DOSARUL ELECTRONIC de SANATATE – costisitor, inutil si (din fericire) neutilizat

7-08-2014 1 minut Sublinieri

dosar-el

Dosarul electonic al pacientului, care a costat 18 de milioane de euro şi a fost lansat acum 4 luni, este foarte rar folosit. Cu ajutorul lui, doctorii şi pacienţii ar trebui să aibă acces la date medicale esenţiale. Doar că pacienţii nu sunt interesaţi, iar medicii spun ca aplicaţia este imposibil de folosit.

Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Sute de pacienţi ajung aici în fiecare zi. Medicii ar trebui să aibă la dispoziţie un sistem prin care să obţină imediat date vitale despre bolanvi. Acesta a fost unul dintre scopurile punerii în funcţiune a Dosarului Electronic al Pacientului. 

Un medic de la urgenţă ar trebui să poate accesa dosarul electronic al pacientului atunci când acesta este în stare foarte gravă şi nu poate vorbi. Însă de când a fost pornit sistemul, din aprilie şi până acum, niciun doctor din această cameră de gardă nu a accesat sistemul pus la punct de Casa de Asigurări. 

„Problema este că implementarea dosarului electronic s-a facut, ca multe alte lucruri în România, un pic în pripă şi cu o pregătire destul de slabă”, a spus Cosmin Alexandrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor Specialişti.

Singurii care au accesat până acum Dosarul electronic au fost medicii de familie. Dar şi aceştia, puţini. Aproape 1.500, ceea ce reprezintă în jur de 10% din numărul medicilor de familie din România. 

[…]

Dosarului electronic al pacientului a costat peste 18 milioane de euro. Reprezentanţii Case Naţionale de Asigurări de Sănătate spun că medicii trebuie să aibă răbdare, pentru că sistemul este abia la început.

„În momentul în care accesează un produs şi nu găseşte nimic are o insatisfacţie, o frustrare. Acesezi un dosar, nu gasesti, accesezi la doilea, al treilea la fel, pe al patrulea nu îl vei mai accesa”, a adăugat dr. Marius Filip consilier onorific al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

[…]/ integral pe digi24.ro


Categorii

1. DIVERSE, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “DOSARUL ELECTRONIC de SANATATE – costisitor, inutil si (din fericire) neutilizat

  1. o investitie care ar fi putut fi folosita numai pt. sanatate ci nu pt. astfel de catastrofe precum cele mentionate mai sus

  2. In sistemul de sanatate romanesc nu se coordoneaza nimic, e o t,iganie totala. Este un nr imens de facultati de medicina in Romania; nu era nevoie de nici una in plus; medicina e o meserie f grea si nu poate fi predata de oricine, iar facultatile noi sunt niste porcarii care dau diplome unor prosti. Romania are prea multi dr, cei destepti pleaca si restul privatizeaza medicina tiganeste rau. Nu se dau concursuri, nu se calculeaza necesarul de specialisti adecvat. E haos si bataie de joc.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare