ATENA: candidat homosexual seropozitiv pentru primaria Atenei

19-02-2014 52 secunde Sublinieri

katasthmata-35-hr_2

Un candidat la Primăria Atenei, susţinător al cauzei homosexuale în Grecia, a dezvăluit pe reţele de socializare că este seropozitiv, un demers rar într-o ţară în care virusul SIDA este asociat puternic cu stigma.

Gregory Vallianatos, un jurnalist în vârstă de 58 de ani, a anunţat duminică faptul că este seropozitiv, într-un mesaj de câteva rânduri pe care l-a postat pe pagina de Facebook.

Apăr dreptul oricărui cetăţean de a fi homosexual şi pe cel de a fi seropozitiv, aşa cum sunt eu, de a spune sau nu acest lucru“, a scris Vallianatos.

Jurnalistul este unul dintre candidaţii independenţi la Primăria Atenei, în alegerile muncipale programate în mai. El este una dintre puţinele persoane publice din Grecia care şi-a asumat în mod deschis orientarea sexuală.

În Grecia, o ţară în care influenţa Bisericii Ortodoxe este puternică, homosexualii sunt discriminaţi în mod frecvent, potrivit ONG-urilor. Atena a fost condamnată în noiembrie de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru instituirea unui “pact de viaţă comună” de la care cuplurile gay sunt excluse.

Seropozitivitatea este, de asemenea, un subiect tabu şi stigmatizat. În 2012, autorităţile greceşti au arestat şi anchetat aproximativ 30 de prostituate seropozitive, pentru “tentative de rănire corporală gravă“, dezvăluind identitatea şi fotografiile a 16 dintre ele, invocând “protecţia sănătăţii publice“. Ulterior, toate au fost eliberate.

Gregory_Vallianatos


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare