16.06.2016 – ASASINAREA DEPUTATEI BRITANICE JO COX, prin mana unui psihopat, INTOARCE SOARTA REFERENDUMULUI PENTRU BREXIT: “Se creează martiri ai cauzei, pentru ca publicul britanic să voteze sentimental pentru rămânerea în Uniune?

17-06-2016 5 minute Sublinieri

160616-jo-cox_1

Barbatul arestat imediat dupa uciderea deputatei britanice Jo Cox este descris de vecinii sai drept un “singuratic” si un barbat politicos, dar trecutul sau indica legaturi cu mediile extremei drepte si faptul ca a suferit de tulburari mintale, scrie AFP.

Politia a confirmat ca un barbat de 52 de ani a fost retinut dupa crima din Birstall, in nordul Angliei. Potrivit presei britanice, este vorba de Thomas Mair, care locuieste in localitatea cu 16.000 de locuitori de 40 de ani.“Era foarte discret, inchis. Era politicos, nu bea, nu lua droguri”, a declarat vecinul sau, Stephen Lees.Un alt vecin, David Pickles, a confirmat si el ca era “un singuratic dar nu pot sa spun ca nu era simpatic”.
O descriere care contrasteaza cu atacul salbatic asupra victimei sale, Jo Cox. Potrivit mai multor martori, agresorul a tras de trei ori in aceasta, inainte de a o injunghia de mai multe ori cand zacea la pamant, plina de sange.“Nu inteleg, pur si simplu nu inteleg”, a declarat pentru Daily Mail mama sa, Mary, in varsta de 69 de ani.Nici fratele sau nu intelege ce s-a intampla: “Nici acum nu imi vine sa cred. Fratele meu nu era violent si nu era un fan al politicii. A avut antecedente de tulburari mentale dar a cautat sprijin“, a spus pentru The Sun Scott Mair.

Se spala “pana la sange”

Chiar suspectul a evocat problemele sale mentale in cadrul unui interviu acordat in 2010 cotidianului local, Huddersfield Examiner.

Ziarul explica faptul ca acesta a devenit un voluntar in parcul Oakwell Ball din Birstall dupa ce a fost tratat in centrul Pathways. “Pot sa spun sincer ca mi-a facut mult mai bine decat toate terapiile si medicamentele din lume”, declara el atunci.

Dar Thomas Mair avea legaturi cu mediul neonazist. Potrivit Southern Poverty Law Center, un grup american de aparare a drepturilor civice, era un “partizan devotat” al Aliantei Nationale, o grupare neonazista din Statele Unite.

The Telegraph scrie ca barbatul ar fi cumparat in 1999 o carte de pe internet despre cum se poate fabrica un pistol artizanal, dar si o lucrare despre producerea de munitie.

Thomas-Mair-left-xlarge_trans++VljgLgGL_CrftCYYkL41-DEN3HnYQfFD8lxA5dSMZLUThomas Mair, prezentat in presa intr-o fotografie cu haina militara si sapca alba, ar fi cheltuit peste 620 de dolari (550 euro) pentru activitati ale acestui grup care pledeaza pentru crearea unei tari populate exclusiv de albi si pentru eradicarea poporului evreu.

Barbatul, care traia singur de 20 de ani, era abonat la revista sud-africana S. A. Patriot care este publicata de gruparea pro-apartheid White Rhino Club, potrivit Daily Telegraph.

Un mesaj datand din 2006 si publicat pe un blog apartinand acestui grup a carui linie editoriala este impotriva multiculturalismului arata ca Thomas Mair era unul dintre primii abonati.

Fratele sau vitreg Duane St Louis a explicat pentru tabloidul The Sun ca era obsedat de igiena personala. “Se spala tot timpul”.

“Stiu ca suferea de tulburare obsesiv compulsiva. Se spala pe maini cu un burete de vase pana ii dadea sangele”, a afirmat Stephen Lees.

Potrivit altor vecini, acesta ajuta si la biblioteca in proximitatea careia deputata a fost ucisa.

  • Adevarul:

Gabriel Elefteriu: Jo Cox a arătat că în politică „nu toţi sunt la fel”. Ştiu pentru că am cunoscut-o

Brexit: Moartea deputatei Jo Cox ar putea să schimbe rezultatul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE?

Campaniile pro, respectiv contra ieşirii Marii Britanii din UE, şi-au suspendat orice activitate în vederea referendumului din 23 iunie, în semn de respect faţă de deputata britanică pro-europeană Jo Cox, asasinată joi. Politicienii britanici din ambele tabere ar trebui să traga învăţăminte din această tragedie. Moartea lui Cox ar trebui să influenţ[eze] dezbaterea despre Brexit şi rezultatul referendumului.

Premierul David Cameron a suspendat mitingul pro-european la care urma să participe în Gibraltar, iar liderul UKIP Nigel Farage şi-a anulat participarea la un miting pro-Brexit care urma să aibă loc vineri.

Jo Cox, în vârstă de 42 de ani, a fost înjunghiată şi împuşcată în faţa bibliotecii publice din mica loalitate Birstall, din comitatul Yorkshire, la 13 kilometri sud vest de oraşul Leeds, în timpul orelor dedicate întâlnirii săptămânale cu alegători din circumscripţie. Ea a murit câteva ore mai târziu la spital.

Potrivit relatărilor din presă bărbatul suspectat de uciderea lui Jo Cox ar fi strigat “Britain First” în momentul arestării sale de către poliţie, care înseamnă “Marea Britanie mai întâi”, dar şi numele unei organizaţii de extrema dreaptă, opusă apartenenţei la UE.

YrGoeOpKJo Cox era deputată doar de un an, ea fiind aleasă pentru prima oară în circumscripţia Batley şi Spen din vestul comitatului Yorkshire în luna mai 2015, clasându-se pe primul loc cu 43% din voturile exprimate, un avans de 12% faţă de principalul ei contracandidat din Partidul Conservator. Era o pro-europeană convinsă.

O recentă anchetă printre parlamentari realizată de cotidianul The Guardian a arătat că unul din cinci deputaţi a fost victima unui atac sau tentative de atac pe când se aflau în exerciţiul funcţiunii în circumscripţiile lor. Pe 14 mai 2010 deputatul laburist Stephen Timms a fost înjunghiat de două ori în stomac de Roshonara Choudhry, o studentă radicalizată în islamism, iar în anul 2000 deputatul Liberal Democrat Nigel Jones a fost şi el atacat în propriul birou parlamentar de un bărbat cu o sabie, în cursul incidentului pierzându-şi viaţa consilierul local Andrew Pennington, care încercase să-l apere pe deputat.

Moartea deputatei Jo Cox ar putea influenţa dezbaterea despre Brexit şi rezultatul referendumului, mai ales că tabăra pro-brexit a dus o campanie bazată pe cele mai mari temeri ale britannicilor şi chiar ale multor europeni.

Pornită cu un avans considerabil în campania pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, tabăra ce se pronunţă împotriva ieşirii din UE a pierdut vertiginos teren şi a mai rămas mai puţin de o săptămână pană la referendum.

Sondajul ICM, publicat de The Guardian luni după-amiază situa partizanii ieşirii din Uniunea Europeană la 53%, doar 47% dintre britanici pronunţându-se pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar, în timp ce un alt sondaj făcut de YouGov creşte un pic diferenţa dintre cele două tabere, acesta creditând cu 46% pe cei ce se pronunţă pentru Brexit, faţă de 39% cei care vor să rămână în UE, restul încadrându-se la ,,nehotărâţi”.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că circumstanţele asasinării “terifiante” a unei deputate pro-UE în Marea Britanie trebuie să fie elucidate cât mai rapid posibil, dat fiind referendumul asupra apartenenţei ţării la UE, prevăzut să aibă loc în mai puţin de o săptămână.

Această crimă trebuie “elucidată imediat“, a subliniat Merkel, la finalul unei reuniuni la Berlin. Ea a insistat că nu ar dori să lege în acest stadiu asasinatul de referendumul prevăzut pentru 23 iunie.

Cancelarul federal german a calificat asasinarea deputatei Jo Cox ca fiind “terifiantă, dramatică”. “Gândurile noastre se îndreaptă spre persoanele afectate” de moartea parlamentarei britanice, a adăugat Merkel.

Susţinătorii Brexit, campanie bazată pe frică

Susţinătorii ieşirii din UE au făcut o campanie bazată pe frica de imigraţie şi pe o cascadă de presupuse pericole la adresa stilului de viaţă britanic, scrie fostul premier Gordon Brown într-un articol publicat în Diario de Noticias.

Cei care doresc ca Regatul Unit să facă parte în continuare din Europa evidenţiază o altă temere: pierderea locurilor de muncă dependente de comerţul european, explică Gordon Brown, care crede că Marea Britanie nu ar trebui să fie nevoită să aleagă între două aspecte absolute: autonomia totală, care ar subestima necesitatea de a coopera cu vecinii mai apropiaţi, sau integrarea completă într-un super-stat european, care nu ar mai recunoaşte importanţa continuă a unor identităţi naţionale şi adoptarea de decizii.

Dacă vom reuşi să arătăm că oportunitatea, echitatea, securitatea şi protecţia pot fi consolidate în Europa – şi că putem fi un lider mândru al agendei de reforme din UE – un consens britanic ar putea începe să apară”, speră Gordon Brown.

„Privind în faţă realitatea potrivit căreia putem obţine mai mult prin cooperare, decât prin izolare, agenda pentru preşedinţia britanică a UE, în 2017, ar putea inaugura o eră de angajare transfrontalieră sporită”, sugerează fostul premier britanic, în Diario de Noticias,îndemnându-şi concetăţenii ca, pe 23 iunie, să arate că viitorul Marii Britanii nu constă în părăsirea Europei, ci în implicarea în conducerea ei.

[…]

Dan Diaconu:

16.06.2016. O crimă şocantă întoarce soarta referendumului din Regat. Era nevoie de ceva tare, ceva care să arate care sunt îngerii şi care diavolii. Chestii clasice de poziţionare efectuate cu instrumente hard.

Chiar dacă mă repet, vă mai spun odată că suntem în data de 16.06.2016. Băgaţi bine la cap acest amănunt şi veţi înţelege cu exactitate despre ce e vorba.

Băieţii de după perdele chiar sunt diaolici şi le place la nebunie asta! Mă surpinde însă că nu-şi pun o întrebare simplă: cum naiba de unii care-au trăit acum aproape 2000 de ani au ştiut de ei?

***

Alexandru Racu:

În principiu, odată cu falimentul actualei elite politice și dezintegrarea proiectului european, începe, în mod firesc, era nicadorilor.

Pe de altă parte, cu siguranță se va specula și asupra posibilității ca, în disperare de cauză, grupurile de interese care doresc rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană să fi recurs la mijloace extraordinare: producerea unui martir al cauzei pro-europene care, în ultimul ceas, să dea un brânci opiniei publice în direcția pro-europeană. Mizele sunt mari și sunt unii care spun că, în climatul de instabilitate generală, Brexitul ar putea să reprezinte declickul crizei pe care toată lumea o așteaptă.

Să ne amintim și de incidentul dinaintea alegerilor locale din Koln, tot cu o femeie politician de stânga, care după ce a fost înjunghiată de un german supărat pe politica de primire a refugiaților, a câștigat cursa pentru primărie.

***

Iulian Capsali: Moartă pentru cauză

În Marea Britanie, o deputată laburistă, Jo Cox, mamă a doi copii, partizană a rămânerii în UE şi a integrării imigranţilor din Asia şi A[f]rica, a fost omorâtă – înjunghiată şi împuşcată de un psihotic.

Se creează martiri ai cauzei, pentru ca publicul britanic să voteze sentimental pentru rămânerea în Uniune.

Cutremurator ca să omorî pe cineva ca să manipulezi populaţia. Credeam că doar la noi, în colonie, se produc carnagii ca să se producă schimbări politice majore.

Am mai spus-o şi mă repet: nu am crezut niciodată că MB va ieşi din UE şi am fost convins că se vor utiliza toate mijloacele ca să rezolve această chestiune. Tot aşa cum cred în continuare că isterica belicoasă Hillary Clinton, care cred ca va aruncă lumea în haos şi război, va fi întronizată de Sistem ca Preşedinte al SUA.

În imagine, Jo Cox în campanie electorală, în vizită la o moschee.


Categorii

1. DIVERSE, Alexandru Racu, Articolele saptamanii, Iulian Capsali, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “16.06.2016 – ASASINAREA DEPUTATEI BRITANICE JO COX, prin mana unui psihopat, INTOARCE SOARTA REFERENDUMULUI PENTRU BREXIT: “Se creează martiri ai cauzei, pentru ca publicul britanic să voteze sentimental pentru rămânerea în Uniune?

  1. Reiau:

    “Interesant.Acum am aflat de pe DIgi ca Robert Kaplan declara acum 3 saptamani ca doar un eveniment care va afecta publicul american(spre exemplu,un mare masacru) va putea stopa ascensiunea unui anume candidat . “

  2. ” Un singuratic cu probleme mintale ”

    Glumite pentru omul de rand,”publicul comercial” .

  3. Suntem amagiti tot timpul. Nu e vorba de parasirea UE de catre UK, nu e vorba de avize date de ISU (vezi clubul Colectiv), nici de teroristi amenintatori, nici de democratie vs. autoritarism, este vorba doar de oameni amagiti care se lupta intre ei pentru false cauze, facand jocul celui care a fost invins odata (acum 2000 de ani) de mantuitorul oamenilor (si as specifica doar al acelora dintre noi care au credinta Lui), domnul Iisus. Batalia de la Armaghedon e doar la inceput.
    In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh!

  4. Pingback: BREXIT REUSIT, rasturnand in extremis toate asteptarile! MAREA BRITANIE IESE DIN U.E. in urma referendumului de joi – MOMENT CU ADEVARAT ISTORIC si CRUCIAL pentru EUROPA, dar antrenand un posibil lant dramatic de consecinte. NIGEL FARAGE: “E Z
  5. Pingback: CE VA FACE ROMÂNIA POST-BREXIT? Iohannis anunta – propagandistic? – ca va sustine la Bruxelles un PROIECT PROPRIU DE ȚARĂ in cadrul unei “noi paradigme” si va participa la “RENEGOCIEREA PROIECTULUI EUROPEAN”. Nimeni
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare