Un ultim strigat de ajutor de la FLORIN BARBU catre autoritatile române si BOR: NU LASATI COPIII SA AJUNGA IN ADOPTIE! Totodata, românul este AMENINTAT CU PUSCARIA/ Cine a castigat, de fapt, batalia cu BARNEVERNET in cazul BODNARIU? A fost o INTELEGERE CONDITIONATA?

7-06-2016 3 minute Sublinieri

diana-and-andy-racolta-barbu

#1 Exact ca in Cazul Familiei Bodnariu. Si ei au fost Amenințati ca îi bagă în pușcarie. Sunati la consulatul roman sa trimita ei reprezentant la proces. Sunt adult si cetatean roman si sunt obligati sa accepte reprezentantul tarii de origine. Am sunat dar nu mi-au răspuns. Am inteles ca procesul e deschis publicului Rog Romani din Londra sa meargă cei care pot. Va multumesc

#2Au gasit rezolvarea vor sa ma bage in pușcarie. Caut avocat în Londra sa meargă azi la ora 14:00 sa mă reprezinte, o să-l plătesc prin transfer bancar. Si daca ma băgați in Pușcarie va transmit ca nu ma las, copii[i] sunt ai mei, ai familiei, am sa lupt in continuare. STOP FORCED ADOPTION.

#3 EXCLUSIV Cineva a reușit sa imi trimita Hotărîrea Judecătorească Decizia lor aceași in scris copii merg in Adoptie daca nu facem ceva. Ne aflăm în momentul în care mie mi-a fost refuzat dreptul de a lua copii și ADOPȚIA FINALĂ care e programătă pentru acel cuplu de Homoxexuali pe data de 20 luna aceasta. Deci eu nu am pierdut 100% si ei nu au cîștigat. Actele finale de adoptie nu sunt făcute încă, ei trebuie sa meargă pentru ele la tribunal pe 20 Iunie. Rog intervenția urgentă a MAE a Guvernului Romaniei, BOR vă rog nu lăsați copii[i] mei să ajungă în adopție. Repatriați Copiii Mei Urgent Vă Rog Dati-mi copii înapoi.

Întrebarea din titlu e perfect legitimă. Ba chiar aș mai adăuga una, este bătălia familiei Ruth și Marius Bodnariu definitiv câștigată? Ce ascunde acel „s-au înțeles”, din relatările care spun că Barnevernet din localitatea Naustdal și familia văduvită de copii „s-au înțeles” privind returnarea minorilor?

De la începutul acestui text vreau să spun că despărțirea unor părinți de copiii lor mi s-a părut monstruoasă. Nu discutăm de un caz de abuz care să justifice măsuri atât de extreme și nici nu era cazul unui conflict între civilizații – nordică și balcanică – așa cum au încercat să-l prezinte câțiva extaziați ai schimbărilor și interdicțiilor de orice fel.

Nu, în familia Bodnariu nu se petreceau atrocități și nici derapaje majore de la o creștere și educație corectă politic! După mine, soluția de a returna copiii e logică. Dar asta nu înseamnă că robotizata afacere Barnevernet (numele acestei instituții aproape ne-a intrat în limbajul curent de când e acest caz pe tapet) a funcționat la acest final de poveste după logica mea. Ceva a făcut- o, totuși, să funcționeze.

Decizia anunțată vineri, 3 iunie, a venit într-un moment în care semnalele publice trădau mai degrabă posibilitatea înfrângerii familiei Bodnariu, decât victoria ei.

Pe 29 mai, aflam că Ruth și Marius urmau să facă față unui ultim și foarte greu proces. Între 30 mai și 2 iunie, o comisie administrativă a localității Naustdal urma să decidă dacă patru dintre cei cinci copii ai familiei urmau să fie luați definitiv spre a fi dați spre adopție sau, dimpotrivă, returnați părinților naturali.

Vestea procesului o aflăm prin intermediul pastorului Cristian Ionescu, pastor al Bisericii Penticostale, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu. Premizele erau atât de proaste, încât pastorul anunța proteste masive, dacă familia Bodnariu pierdea: „Ferească Dumnezeu să fie o decizie nefavorabilă familiei Bodnariu, pentru că împotriva Norvegiei se va declanşa un val de proteste şi acţiuni pe care nu şi le imaginează!”. Nu pare deloc anunțul unui om încrezător în justețea deciziei comisiei administrative.

Mai mult, pe 2 iunie, adică exact în momentul în care autoritățile locale norvegiene erau în deliberare, Senatul României a anunțat că – susținut fiind de alte 14 state – a reușit să convingă Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să introducă pe ordinea de zi a Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă un proiect de raport care ataca tocmai consecințele despărțirii familiilor prin decizii administrative.

A doua zi, aflăm că Barnevernet renunță la cazul împotriva soților Bodnariu. Condiționat, așa cum înțelegem din comunicările oficiale. La o primă vedere, pare că acel „s-au înțeles” vizează doar termenul returnării, doi dintre copii fiind la o școală aflată la patru ore de mers cu mașina de casa părintească. Mie mi se pare că „s-au înțeles” și pe alte puncte. De exemplu, MAE român – când anunță și el știrea returnării copiilor – spune că „prin intermediul Ambasadei României la Oslo monitorizează cu prioritate cazul și continuă acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale”. Păi care asistență, care caz, că din același comunicat MAE înțelegem că Serviciul de Protecție a Copilului a renunțat la dosar?

„S-au înțeles”. Termenul ăsta rămâne un mic mister în această afacere. Avem de văzut dacă vor continua protestele pentru alte familii aflate în situații asemănătoare, dacă soții Bodnariu vor cere despăgubiri statului norvegian pentru trauma suferită, multe lucruri mai avem de văzut. Un lucru aș vrea să știu: ce a convins Barnevernet, adevărul, Biserica sau protestul parlamentar? Sau a fost nevoie de ultimele două pentru ca primul să poate fi văzut prin ochelarii de ren?


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Un ultim strigat de ajutor de la FLORIN BARBU catre autoritatile române si BOR: NU LASATI COPIII SA AJUNGA IN ADOPTIE! Totodata, românul este AMENINTAT CU PUSCARIA/ Cine a castigat, de fapt, batalia cu BARNEVERNET in cazul BODNARIU? A fost o INTELEGERE CONDITIONATA?

  1. Deci avem o frumoasa ocazie pana pe 20 sa strangem si noi randurile ca acei penticostali, in post si rugaciune…zic…

  2. Dumnezeu sa-l ajute pe Florin sa-si recapete copiii. Cat de greu este sa obtii aprobare pentru un miting la care ar participa multi romani? Pentru el de ce nu demonstram???[…]

  3. Din pacate, Florin Barbu se pare ca este singur in aceasta batalie. Episcopul ortodox, PS Macarie a fost alaturi de familia Botnariu, si bine a facut, chiar daca acestia nu sunt crestini ortodocsi. Langa Florin nu este nici macar un preot, cu atat mai putin episcopul locului. Si cel putin la fel de dureros, nici chiar sotia nu-i este alaturi in aceasta mare, mare suferinta.
    Imi aduc aminte acum de un cuvant pe care mi l-a spus parintele duhovnicesc intr-o perioada grea din viata mea: Hristos pe Cruce a fost singur.
    Doamne, miluieste-l Tu cum stii, ca toale le poti cate le doresti!

  4. @ cititor:

    Nu stim daca PS Ignatie Muresanul a luat legatura cu Florin, insa nadajduim ca da (in orice caz, cunoaste situatia si ni s-a parut un om sensibil si duhovnicesc). Poate reusi sa aflam asta. Numai ca posibilitatile de a si face ceva concret sunt foarte limitate, din pacate, pentru un episcop (si acela vicar).

  5. @Ileana: pentru ca nu a aparut cazul sau la Antena3…? Pentru ca ce s-a intamplat cu familia Bodnariu are valoare pedagogica(?) Adica, toate ajung sa comporte urmatorul mesaj: noi va dam dreptate atunci cand aveti si ne recunoastem greselile. Deci aveti in continuare incredere in noi (in sistem) atunci cand va rapim copiii ca sa ii dam unor homosexuali. Cazul Bodnariu pare din ce in ce mai mult un caz real transformat intr-o facatura, o pierdere asumata pentru castiguri viitoare mai mari, un gambit.

  6. O prietena din Strasbourg mi-a transmis pe mail urmatorul mesaj al parintelui Iorgulescu, preotul paroh al Bisericii Sf. Ioan Botezatorul din Strasbourg. Indeamna la semnarea petitiei mentionate si de voi, dar am considerat ca se cuvine difuzat ca atare. Iata-l:

    `Hristos a înviat!
    Cu binecuvântarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Iosif, và adresez acest mesaj spre a và informa cà actiunea d-lui Florin Barbu, care a fàcut greva foamei în fata Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru a-si recupera ce doi copii preluati de Statul englez, continuà.
    Parohia ortodoxà românà din Strasbourg l-a sustinut pe dl Barbu încà de la sosirea sa aici, atât prin rugàciune obsteascà si individualà, cât si prin gesturi concrete de ajutorare. Altfel spus, fiecare a încercat, dupà putere, sà-l sustinà din punct de vedere moral si chiar material ca sà nu se simtà singur.
    Nu ar trebui, oare, sà facem acum un pas mai departe: acela al unei adeziuni scrise la cauza sa?
    Sunt încredintat cà exprimarea hotàrâtà a solidaritàtii noastre în favoarea revenirii copiilor alàturi de cei care le-au dat viatà si au dovedit cà-i iubesc mai mult decât orice pe lume ar putea avea un ecou important si ar încuraja si alte comunitàti sà-i fie alàturi.
    As propune celor care împàrtàsesc acest punct de vedere sà semneze petitia de mai jos. Eu am fàcut-o.
    Precizez cà nu dispunem de mult timp, peste o sàptàmânà va fi probabil prea târziu, întrucât decizia de a încredinta copiii spre adoptare este iminentà.
    Và multumesc tuturor.
    Doamne ajutà.
    Preot Vasile Iorgulescu, Strasbourg’

    This petition demands that Haringey Council stop abusing its power, and rescind the decision to adopt out the Barbu children (who are Romanian citizens), reportedly to a same-sex couple.
    The Council should, instead, reunite the children to their father, or, at minimum, to their extended family in Romania.
    The petition will be sent to the Ombudsman of Local Government in the UK, to the Leader of Haringey Council, to the Head of the Haringey Council Adoption Team, and to the Romanian Ambassador in the UK.
    One place these decision-makers should look is the facebook page for Adoption North London – the consortium of which Haringey Council’s Adoption Team is part. In the last 4 months, 3 out of their 12 posts promote same-sex adoption. Could this be indicative of bias in favour of the same?
    Please sign this important petition.
    SIGN

    Informatii suplimentare privind stadiul actual al demersurilor d-lui Barbu:

    omanul-caruia-marea-britanie-i-a-luat-copiii-pentru-a-i-da-unui-cuplu-homosexual-nu-ma-astept-la-niciun-ajutor-din-partea-celor-care-conduc-tara/http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/05/25/florin-barbu-in-greva-foamei-in-fata-cedo-romanul-caruia-marea-britanie-i-a-luat-copiii-pentru-a-i-da-unui-cuplu-homosexual-nu-ma-astept-la-niciun-ajutor-din-partea-celor-care-conduc-tara/

  7. ps: mesajul a fost transmis de parinte ieri, prin urmare, contrar zvonurilor, se pare ca greva continua..

  8. Pingback: CAZUL FLORIN BARBU: in ciuda implicarii autoritatilor române, MAREA BRITANIE DECIDE darea spre ADOPTIE a copiilor CUPLULUI GAY/ Un alt abuz: ANDREEA BRADEANU SI-A PIERDUT COPIII SI RISCA SI INCHISOAREA | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: PROTEST LA BUCURESTI pentru FLORIN BARBU, tatal ai carui copii au fost dati unor HOMOSEXUALI din Marea Britanie – Duminica, orele 15, Piata Universitatii, la statui | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: MITROPOLIA ROMÂNĂ A EUROPEI OCCIDENTALE ii sprijina pe Florin Barbu si Claudia Racolța pentru recuperarea copiilor incredintati abuziv unor homosexuali/ ANDREEA SUTTON-BRĂDEANU, o alta româncă din Marea Britanie căreia i-au fost luati cei 3 copii,
  11. Pingback: FINLANDA TERORIZEAZĂ ȘI TORTUREAZĂ COPIII ROMÂNI SEPARAȚI ABUZIV DE MAMA LOR?! Camelia Smicală: “Mihai e tot mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. În casele de copii din Finlanda sunt BOXE CA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare