Contratimp si contrarevolutie. PENTRU PRIMA OARA IN ISTORIE, VICEPRESEDINTELE AMERICII PARTICIPA LA MARSUL PENTRU VIATA (Video, Foto). La noi, agenda globalista anticonservatoare continua neabatut/ Intaistatatorul OCA, MITROPOLITUL TIHON: “Biserica trebuie să dea o mărturie profetică și să corecteze cu sinceritate pe puternicii acestei lumi, industria avortului și cei care o sprijină financiar și juridic”

29-01-2017 12 minute Sublinieri

march-for-life

În SUA se face istorie: al doilea om în stat, vicepreședintele Mike Pence, vorbește la Marșul pentru Viață, purtând mesajul Președintelui Trump. Este prima oară în istoria de 44 de ani când un om aflat la vârful puterii în stat ține un discurs la acest eveniment la care participă sute de mii de persoane anual, dar care a fost constant sabotat de media mainstream, aflată în slujba corporatocrației.

Iată că, în timp ce șeful de cabinet al Președintelui Trump este un ortodox practicant, Priebus, iar vicepreședintele SUA este un catolic practicant, președintele Johannis-cu-geacă-roșie o are consilieră principală pe cea care a implementat viziunea lui Soros în România încă din 1990, anticreștina Sandra Pralong, iar politic este susținut de USR, un partid făcut de servicii cu banii lui Soros – și asta o spun cei din interior, nu altcineva. Iar șefa DNA, Codruța Kovesi, este încă reprezentanta de forță a vechiului regim globalist Obama, care a pierdut aici doar un pilon, cel reprezentat de șeful SRI, gen. Coldea.

Presa și DNA-ul, ca și marii specialiști care au fost consilieri la Cotroceni în regimul Băsescu precum și alți oameni politici din partea „dreaptă” par că o așteaptă pe Hillary Clinton cu covorul roșu, la Otopeni.

În timp ce ideologia Corectitudinii Politice face implozie în SUA, președintele nostru consideră majoritatea tăcută a României, cea care a strâns 3 (trei) milioane de semnături pentru definirea limpede a Familiei în Constituție și securizarea ei în fața „reformelor” ideologice revoluționare, ca fiind formată din „fanatici religioși”.

În loc să schimbe țara prin exemplu, el poartă un război împotriva propriului popor. Ascultați un discurs al unui mare om politic pentru care compasiunea ce ar trebui oferită copiilor și Familiei ține de Legea Domnului:

„De aceea, această administrație va lucra cu Congresul pentru a pune capăt finanțării din banii contribuabililor a avortului și a furnizorilor de avort, și vom dedica aceste resurse pentru serviciile de asistență medicală pentru femeile din toată America(…) Viața învinge prin generozitatea milioanelor de familii adoptive care-și deschid inimile și casele lor pentru copiii în nevoie. Viața învinge prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor din centrele de criză pe perioada sarcinii și a organizațiilor religioase care slujesc femeilor din toate orașele țării.”

Ce se întâmplă la noi? Este absolut teribil să vezi cum foștii oameni de casă ai regimului precedent au trecut cu arme și bagaje în noul țarc din jurul unui președinte care continuă, lipsit de vlagă și fără inteligența diabolică a lui TB, aceeași politică de învrăjbire națională.

Sforarilor și cozilor tari din prelungirea unor coloane vertebrale flasce le cunosc tertipurile: ei vor să țină populația sub control dorind ca rolul democratic al alegerilor să fie lipsit de relevanță, orice schimbare a statu-quo-ului de colonie fiind imediat atacată prin presiunea publică, folosindu-se tinerele mase corporatiste, asupra cărora acționează încă oameni din servicii și din ONG-urile Soros.

Tot ceea ce face Johannis, mai ales în ultimul an, mi-a arătat că am avut dreptate când, înaintea ultimului tur al alegerilor prezidențiale, am atras atenția, cu argumente, într-un articol de pe ActiveNews, ca să nu fie votat sub nicio formă.

Acesta este, așa cum spuneam de atunci în corul de imprecații al necunoscuților dar și al amicilor, un individ rudimentar și manipulabil care a fost propulsat de forțele globaliste externe doar ca un simplu executant.

În actuala conjunctură politică internațională, cu un Trump ce taie, încă din primele zile, în mod uimitor, brațele groase ale caracatiței ideologice sexo-marxiste și neoliberale (prin denunțarea de zilele trecute a tratatului TPP, Trump a pus capăt erei acordurilor comerciale multinaționale care au definit economia la nivel mondial de zeci de ani), suntem complet descoperiți.

În USA se întâmplă sub ochii noștri o contrarevoluție. Prin Johannis, cel care vede în români o majoritate de credincioși ostili, România este complet defazată față de puterile lumii, SUA și Rusia, ambele fiind puteri conservator creștine. În România, revoluția sexo-marxistă încă își trăiește ultimele zvârcoliri noroioase.

Nu avem, în persoana Președintelui, un partener viabil de dialog extern cu absolut nimeni, la această oră, nu mai vorbim de capacitatea de negociere.

Statul Român, prin președinție, va fi incapabil de dialog la nivel înalt cu noua administrație americană, lucru care se întâmplă și cu Germania – dar probabil că și acolo se vor schimba lucrurile după proximele alegeri.

Fiecare zi petrecută de actualul președinte la Palatul Cotroceni este o zi pierdută pentru România – și ar trebui să reflectăm la asta, întrucât la vârful Puterii avem un personaj rudimentar și frustrat, incapabil de a se metamorfoza în poza cu care a păcălit pe mulți în alegeri. În fond, cred că avem parte de un Președinte care nu a știut niciodată ce vrea în politică, mai mult decât puterea, la care a ajuns profitând de o conjunctură lunecoasă, pe un val de manipulare fără precedent de la lovitura de stat din decembrie 1989.

Să-i cerem să aibă o viziune și să se adapteze realității din mers, ar însemna să-i cerem inteligența adaptabilității, ceea ce este imposibil. În autismul său, va prefera să dea foc capitalei, ca Nero, decât să vrea să înțeleagă ce se întâmplă în lume sub ochii noștri.

  • Stiripentruviata:

VIDEO & FOTO: Marșul pentru viață 2017 de la Washington, DC

Pe 27 ianuarie 2017, la Washington, DC și în multe localități din SUA a avut loc Marșul pentru viață (March for Life), cea mai amplă manifestație pentru drepturile omului din SUA, care în ultimul deceniu a devenit o mișcare ce s-a extins la nivel global.

De curând, zeci de mii oameni au ieșit în stradă și la Marșul pentru viață de la Paris, iar în după-amiaza zilei de 25 martie va avea loc și Marșul pentru viață România și Republica Moldova – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, care promovează sprijinirea mamelor și copiilor.

Primul Marș pentru viață din istoria SUA a avut loc imediat după ce Curtea Supremă a SUA a dat decizia care a liberalizat avortul în toate statele americane și în toate cele 9 luni de sarcină. Între timp, mișcarea a crescut organic, în ciuda boicotului marilor trusturi care dețin medii de informare în masă.

Anul acesta, numărul estimat al participanților este de ordinul sutelor de mii. În deschidere, un grup de copii a cântat imnul de stat al Americii și a recitat jurământul de credință către steagul SUA.

Pentru prima dată în istorie, Marșul pentru viață 2017 de la Washington, DC a beneficiat de sprijinul declarat al președintelui SUA și de prezența ca vorbitori la eveniment a unor înalți oficiali din Administrația SUA: Vicepreședintele SUA și soția sa, Mike și Karen Pence, și Kellyanne Conway, consilier la Casa Albă și fostă șefă de campanie a lui Trump.

 march-for-life-dc-2017_32179043160_omarch-for-life-dc-2017_32405829902_o

P1000187P1000246P1000274P1000284P1000301p1030018_32180521360_oP1030037P1030454

 

C3M4B8ZXUAAnKp6

 

C3MwCryWMAAUCz1

defund pp

C3MwvgRWMAIXEDF

VIDEO & transcriere integrală: Mike Pence, primul vicepreședinte SUA la Marșul pentru viață: „Viața câștigă din nou în America”

În 27 ianuarie 2017, Mike Pence a participat în familie la Marșul pentru viață de la Washington, DC, alături de soție, Karen Pence, și fiica lor mai mare, Charlotte Pence (foto). Prezența acestora a fost elocventă pentru faptul că atitudinea pro-viață se transmite de la o generație la alta și că a fi pro-viață înseamnă a fi pro-femeie și pro-familie. La fel de simbolic a fost faptul că înaintea discursului vicepreședintelui a avut loc o scurtă alocuțiune a soției sale, Karen Pence, a Doua Doamnă a Americii.

Din discursul pe care vicepreședintele Pence l-a susținut la Marșul pentru viață reiese că acesta se identifică total cu mișcarea pentru viață. Redăm transcrierea integrală:

„Mulțumesc, Karen și Charlotte, și vă mulțumesc tuturor din partea Președintelui Donald Trump, din partea soției mele, Karen, și a fiicei mele, Charlotte.

Vreau să vă spun bun venit tuturor la Washington DC la cea de a 44-a ediție anuală a Marșului pentru viață. Este o zi bună. Din mai multe puncte de vedere, e cea mai bună zi pe care o cunosc din toată istoria Marșului pentru viață.

Mă smerește să mă aflu în fața voastră astăzi. Mă smerește să fiu primul vicepreședinte al Statelor Unite care are privilegiul de a participa la acest eveniment istoric.

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp.

Au declarat de la sine evident și adevărat că toți suntem înzestrați de Creator cu drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Acum 44 de ani, curtea noastră supremă de justiție a întors spatele primului dintre aceste idealuri eterne.

Dar astăzi, la trei generații distanță, datorită vouă, tuturor, și zecilor și zecilor de mii care ne sunt alături la manifestații similar din toată țara, viața câștigă din nou în America.

Aceasta se vede și din alegerea unei majorități pro-viață în Congresul Statelor Unite ale Americii. Dar nicăieri nu se vede mai bine decât în alegerea istorică a unui președinte care luptă pentru o Americă mai puternică, mai prosperă, un președinte despre care sunt mândru să spun că apără dreptul la viață – Președintele Donald Trump.

Președintele Trump chiar mi-a cerut să fiu alături de voi astăzi. M-a rugat să vă mulțumesc pentru sprijinul vostru, pentru că apărați viața și pentru compasiunea pe care o arătați femeilor și copiilor Americii.

Azi se împlinește o săptămână de când, pe treptele Capitoliului, am asistat la inaugurarea celui de al 45-lea președinte al Statelor Unite. Vă pot spune din sursă sigură că președintele nostru este un om cu umeri largi și inimă mare. Viziunea, energia și optimismul său nu cunosc limite și știu că va face America din nou măreață.

A început să își îndeplinească promisiunile către poporul american din prima zi în care s-a aflat în funcție.

Îmi place să spun că la 1600 Pennsylvania Ave. [n.red. – adresa Casei Albe] ne ocupăm cu îndeplinirea promisiunilor.

De aceea, luni, Președintele Trump a reinstaurat Politica de la Mexico City pentru ca banii [n.red. – alocați de SUA] pentru ajutoare externe să nu mai ajungă la organizații care promovează avortul sau oferă astfel de servicii la nivel internațional.

De aceea, această administrație va lucra împreună cu Congresul pentru a pune capăt finanțării avortului și a furnizorilor de avort din banii contribuabililor, iar resursele astfel eliberate le vom aloca serviciilor de sănătate pentru femeile din toată America.

Și, de aceea, săptămâna viitoare, Președintele Donald Trump va nominaliza la Curtea Supremă o persoană care să susțină libertățile date de Dumnezeu și consfințite în Constituția noastră, în tradiția regretatului și marelui judecător Antonin Scalia.

Să știți că viața câștigă în America. Iar astăzi sărbătorim progresul făcut pentru această cauză. Știți, eu cred de mult că poți judeca o societate după felul în care își tratează membrii cei mai vulnerabili, vârstnicii, infirmii, pe cei cu dizabilități și pe cei nenăscuți.

Am ajuns la un moment istoric pentru cauza pro-viață. Și trebuie să întâmpinăm acest moment cu respect și compasiune pentru fiecare american.

Viața câștigă în America din mai multe motive.

Viața câștigă prin progresul constant al științei, care pe zi ce trece face lumină cu privire la începutul vieții. Viața câștigă prin generozitatea a milioane de familii adoptive care își deschid căminul și inima către copiii aflați în dificultate. Viața câștigă prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor de la centrele de criză de sarcină și organizațiile confesionale care fac misiune în rândul femeilor din orașele țării.

Și viața câștigă prin sfatul de taină dintre mame și fiice, bunici și nepoate, dintre prietene care stau la taină cu o ceașcă de cafea la masa din bucătărie sau în campusurile universitare. Acolo se împărtășește adevărul. Acolo compasiunea biruie comoditatea. Iar speranța biruie disperarea.

Într-un cuvânt, viața câștigă în America datorită vouă, tuturor.

Așa că vă îndemn să nu vă lăsați. Dar așa cum stă scris: „Îngăduinţa voastră să se facă ştiută tuturor” [n.red. – Filipeni, 4, 5]. Faceți cunoscută această mișcare pentru dragoste, nu pentru mânie. Faceți cunoscută această mișcare pentru compasiune, nu confruntare. Când e vorba de inimi, nimic nu e mai puternic decât îngăduința.

Cred că vom continua să cucerim inima și mintea acestei noi generații numai dacă ni se rupe inima pentru tinerele mame și copiii lor nenăscuți, și dacă fiecare dintre noi face tot ce poate pentru a ajunge la ei și a-i accepta așa cum sunt, cu generozitate, nu judecându-i.

Pentru a ne vindeca țara și a reinstaura o cultură a vieții trebuie să să rămânem o mișcare care îi îmbrățișează pe toți, căreia îi pasă de toți și care arată respect pentru demnitatea și valoarea fiecărei persoane.

Pe zidurile Monumentului lui Jefferson sunt consfințite cuvintele celui de al treilea președinte al nostru, care ne-a pus în vedere, cu mult timp în urmă, să nu uităm că Dumnezeu ne-a dat viață și ne-a dat libertate.

Din partea Președintelui Statelor Unite și a micii mele familii, vă mulțumesc pentru că apărați viața. Vă mulțumesc pentru compasiune. Vă mulțumesc pentru iubirea arătată femeilor și copiilor Americii.

Și fiți siguri, fiți siguri că, împreună cu voi, nu vom obosi, nu vom avea odihnă până când nu vom reinstaura o cultură a vieții în America pentru noi înșine și pentru posteritate. Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Și Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!”

Trump pe Twitter către Marșul pentru viață de la Washington: „Aveți deplina mea susținere!”

Pe 27 ianuarie 2017, data la care a avut loc Marșul pentru viață de la Washington, Președintele Trump a postat două mesaje de susținere a mișcării pro-viață:

Marșul pentru viață este foarte important. Către toți participanții – aveți deplina mea susținere!

Vicepreședintele Mike Pence va vorbi astăzi la Marșul pentru viață – aveți deplina mea susținere!

La marș au participat, în calitate de vorbitori, Vicepreședintele Mike Pence, soția sa, Karen, și Kellyanne Conway, Consilier-Șef la Casa Albă și fostă șefă de campanie a lui Trump.

Postările lui Trump au făcut ca subiectul Marșului pentru viață să cele mai vizibil pe rețelele de socializare (#1 trending topic pe Twitter si FAcebook), o premieră în condițiile în care presa de obicei ignoră manifestările pro-viață.

Președintele Trump critică mainstream media pentru că tratează complet diferit Women’s March și Marșul pentru viață de la Washington

UPDATE: Presa independentă a remarcat ulterior că ABC News a omis din transcrierea interviului integral aceste remarci ale președintelui, comentând că postul nu este favorabil poziției sale politice.

ARTICOL INIȚIAL: Vineri, 27 ianuarie 2017, la Washington, DC și în toată America are loc a 44-a ediție a celei mai ample demonstrații pașnice pentru drepturile omului și drepturi civile din SUA: Marșul pentru viață de la Washington, eveniment al cărui principal scop este conștientizarea la nivelul societății a valorii vieții copiilor nenăscuți.

Într-un interviu difuzat miercuri, 25 ianuarie 2017 la postul de televiziune ABC News, președintele Trump a criticat mass media că nu a relatat despre Marșul pentru viață care are loc anual în capitala federală Washington, DC și în toată America.

El a arătat că presa americană și globală a fost în schimb foarte favorabilă față de recentul Women’s March, care a fost în realitate un protest la adresa președintelui nou-ales al SUA (deghizat sub sloganul egalității de șanse pentru femei) și un eveniment sponsorizat de promotorii avortului, de la care organizațiile pro-viață au fost excluse.

Un studiu recent arată că televiziunile au relatat despre acest eveniment de la începutul anului 2017 de 129 de ori mai mult decât despre Marșul pentru viață de la Washington, DC din 2016.

Jurnalistul David Muir de la ABC l-a întrebat pe Trump:

ABC:  S-a auzit aici la Washington vocea femeilor care au ieșit în stradă?
Trump:  Nu s-a auzit efectiv, dar au fost o mulțime. Va fi o mare mulțime și vinerea aceasta, în principal oameni pro-viață. Nu mi-am dat seama, dar mi s-a spus că va fi o mulțime foarte numeroasă. Nu știu dacă la fel de mare sau mai mare – unii spun că vor fi mai mulți. Oameni pro-viață. Și mi s-a mai spus că presa nu relatează despre ei.

Jurnalistul a intervenit rapid menționând că nu-și propune să compare numărul celor două mulțimi, dar Trump a adăugat:

Trump:  Ceea ce mi s-a spus clar este că presa nu acoperă acest eveniment.

Mișcarea pentru viață a devenit tot mai puternică în SUA. Descoperirile din embriologie au avansat enorm după 1973, când a avut loc legiferarea avortului la cerere în SUA, confirmând umanitatea copilului nenăscut încă din cele mai timpurii stadii ale sarcinii. Studii recente arată că tot mai puține tinere recurg la avort în această țară.

Mitropolitul Tihon al Orthodox Church of America: mesaje pro-viață înaintea Marșului pentru viață 2017 de la Washington

Mitropolitul Tihon, primatul Orthodox Church of America (OCA), ierarhi, clerici și credincioși ortodocși participă anual la Marșul pentru viață de la Washington, făcând parte din grupul Orthodox Christians for Life, interjurisdicțional, al bisericilor ortodoxe canonice din SUA. Mitropolitul Tihon va binecuvânta cina festivă de la sfârșitul zilei.

În 14 ianuarie, portalul Orthodox Christian Network a postat un interviu cu Mitropolitul Tihon despre Marșul pentru viață 2017 de la Washington din 27 ianuarie.

În 22 ianuarie, Mitropolitul Tihon a postat pe saitul OCA un mesaj către credincioșii ortodocși din jurisdicția OCA despre sfințenia vieții, cu referire la Marșul pentru viață.

Iată fragmente din acest mesaj:

Când Hristos s-a apropiat de râul Iordan pentru a coborî în apele sale, Ioan Botezătorul s-a cutremurat. Cu o înțelegere duhovnicească, el L-a recunoscut pe Domnul în ziua aceea, căci ei s-au întâlnit cu mulți ani mai devreme, înainte ca fiecare dintre ei să iasă din pântecele mamelor lor. Sfânta Elisabeta a simțit pe Ioan săltând în ea, când a auzit vocea Maicii Domnului.

„Micuța inimă a lui Ioan s-a umplut de bucurie simțind prezența Celui care ia păcatele lumii. Ioan și-a petrecut întreaga viață pregătindu-se pentru o întâlnire viitoare cu același Miel al lui Dumnezeu, dar ce s-a întâmplat în acea zi, la Iordan, a fost deosebit de tot ce ar fi putut prevedea.”

IMG_2583_

„Hristos, care nu a avut niciun păcat al Lui, a luat povara păcatelor noastre asupra Sa. La Iordan, El s-a supus unei rânduieli de curățire de păcate, pentru a ne curăți pe noi de murdăria patimilor. El a coborât în ape ca într-un mormânt, astfel încât să ne dea o viață nouă și veșnică.”

„Numai cu o astfel de viziune, cu astfel de gânduri și inimi curățite, ne putem îndrepta atenția, spre sfârșitul lunii ianuarie a fiecărui an, cu sobrietate și, într-adevăr, cu durere, la aniversarea deciziei Roe vs. Wade a Curții Supreme și la tot ce a atras aceasta după sine.”

„De fapt, la ce a condus legalizarea avortului? Trebuie să ne punem această întrebare și să dăm un răspuns sincer, chiar dacă numai parțial, pentru că, în aproape cinci decenii de la Roe, un cinism cultural și moral profund s-a instaurat și mă tem că urechile noastre, mințile noastre și inimile noastre poate s-au plictisit să ia aminte la întreaga oroare a avortului. Pentru mulți, avortul este doar unul dintre mai multe „subiecte” politice – perimat, exagerat, diviziv, în timp ce, pentru alții, el poate aduce dureri și tristeți îndelung ascunse la suprafață. De aceea, în ambele cazuri, ni se sugerează uneori că Biserica este mai bine să nu își spună părerea.”

„Cu toate acestea, Domnul și-a înzestrat Biserica Sa cu o voce a milei și a adevărului, o voce a dreptății și păcii (Psalmul 84, 10). Și, atât timp cât Rahela continuă să plângă pentru copiii ei, pentru că nu mai sunt, vocea Bisericii nu poate fi redusă la tăcere (Matei 2, 18).”

Prin urmare, Biserica nu se poate opri de la a mângâia duhovnicește femei care, indiferent de motiv, fie sub presiune, fie abandonate de alții, fie copleșite de un sentiment de neputință sau disperare, au recurs la avort. Acolo unde există durere, Biserica trebuie să ofere nădejde; acolo unde există o traumă, ea trebuie să ofere vindecare, iar acolo unde există pocăință, ea trebuie să ofere iertare și împăcare.

„De asemenea, Biserica are datoria perenă de a educa pe fiii ei tineri despre sfințenia căsătoriei și a sexualității care sunt indisolubil legat de darul sfânt al unei noi vieții. Acolo unde lumea învață cu înfocare pe tinerii noștri să se identifice și să își slujească patimile, creștinii adulți, prin cuvânt și exemplul lor, trebuie să îi formeze într-un mod de viață ascetic, fără de care patimile aduc agitație și distrugere.”

„Și, poate mai controversat, dar nu mai puțin adevărat, Biserica trebuie să dea o mărturie profetică și să corecteze cu sinceritate pe puternicii acestei lumi, industria avortului și cei care o sprijină financiar și juridic. Prin introducerea de instrumente letale în intimitatea sacră a pântecelui unei mame, industria avortului a reușit să exploateze vulnerabilitatea și fragilitatea umană. În timp ce se consideră pe sine ca un furnizor de „sănătatea reproducerii”, ea lasă în urma sa epava traumelor psihologice și fizice, ruina spirituală și un șuvoi al morții de proporții amețitoare, în tot acest timp acumulând profit și prestigiu. Nici un creștin nu poate să fie alături de un astfel de rău. Nici o biserică nu poate să nu îl denunțe.”

„Cuvintele noastre, desigur, trebuie să fie confirmate prin faptele noastre. În multele eforturi la firul ierbii ale mișcării pro-viață, cum ar fi înființarea de centre pentru sprijin în criza de sarcină, voluntariatul la linii telefonice non-stop de consiliere, grupuri de studenți pro-viață în campusuri, vedem porunca „purtați-vă sarcinile unul altuia și așa veți împlini astfel legea lui Hristos” (Galateni 6, 2) pusă în acțiune. Smerenia și altruismul prezente în astfel de fapte bune demitizează ideea caricaturală că mișcarea pro-viață e alimentată de o dușmănie de tip fariseic.”

„Într-adevăr, fariseii au pus poveri grele pe umerii aproapelui lor (Matei 23, 4), dar Mântuitorul nostru au venit să înlăture jugul greu al păcatului. El a stat printre păcătoși pe malul Iordanului, nu pentru a sprijini și nu pentru a scuza, ci ca toate păcatele lumii să fie puse pe umerii Lui.”

„Ca ucenicii ai Săi, avem porunca de a aduce toate popoarele la Hristos Dătătorul Vieții, botezând-le și învățându-le să păzească tot ceea ce El a poruncit (Matei 28, 20). În societatea noastră, acest lucru va implica de multe ori să exprimăm opinii nepopulare care, oricât de blând și cu dragoste ar fi exprimate, vor putea foarte bine să îi facă pe ceilalți să ne marginalizeze sau să ne respingă. Domnul a avertizat în mod repetat pe ucenicii Săi de acest risc. Dar, dacă vrem să fim părtași la lucrarea mântuitoare a lui Hristos de ușurare a poverii grele a poporului Său de păcat, atunci nu putem neglija o astfel de mărturie credincioasă. În smerenie, dar, de asemenea, cu tărie, noi trebuie să fim alături de Hristos. Și, chiar dacă cel rău ne spune altfel, să știm că poruncile lui Hristos nu sunt grele, jugul Lui este bun și povara Lui este ușoară (1 Ioan 5, 3; Matei 11, 30).”

Notă: Orthodox Christian Network este un portal al Adunării Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii. Orthodox Church of America este o biserică ortodoxă canonică din SUA, care se conduce autonom, aflată în comuniune cu celelalte biserici ortodoxe canonice, dar a cărei autofocefalie nu este recunoscută de toate celelalte biserici ortodoxe din lume.

Categorii

1. DIVERSE, America, Avort

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Contratimp si contrarevolutie. PENTRU PRIMA OARA IN ISTORIE, VICEPRESEDINTELE AMERICII PARTICIPA LA MARSUL PENTRU VIATA (Video, Foto). La noi, agenda globalista anticonservatoare continua neabatut/ Intaistatatorul OCA, MITROPOLITUL TIHON: “Biserica trebuie să dea o mărturie profetică și să corecteze cu sinceritate pe puternicii acestei lumi, industria avortului și cei care o sprijină financiar și juridic”

  1. “În timp ce ideologia Corectitudinii Politice face implozie în SUA”

    Neh neh neh…nu asa repede baieti.

  2. DA, interesant. Mai ales ca se intimpla in paralel cu ordonanta de urgenta prin care musulmanilor din sapte tari li se interzice sa intre in tara in urmatoarele 3 luni.

    Este un fel de a spune al admin, Trump ca nu exista decit doua cai de a lupta impotriva valului islamist adus de imigrantii musulmani:
    1. Albii americani, crestini trebuie sa faca mai multi copii
    2. Subtierea canalului de raspindire a islamului.

    F. interesant. Astept sa vad ce s-o mai intimpla. Am impresia ca or sa se intimple chestii tari de tot…..si bune si rele. Rele- pentru ca nu vad establishment-ul stind cu miinile in sin. E prea de tot.

  3. @Petra:

    Foarte interesant comentariul, ‘eagle-eye view’ gen… :)) Mie una mi-ai furnizat veriga lipsa, desi atat de evidenta.

    Dar eu nu prea inteleg de ce tocmai aceste tari si de ce doar pe criterii nationale: nu pot fi printre aceia si refugiati crestini? Inteleg ca pana si cei cu dubla cetatenie sau cu green card sunt supusi restrictiei? Cred ca suna ingenuu intrebarea, dar nu am inteles prea bine…

  4. @Doroteea
    Ai dreptate…teoretic. In practic nu avea cum sa procedeze altfel. 1. Este o ordonanta de urgenta (tip US) care a fost data si aplicata intr-un timp record. Deci nu a existat timp pentru detalii. 2. Tehnic- nu prea ai cum sa faci diferenta la granita intre “crestini” si “musulmani” – actele de identitate nu o arata si ca sa faci o astfel de diferenta ar necesita un sistem de control care ar necesita luni de zile pentru a fi pus la punct. 3. Legal vorbind diferenta nu poti face pe baza de religie ci pe baza de nationalitate – conf. reglementarilor externe.
    Mie mi se pare o masura mai degraba simbolica desi cu multe dureri de cap pentru musulmani. Este si o masura tip “model” pentru alte tari….ghici cine si de unde.

    De fapt, Trump si masurile sale demonstreaza si in acelasi avertizeaza:
    1. Demonstreaza (secretul lu Pulchinelle) ca problema musulmana -islamica este de fapt creata de politicile imigrationiste care le-au pus covorul rosu unor oameni care vin cu o mentalitate si cultura/religie agresiva si distructiva pentru civilizatia europeana- anglo-saxona- fondata pe crestinism (ce a mai ramas din el).
    2. Trimite un semnal dur de avertisment imigrantilor musulmani si liderilor lor in urmatorul context: in ultimii ani diaspora musulmana din Europa mai ales a devenit extrem de aroganta si de agresiva in cererile ei, in aparitiile ei pe diverese canale media. Curentul agresiv- arogant a devenit sentimentul dominant al comunitatii musulmane in general, indiferent din ce tara provine – toti, si mai ales imamii lor- par sa creada ca a venit vremea Islamului sa se raspindeasca in lume, sa inlature si ultimile urme de crestinism, sa se impuna chiar in fief-ul civilizational al Europei si eventual al US. Si sentimentul asta de triumf si de exaltare este impartasit in diverse grade si intensitati de mai toti musulmanii fie ei moderati sau radicali., Sigur, ei uita, sau pur si simplu nu observa, ca de fapt NIMIC din aceasta inaintare “triumfalista” nu s-ar fi produs daca n-ar fi existat elita nr. 1 care a decis sa distruga ce a mai ramas din EUropa veche aducind si radicalizind cu buna stiinta valuri de imigranti musulmani. Si apropo de radicalizare – au fost citeva scandaluri in UK cu privire la diversi imami radicali care predicau in Moscheea Centrala din Londra si despre care s-a descoperit ca erau finantati de CIA si de saudidi sau chiar de serviciile britanice. Scandaluri repede musamalizate.
    Revin: Deci Trump le aminteste acestor prosti fuduli (scuzati expresia dar mi se pare cea mai potrivita) cam care este de fapt locul lor in aceasta lume care, orice s-ar spune NU este condusa de musulmani….si nici nu va fi (daca ma intrebati pe mine).

    M-am lungit…..deci, om trai si om vedea

  5. SI inca ceva. Am observat, citind razant comentarii apropo de Trump o polarizare a opiniilor – ridicari in slavi sau avertismente sumbre despre Antihrist 🙂

    Nu stiu, ce va mai face Trump, dar mie imi este totusi clar ca exista o posibilitate de data asta realista, sa fi obtinut o amanare a Razboiului III si o intirziere a finalizarii agendei globale.

    Va mai aduceti aminte cum ne (ma) plangeam pe acest site ca lucrurile se petrec infiorator de repede si ca elita satanista se grabeste, se grabeste. SI ca avem nevoie de timp…..timp…..

    Asta e diferenta: dracul se grabeste pentru ca vrea sa prinda pe cit mai multi nepregatiti. Dumnezeu in schimb nu se grabeste. Ne mai da amanari si timp ca sa profitam sa mai castigam ceva credite in fata Lui si sa ne intarim. Finalul va fi cel din Apocalipsa -desi nu stim EXACT CUM…..si iata, ca nu stim nici CAND.

    Mie asta mi se pare un alt semn care arata ca Dumnezeu nu lucreaza in scheme prestabilite si mai arata iarasi, ca e cazul sa nu ne consumam energiile in speculatii si temeri care nu -si au sensul pentru ca doar El poate si stie. Si ca ar fi bine sa ne canalizam pe schimbarea noastra interioara – pentru ca sint sigura ca aceasta amnare care am obtinut-o, sper!!!, s-ar putea sa se datoreze multor rugaciuni facute de caugari si de mireni …..si de o trezire la credinta a unei minoritati (de prin diverese colturi ale lumii), dar o minoritate importanta. Stiti, ca cel mai mare aparator real al minoritatilor este Dumnezeu :).

  6. Da, prestatia puppet-ului presedinte Iohannis fata de cei care si-au pus sperante in el(in lipsa altuia) este mizerabila si duplicitara, acest individ n-a inteles nimic in ziua cand a fost ales presedintele Romaniei pentru ca era PRE-SETAT sa joace asa cum se vede.
    Acest zomby blasfemiaza impotriva Duhului Vietii spunand ca cei care manifesta pentru viata sunt niste fanatici religiosi. Aceasta este blasfemie si cu aceasta el s-a demascat complet.
    Iata insa o alta blasfemie savarsita in Quebec de “biserica” lui papache Francisc, blasfemie in
    Fata Lui Iisus Hristos si a Duhului Sfant, in urma careia “biserica” catolica se va usca de tot.

    http://www.lapresse.ca/actualites/dossiers/attentat-a-quebec/201701/31/01-5065018-une-sourate-prononcee-dans-une-eglise-a-la-memoire-des-victimes.php?utm_categorieinterne=trafficdrivers&utm_contenuinterne=cyberpresse_les-plus-populaires-actualites_article_ECRAN1POS1

  7. @petra: “problema musulmana -islamica este de fapt creata de politicile imigrationiste care le-au pus covorul rosu unor oameni care vin cu o mentalitate si cultura/religie agresiva si distructiva pentru civilizatia europeana- anglo-saxona- fondata pe crestinism”

    Cati musulmani ai cunoscut personal astfel incat sa ajungi la concluzia ca sunt “oameni care vin cu o mentalitate si cultura/religie agresiva si distructiva”? Imaginea asta pe care o ai despre lumea islamica e o imagine distorsionata, proiectata in mintea ta de catre o parte din mass-media si de discursurile unor politicieni de dreapta/extrema-dreapta. Sunt idei preconcepute care nu reflecta realitatea, idei pe care le regasim si in randul unor italieni, englezi, francezi care eticheteza emigrantii romani ca fiind hoti si violatori.

  8. @Ioan
    Eu am cunoscut in facultate musulmani care aveau aceasta mentalitate agresiva si grosolana, macar ca se considerau mai rasariti la intelect, ce sa mai zicem de aia de jos ? Apoi am cunoscut si la servici in occident unii dintre ei care aveau aceeasi mentalitate agresiva si ura impotriva occidentalilor.
    Ca occidentalii nu-s de lauda este clar, insa nu inteleg de ce acesti musulmani nu stau la ei acasa si sa-i dispretuiasca de acolo pe occidentali? Nu-i corect asa ? Si printre emigrantii romani n-au fost/sunt destui hoti si destui care s-au dedat si la violuri ? De ce trebuie s-o ascundem ? Asta-i zestrea culturii atee comuniste si a degenerarii valorilor traditionale care s-a amplificat dupa ’90.

  9. Trump a mai vorbit pe CNN despre persecutia crestinilor in orientalul mijlociu si despre acordarea crestinilor refugiati un statut special in viitor ca sa poata fi acceptati in SUA… primal official occidental pe care l-am auzit sa ia in discutie acest subject de la izbucnirea conflictului in Siria

  10. Mitropolitul Tihon a vorbit si el la marsul pt viata… f multi episcopi si preoti ortodocsi cu familiile lor au vent din toata America ca sa participe la acest mars

  11. https://www.antena3.ro/politica/seful-bisericii-catolice-din-romania-mesaj-pentru-protestatari-si-guvern-noi-inghitim-usor-coruptia-398212.html

    N-a spus el cine stie ce, dar a vorbit oamenilor.
    Al nostru… tace. Am dat pe basilica, nimic… (azi 02.02.2017, orele 16.30). Sunt efectiv rupti de orice realitate si de noi. Macar ca ne tinem noi de ei.
    Sa nu ziceti ca am ceva cu ierarhia, pur si simplu uite, mi-e ciuda. Mi-e ciuda ca suntem ca vai de noi.

  12. @ioan
    de unde stiu ca musulmanii tind sa fie asa?
    Din experienta personala, directa.

  13. Pingback: CONFLICT ACERB IN STRUCTURILE STATULUI PROFUND AL SUA. Scandalul demisiei consilierului pentru securitate nationala Flynn pentru convorbiri cu oficiali rusi/ UN APOCALIPTIC LA CASA ALBA. Despre STEVE BANNON, strategul lui Trump, si AGENDA sa DISRUPTIVA/ O
  14. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNĂ indeamna credinciosii sa vina in numar cat mai mare la MARSUL PENTRU VIATA 2017
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare