DESCOPERA ROMÂNIA – filmul documentar realizat de PETER HURLEY

11-11-2016 38 secunde Sublinieri

Nu e doar o călătorie, nu e doar o aventură, așa cum Peter Hurley nu e doar un străin venit pe meleaguri românești. Un irlandez, care iubește această țară, a plecat în 2012, pe jos, de la Săpânța până la Muzeul Țăranului Român din Capitală. A scris mai apoi o carte despre oamenii care l-au primit și l-au omenit fără să-i ceară nimic la schimb. În drumul său, pas cu pas, Peter Hurley descoperă ce înseamnă România reală, țara care l-a primit cu brațele deschise. Irlandezul a reluat călătoria alături de echipa Agerpres Video.


Categorii

1. DIVERSE, Documentare/ Reportaje

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “DESCOPERA ROMÂNIA – filmul documentar realizat de PETER HURLEY

  1. Tare mi-a placut filmul! Un irlandez care simte romaneste si vrea sa traiasca autentic romaneste. Sint satula de pseudo-romanii carora tara asta le pute la propriu! Inseamna ca nu-si simt propria duhoare cind isi exala parerile despre Romania “lor”.
    Am cunoscut de curind un strain venit aici. Desi in patria muma o cunostinta de-a lui, roman “de-al nostru”, denigrase Romania si mai virtos aceasta regiune din care venea, strainul a ales (avea mai multe optiuni) sa vina taman aici.
    Ca urmare, omul e hotarit sa stea, el vrea la manastiri, vrea sa cunoasca ortodoxia, se gindeste la botez…

    Multumesc, admini!

  2. Daciana:

    ‘Inseamna ca nu-si simt propria duhoare cind isi exala parerile despre Romania “lor”.’

    Ohoo…ce dur! E si asta o strategie de evacuare a spiritului auto-critic, dar parca limbajul e un pic cam dur pentru un blajin ortodox roman….zic… 🙂

  3. Pingback: PETER HURLEY, irlandezul îndrăgostit de SATUL ROMÂNESC și de ORTODOXIE, despre „FOCUL VIU” care încă se mai găsește în România (Video). Comentariu despre cum putem rata esențialul din mesajul lui Hurley
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare