PATRIARHIA CONDAMNA HALLOWEEN-UL/ In hainele de gala ale mortii: un ”praznic” al SADISMULUI, CRUZIMII si OCULTISMULUI

30-10-2014 2 minute Sublinieri

scoala Halloween

Patriarhia Română împărtăşeşte îngrijorarea a numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească.

În ultimii ani în şcolile româneşti sunt tot mai des organizate o serie de activităţi pe tema ,,nonviolenţei”, însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul distracţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent.

Deşi specialiştii avertizează asupra creşterii violenţei în societate şi agresivităţii tinerei generaţii în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în şcoli, paradoxal sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.

Familia, Şcoala şi Biserica trebuie să conlucreze pentru formarea şi educarea generaţiilor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cunoaşterii culturii şi tradiţiilor româneşti, a stimulării creativităţii şi iubirii de frumos, a discernământului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate etc.

În preajma acestei zile, vă văd pe voi, cei mari, comportându-vă ciudat, de parcă n-aţi mai fi voi înşivă. Cheltuiţi bani pentru a pregăti hainele de gală ale morţii, iar pe noi, cei mici, ne invitaţi să luăm parte, alături de voi, la acest carnaval terifiant.

Pe rând, noi devenim: draci, vampiri, monştri, vârcolaci şi vrăjitoare, întrecându-ne în sadism, răutate, cruzime şi cinism. Cum de nu înţelegeţi, dragi educatori şi părinţi, că noi ne îmbrăcăm aidoma şi sufletele? Colegii noştri de clasa a IV-a din SUA au mărturisit, după o petrecere de Halloween, că simt nevoia acută să ucidă pe cineva. De fiecare dată, după Halloween, se înmulţesc crimele şi violurile, creşte consumul de droguri şi alcool, se petrec accidente grave. Ce vreţi să faceţi voi din noi?

De ce nu serbăm viaţa, iubirea şi frumuseţea? De ce avem nevoie de surogate, când Dragobetele, o sărbătoare a iubirii populare de pe meleaguri autohtone, îmbină atât de frumos tradiţiile şi cultura poporului român? Nimeni nu ne poate impune ce să iubim şi ce să urâm! Dacă am ajuns să iubim întunericul şi moartea atât de mult, încât să le celebrăm cu fast în şcoli şi grădiniţe, înseamnă că suntem un popor mort. Aidoma sărbătorii de Halloween, care nu reprezintă decât o invocare a forţelor răului şi a întunericului.

Am vrea şi noi, copiii din România, să ne îmbrăcăm o dată pe an în îngeri luminoşi. Sau în zâne bune. Sau în personajele din basmele noastre româneşti. Vrem o sărbătoare a poveştilor. Nu vrem să ne mai trezim noaptea plângând, fiindcă voi ne-aţi fabricat coşmaruri, în industria numită Halloween. Vrem să învăţăm să iubim, nu să urâm. Să ocrotim viaţa, nu să ne ucidem semenii. Să Îl iubim pe Dumnezeu, nu să invocăm puterile iadului.

An de an, suntem instruiţi, încă de la grădiniţă, cum să ne confecţionăm garderoba de Halloween, alcătuită din pelerine, coarne de draci, coifuri de vrăjitoare, măşti groteşti, costume cu capete de fiare, mumii, schelete. Educatoarele ne învaţă să ne pictăm feţele cât mai odios, mulţi dintre noi purtând pe frunte cruci răsturnate. Ni se spune că totul este o glumă, dar să fie oare aşa?!

Cu sufletele noastre nu-i de glumit, dragi părinţi! Opriţi acest joc periculos de-a moartea, stimaţi educatori! Vă rugăm, nu ne mai deghizaţi în demoni!

Domnilor inspectori şcolari, domnilor profesori! Nu transformaţi şcoala în platou de filmare pentru producţii horror! Sunteţi creştini, urmaşi ai unor oameni care s-au jertfit pentru ţară! Nu le întinaţi memoria, nu pătaţi obrazul ţării, implicând cele mai curate şi mai nevinovate fiinţe în manifestări care nu au nimic de-a face cu tradiţiile şi credinţa neamului nostru şi nici cu procesul instructiv-educativ.Menirea dumneavoastră este aceea de a forma caractere, nu de a le deforma, schilodind sufletele copiilor după măsura unui pat al lui Procust, impus de puteri străine. Căci pentru fiecare suflet distrus în acest fel, veţi avea cu toţii de dat un răspuns.

Halloween-in-scolile-din-Romania


Categorii

Articolele saptamanii, Comercializarea copilariei, Educatie, Halloween, Irina Nastasiu, Patriarhul Daniel, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “PATRIARHIA CONDAMNA HALLOWEEN-UL/ In hainele de gala ale mortii: un ”praznic” al SADISMULUI, CRUZIMII si OCULTISMULUI

 1. Foarte bine face Patriarhia Romana. Ar fi si mai bine daca la fiecare 15 septembrie, la ceremoniile de deschidere a scolilor cand sunt prezenti si preotii parohi din parohiile unde functioneaza scolile respective, acestia nu ar uita sa spuna profesorilor, copiilor, parintilor si bunicilor prezenti la ceremonii sa nu dea curs sarbatoririi acestui Haloween si a oricarei alte sarbatori pagane, cum ar fi Vallentine’s Day. Nu zic ca nu o fac, asta nu stiu cu exactitate, ideea e sa nu omita sa o faca si sa o spuna explicit, iar si iar, in astfel de adunari publice.

 2. Apropo de gradinite, aud tot mai des ca in multe dintre aceste unitati de invatamant copiii iau parte la cursuri de yoga. Cu acordul si cu finanțarea parintilor bineînțeles. E pe trend, asemenea Halloween-ului.

 3. Un material care ar trebui să dea de gândit…

  În Octombrie vor fi întotdeauna un număr mare de răpiri din cauza Halloween. Acesta este o zi de mare sarbătoare în vrăjitorie și atrage atenția în lume ca fiind un fel de vacanță jucăușă pentru copii, în ciuda faptului că cele mai multe răpiri care au loc în luna octombrie se încheie cu sacrificarea victimelor (n.n. copii) în data de 31 octombrie.

  October will always have a large number of kidnappings due to Halloween. It is a high sabbath in witchcraft and draws a lot of attention in the world as a playful holiday for kids, despite the fact that most kidnappings that occur in October are to the end of sacrificing the victims on October 31st.

  Sursa în limba engleză: Protecting Your Children in the Months of Sacrifice

 4. Mamicile adora sa-si imbrace odraslele in costume de haloween si sa le faca poze, vai ce petrecere frumoasa, ce se mai distreaza copii, cu coca-cola si fursecuri la discretie!
  Iar profesorii de religie nu prea au nimic de spus despre aceste petreceri organizate in scolile in care ei predau!
  Oare preotii, sa-i impartaseasca pe copii, ii intreaba pe parinti daca le-au cioplit dovleci copiilor si i-au lasat la petrecerea haloween?

 5. Imbecilizare in masa. Copiii aia nu fac decat sa copieze niste imbecili maturi. Vad ca, in poza de sus, e si una mai batrana, cu aproximativ un dovleac gol si sec mai inalta decat copiii. Aia cati mega are?

  Cu adevarat unii imbatranesc degeaba si mai si smintesc pe cei mai mici. Scolile, cand vor fi facute una cu pamantul, va fi tocmai datorita monstruozitatii interioare si fara nicio rusine exteriorizate a celor ajunsi, culmea, sa-i invete pe copii “binele” voit pervertit de mintea lor.

  La ce folosesc scolile azi? Un sistem de distrugere perfect, cu oameni cu defecte grave, un malaxor inghitind continuu sansa de revenire la viata a lumii. Ei au pus mana pe viitorul Romaniei si vor sa-l faca negru precum sufletele si chipurile lor. Ei isi dau arama pe fata astazi, de ziua lor: ziua mortilor in viata.

 6. Azi uitasem ca a fost halloween-ul. Dar seara mai tarziu, am vazut pe strada tot felul de tineri, deghizati care de care mai penibil. Unul era mai alb la chip si arata ca si cum s-ar fi lovit la cap… tinere imbracate sumar si cu urechi de pisica etc.
  Doamne fereste! unde a ajuns prostirea oamenilor

 7. Sa recunoaștem ca si in traditia noastră populara exista o sărbătoare nu tocmai ortodoxa. Ma refer la ziua de 31 decembrie, cand in multe zone ale tarii se merge cu ‘mascații’. Si nu ma refer la aia din DIICOT 🙂

 8. Parinti ce au stiut doar sa faca copii. Rezultatele se vad si se vor vedea din ce in ce mai mult.

 9. Pingback: CE JUCARII, JOCURI sau PAPUSI CUMPARAM COPIILOR? Cum si in ce scop se creeaza la copii ATRACTIA PENTRU URAT SI MONSTRUOS si cum sunt invatate fetitele sa se identifice cu femeile “usoare” (efectul “BARBIE”)? -
 10. Pingback: HALLOWEEN – CIRCUL SATANIST AL “SARBATORII” DE GLORIFICARE A MALEFICULUI – un “must-have” pentru parintii si profesorii din scoala romaneasca?! “NU INTRATI IN SPIRITUL TURMEI!” | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: “Să nu punem mască de demon copilăriei!” – SCOALA SUB ASALTUL HALLOWEEN: “Exercitiu de putere al macabrului”. NORMALIZAREA DEMONICULUI si PERVERTIREA MENIRII SPATIULUI EDUCATIONAL: “Cum de am ajuns sa ne bucure monst
 12. “În ajunul duminicii de 1 noiembrie, Arhiepiscopul Ioan a oficiat slujba solemna de canonizare. Aceasta a fost prima canonizare de la revoluţie a unui sfânt rus, un act al Bisericii în lumea liberă, care va da nădejde acelora din patria rusă înrobită. Totuşi, spre marea durere a Arhiepiscopului Ioan, au lipsit oameni de la slujbă. Chiar în noaptea aceea, ei organizaseră un bal mascat de Halloween.

  Eugene a scris, „după slujbă, Vlădica [Arhiepiscopul Ioan] a mers la locul unde balul era încă în desfăşurare. A urcat scările şi a intrat în sală, spre uimirea totală a participanţilor. Muzica s-a oprit şi Vlădica, fără să scoată o vorbă, s-a uitat la oamenii aceia uluiţi, făcând înconjurul întregii săli încet şi în mod intenţionat, cu toiagul în mână. N-a spus o vorbă şi nimic nu era necesar; simpla privire a Vlădicăi a înţepat conştiinţele tuturor, după cum se vedea limpede din consternarea generală.
  Vlădica a plecat în linişte; şi în ziua următoare, în biserică a tunat şi a fulgerat, manifestându-şi sfânta sa indignare şi râvna sa înflăcărată, chemând pe toţi la viaţă creştină evlavioasă.”

  Sursa: http://www.aparatorul.md/sf-ioan-maximovici-ii-mustra-pe-cei-ce-serbeaza-halloweenul/

 13. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Cuvintele de mangaiere si asumare ale mitropolitilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – GEORGE DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI
 14. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BA
 15. Pingback: FENOMENUL HALLOWEEN ca “ADOPTIE A DEMONICULUI” in viata comunitatii prin procesul de COSMETIZARE A RAULUI. “Mumia simpatica”, alterarea perceptiilor sanatoase si INITIEREA IN “CULTURA MORTII” | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: FENOMENUL HALLOWEEN ca “ADOPTIE A DEMONICULUI” in viata comunitatii prin procesul de COSMETIZARE A RAULUI. “Mumia simpatica”, alterarea perceptiilor sanatoase si INITIEREA IN “CULTURA MORTII”. Puterea malefica REALA a M
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare