISERICILOR DE CATRE ISU CONTINUA SI INAINTEA SARBATORILOR (Video). Daca tot exista atata ingrijorare pentru “bisericile arhipline”, de ce nu finantam construirea de noi lacasuri? :)

  1. Bucuria frenetică a Antenelor similară bucuriei celor care cereau moartea Domnului…”Colindatorii” de la ISU strâng bani pentru irozii zilelor noastre. Îl caută pe Prunc în “ieslele” neadaptate cerințelor de securitate ale Noii Ordini Mondiale.

  2. “de ce nu finantam construirea de noi lacasuri? 🙂 ”

    O remarca cat se poate de corecta !

  3. Aiurea, normele ISU sunt pretextul. Altceva se urmareste, sa se distruga biserica din interior. Daca ne gandim un pic logic ne dam seama de lucrul asta. Ei merg pe ideea “daca vrei sa distrugi un popor, distruge-le credinta”…numai ca in realitate nu stau chiar asa pe roze pentru unii. Aici tot timpul va exista o rezistenta, chiar putin numeroasa fiind.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare