DESCOPERA ROMÂNIA – filmul documentar realizat de PETER HURLEY

11-11-2016 38 secunde Sublinieri

Nu e doar o călătorie, nu e doar o aventură, așa cum Peter Hurley nu e doar un străin venit pe meleaguri românești. Un irlandez, care iubește această țară, a plecat în 2012, pe jos, de la Săpânța până la Muzeul Țăranului Român din Capitală. A scris mai apoi o carte despre oamenii care l-au primit și l-au omenit fără să-i ceară nimic la schimb. În drumul său, pas cu pas, Peter Hurley descoperă ce înseamnă România reală, țara care l-a primit cu brațele deschise. Irlandezul a reluat călătoria alături de echipa Agerpres Video.


Categorii

1. ȘTIRI, Documentare/ Reportaje

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “DESCOPERA ROMÂNIA – filmul documentar realizat de PETER HURLEY

 1. Tare mi-a placut filmul! Un irlandez care simte romaneste si vrea sa traiasca autentic romaneste. Sint satula de pseudo-romanii carora tara asta le pute la propriu! Inseamna ca nu-si simt propria duhoare cind isi exala parerile despre Romania “lor”.
  Am cunoscut de curind un strain venit aici. Desi in patria muma o cunostinta de-a lui, roman “de-al nostru”, denigrase Romania si mai virtos aceasta regiune din care venea, strainul a ales (avea mai multe optiuni) sa vina taman aici.
  Ca urmare, omul e hotarit sa stea, el vrea la manastiri, vrea sa cunoasca ortodoxia, se gindeste la botez…

  Multumesc, admini!

 2. Daciana:

  ‘Inseamna ca nu-si simt propria duhoare cind isi exala parerile despre Romania “lor”.’

  Ohoo…ce dur! E si asta o strategie de evacuare a spiritului auto-critic, dar parca limbajul e un pic cam dur pentru un blajin ortodox roman….zic… 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare