“GURU” BIVOLARU CONDAMNAT DEFINITIV SI… DEGEABA, la 6 ani de inchisoare: UCIGASUL DE SUFLETE TINERE se afla bine-mersi in SUEDIA, de unde nu poate fi extradat…

19-06-2013 3 minute Sublinieri

Pedeapsa aplicată de instanță liderului Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) este pentru săvârșirea infracțiunii de întreținere a unui act sexual cu un minor.

Decizia privativă de libertate este definitivă și irevocabilă.

După decizia de azi, autorităţile române, prin Ministerul Justiţiei, trebuie să înainteze autorităţilor suedeze o cerere de extrădare pe numele liderului MISA. O instanţă din Suedia trebuie să analizeze solicitarea, însă procedura poate şi câteva luni.

Liderul MISA a fost achitat pentru infracțiunea de trafic de minori.

Decizia a fost luată azi de un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Unul dintre judecători, Ionuţ Matei, a primit ameninţări astăzi, chiar în ziua în care judeca acest dosar. Magistratul a primit acasă o scrisoare de ameninţare. În scrisoare i se cerea să nu ia o decizie de condamnare a lui Gregorian Bivolaru, întrucât, în caz contrar, el şi familia sa vor suporta consecinţele. Scrisoarea este semnată „Noi, cei indignaţi”.

Zeci de simpatizanţi ai MISA au protestat vineri la instanţa supremă, unde s-a judecat ultimul termen în acest proces.

Traseul procesului

Liderul MISA a fost arestat în România, în 2004, fiind acuzat de trafic de carne vie şi abuz asupra minorilor. A reuşit să fugă din ţară şi a ajuns în Suedia, unde a primit azil politic.

O adeptă MISA din Finlanda, care a vrut să-şi întâlnească liderul spiritual, a susţinut însă că Gregorian Bivolaru, liderul Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut, s-a mutat din Suedia la Paris.

Gregorian Bivolaru şi-a schimbat şi numele în Magnus Aurolsson şi ar locui într-un apartament situat în cartierul parizian Pigalle, în apropiere de Moulin Rouge, un cartier plin de cluburi de striptease şi sex-shopuri.

Liderul Misa Gregorian Bivolaru are mandat de arestare european.

Bivolaru a primit şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor. După condamnare, pe numele lui Bivolaru a fost emis un mandat de executare a pedepsei.

Dar pentru că Bivolaru a obţinut, în Suedia, statutul de azilant politic, el nu poate fi reţinut şi trimis în România decât dacă părăseşte ţara care i-a acordat protecţie.

Ofiterii Serviciului Urmariri al Politiei Capitalei urmeaza sa-l caute pe Gregorian Bivolaru la adresa din Romania si la sediile MISA, pentru a indeplini astfel procedura legala dupa condamnarea definitiva a acestuia la sase ani de inchisoare, au declarat oficiali din Politia Capitalei..

Sursele citate au precizat ca la Politia Capitalei a ajuns mandatul de executare emis de Tribunalul Bucuresti privind pedeapsa de sase ani de inchisoare dispusa in cazul lui Bivolaru de instanta suprema.

Cu toate ca Gregorian Bivolaru s-ar afla, in prezent, in Suedia, tara care i-a acordat azil politic inca din perioada in care era urmarit international pe baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa, pe numele fondatorului MISA a fost emis, dupa condamnarea definitiva decisa de instanta suprema, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Ca urmare, spun sursele citate, politistii trebuie acum sa aplice procedura in cazuri de acest gen si sa-l caute pe Bivolaru mai intai la adresa din Romania, unde vor fi chestionati vecinii, pentru a afla daca acesta a fost vazut in ultimul timp, si in locurile in care acesta ar putea sa se ascunda.

Cautat la o ferma din Tartasesti si la 20 de sedii MISA

In acest sens, potrivit unor surse apropiate anchetei, politistii vor merge si la o ferma care ar fi detinuta de Gregorian Bivolaru la Tartasesti (judetul Dambovita) si la peste 20 de ashramuri ale Miscarii Spirituale de Integrare in Absolut (MISA), situate in cartierele Pipera, Ferentari si Obor din Bucuresti, dar si in judetul Constanta.

Dupa ce procedura va fi incheiata, politistii vor trimite Tribunalului Bucuresti un raport prin care vor arata ca exista date temeinice in sensul ca Bivolaru nu se afla pe teritorul Romaniei, ci in Suedia.

Mandat de urmarire europeana si internationala

In aceste conditii, magistratii vor emite pe numele liderului MISA un mandat de urmarire internationala si unul european de urmarire.

Cu toate acestea, pentru ca Bivolaru a obtinut, in Suedia, statutul de azilant politic, el nu poate fi retinut si trimis in Romania decat daca paraseste tara care i-a acordat protectie.

Decizia de vineri a instantei supreme, prin care Bivolaru a primit sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor in forma continuata, este definitiva.

Prin aceeasi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale in legatura cu victima Madalina Dumitru, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. Pentru acelasi motiv si in cazul aceleiasi victime, Bivolaru a fost achitat si pentru fapta de trafic de minori.

Instanta l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv ca fapta nu exista, in cazul acuzatiei de act sexual cu un minor in legatura cu victima Ilinca Simionescu, si pentru trafic de minori in legatura cu aceeasi victima, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive.

De asemenea, ICCJ a incetat procesul penal fata de Bivolaru in legatura cu fapta de act sexual cu un minor in forma continuata in legatura cu victima Arabela Marquez si totodata pentru fapta de coruptie sexuala in legatura cu victima Madalina Dumitru, in ambele cazuri constatandu-se prescrierea faptelor.

Totodata, instanta a incetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei din acelasi motiv, respectiv prescrierea.

Gregorian Bivolaru a parasit tara, dupa ce a fost trimis in judecata, in august 2004, fiind arestat in aprilie 2005, in Suedia. In noiembrie 2005, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia.

Ulterior, in decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autoritatilor suedeze.

Din 23 mai 2013, in dosarul in care a dat vineri decizia definitiva, instanta l-a citat pe Gregorian Bivolaru si cu noul sau nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oara cand a fost mentionat astfel.

Fondatorul MISA are termen in toamna si intr-un dosar de trafic de persoane, alaturi de 20 de membri MISA. Procesul urmeaza sa aiba loc la Cluj-Napoca, dosarul aflandu-se pe rol inca din 14 aprilie 2009.

78918-0-bivolaru_misa


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““GURU” BIVOLARU CONDAMNAT DEFINITIV SI… DEGEABA, la 6 ani de inchisoare: UCIGASUL DE SUFLETE TINERE se afla bine-mersi in SUEDIA, de unde nu poate fi extradat…

  1. 6 ani numai? mi se pare cam putin ca sa-si dea seama cat rau a facut.

  2. Da, cam putin. Merita 666 de ani.

  3. Stati linistiti, ca au grija papusarii lui internationali sa-l acopere bine in continuare si sa nu faca niciunul! Asa cum, cat a fost ministrul Justitiei, agenta Macovei nu a ezistat sa intervina direct si brutal pentru a opri dosarul! Nu de capul lui a facut tot ce a facut si MISA continua sa nenoroceasca suflete in continuare, nestingherit!

  4. Am inteles de pe forumuuri ca in Olanda s-a demarat procestul de legalizare a pedofiliei; cu pasi marunti e drept.
    Daca se va legaliza la nivel UE, guru va trebui achitat.
    Cineva de rang mondial ii acorda totusi protectie; lupta lui de descrestinare a unei tari ortodoxe, este mai importanta decat “gainariile” cu minore.

  5. pai de serviciile dumnealui au mai beneficiat si domni din politica si din justitie

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare