Castrare chimica pentru pedofili in Rusia

6-10-2011 43 secunde Sublinieri

Deputaţii ruşi au adoptat astăzi o lege ce permite condamnarea la castrare chimică a pedofililor găsiţi vinovaţi de agresarea sexuală a unor minori cu vârste până la 14 ani, transmite AFP, preluată de Agerpres. Această măsură a fost adoptată în primă lectură în cvasiunanimitate de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, cu 322 de voturi pentru şi doar unul singur împotrivă.

Textul, care sporeşte sancţiunile împotriva pedofililor, prevede, pe lângă posibila recurgere la castrarea chimică împotriva autorilor de infracţiuni sexuale asupra unor minori de mai puţin de 14 ani, o pedeapsă ce poate merge până la închisoare pe viaţă pentru recidivişti, conform agenţiilor de presă ruse.

Pe viitor, “în baza avizului unei comisii de medici, un tribunal l-ar putea constrânge pe autorul unei infracţiuni sexuale asupra unui minor de mai puţin de 14 ani să suporte o castrare chimică”, a declarat reprezentantul preşedintelui rus în Dumă, Gari Minh, citat de agenţia ITAR-TASS. “Operaţiunea va trebui realizată pe baza expertizelor medicale ordonate de tribunal”, a subliniat el.

Adoptarea acestei măsuri este “răspunsul societăţii la creşterea numărului de infracţiuni sexuale asupra minorilor”, a declarat deputatul partidului ultramajoritar Rusia Unită Oleg Morozov, potrivit imaginilor transmise de televiziune. Adoptat în primă lectură, textul urmează să fie examinat în a doua şi ultimă lectură înainte de a fi transmis Consiliului Federaţiei, camera superioară a legislativului rus.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Castrare chimica pentru pedofili in Rusia

  1. Pingback: ALARMANT: Dupa modelul ”normalizarii” homosexualitatii, PEDOFILIA a fost definita drept ORIENTARE SEXUALA in SUA. UPDATE: APA pretinde ca folosirea sintagmei ”orientare sexuala” a fost o greseala de tipar - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare