DECEPTIE DUPA DECEPTIE (Noutati 1 aprilie 2009)

1-04-2009 1 minut Sublinieri

IPS TEOFAN si IPS ANDREI (vorbind si in numele parintelui Rafail) despre pasapoartele biometrice. Ce se mai poate comenta?…

PARINTELE JUSTIN PARVU despre campania de indosariere mondiala: “Întreaga creştinătate este răstignită pe cruce”

JOSEPH DAUL, seful Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European: “Dezbaterea asupra documentelor electronice ramane deschisa”

 • N-am cuvinte:

Nesimţirea “care este”… faţă cu reacţiunea (O criză economică, financiară, politică, morală globală p.2)

PĂRINTELE Justin Pârvu despre cipuri şi vremurile din urmă: să vă păstraţi sufletele, să vi le daţi lui Dumnezeu aşa cum le-aţi primit! (comentariu)

 • Nostrabrucanus:

Dileme si Trileme: “Mama” UE vs libertate, aparare, nevinovatie, sanatate si alte mici bagatele

UE – daca nu taci .. pierzi pensia! Continuam …

 • Gandeste:

Lumea va putea ieşi din criză, dacă liderii G20 indeplinesc cinci condiţii, spune Brown

Holocaustul, o “afacere” profitabila pentru marii industriasi germani

Criza financiara mondiala – un fenomen ciclic

Romanii, cel mai putin ingaduitori europeni fata de homosexuali

Sedinta Comuna a Consiliilor celor Doua Eparhii Romanesti din America

***

 • Gardianul:

Pasapoartele apocaliptice. Marii duhovnici se afla în opozitie cu Sfântul Sinod

Noua ordine mondiala economica. Reuniunea G20 de la Londra, prima mare incercare a Administratiei Obama

BARROSO: G20 trebuie să remodeleze globalizarea

DEZBATERE EVZ: De ce nu-i tolerăm pe homosexuali? (incepe o noua camanie pro-homosexualitate?)

Sarkozy creează tensiune înaintea Summitului G20

Incredibil: O fetita de un an si jumatate a cazut de la etajul trei in bratele unor trecatori

Televizoarele din dormitoarele copiilor “dezbina familiile” 

Parintii ar trebui sa elimine televizoarele din camerele copiilor, deoarece acestea conduc la dezbinarea familiilor si au o influenta negativa asupra elevilor, a avertizat un lider al profesorilor din Marea Britanie. Mary Bousted, secretar general al Asociatiei Profesorilor si Lectorilor, a declarat ca tot mai multi copii nu sunt in stare sa poarte o conversatie atunci cand incep sa mearga la scoala, deoarece vorbesc extrem de putin cu parintii lor. Potrivit lui Bousted, familiile traiesc vieti separate sub un singur acoperis, in conditiile in care copiii de numai patru ani isi petrec ore intregi uitandu-se singuri la televizor in camerele lor, unde isi iau chiar si masa de pranz, relateaza “Daily Mail” in editia electronica de marti.


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

47 Commentarii la “DECEPTIE DUPA DECEPTIE (Noutati 1 aprilie 2009)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Cu cat au un stil mai iezuit cu atat sunt mai periculosi…
  Cred ca se vede limpede…
  Adica asta e o problema materiala??
  Adica chiar asa, noi astia credem ca tot ce inseamna pacat este in documentele electronice??
  Adica putem sa ne aruncam actele??
  Deci daca e implant nu e bine (sau e mai putin bine, Sfintia voastra?), dar daca e pe act e bine? Dar nu e acelasi Rfid si colo si colo?
  Tot noi suntem cei vinovati, ca ni se strange streangul de gat!

  Culmea este ca, desi fac pe intelectualii, nici macar nu sunt; un intelectual s-ar folosi de nuantare ca sa elimine posibilitatile nedorite, nu ca sa caute sa nu cunoasca toate aspectele unei probleme.

  Ignorarea nu este nici macar umana. Prudenta este umana. Cum sa fie grija, dragoste si toate cele fara prudenta macar – daca tot nu sesizezi ce se intampla?

  “Cuvantul vostru sa fie: Daca da, da, daca nu, nu!”

  Sa avem curajul sa ne identificam vrajmasii, ca apoi sa ne rugam pt. ei…

  Multumim pentru durerea pricinuita! Ca ne-ati adus aminte ca lumea asta nu e pt. satisfactii, ci pt. lupta…

 2. Fratilor, va rog lasati-o mai incet cu atatea acuzatii la adresa ierarhilor. si ei nu sunt decat oameni cu neputinte. Mi se pare ca prin acest blog(pe care il citesc des si-l apreciez personal foarte mult se incearca o revoltare a cititoriloR impotriva ierarhiei care cum o fi ea proasta, ecumenista, tampita, vanduta dar totusi in virtutea succesiunii apostolice este o “IERARHIE”. Ei bine decat sa-i aduceti acuzatii peste acuzatii ar fi mai bine sa va mai rugti pentru ea. Mi-e teama sa nu ajungeti sa va rupeti de ceea ce inseamna sectarism.
  Eu personal in ultima vreme am inceput sa iau cu rezerve stirile si noutatile de pe acest blog. Cunosc multi preoti cu viata si tinuta morala impecabila si cu o pozitie transanta in ce priveste evenimentele recente de orice natura. Si desi ei sunt antiecumenisti(unul dintre ei care mi-e duhovnic vede lucrurile cu o mare profunzime) totusi de la inceput au ramas rezervati fata de unele lucruri.
  In fond nu stiu ce ati vazut atat de grav in interviul de mai sus mi se pare cat se poate de echilbrat. Daca nu stiati fiecare dintre noi am acceptat cipurile fara sa ni se impuna. Cand? Atunci cand ne-am cumparat telefon mobil. Interesati-va si vedeti ca telefonul mobil contine un “cip” si cum fiecare ne-am grabit sa-l avem un telefon mobil deci fiecare ne-am cumparat cip-ul fara sa ni-l impuna nimeni. Deci <> fratilor. Fiecare dintre cei ce ne opunem noilor pasapoarte “am strecurat furnica si am inghitit camila”.
  Ce m-a facut sa va scriu acest comentariu a fost si acuzatia pe care i-ati adus-o parintelui Necula de la Sibiu, acuzatie care m-a facut sa am o parere nu prea buna despre dansul. Acum dupa ce l-am cunoscut mi-am dat seama ca parintele nu este chiar asa, si cu tot noncomformismul(care fie vorba mai e si necesar daca ca doar nebunii pentru Hristos au fost foarte conformisti-desigur nu e cazul parintelui) si cu toata apropierea fatade ierarhi are opzitie mult mai marturisitoare decat am putea crede.
  Deci va rog fiti cu mult discernamant fratilor nu va transformati in “presa de scandal” ca nu e bine.
  Doamne ajuta.

 3. @Ioan:

  Frate, comentariul tau este un paradox. Ne acuzi ca avem devieri si atitudini aproape sectare fata de ierarhi (desi te exprimi pe de-a-ndoaselea) si de faptul ca acuzam fara temei pe pr. Necula, insa nu aduci niciun argument in sprijinul acestor afirmatii grave. Daca aceste ganduri ale fratiei tale sunt bazate pe impresii, e bine sa verifici mai temeinic, sa le probezi, caci altminteri poti perpetua o sminteala nefondata.

  Credem ca e de bun simt sa critici ceea ce este de criticat (iar aceasta nu de dragul criticii in sine, ci pentru adevar si constiinta), inclusiv in ceea ce priveste atitudinile ierarhilor, cat si sa evidentiezi lucrurile bune pe care le fac. Asa cum am si procedat (evident, cu defectele noastre) pe acest blog. Tocmai ca avem un profund respect fata de ierarhie si pretuim episcopul – supraveghetorul turmei -, tocmai pentru ca, la masura noastra nevrednica, ne doare pentru acele atitudini care contrazic si fac de rusine chemarea arhiereasca, ne “permitem” sa avem atitudinea normala de a… glasui. Caci “nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale căror glasuri să nu se audă.” (Ps. 18, 3).

  Insa ne-am pronuntat de fiecare data ferm impotriva rupturii de ierarhie si a atitudinilor “revolutionare”, zelotiste, violente verbal sau disproportionate ale unora dintre comentatorii nostri, dupa cum am respins si ceea ce am resimtit a constitui niste provocari. Daca ai buna-credinta, verifica (inclusiv aici, la aceasta postare, dar si la multe altele) si vezi in cate comentarii am facut cuvenitele delimitari, nuantari, precizari… Daca ne-ai citi atat de des si de mult si ne-ai aprecia foarte mult, cum zici, cred ca ai fi avut vreme sa descoperi ca n-am avut niciodata indemnuri la revolta si nici n-am adoptat o linie extremista. Din contra, le-am descurajat clar si fara ezitare de fiecare data, chiar daca, pentru asta, am suparat pe alti cititori sau confrati bloggeri, care ne acuza ca suntem ‘caldicei’ etc.! Cine tine insa la Calea imparateasca si ne trateaza cu buna credinta s-a convins de mult ca incercam sa mentinem o linie de echilibru duhovnicesc.

  Nu ne-am ingaduit sa comentam altfel pozitiile IPS Teofan si Andrei decat ca fiind provocatoare de dezamagire. Probabil pentru unii si asta e prea mult, ar trebui sa aplaudam in picioare orice iese din gura arhiereilor, doar pentru ca detin succesiunea apostolica. Conceptia asta, scuza-ne, are de-a face cu papismul sau cu totalitarismul, nu cu Biserica.

  In ceea ce il priveste pe pr. Necula, articolul publicat pe acest site, ce contine afirmatiile reprobabile ale domniei sale, este foarte graitor cu privire la “marturisirea” pe care o face. Acolo el insusi se dezvaluie si singur in toata ‘splendoarea’ sa, iar, in plus, noi am argumentat fiecare crtitica adusa. Fiti incredintat ca nu am ezita sa publicam o marturisire reala, a Adevarului, venita de la pr. Necula. Din pacate, lucrurile sustinute de sfintia sa in ultima perioada sunt tot mai straine de duhul, traditia si simplitatea unei marturisiri ortodoxe. Asta dincolo chiar de nonconformismul sau, care, pentru “gustul” nostru este si cam nesarat, si cam peste limitele cuviintei. Nebunii pentru Hristos erau cu totul si cu totul altceva. Aici, s-avem iertare, e numai clovnerie si slugarnicie.

  Daca am primit cipurile pe mobil inseamna ca trebuie sa le primim si in buletine si, eventual, si in corp? Caci asa se traduce afirmatia ta. referitoare la “strecuratul tantarului si inghititul camilei”. Camila este cipul din mobil si tantarul este cipul din buletine. No comment…

  Multumim de indemnul de a nu fi presa de scandal. Ar fi mai convingator daca ai incepe cu exemplul personal, gandindu-te de doua ori inainte de a lansa acuzatii gratuite si neverificate. Multumim!

 4. CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/12/cred-ca-nu-este-deloc-bine-sa-ne-despartim-de-biserica-de-fiecare-data-cand-patriarhul-greseste-ci-fiecare-are-datoria-si-obligatia-de-a-protesta-si-de-a-lupta-dupa-puterile-sale-in-sanul-bisericii/

  “Biserica Ortodoxă nu are nici o lipsă. Singurul ei neajuns este lipsa ierarhilor şi păstorilor serioşi cu principii patristice. Cei aleşi sunt puţini, dar aceasta nu trebuie să ne neliniştească, căci Biserica este a lui Hristos şi El o conduce”.

  Cred că nu este deloc bine să ne despărţim de Biserică de fiecare dată când Patriarhul greşeşte, ci fiecare are datoria şi obligaţia de a protesta şi de a lupta după puterile sale în sânul Bisericii“.

  PARINTELE SELAFIIL: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/01/08/cuviosul-selafiil-cel-orb-o-sa-inceapa-mare-invalmaseala-in-biserica/

  Dreapta credinţa va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioşi, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem aşa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

  PARINTELE MIHAI VALICA: http://www.presaortodoxa.ro/2009/03/10/pr-mihai-valica-canonic-singura-hotarare-sinodala-valida-este-cea-de-la-cluj/

  Consider acţiunea laicilor şi a unor monahi şi preoţi responsabilă şi îndreptăţită, întrucât forma de rezistenţă împotriva înregimentării electronice abuzive este propovăduirea Sf. Evanghelii, atenţionarea profetică în Duhul lui Hristos şi răbdarea creştinilor până la prigoană, însă nu ca formă de răzvrătire sau revoltă împotriva Statului sau a Bisericii, ci ca motivaţie hristică şi formă de păzire a poruncilor lui Dumnezeu: “Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus. (Apoc. 14, 12).” Deci soluţia este răbdarea până la prigoană, în ultimă instanţă.

 5. Vazind ce s-a comentat, adaug la ce s-a spus mai sus:
  NU POT EXISTA MAI MULTE ADEVARURI! Aceasta ar fi relativism (fiecare cu adevarul lui).
  ADEVARUL ESTE UNIC SI DICTATORIAL DE EVIDENT.
  Dumnezeu este democratic pentru ca ne lasa libertatea alegerii. Dar nu a fost niciodata mincinos, nici macar prin omisiune. Daca Iisus a venit, si ca sa ne fie model, atunci orice conduita neclara sau contrara Lui este tradare.
  Ierarhii nostrii nu se vor putea spala de cele afirmate aici, decit printr-o pocainta publica.
  Pina atunci au mintit prin omisune. Nu au aratat adevarul despre aceste intrumente ale instaurarii dictaturii anticrestine.
  Sub nazism si sub comunism cei care erau conformi nu au suferit. Doar cei neconformi au fost prigoniti. Sub comunisti, cei neconformi au fost in principal ortodocsi traditionalisti. Aceasta ni se pregateste si acum. Pentru ca nu ideologiile publice au fost cele care au prigonit, ci cele secrete, care au condus si conduc lumea spre implinirea Apocalipsei.
  Oricum cele scrise se vor implini. Doar daca am avea pocainta ninivitenilor am mai avea o sansa.
  Mie imi este rusine de tradarea ierarhilor… Cuiva trebuie sa-i fie! Nu?

 6. Nu imi place mesajul, este ambiguu si arunca totul in subiectivism.Nu se pronunta clar daca aceste acte sunt bune sau nu, ci lasa la latitudinea fiecaruia sa creada ce-o vrea.Adica ce nu e bun pentru mine poate fi bun pentru tine.Eu cred totusi ca poruncile lui DUMNEZEU au un caracter universal, sunt viabile pentru toti.Spre sfarsit, rupand totul din context, priveste pasaportul ca pe un simplu obiect si sugereaza ca este inofensiv.Asta este valabil doar teoretic, pentru ca orice obiect pe care il folosesti capata o conotatie, pe langa calitatea de obiect.Eu nu cred ca identifica cineva raul in mod absolut cu acest pasaport, ci intelege ca este un mod prin care se poate crea raul.

 7. http://www.katherinealbrecht.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3077:pocono-record-promotes-qchip-a-thonq-as-fundraiser-against-cancer&catid=3:newsflash&Itemid=49

  Sunt atat de perversi conducatorii acestia satanisti incat injecteaza cipuri la animale(acestea fac cancer in proportie de 1-10% de la cip), iar chipurile banii obtinuti sunt donati pt lupta impotriva cancerului

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare