Clubul masonic ROTARY – promovat la emisiunea UNIVERSUL CREDINTEI (video)

3-09-2014 37 secunde Sublinieri

*

Nota noastra:

Universul credintei este o emisiune in care au aparut de-a lungul timpului multe reportaje si dialoguri bune, de folos, insa, pe ansamblu, emisiunea are un caracter usor eclectic, cu tenta ecumenista. Emisiunea a devenit, mai nou, din pacate, speram ca din nestiinta, si trambulina pentru grupuri masonice cum ar fi Clubul Rotary. Acest lucru sporeste confuzia si perpetueaza ideea ca astfel de cluburi sunt perfect acceptabile si “normale”, ba chiar decente si, iata, foarte crestinesti, intrecandu-se in fapte bune! De parca aceiasi oameni nu ar putea face acelasi fapte bune insa ca simpli membri ai Bisericii! Ce nevoie ai de un Club cu ritualuri de initiere dubioase, cu legaturi subterane si netransparente, ca sa faci bine unor copii? Niciuna, evident. De fapt, aceste masonerii se folosesc de acte filantropice doar pentru a-si promova imaginea si a masca activitatile subterane la care se pricep atat de bine. Cat priveste Clubul Rotary, acesta este unul din grupurile masonice cele mai agresive in promovarea imaginii si in racolarea de noi adepti; unele orase din provincie sunt, practic, invadate de placute care le semnaleaza prezenta si “lucrarea”…

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Clubul masonic ROTARY – promovat la emisiunea UNIVERSUL CREDINTEI (video)

  1. In provincie, lumea se mai inscrie (si) din oportunism. Majoritatea se inscrie pentru ca “da bine”, iar altii o fac pentru ca e singura modalitate prin care pot ajuta, institutional, pe altii. Nu e tara plina de masoni…

    In alta ordine de idei: Anna de Hillerin are vre-o legatura cu Patrick? Ca atunci s-ar explica…

  2. @Mihai:

    Nu stim daca are vreo legatura. Oricum, familia de Hillerin e mare.

  3. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/02/07/pr-mihai-andrei-aldea-de-unde-incepe-si-cum-se-face-lucrarea-de-propovaduire-marturisire-cum-putem-sa-i-iubim-pe-cei-aflati-in-rataciri-si-pacate-grele-cum-poti-sa-cazi-din-adevar-chiar-fara-sa/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/02/23/un-cuvant-duhovnicesc-cu-putere-al-parintelui-mihai-aldea-trebuie-sa-lasam-deschise-portile-pocaintei-pentru-oricine-si-sa-fim-sinceri-cu-noi-insine/

    Este o mare deosebire intre a vedea, a recunoaste pacatul, si a-l judeca pe om. Sunt doua lucruri foarte diferite.

    M-a intrebat deunazi, cineva, foarte furios, de ce nu am stat sa insir, cum ar veni, toate pacatele masoneriei. I s-a parut ca atunci cand am vorbit despre masonerie am vorbit prea vag si prea ingaduitor. Eu cred ca nu este nevoie sa te straduiesti peste masura sa spurci ceva sau pe cineva cineva, pentru ca, cu cat te straduiesti mai mult sa faci acest lucru, cu atat mai mult te vei murdari tu. In clipa in care spui: “acolo este ceva rau, fereste-te de lucrul acela”, eu zic ca este de ajuns. Nu e nevoie sa te duci acolo, sa dai capacul la o parte, si sa scoti cu mainile ce e acolo, ca sa-l convingi pe celalalt ca e mizerie. Pana la urma, daca vrea sa se convinga, si vrea sa intre el acolo, este treaba lui, nu trebuie sa o faci tu. In primul rand.

    In al doilea rand, asa cum am spus si alta data, a propos de masonerie, in masonerie au intrat – si chiar in zilele noastre au intrat – oameni care au avut intentii foarte bune, si care n-au intrat acolo din rautate, sau pentru a fi impotriva lui Dumnezeu. Ci au intrat din inselare, pentru ca nu stiu ce este acolo, si nu-si dau seama, multi dintre ei nu-si dau, si nu si-au dat seama, ca sunt lucruri care nu se potrivesc in niciun fel cu credinta crestina.

    Exista hotarea Sfantului Sinod din 1937, care osandeste masoneria si pe cei care intra in masonerie. Cei care intra in masonerie nu se pot impartasi in Biserica Ortodoxa Romana, si in nicio Biserica Ortodoxa din lume. Toate Bisericile Ortodoxe de-a lungul vremurilor, de cand a aparut masoneria si pana azi, au facut sinoade, au cercetat aceasta organizatie, au spus ca este anticrestina, si nu poti sa fi mason si ortodox. Daca intelegem lucrul acesta e de ajuns. Mai departe, insa, a sta, asa cum am spus, sa scormonesti mizeria, si sa cauti sa lovesti in fiecare, care poate s-a dus acolo dintr-o nestiinta, dintr-o ratacire, din care se va ridica si va reveni mai bun decat mine, este nepotrivit. Este nepotrivit.

    Ne aducem aminte de Sfantul Apostol Pavel, care a fost prigonitor al crestinilor, care a fost fariseu, care a mers exact pe aceasta linie pe care merge si fariseul din pilda de astazi, si care pana la urma s-a intors la Dumnezeu si a devenit mare apostol. Trebuie sa incercam, intotdeauna, sa lasam deschise portile pocaintei pentru cine? Pentru oricare dintre noi. Si pentru oricare dintre noi – cand spun acest cuvant inseamna inclusiv pentru cei care ni se par a fi cei mai mari dusmani.

  4. @admin2,
    Eu pot sa iubesc o persoana care face, sau nu ,parte dintr-un grup.Este obligatia mea de crestin,o prima obligatie.Dar,am obligatia in acelasi timp,sa resping acea persoana cu tot cu actiunile sau ideologiile nocive la care alege sa se faca partasa.
    Acelasi Sf.Pavel,ne invata;”cu unii ca acestia ,nici la masa sa nu stati”.
    Intradevar,portile pocaintei sunt deschise pentru orcine ,numai ca atunci cand aderi la o organizatie [mai ales oculta, cum este considerata masoneria],apartii acelei organizatii,te identifici cu ea si nu-ti mai apartii.
    De iesit din astfel de organizatii nu poti iesi .Moartea, este singura modalitate de rezolvare a situatiei.
    Despre aceste uratenii ce se afla in spatele fiecarei actiuni binevoitoare,nu se vorbeste.
    Deci,revenind la aceasta actiune “frumoasa” destinata copiilor,ma tem ca nota de plata va fi una cu un continut urat mirositor,pe care beneficiarii vor fi OBLIGATI sa o achite.

  5. Nu stiu daca ati fost insa f.atenti, dar la inceputul interviului dat de respectivul domn membru al grupului, el spune clar si explicit ca filmul a fost difuzat, prezentat acolo in club, deci toata actiunea nu a fost facuta doar in urma vizionarii acestui film la TV ci el a fost special dus la club si prezentat acolo!!! …..pe mine asta m-a frapat cel mai tare….inseamna ca exista interese reciproce de promovare din partea ambelor institutii, ceea ce duce la concluzia simpla ca TVR nu e chiar asaaa …naiva in promovarea acestui club masonic.
    Pacat…. eu sper doar ca plata acestei vacante la mare a copiilor sa nu fie facuta vreodata de acesti copii, si nici de parintii lor…

  6. Dar Rotary Club are diverse proiecte(?) și în unele licee (de exemplu colegiul național „Mihai Viteazul” din București) unde activează diverși profesori – membri rotariști și de unde-și recrutează viitori membri dintre elevii mai dotați.

    Ideea este că unii asemenea „respectabili” profesori, care se mai dau și creștini și culți, habar nu au de istoria și scopurile anticreștine ale acestui grup „elitist”. Ba ei chiar cred că fac bine asociindu-se cu rotariștii, primindu-le banii murdari (premii, burse) și elogiile mincinoase… Evident, ei se cred mai inteligenți și mai vicleni decât acești „experți” rotariști, împrumutându-le din metodele manipulatorii și șantajiste…

    Dar, ce să mai zici că până și manelistul Adrian, copilu’minune e rotarist…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare