ARSENIC, PLUMB, CADMIU SI ALTE OTRAVURI – gasite in mancarea pentru bebelusi. Doar in Marea Britanie?

11-04-2011 1 minut Sublinieri

Cantităţi mici de arsenic şi alte toxice care se află în sol au fost găsite în produsele pentru bebeluşi ale unor firme renumite. Reprezentanţii acestor firme susţin că aceste toxine sunt în cantităţi foarte mici şi nu afectează sănătatea bebeluşilor.

Cercetătorii au găsit substanţe toxice în mâncarea pentru bebeluşi şi le cer producătorilor să facă eforturi pentru a elimina chimicalele din produsele care sunt consumate de milioane de bebeluşi, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Institutul Karolinskca din Stockholm au testat mâncarea pentru bebeluşi de la Hipp, Nestle şi Holle. Este alarmant că această mâncare conţine cantităţi mari de elemente toxice precum arsenicul, cadmiul, plumbul şi uraniul care se găsesc în materia primă. Aceste elemente trebuie să fie reduse la cât mai puţin posibil în produsele pentru copii. Concentraţia mare de arsenic în produsele bazate pe orez ne îngrijorează cel mai mult”, au declarat cercetătorii.

Acum doi ani, Agenţia de Standardizare Britanică (FSA) avertiza că orezul cu lapte ar trebui eliminat din meniul copiilor pentru că e contaminat cu arsenic. Informarea oficială a venit după ce două tipuri de otrăvuri au fost găsite în orezul cu lapte, inclusiv cea mai dăunătoare denumită arsenic anorganic.

Atât Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor din Europa cât şi FSA lucrează pentru a stabili noi limite ale arsenicului în mâncare, în special în cea pentru bebeluşi şi copii.

Cercetătorii au descoperit în urma studiilor că orezul Organix conţine 2 miligrame de arsenic, 0,03 miligrame miligrame de cadmiu şi 0,09 miligrame de plumb. “Organix face teste riguroase pentru siguranţa alimentelor”, au declarat reprezentanţii companiei.

Orezul Porridge de la Holle conţine 7,3 miligrame de arsenic (cea mai mare cantitate descoperită în urma acestui studiu), 0,38 de cadmiu şi 0,26 de plumb.

Produsul HiPP “Mic Dejun cu Banană şi Piersică” are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 de cadmiu şi 0,33 de plumb. În faţa acestor date, reprezentanţii HiPP au anunţat că arsenicul şi cadmiul sunt sub nivelul de la care încep să afecteze sănătatea.

Dr. Karin Ljung, care a condus cercetările suedezilor, a confirmat că niciunul dintre aceste chimicale nu au depăşit limitele impuse. Oricum, el a declarat că “este nevoie ca aceste nivele să fie revizuite pentru a-i proteja pe copii”.

Substanţe toxice au fost găsite şi în produsele Nestle, însă reprezentanţii companiei spun că “Materia primă este selectată cu grijă, pentru a ne asigura că substanţele absorbite de sol sunt cât mai puţine posibile”.

Stim, din pacate, cam cate baza putem pune pe “asigurarile” producatorilor… Poate ca e timpul sa ne amintim (SI NU DOAR IN LEGATURA CU ACEST TIP DE PROBLEME ALIMENTARE), de sfaturile Sfantului Serafim de Virita, marele duhovnic daruit cu harismele prorociei si facerii de minuni al Rusiei veacului trecut:

Cat de des ne imbolnavim numai din aceea ca nu ne rugam inainte de masa si nu chemam binecuvantarea lui Dumnezeu asupra mancarii. Inainte, oamenii faceau toate cu rugaciunea pe buze: cand arau se rugau, de asemenea si semanatul si secerisul granelor il faceau tot cu rugaciune. Acum noi nu mai cunoastem ce fel de oameni au pregatit ceea ce noi mancam, fiindca de multe ori alimentele sunt pregatite cu cuvinte de hula, cu batjocura si blasfemie. De aceea neaparat trebuie sa stropim cu aghiasma de la Boboteaza deoarece ea sfinteste totul si se poate manca ceea ce am pregatit fara sa ne tulburam. Tot ceea ce mancam noi este darul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii; prin mancarea pe care o mancam, toata natura si lumea ingereasca slujeste omului. Pentru aceasta, inainte de masa trebuie sa ne rugam in mod deosebit (…) Nu in zadar noi spunem: <<Sa ai inger la masa!>>. Si cu adevarat ingerii sunt cu noi la masa cand noi mancam din mancare cu rugaciune si multumire“.


Categorii

1. DIVERSE, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “ARSENIC, PLUMB, CADMIU SI ALTE OTRAVURI – gasite in mancarea pentru bebelusi. Doar in Marea Britanie?

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PRODUSE DE CALITATE INFERIOARA, COMERCIALIZATE IN EUROPA DE RASARIT. Asta pentru ca suntem considerati oameni de calitate inferioara?
  2. Cine a publicat articolul nu a vazut ca e copiat dupa articolul original?…..Valorile date in articolul original la ce unitate de masura sunt raportate?….(ex: 0.09 mg pe ce?….pe Kg?…pe tona?…pe ambalaj?…)..publicatii fara nici o baza stiintifica

  3. @ Costy:

    Sunt precizate sursele, din capul locului. Da, la partea stiintifica recunoastem ca nu ne pricepem.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare