DEZMINTIRE din partea manastirii VATOPED: Sfanta Chinotita NU a cerut paza speciala de la ARMATA. “Recomandăm cu smerenie a fi întrebați înainte de a se spune ceva pe seama noastră și a nu folosi numele Sfântului Munte în mod inadecvat slujind interese străine”

2-08-2016 1 minut Sublinieri

Ï Õðïõñãüò ÅèíéêÞò ¶ìõíáò ÐÜíïò ÊáììÝíïò, óõíïäåõüìåíïò áðü ôïí Áñ÷çãü ÃÅÅÈÁ Íáýáñ÷ï ÅõÜããåëï ÁðïóôïëÜêç ÐÍ êáé ôïí Áñ÷çãü ÃÅÓ ÁíôéóôñÜôçãï Âáóßëåéï Ôåëëßäç, åãêáéíßáóå ôï Ýñãï åãêáôÜóôáóçò ãÝöõñáò ôýðïõ BELLEY, ôï ïðïßï õëïðïéÞèçêå áðü ôï 723 ÔÌ× ôïõ âÓÓ óôçí ÉåñÜ ÌïíÞ Ïóßïõ Ãñçãïñßïõ óôï ¶ãéïí ¼ñïò. (EUROKINISSI/ÕÅÈÁ)

Am primit pe e-mail:

“Doamne ajută!

Dragii mei,

Ni s-a adus la cunoștință din mai multe surse că ar circula vestea conform căreia armata greacă ar urma să ia în pază cele 20 de mănăstiri ale Sf. Munte datorită faptului că Sfânta Chinotită și în speță Protosul, conducătorul Sfântului Munte, ar fi cerut protecție sporită din partea statului grec. Această hotărâre ar fi fost luată datorită temerii provocate de amenințările teroriste pe fondul crizei generale a orientului apropiat, în special a crizei declanșate de lovitura de stat eșuată din Turcia.

A disciple once asked an elder, “From the time of Adam until Christ have there been exactly 5508 years?” In reply the elder said, “Son, if this is the thing important to your salvation, then I will personally find out the answer”. There are plenty of difficult questions and mysteries in the Holy Bible (and in other spiritual works) that would be interesting to research. While this kind of study is not forbidden, the highest monasticism has always focused on what is most important: our deification through God’s grace. This requires great labor in order to cleanse our sin-laden souls, thus purifying our spiritual intellect and vision. Only after this are we able to tackle such mysteries. Moreover, if a humble person reaches, by God’s grace, a state of illumination, then Grace itself reveals the key to such mysteries to him, though he is unable to express in in words what he is experiencing. In this photo, two school boys from Athonian Academy are asking something one of the Elders from Vatopaidi.

Dezmințim veridicitatea acestei vești nu numai prin prezența obștii noastre (din cotidianul căreia puteți vedea zilnic fotografii la http://asceticexperience.com/), ci și după ce am vorbit cu forurile de conducere a Sfântului Munte Athos – poate că ar fi bine să precizăm că în momentul în care scriem Protosul este frate al mănăstirii Vatoped (dovada aici: https://is.gd/JEGndw ; părintele Varnava pe site-ul nostru aici:  http://asceticexperience.com/portfolio/adam-christ-5508-years/ ).

De asemenea ne-am informat și de la reprezentanți ai forțelor de ordine atât ale poliției cât și ale E.K.A.M (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) – unitățile speciale antiteroriste elene (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Anti-Terrorist_Unit_(Greece) ) – forțele de comando care se ocupă de astfel de situații. Nimeni nu are cunoștință de o astfel de hotărâre.

Pe de altă parte, socotim că este bine să precizăm în acest context fapta de milostenie pe care un bun creștin, Dl. Ministru al Apărării Naționale Panos Kammenos (Πάνος Καμμένος) care a dat ordin unui grup de ingineri și constructori militari de a construi un pod de tipul Belley în apropierea mănăstirii Grigoriou. Dl. ministru a inaugurat acest pod care a fost terminat în 5 zile de către militari în data de 20/6/2016.C54I4177-2016-06-30-18-34-54 Pentru referință puteți vedea faptul respectiv relatat de unul dintre cele mai mari portaluri de știri ecleziale din Grecia aici (link în greacă): http://www.vimaorthodoxias.gr/agnea/item/85394-egkainiastike-i-gefira-stin-iera-moni-osiou-grigoriou-sto-agion-oros-foto , știre preluată de multe pagini de web elene. În fotografii, cel cu cruce este Egumenul mănăstirii Grigoriou, Arhim. Hristofor (pentru identificare îl puteți revedea aici, cel din centru: http://asceticexperience.com/portfolio/nobody-can-separate-us-love-christ/ ), iar în costum albastru închis, dl. ministru al apărării naționale. În fotografie dincolo de soldații constructori apar părinți de la Grigoriou precum și reprezentați ai Marelui Stat Major.

După cum se vede din fotografii, „mișcările de trupe” erau de fapt constructorii militari veniți pentru 5 (cinci) zile să facă un pod pentru Grigoriou.

Rugăm cu respect și smerenie pe cei care informează publicul iubitor de Hristos în a se reține a propaga știri neverificate relativ la Sfântul Munte și a crea vâlvă acolo unde nu este. Recomandăm cu smerenie a fi întrebați înainte de a se spune ceva pe seama noastră și a nu folosi numele Sfântului Munte în mod inadecvat slujind interese străine acestuia și ortodoxiei.

De asemenea, menționăm cu smerenie că  noi respectăm și iubim în Hristos pe toți pelerinii din Sfântul Munte însă atragem atenția domnilor reporteri că dacă vom dori să facem cunoscută o știre de asemenea importanță o vom face cel mai probabil prin canale oficiale și nu neapărat încărcând cu informații câțiva pelerini care au venit în Grădina Maicii Domnului pentru câteva zile.

Cu mult drag în Hristos,

m.th.

http://asceticexperience.com

cb4c011be5ab40635332e9b5925a8861_L


Categorii

1. DIVERSE, Parinti greci si athoniti, Sfanta Chinotita (Muntele Athos)

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “DEZMINTIRE din partea manastirii VATOPED: Sfanta Chinotita NU a cerut paza speciala de la ARMATA. “Recomandăm cu smerenie a fi întrebați înainte de a se spune ceva pe seama noastră și a nu folosi numele Sfântului Munte în mod inadecvat slujind interese străine”

  1. ……..slujind interese straine si ortodoxiei.Admin n-ar fi trebuit scris(spus)…..ci ortodoxiei?.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare