Buletin informativ IULIAN CAPSALI: s-au strans 83000 semnaturi pentru candidatura, mai sunt necesare 27000 pana pe 25 martie

22-03-2014 1 minut Sublinieri

icapsali

http://iuliancapsali.ro/sustine/

Frați români,

Vă mulțumim tuturor celor care ați semnat pentru susținerea candidaturii lui Iulian Capsali, precum și tuturor celor care v-ați implicat activ în campania de strângere de semnături. În urma centralizării listelor de semnături primite de la dumneavoastră în ultimele zile am totalizat un număr de 83.000 de mii de semnături. Pentru ca domnul Iulian să-și poată depune candidatura trebuie să strângem în zilele rămase 27.000 de semnături, deoarece o parte dintre semnăturile care ne-au parvenit vor fi invalidate – fie nu au fost completate toate datele, fie au fost completate greșit. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul dumneavoastră nădăjduim să strângem toate semnăturile necesare pentru ca glasul familiei românești să se facă auzit atât în cetate, cât și în Parlamentul European.

Orice semnătură contează!

IMPORTANT:

Deși ne apropiem de sfârșitul campaniei de strângere de semnături, este esențial ca în aceste zile toți cei care mai pot strânge semnături, să o facă. Pentru că data limită până la care Iulian Capsli poate depune candidatura este 26 martie, ora 24:00, se mai pot strânge și trimite semnături până cel târziu pe 25 martie, în ziua Bunei Vestiri.

Unde se pot strânge semnături în zilele următoare și până când pot fi trimise listele?

În aceste zile, în 39 de orașe din țară sunt organizate marșuri pentru viață. Cu acest prilej pot fi strânse semnături pentru susținerea candidaturii lui Iulian Capsali. Lista completă a orașelor în care se organizează Marșul pentru viață este disponibilă pe site-ul evenimentului – www.marsulpentruviata.ro.

De asemenea, se mai pot strânge semnături mâine, 23 martie, în biserici, după Sfânta Liturghie, precum și de praznicul Bunei Vestiri, mai ales în bisericile și mănăstirile care au ca hram Buna Vestire. Pentru a strânge semnături în incinta bisericilor și mănăstirilor cereți binecuvântarea părintelui paroh sau a părintelui stareț/maicii starețe.

Indiferent de numărul semnăturilor colectate, listele cu semnături trebuie trimise prin curier rapid (ex. FAN Courier) la adresa Strada Pâncota, Nr. 127, Sector 2, București, Laurian Țoța, Tel: 0744205181.

Solicitați în mod expres curierului prin care trimiteți listele că este foarte important ca listele să ajungă la adresa indicată pe 25 martie, sau cel târziu pe 26 martie.

Pentru detalii suplimentare contactați-ne la tel. 0720190081 sau secretariat@iuliancapsali.ro.


Categorii

1. DIVERSE, Iulian Capsali

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Buletin informativ IULIAN CAPSALI: s-au strans 83000 semnaturi pentru candidatura, mai sunt necesare 27000 pana pe 25 martie

  1. (frate admin…iertare o mica observatie…
    Mai trebuie nu 27.ooo ci doar 17.OOO DE SEMNATURI…
    SA CORECTATI FRATIA VOASTRA…in titlu!
    Slavit sa fie Domnul…sa nu postati acest mesaj)

  2. @Vela:

    În urma centralizării listelor de semnături primite de la dumneavoastră în ultimele zile am totalizat un număr de 83.000 de mii de semnături. Pentru ca domnul Iulian să-și poată depune candidatura trebuie să strângem în zilele rămase 27.000 de semnături, deoarece o parte dintre semnăturile care ne-au parvenit vor fi invalidate – fie nu au fost completate toate datele, fie au fost completate greșit.

  3. Din pacate multe din semnaturile adunate au doar numele oresului de resedinta la adresa ceea ce invalideaza semnatura desi au seria si numarul CI.

  4. Ar fi bine ca dl Capsali sa depuna, totusi, dosarul, chiar daca nu reuseste sa stranga numarul necesar de semnaturi, pentru a incerca schimbarea acestei aberatii din legea electorala. As sugera atacarea la Curtea Constitutionala a legii electorale pentru incalcarea „de facto” a articolului 37 din Constitutie (Dreptul de a fi ales): in cazul in care nu se reuseste strangerea numarului de semnaturi cerut de lege, dosarul va fi respins de catre autoritatea electorala si in acest moment s-ar putea intenta un proces acestei autoritati pentru respingerea dosarului, iar in cadrul procesului ar putea fi ridicata o exceptie de neconstitutionalitate in privinta legii electorale.

    Exista cel putin 3 argumente pentru a sustine eliminarea sau macar reducerea numarului de semnaturi solicitate de lege undeva la circa 10000:

    Argumentul 1: Dreptul de a fi ales prevazut in Constitutie are un numar limitat de conditionari, precizate explicit, si anume:
    a/ Cetatenie romana si domiciliul in tara,
    b/ Neapartenenta la una dintre categoriile speciale (judecătorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organică.)
    c/ Varsta mai mare sau egala cu o anumita limita dependenta de tipul de alegeri.
    Impunerea unei conditionari neprevazute in Constitutie (strangerea unui anumit numar de semnaturi) este, in sine, neconstitutionala.

    Argumentul 2: Atunci cand o companie participa la o licitatie organizata de stat, este ceruta o garantie de participare, care este, de regula, de 5% din valoarea contractului. Prin analogie, putem considera ca un numar rezonabil de semnaturi necesare pentru inscrierea candidaturii ar fi de 5% din numarul de voturi necesar pentru a obtine mandatul. In cazul alegerilor europarlamentare, prezenta la vot nu a depasit 30%, ceea ce inseamna ca pentru un mandat sunt necesare cca 160 de mii de voturi; deci numarul de semnaturi de strans ar fi de cca 8000.
    Observatie: cota de 30% luata in calcul este coerenta cu decizia Curtii Constitutionale de a considera un referendum valid atunci cand se prezinta la vot 30% dintre alegatori.

    Argumentul 3: Daca, totusi, Curtea Constitutionala accepta constitutionalitatea existentei unui numar minim de semnaturi, atunci putem demonstra ca numarul prevazut in prezent in lege este nerezonabil de mare.
    Dreptul de a fi ales fiind un drept universal, el trebuie sa poata fi aplicat oricarui cetatean roman care indeplineste conditiile minimale prevazute in Constitutie, deci si unei persoane care are un serviciu si o familie; din acelasi motiv, eventualele conditii suplimentare impuse de legea electorala trebuie sa poata fi indeplinite si de catre cineva actioneaza independent, neajutat in demersul sau de nicio alta persoana.
    In aceste conditii, care ar fi timpul de care poate dispune cineva intr-o saptamana ? Haideti sa vedem:
    i/ 3 ore intr-o zi de lucru – presupunem ca o persoana este capabila sa depuna un efort sustinut in intervalul orar 7:30-21:30, din care 9 ore sunt dedicate serviciului (8 ore de lucru efectiv + 1 ora pentru drumul dus-intors), 1 ora este dedicata siesi (mancat, facut dus, mers la toaleta, …) iar 1 ora este dedicata activitatilor casnice (facut mancare, facut aprovizionare, mers cu copiii la scoala, …), raman disponibile fix 3 ore,
    ii/ 10 ore sambata,
    iii/ 0 ore duminica (are si acest om nevoie de o zi de odihna pe saptamana).
    Obtinem intr-o prima faza un total de 25 de ore pe saptamana alocabile pentru activitatile asociate alegerilor. Insa maximum jumatate din acest timp poate fi dedicat strangerii de semnaturi, pentru ca este nevoie de timp si pentru campanie (fara campanie, oamenii nu afla de candidatura sa, deci nu poate strange semnaturi) precum si pentru activitati administrative legate de alegeri. In final, raman maximum 12,5 ore utilizabile pe saptamana in scopul strangerii de semnaturi.
    Mai departe, presupunand ca persoana noastra nu face decat verificarea datelor sustinatorilor, acestia inscriindu-se singuri pe liste (operatia de verificare este necesara, prezenta unor date eronate in lista putand conduce la eliminarea candidaturii), el poate verifica o semnatura in cca 30 de secunde (luat buletinul, comparat datele inscrise in lista cu cele din buletin, restituit buletinul). Aceasta inseamna ca el poate obtine 120 de semnaturi utilizabile pe ora, deci 1500 de semnaturi pe saptamana.
    Luand in calcul o perioada rezonabila de 8 saptamani de strans semnaturi, obtinem un numar maxim de 12.000 de semnaturi care pot fi otinute de catre o persoana care actioneaza singura.
    Acest numar reprezinta un maximum teoretic in conditii ideale, de aceea numarul de semnaturi cerut de lege nu ar trebui sa depaseasca 10.000.
    La acest al treilea argument, se poate contra-argumenta ca sustinatorii pot trimite semnaturile prin posta (cum se si practica acum), insa acest argument poate fi desfiintat: este suficient ca niste rauvoitori sa trimita liste cu date false si sa comunice apoi acest lucru Comisiei Electorale, pentru ca listele sa poata fi respinse in bloc; de aceea, candidatul este practic obligat sa fie de fata la inscrierea fiecarei persoane pe lista si sa verifice personal datele, ca sa elimine acest risc.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare