CRIZA COPIILOR CU SINDROM HEMOLITIC-UREMIC. Ministrul Sanatatii, parte a unui guvern numit in urma PSIHOZEI POST-COLECTIV, despre drama bebelusilor infectati din cauze necunoscute: “Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional…”/ DE CE RESPING AUTORITATILE IPOTEZA IMBOLNAVIRII DIN CAUZA VACCINURILOR?

17-02-2016 9 minute Sublinieri

copil-spital-620x348

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat luni că, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul “Marie Curie”, se verifică alte variante de infecții și intoxicații, în condițiile în care până în prezent nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care specialiștii le-au avut în vedere.

“Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut. (…) Toate ipotezele au fost verificate. Niciuna dintre ele nu a putut fi confirmată până în acest moment prin tehnicile de care dispunem. Verificăm în continuare toate ipotezele pe care le avem. Au fost menționate variate infecții, intoxicații. Sunt baterii de teste care verifică mai multe”, a explicat ministrul, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce se mai verifică în prezent, el a spus că alte variante de infecții și intoxicații. “Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional… De fiecare dată se întâmplă lucruri din acestea și sunt absolut regretabile. Dacă creăm panică și punem și presiune pe toți medici de acolo, ce rezolvăm? Credeți că se rezolvă o problemă? Este absolut regretabil că se întâmplă”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, astfel de lucruri se întâmplă, “din păcate, în orice colț al lumii”.

Ministrul sănătății, domnul Achimaș Cadariu, despre bebelușii decedați în spitale:

“Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional… De fiecare dată se întâmplă lucruri din acestea și sunt absolut regretabile. Dacă creăm panică și punem și presiune pe toți medici de acolo, ce rezolvăm? Credeți că se rezolvă o problemă? Este absolut regretabil că se întâmplă”

Cum adică dacă ventilăm emoțional? Păi voi nu tot pe bază de ventilare emoțională ați venit la putere? Adică odată ce soarta românilor din spitale e gestionată cu competență și precizie tehnocrată, ventilarea emoțională nu își mai are rost. Poate că ar trebui și interzisă.

Ia imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă, în loc să demisioneze, Ponta le-ar fi zis protestatarilor care i-au cerut demisia că “ventilează emoțional”? Probabil că acum nu era doar în vacanță, ci se odihnea la mititica, pe motiv de defăimare socială, grație acțiunii hotărâte a Departamentului Național Anticorupție.

Fostul premier Victor Ponta critică într-o postare pe Facebook modul în care autorităţile tratează situaţia copiilor internaţi la Spitalul “Marie Curie”. În opinia sa, toţi cei care ”afişau mari idealuri” în noiembrie anul trecut, după incendiul din Colectiv, ”nu dau doi bani” pe situaţia de acum.

“Cred că această tragedie întrece orice altă ştire sau eveniment! Şi ar trebui cu adevărat să fie făcute eforturi uriaşe, să oprim cumva această serie neagră, să aflăm adevărul, să stabilim responsabilităţi şi să luăm măsuri serioase ca aşa ceva să nu mai fie posibil în viitor! Şi totuşi constat cu mare amărăciune că, nefiind un interes politic direct (aşa cum a fost la ‘Colectiv’) , de fapt nimeni nu ia în seamă această tragedie! Nimeni nu se mobilizează, nimeni nu cere informaţii sau măsuri concrete, nimeni nu protestează şi nimeni nu depune o floare! Nu s-a deschis nicio anchetă penală şi nimeni nu cere să vină procurorii!!!”, a scris Victor Ponta.

Fostul premier l-a criticat pe preşedintele Iohannis pentru lipsa de reacţie în acest caz.

“Nu îi mai vizitează la spital nici preşedintele, nici nu ne mai spune că ştie el cine i-a ucis pe copii, nici că trebuiau să moară ca să … Acum toţi cei cu interesele politice (pardon, cu marile idealuri) din noiembrie pur şi simplu nu dau doi bani! De fapt nu trebuie deranjat Moşierul pentru moartea câtorva copii de iobagi! (sau cum spunea, cinic, dar adevărat, într-un comentariu cineva mai jos ‘ce treabă are cu copiii, dacă se dărâmau nişte case sigur intervenea’). Eu încă sper că există România dincolo de manipulări şi interese meschine şi că putem face ceva pentru aceste victime cu adevărat inocente!”, a scris Ponta.

Știu, nu ar trebui să las să se vadă că sunt furios, un jurnalist trebuie să-și lase sentimentele la ușă când scrie o știre și să prezinte doar fapte. Te rog să nu citești acest articol dacă vrei imparțialitate. Asta nu este o știre, este revolta mea pe care s-ar putea să o simți și tu. Sau s-ar putea să te uiți mai departe doar la Antena 3.

11 copii din Argeș, cu vârste între 5 luni și 3 ani, au ajuns, săptămâna trecută, într-o stare deosebit de gravă la două spitale din București. Doi copii au murit deja. În continuare 10 bebeluşi sunt internaţi, patru fiind în stare critică. Nimeni nu știe până la această oră de unde s-au îmbolnăvit. S-au dispus controale fără niciun rezultat. Ministerul Sănătății ridică din umeri. “E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca atacă peretele vascular al organelor importante începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă”, a explicat dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”, de ce suferă copiii.

În paralel explodează subiectul Antena 3. ANAF a mers la postul de televiziune și l-a notificat că în termen de 5 zile trebuie să elibereze sediul pentru a pune în executare o sentinţa penală. Antena reclamă faptul că acțiunea “a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite” precum si modul în care s-a acționat – “inclusiv prin intimidarea angajaților, vizitatorilor și a colaboratorilor aflați în sediu, care au fost legitimați, fotografiați, interogați”.

Primul caz este despre dreptul la viata si la sanatate, al doilea caz este despre libertatea de exprimare. Părinții spun că le mor copiii și nu știu de ce. Angajații Antenelor spun că ANAF-ul îi intimidează și că este un atentat la libertatea de exprimare.

Ce-i mai grav? Un copil mort sau o acțiune de intimidare a presei? Constituția României garantează dreptul cetățenilor la sănătate, la fel cum nu dă voie nimănui să pună botniță presei. Intrăm într-un teren al drepturilor fundamentale ale omului. Cum să le ierarhizezi?

BOMBA vine dacă ne uităm cum a reacționat clasa politică. În cazul bebelușilor, câteva poziții anemice. În cazul Antena 3 o adevărată frenezie. Senatul României l-a chemat de urgență pe premierul Dacian Cioloș să explice cazul care ridică semne de întrebare asupra unui posibil atentat la mass-media. O sumedenie de politicieni s-au îngrămădit să sară în ajutorul săracilor jurnaliști din România care riscă să fie prizonierii unor instituții de forță.

Da, sunt îngrijorat și eu, doar îmi câștig pâinea din presă, dar copiii morți de nu vă provoacă aceeași revoltă, domnilor politicieni?

Îl întreb pe fiecare senator și politician din România care țipă și sare să apere libertatea presei: Dacă era copilul tău între viață și moarte mai căscai ochii la Antena 3?

De ce Senatul României și cea mai mare parte a clasei politice s-au raliat într-o acțiune lăudabilă în ajutorul mass-media dar nu se comportă la fel în cazul copiilor din Argeș care la această oră se luptă pentru viața lor?

Parcă îi doare pe toți în cot de copii și nu se gândesc decât că ar putea rămâne fără sprijinul Antenei 3 în an electoral.

Și dacă Antena 3 este mai mult decât o televiziune, așa cum spune, dacă este o stare de spirit, dacă este o televiziune pentru oameni, atunci ar trebui să ancheteze cazul bebelușilor până când ANAF îi scoate cu forța în stradă. Și atunci poate că toată România va fi alături de Antena 3, prieteni și dușmani. […]/ integral pe stiripesurse.ro

Cum n-au reuşit să afle până acum cum s-au infectat zeci de bebeluşi din Argeş cu bacteria care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate. O echipă a Centrului European de boli transmisibile urmează să vină în ţară în următoarea perioadă. De la declanşarea alertei medicale din Argeş, numărul deceselor a ajuns la trei, o fetiţă de numai un an şi patru luni murind marţi în spitalul Marie Curie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului, în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de imbolnavire, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

“Trebuie să vă spun că am fost în contact continuu cu aceştia, cu colegii noştri din Franţa, nu am fost numai eu în contact. Ştiu că am discutat şi cu colegii olandezi cu ocazia vizitei. De asemenea, există Centrul european de controla al bolilor cu care ne consultăm în acest moment, pentru a vedea dacă putem face mai mult faţă de ceea ce s-a făcut pânâ în acest moment. Este o procedură standard. S-a luat contact cu dânşii, o echipă probabil se vor deplasa aici şi vom da toate amănuntele în momentul în care se va întâmpla acest lucru”, a declarat ministrul Sănătăţii marţi.

De asemenea, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a instituit începând de luni un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul intregii tari. […]

Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul “Marie Curie”, a murit marţi după-amiază. Copilul a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi “nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus, pentru MEDIAFAX, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”.

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla la internată la terapie intensivă. […]/ integral pe gandul.info

42 de copii cu forme ușoare și medii ale bolii diareice sunt internați în spitalele din Argeș, au anunțat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Mai mult, în ultimele șase zile, niciunul dintre copii nu a necesitat transferul la spitalele din București, informează Agerpres.

Astfel, la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 33 de copii, dintre care o treime s-au prezentat la unitatea medicală în ultimele 24 de ore. Alţi cinci copii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi unul la Spitalul Orăşenesc Costeşti. 

Potrivit sursei citate, ultimele analize arată că probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Piteşti şi Ştefăneşti corespund standardelor în vigoare, iar probele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt sterile. 

Situaţia de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a fost analizată şi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Victor Strâmbu.

“Domnul Victor Strâmbu, secretar de stat din MS, a venit astăzi la Spitalul de Pediatrie Piteşti pentru a discuta personal cu medicii şi a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru situaţia medicala cu care ne confruntăm.Vizita a urmărit ajutorarea spitalului si a personalului medical pentru a face faţă pe viitor unor astfel de situaţii de urgenţă. Prioritatea este de a asigura bune condiţii de tratament pentru pacienţii internaţi”, se arată în comunicatul DSP Argeş. […]/ integral pe romanialibera.ro

Conform informărilor primite de către Ministerul Sănătății, astăzi vor fi externați doi dintre copiii  cu  sindrom hemolitic uremic (SHU), aflati  în sectia de nefrologie a Spitalului “Marie Curie”. Este vorba despre doi copii care nu au necesitat dializă peritoneală.

Alți 8 copii cu SHU  vor rămâne internați în continuare, 4 dintre aceștia la secția de nefrologie, iar ceilalți 4 copii la ATI.

În prezent, 6 copii sunt dializați peritoneal, evoluția acestora fiind staționară spre favorabilă. Într-un singur caz, starea de sănătate a copilului este gravă, acesta fiind ventilat mecanic în secția de terapie intensivă (ATI).

La data de 16 februarie 2016, un număr total de 12 cazuri au fost diagnosticate cu sindrom diareic sever cu deshidratare, unele dintre acestea au necesitat dializă.

Primul copil a fost internat în spitalul Marie Curie a fost în data de 31 ianuarie 2016. Este vorba despre un copil care s-a prezentat direct la acest spital fiind un caz cunoscut cu o boală digestivă din naștere; rezultatul coproculturilor a fost negativ. Domiciliul de rezidenta –Pitesti.

Ulterior, in perioada 31 ianuarie -12 februarie 2016,  alți 11 copii au fost internați prin transfer in spitalul Marie Curie, după cum urmează: 9 din judetul Argers, 1 din Craiova si 1 din Bucuresti.

Unul dintre copii  a decedat in 4 februarie 2016, confirmat cu E.coli nepatogen. Al doilea deces a survenit in dimineata zilei de 15 februarie 2016. În acest caz, Institutul Național Cantacuzino a infirmat prezența E.coli.

Copilul din Craiova s-a prezenta cu diagnostic de invaginație intestinală în vederea unei intervenții chirurgicale.

Copilul din București este diagnosticat cu infecție virală digestivă cu rotavirus. Coprocultura recoltată de la acest copil si testată la Institutul Cantacuzino este negativă pentru E. Coli. 

Cei 10 copii cu domiciliul in jud Arges provind din localitati diferite ale judetului, au vârste diferite, cuprinse intre 7 luni si 1,5 ani.

Coproculturile testate la Institutul Cantacuzino de la ultimile 3 cazuri internate la spitalul Marie Curie in datele de 9 si 10 februarie 2016 au fost negative pentru E. Coli. Intre acestea se afla si copilul care a decedat in data de 14 februarie.

In ultimele 5 zile nu au mai existat cazuri de boala diareica acuta complicate la copiii din judetul Arges care sa fie transferate catre spitalele din Bucuresti.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a luat  legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016. Au fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialiști ai Centrului pentru acordarea de sprijin  în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de imbolnavire.  

De asemenea, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul  INSP a instituit începând de ieri un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul intregii tari.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii, www.ms.ro, au fost postate astăzi informații privind E.coli și recomandări către populație privind masurile de prevenire a imbolnavirilor cu acest germen.

Din datele  preliminare ale anchetei epidemiologice,  vă informăm:

–          Debutul bolii a avut loc intr-o perioada de 2 saptamani, cu un cumul de 4 cazuri in datele de 31 ianuarie si 1 februarie 2016

–          Distribuția cazurilor nu indică o sursa unică de îmbolnăvire

–          DSP Argeș a recoltat probe de apa plata, apa de retea si lapte praf atat din comert, cat si de la domiciliile copiilor, iar rezultatele  au fost conforme, cu exceptia a doua probe recoltate de la domiciliul  unor copii.

–          Sindromul de deshidratare acută, consecinta a manifestarilor diareice a reprezentat un factor important in evolutia ulterioara a cazurilor, mai ales prin intarzierea prezentarii la serviciile medicale in vederea instituirii tratamentelor de rehidratare

–          Nu toti copii au prezentat anemie hemolitica, parte componenta obligatorie a SHU

–          Incepand de ieri a fost instituit un sistem de declarare zilnica tutror cazurilor de boala diareica severa/SHU din toate unitatile sanitare la copii sub 5 ani

–          Pana in prezent din datele mentionate in foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură între cazuri

Referitor la ipoteza aparută în mass -media  referitoare la corelarea vaccinurilor administrate copiilor și cauza imbolnăvirilor, această eventualitate este exclusa din urmatoarele considerente:

·         Copiii au vârste diferite, intre 5 luni si 1 an si 7 luni, doar doi fiind vaccinați în luna ianuarie (unul cu vaccin hexavalent si altul cu ROR)

·         Din loturile de vaccin administrat in judetul Argeș au fost vaccinați și copii din alte judete

·         Nu exista nici o informatie de natura stiintifica privid asocierea dintre vaccin si SHU.

De asemenea,  rezultatele testelor si probelor efectuate zilnic în saloanele din Spitalul de Pediatrie din Pitești  atestă faptul ca nu exista focar de infectie in acest spital.

In ultimele 5 zile niciun copil din judetul Arges sau din alte zone ale tarii nu a mai fost raportat cu boală diareică gravă.

Ancheta epidemiologica va continua pentru a verifica posibilitatea existentei altor surse de alimente de origine animală (produse lactate nepasteurizate, carne de vita) care ar putea fi sursa imbolnavirii.

Ministerul Sanatatii va anunta rezultatele anchetei.

Nota noastra:

Este bine ca, pana la urma, autoritatile au luat in seama ipoteza corelarii vaccinurilor cu imbolnavirile copiilor. Nu este bine, in opinia noastra, maniera in care au invalidat-o, anume, nu pe baza unei anchete, investigatii, ci pe baza unor constatari necorelate cu intregul complex de factori. Practic, autoritatile au “exclus”, din nou, orice investigare serioasa a posibilei corelatii. Pe fond, argumentele aduse de autoritati sunt incomplete pentru ca iau in seama doar teza simplista a unei legaturi directe si unilaterale intre un anumit tip de vaccin si imbolnaviri, neluand in seama posibilitatea unei suprapuneri de factori, printre care sa se afle si tipul de vaccin administrat sau conditiile in care a fost administrat.

In privinta ultimei afirmatii din comunicat, anume ca nu ar exista nicio informatie stiintifica privind asocierea intre vaccin si sindromul HU, lucrurile par a sta altfel, conform acestui studiu stiintificHepatitis B Vaccine-Associated Atypical Hemolytic Uremic Syndrome

Adica, in traducere: “Vaccinul anti-Hepatita B asociat cu sindrom atipic hemolitic uremic”. Este de precizat, totodata, ca studiul citat este despre un singur caz. Nu cumva tocmai atipicul cazurilor de copii imbolnaviti ar trebui sa duca la o deschidere totala fata de toate ipotezele? Excluderea celei legate de vaccin, doar pe baza argumentelor invocate de MS, nu e convingatoare si pare doar o forma de a evita subiectul.

*


Categorii

1. DIVERSE, Alexandru Racu, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva populatiei, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “CRIZA COPIILOR CU SINDROM HEMOLITIC-UREMIC. Ministrul Sanatatii, parte a unui guvern numit in urma PSIHOZEI POST-COLECTIV, despre drama bebelusilor infectati din cauze necunoscute: “Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional…”/ DE CE RESPING AUTORITATILE IPOTEZA IMBOLNAVIRII DIN CAUZA VACCINURILOR?

  1. cum adica ”ventilam emotional” moartea unor bebelusi.?..sau dnul respectiv e scolit la Bohemian Grove, unde, la Cremation of Care, se arde simbolic o papusa tip copil?

  2. Ceea ce face Ionel Dancu, din punctul meu de vedere, este o mizerie, punand in opozitie doua situatii diferite, caci ambele grave. Una tine de viata noastra si a copiilor nostri, de un sistem nefuctional condus de oameni incompetenti si prea putin interesati, iar alta tine de suprimarea unei valori esentiale care tine de democratie, pentru care s-a murit in dec.’89, adica de un abuz al securistilor infiltrati in institutii de forta (mai nou ANAF). Nu este vorba de “saracii jurnalisti” ci de faptul ca oricine organ de presa sau din media va mai misca in front pe viitor, criticand politici, institutii si politicieni, va fi inchis (chiar si prin metode ilegale, cum se intampla in acest caz).
    A minimiza una dintre aceste doua probleme (care sunt de fond si in niciun caz punctuale) nu este decat o manipulare. Uite asa se minimalizeaza intentionat o nedreptate, ilegalitate a unor institutii de stat prin suprimarea unor libertati, punand-o in balanta cu alte lucruri grave. O mizerie.

  3. Acum am observat ca vaccinul poliomelitic se face si la 2 si la 4 luni si ca hexavalentul cuprinde si unul pt haemophilus. Iertare si bine ca n-ati afisat ce am scris.

  4. http://www.curtisrwebb.com/injuries.html

    la MMR – ROR al nostru – apare la reactii adverse sindromul hemolitic uremic atipic

  5. @mihaela:

    Da, deci, iata, tot atatea motive pentru care decizia autoritatilor de a nu lua in calcul si ipoteza vaccinurilor este suspecta. Acestea nu sunt linkuri de pe materiale antivacciniste, ci din siteuri oficiale sau cu prestigiu inalt in zona institutionala mainstream.

  6. Mda, in acest caz era mare nevoie de un…

    http://cdn.playbuzz.com/cdn/0e46d606-761f-4aab-84f2-dd45eea4a68b/70a5ca59-6a85-407c-8d5d-3cb5f3650014.png

    Prea putini doctori buni au mai ramas in tara.

  7. Se contureaza ca dl Klaus Werner Johanis, devine pe zi ce trece un Irod cel Mare al Romaniei; Un Irod cel mare la standartele sec XXI !
    Dupa moartea tinerilor de la Colectiv urmeaza uciderea si mutilarea pruncilor prin vaccinuri.

    PS: O posibila dovada extrem de grava ca focul de la Colectiv a fost pus cu acordul conducerii UE (IMAGINILE VORBESC DE LA SINE):

    Flăcările uriaşe mai blînde decît artificiile?
    Imaginile care aruncă în aer teoria anchetatorilor despre incendiul de la Colectiv

    http://www.cotidianul.ro/imaginile-care-arunca-in-aer-teoria-anchetatorilor-despre-incendiul-de-la-colectiv-276440/

    Un film de 4:13 min, realizat cu un an şi jumătate înainte de tragedia de la Colectiv, arată că într-un spectacol s-au folosit efecte pirotehnice spectaculoase, cu flăcări imense care au ajuns în tavan, FĂRĂ CA IZOLAŢIA SĂ IA FOC! Aceste imagini pun la îndoială teoria anchetatorilor, potrivit căreia tragedia de la Colectiv a fost provocată DOAR de artificiile folosite de cei de la „Goodbye to Gravity”!

    FORMAŢIA WATAIN A FOLOSIT FLĂCĂRI URIAŞE ÎN CONCERTUL DIN CLUBUL „COLECTIV”

    Filmul a fost realizat în martie 2014, la concertul formaţiei WATAIN din SUA şi poate fi vizionat la adresa http://www.youtube.com/watch?v=mUT_qGtr8Z8. Chiar a doua zi după incendiul de la Colectiv, cineva a postat acest film pe Youtube susţinînd că este realizat chiar în seara tragediei, însă mai mulţi tineri au pus imediat lucrurile la punct, recunoscînd imaginile ca fiind realizate în luna martie 2014 tot în Clubul Colectiv, la concertul formaţiei americane WATAIN! Iată 2 fotografii care demonstrează că formaţia WATAIN a concertat în Colectiv:

  8. Da. Dl ministru avea dreptate cand spunea ca asemenea lucruri se intampla in orice colt din lume. Nu cred ca n-ati vazut macar un documentar despre situatii asemanatoare aparute in SUA, situatii care fie n-au putut fi elucidate si au incetat de la sine, fie au fost rezolvate prin gasirea vinovatului (bacterie, virus), dar dupa ce s-a produs un numar de decese.

  9. @Dan C.
    Normal, daca nu iei in calcul TOATE IPOTEZELE, ci te invarti dupa coada, cautand doar in portocale, in preventie etc., dar NU SI IN VACCINURI, care sunt considerate a priori fara cusur, nu gasim cauza. Hai sa fim cinstiti si sa pretindem autoritatilor luarea in calcul a tuturor pistelor, si sa nu mai ardem gazul, ventiland emotional 😉

  10. @Mirela:
    “Ceea ce face Ionel Dancu, din punctul meu de vedere, este o mizerie, punand in opozitie doua situatii diferite, caci ambele grave.”
    Dancu nu pune situatiile in opozitie, ci comportamentul autoritatilor:

    BOMBA vine dacă ne uităm cum a reacționat clasa politică. În cazul bebelușilor, câteva poziții anemice. În cazul Antena 3 o adevărată frenezie.

  11. admin@
    “Adica, in traducere: “Vaccinul anti-Hepatita B asociat, in mod atipic, cu sindromul hemolitic uremic”.”

    O traducere mai corecta ar fi: Sindromul hemolitic uremic atipic (SHU-atipic) asociat vaccinului anti-Hepatita B.
    Se arata ca aprox. 5-10% din cazurile de sindrom hemolitic uremic la copii pot fi forme atipice (adica, fara diaree).
    SHU-atipic poate fi declansat de cauze multiple (infectii non-enterice, virusuri, medicamente, boli sistemice, stari patologice diverse, etc.). In articolul respectiv, autorii prezinta un caz in care SHU-atipic apare chiar dupa vaccinul anti-hepatita B. In cazul pe care ei il prezinta sindromul hemolitic uremic apare la o fetita de 55 de zile la doar o zi dupa vaccinare.
    Tot in articol se arata ca acesta nu este primul caz de SHU asociat cu vaccinul antihepatita B, raportat pana in prezent, ci al doilea. Ei citeaza lucrarea stiintifica a lui Geerdink et al. in acest sens.

  12. @daniela:

    Multumesc pentru corectura.

  13. @Florin M:
    ma ierti, totusi, A3 este o problema politica, in timp ce vaccinarea este problema noastra a tuturor. Sa pui in antiteza probleme diferite in natura lor, e o pacaleala, manipulare. Rau e ca nu reactionam cu totii, oameni politici sau nu, la problema aparuta la bebelusi. Asa cum s-a reactionat, de exemplu, la vestitul incendiu de trista amintire. Asta inseamna ca ne doare mai mult de spaga pe care o ia vecinul decat de viata propriilor nostri copii. Asta e tare, tare, rau.

  14. Abia dupa trei saptamani au comandat testele pentru toxina shiga si ma intreb daca nu cumva stiau exact ca nu e vorba de toxina shiga sau chiar sunt varza doctorii de la Pitesti. Ca sa inchida gura la bobor au spus ca vacinurile care s-au facut in Arges s-au facut si in alte judete. Asta trebuie verificat, dar sunt ei de ei si cine sa mai verifice. Le tremura chilotii sa nu supere vreo companie farmaceutica sau sa nu piarda bonusul pentru inteparea copiilor in numar cat mai mare

    http://www.romedic.ro/sindromul-hemolitic-uremic

    Cauze:

    Vaccin cu triplu antigen influenza
    Vaccin tifoid paratifoid A si B
    Vaccin poliomelitic.

    Doar cel paratifoid nu e cuprins in cel hexavalent si nu stiu daca ala pentru haemophilius e triplu antigen, dar am o banuiala ca este.

  15. @ Titus L,

    Rau e ca nu reactionam cu totii, oameni politici sau nu, la problema aparuta la bebelusi.

    Pai si cu ce ar conta daca lumea ar reactiona (gen iesiri in strada)? Nu e totusi politica, ca sa inlocuiesti politicieni, sau sa strigi jos medicii sau jos spitalul x/y. E o chestiune ce tine de specialitate, de pregatirea si talentul unor medici (asta daca sunt lasati sa spuna ceea ce stiu, daca stiu). Nu exista peste tot un Dr. House care sa dea de capat sursei de imbolnavire pt. anumite situatii mai complicate.

  16. @Mirela: Chiar că nu mai contează. Unirea dă puterea, Unde-i unul nu-i putere la necaz și la durere, vorbe goale…

  17. Sforaiala cu hepataita B este abaterea atentiei in alta parte. Vaccinul de polio a fost intotdeauna unul cu surprize si, pentru a nu mai cadea vina pe el pentru starile de coma, convulsii, poliomelita propriu zisa, au schimbat definitia clasica a poliomelitei, astfel incat reactiile tarzii nu mai sunt puse pe seama vaccinului, ci pe cauze care nu au legatura cu el, dar nici nu pot fi explicate altfel. Vezi epidemia de poliomelita din Israel de acum cativa ani buni, la un procent “ideal” de copii vaccinati. La fel, la cel antigripal, foarte multi vaccinati dezvolta chiar simptomele de gripa, iar in cazul bebelusilor este ceva mult mai grav decat in cel al adultilor.

  18. Despre afacerea porcoasa cu vaccinul “anti” hepatita B am aflat din cartea http://www.librarie.net/p/161517/Complotul-mondial-impotriva-sanatatii-Claire-Severac-Mihai-Constantinescu .

    Pentru mine(sper,viitor student la Medicina) aceste materiale sunt mine cu diamante.

    Activistii pro-vaccin pot sa apeleze 1000 de studii ,daca un singur jurnalist demonstreaza ca cei 1000 de specialisti erau corupti .Asta e principiul de baza dupa care ma ghidez ca viitor student .Si inca ceva: “terapiile alternative” sunt promovate in tabloide(sau chiar ziare pretentioase) pentru ca ulterior acele ziare sa publice un studiu “incendiar” scris de niste “medici/cercetatori competenti” care calca in picioare pe oricine care intr-un micut laborator gaseste o cu totul alta solutie.Deci? Promovez pentru ca mai apoi sa defaimez(ca tot veni vorba…) pe cel promovat .Cu ce impresie vor ramane oamenii? Prin ce manipulare am trecut(alea…le stiti voi,cu ceaiurile,argila,zeolitul,isteria anti-vaccin etc ).Noroc ca i-au salvat in cele din urma specialistii.

    Adineaori o vecina imi spunea ca timp de zece ani a fost tratata abuziv pentru un glaucom .Ba mai mult,era presata constant de “doctorita” ca ultima ei sansa e sa se opereze.Asta pana ce doamna s-a mutat cu traista la alt medic(ceva indian/arab,simpatici ca personalitate) care a ramas oripilat cand a auzit ce tratament lua doamna.Ba mai mult(un act de curaj din partea unui tanar ) a enuntat un adevar axiomatic,facut uitat de micii zei in halate albe: orice operatie implica riscuri inca nedeplin cunoscute si potential periculoase care scad durata si calitatea vietii.Iar operatia cu care era presata doamna in trecut era complet inutila si primejdioasa.Se mai numesc si “operatii pentru experienta” .Da,dar din nefericire ,nu lucrezi pe roboti…
    Unii au fost de fata atunci cand doctorii discutau cu vanzatorii de medicamente care mai fac peregrinari pe la spitale.Sigur,situatile de genul sunt cam jenante…sa-l crezi pe doctor cand iti va spune : “Iti prescriu aceste 10 medicamente pentru ca iti vor salva viata bai anacronicule si salbaticule .Nu avem nicio legatura cu ghiavolii vanzatori de medicamente.Si pana la urma isi facea meseria.Dar voi astia cu alternativele aveti afaceri de miliarde de dolari ,pacalind milioane de oameni cu “noua scoala de medicina germana” ” ?

  19. Pingback: CINE NE OMOARA COPIII SI ISI BATE JOC APOI DE PARINTII INDOLIATI? Criza bebelusilor din Arges – MUSAMALIZATA, cauza nedescoperita sau ascunsa printre DIAGNOSTICE CONTRADICTORII, pista VACCINURILOR – tot mai plauzibila, dar in continuare exclus
  20. Pingback: Ministrul Sanatatii, PATRICIU ACHIMAȘ, in loc sa-si dea demisia pentru gestionarea execrabila a “crizei bebelusilor din Arges”, CERE ORE OBLIGATORII DE “EDUCATIE PENTRU SANATATE”: “Ar trebui să facem o presiune în acest se
  21. Pingback: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA?! Cine a mintit si de ce? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPERIMENT
  22. Pingback: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA? Cine a mintit si de ce? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPERIMENTA
  23. Pingback: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor acuza MUSAMALIZAREA CAUZELOR REALE ale imbolnavirilor bebelusilor din Arges. BACTERIA E.COLI – O SURSA FALSA? A mintit Ministerul Sanatatii? AU FOST VACCINATI ACESTI COPII CU UN VACCIN HEXAVALENT… EXPE
  24. Pingback: “Rezolvarea” DIVERSIONISTA a cazului imbolnavirilor copiilor din Arges prin FALIMENTAREA UNEI FIRME AUTOHTONE DE LACTATE. De ce brânza de la BRĂDET nu putea cauza moartea bebelusilor si care este MESAJUL “SUBLIMINAL” AL AUTORITAT
  25. Pingback: VACCINURILE – READUSE IN DISCUTIE OFICIAL IN CAZUL MORTII BEBELUSILOR DIN ARGES: Corpul de control al prim-ministrului emite suspiciuni in privinta autorizarii VACCINULUI NETESTAT HEXAXIM, DESTINAT PIETEI DIN KAZAHSTAN si identifica NEREGULI IN DEPO
  26. Pingback: INCA TREI CAZURI DE BEBELUSI CU SINDROM HEMOLITIC UREMIC | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare