BELARUS legifereaza SCLAVIA LA LOCUL DE MUNCA

10-12-2012 43 secunde Sublinieri

Libertate şi egalitate în drepturi sunt doar concepte idealiste ale unor ţări care se vor a fi democratice. Sclavia, atât de detestată, pare a se fi reinstaurat în Belarus, acolo unde angajaţii de la stat nu pot părăsi locul de muncă.

Cei care se încumetă să facă acest lucru se pot alege cu dosare penale. Cauza acestor măsuri radicale o constituie valul de concedieri şi plecări “pentru un trai mai bun” în străinătate.

“Pregătiţi decretul: până la încheierea modernizării întreprinderilor interzicem orice concedieri de la locurile de muncă. Angajatul nu poate pleca fără acordul şefului” – a declarat preşedintele Aleksander Lukaşenko, vizitând recent fabrica de stat Borisevdrev din Borisev, care produce articole din lemn, informeaza antena3.

De cei care vor încălca dispoziţia, se va ocupa MAI. Vor fi trimişi la munci forţate (ceea ce înseamnă îngrădirea parţială a libertăţii), iar după ispăşirea pedepsei vor fi obligaţi să se întoarcă la locul vechi de muncă. În situaţiile conflictuale, singura instanţă la care poţi face reclamaţie este guvernatorul regiunii.

Deocamdată, interdicţia se referă numai la întreprinderile de prelucrare a lemnului, dar curând va cuprinde şi alte ramuri ale industriei. Şi deşi proiectul decretului respectiv încă nu a apărut, directivele lui Lukaşenko suntr obligatorii începând din această lună, scrie RADOR.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “BELARUS legifereaza SCLAVIA LA LOCUL DE MUNCA

 1. 1. “interzicem orice concedieri de la locurile de muncă”.
  2. “Angajatul nu poate pleca fără acordul şefului”

  Undeva e o lipsa de logica…sigur e corecta traducerea ?

 2. @c2

  Nu stiu daca la asta te refereai, dar a fi concediat nu e tot una cu a primi acordul de a pleca.

 3. Da, e mult mai bine la noi, unde esti data afara una-doua si nu iti mai gasesti un loc de munca! Cred ca pentru unii, sarmanii, care cauta disperati un loc de munca, ordinul lui Lukasenko – ”interzicem orice concedieri” – nu suna chiar asa de rau! Ce-ar mai vrea sa fie slavi! Stiu, stiu, e un dictator, ultimul din Europa, dar ma uit in jur si vad ‘beneficiile’ celor 20 de ani de democratie. Vad cersetorii de pe strazi,care sunt intr-un numar foarte mare, vad tristetea de pe fetele oamenilor pentru grija zilei de maine, dar vad mai ales depravarea la care a ajuns societatea. Oare asta ne-am dorit sau ne-am imaginat acum mai bine de doua decenii? Daca facem abstactie de magazinele cu vitrine luminoase, la care au acces doar o unii dintre noi, o sa realizam ca suntem practic in acelasi punct din care am plecat la Revolutie, daca nu chiar mult mai rau, tinand cont de cat de rau a decazut societatea din punct de vedere moral.

 4. sclavi era cuvantul nu slavi…

 5. frate munteanu din pacate viitorul este ft. sumbru si multi vor ingrosa randul cersetorilor si oamenilor strazii, personal eu am absolvit o sc. postliceala de asistenti de farmacie si efectiv mi se da cu flit acum cand ami caut de munca in domeniu, si cunosc o groaza de tinerii care au absolvit diverse facultati si efectiv nu-si gasesc de lucru, iar pa de alta parte cei care ajung la varsta majoratului si sant orfani si trebuie sa plece din centrele de plasament incotro o iau acestia, din pacate pe nimeni nu intereseaza

 6. La noi e legiferată! E un fel de sclavie medievală. Pînă la urmă vom ajunge sclavii foamei.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare