CUVIOSUL SELAFIIL CEL ORB (de la Noul Neamt): “O sa inceapa mare invalmaseala in Biserica”

8-01-2008 Sublinieri

1101894569.jpg

“Părintele spunea că vremea este aproape. O să înceapă mare învălmăşeală în Biserică, eu n-o s-o prind, dar voi o s-o prindeţi. Mai spunea că e aproape timpul cînd cărţile ortodoxe vor fi nesemnate şi se vor răspîndi din mînă în mînă. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinţilor apostoli, deoarece preoţii nu o vor putea face. Dreapta credinţa va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioşi, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem aşa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

(Parintele Selafiil de la Noul Neamt, “Dragostea care nu cade niciodata”, Editura Cathisma)

selafiil.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Selafiil, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “CUVIOSUL SELAFIIL CEL ORB (de la Noul Neamt): “O sa inceapa mare invalmaseala in Biserica”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Tocmai asta am spus si eu. Cele despre care vorbeam mai sus sustineau ca motivele ar fi sora Elena si hirotonirea Pr Antonie. Ceea ce era fals. Va rog sa nu imi atribuiti cuvinte pe care nu le-am rostit.

  2. @ Elena:

    Din cate am aflat exista si acele motive, cu adevarat. In sensul ca prin prima persoana ar fi venit influentele stiliste, iar nerecunoasterea hirotoniei p. Antonie, la fel ca si ostilitatea continua, neascultarea si refuzul de a sluji impreuna cu ierarhul sau (care numai ecumenist nu este) tin de aceeasi conceptie ratacita in care cazuse, de nerecunoastere a validitatii tainelor si a harului in Biserica noastra.

  3. Elena,
    am comentat, nu ca sa il clevetesc pe parintele Nichita, ci ca sa il apar pe PS Sebastian. Nu ca ar avea nevoie preasfintitul de ajutorul meu, dar nu se cade sa taci cand se insinueaza ca un episcop ar fi prigonit pe cineva.
    Va cer iertare, tuturor.
    Pentru mine, subiectul este incheiat, atata timp cat ceea ce ma durea s-a lamurit.
    Domnul sa ne miluiasca pe toti!

  4. Pingback: Război întru Cuvânt » PRAZNICUL UITAT AL SFANTULUI MARCU AL EFESULUI si “praznuirile” minciunii si umilirii in fata ideologiei masonice a ecumenismului
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » SA RECITIM IMPREUNA… (I) … avertismentele si prorociile Sfantului Lavrentie de Cernigov (†20 ianuarie 1950): “Sa umblati la biserica cat inca se mai poate!”
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Evanghelia eshatologica de la Luca, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!”
  7. Pingback: Profetia pustnicilor nemteni transmisa SFANTULUI VARLAAM, MITROPOLITUL MOLDOVEI (30 august) despre vremurile din urma si caderea crestineasca a Moldovei: "Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu"
  8. Pingback: STARETUL DIONISIE IGNAT: "O sa fie schimbari mari. Conducatorii omenirii de astazi sunt hotarati sa distruga omul". CE INSEAMNA 'AL OPTULEA VEAC'?
  9. Pingback: PARINTELE ADRIAN DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST: Stramtorarile vor fi mult mai grele decat in comunism. Metoda de la Pitesti se va aplica acum in toata lumea (VIDEO) -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate