Efectele abortive ale CONTRACEPTIVELOR HORMONALE/ Cercetarile pe EMBRIONI UMANI: pe agenda Parlamentului European/ Copilul nenascut casca si se freaca la ochi (VIDEO)/ Sexualitatea excesiva: factor al CANCERULUI DE SAN (stiri familie)

23-11-2012 10 minute Sublinieri

  • Cultura Vietii:

Despre efectul abortiv al contraceptivelor hormonale

Autor: Victoria Liubarskaya, orthomed.ru

Din punctul de vedere al geneticienilor şi microbiologilor, viaţa omului, ca şi a individului biologic, începe la fuziunea gameţilor de sex masculin şi feminin, când se formează un singur nucleu, ce conţine un material genetic unic. Deci, din momentul concepţiei, un embrion în orice stadiu de dezvoltare s-ar afla, este un organism individual, indiferent dacă este format dintr-o celulă (zigotul) sau dintr-un grup de celule. Este abortivă metoda care împiedică dezvoltarea unui ovul fecundat (zigot).

Mecanismele abortive ale contraceptivelor:

a) „Antinidarea” sau „antiimplantarea” se produce atunci când este deteriorată mucoasa uterului (endometrul). Are loc o transformare secretorie precoce şi incompletă, endometrul neatingând grosimea necesară pentru implantare, iar drept rezultat, penetrarea embrionului în peretele uterin, fixarea şi dezvoltarea embrionului în continuare devine imposibilă (1);

b) Existenţa aşa-numitului „factor tubar”, care înseamnă dereglarea motilităţii trompelor uterine, embrionul ajungând în uter intr-un moment nefavorabil pentru implantare şi moare;

c) Întreruperea implantării – creşterea producţiei de prostaglandine, care intensifică contractilitatea uterului, ceea ce duce la expulzarea embrionului în stadiile timpurii ale implantării (sub influenţa dispozitivului intrauterin/steriletului).

În acest moment, absolut toate mijloacele contraceptive hormonale, orale (comprimate) şi parenterale (inelele vaginale, plasturii contraceptivi, implanturile, injecţiile contraceptive, sistemele intrauterine hormonale) şi dispozitivele intrauterine (DIU), sunt abortive.

Contraceptivele hormonale reprezintă o metodă de împiedicare a dezvoltării sarcinii cu ajutorul unor analogi sintetici de hormoni sexuali feminini.

Contraceptivele hormonale pot fi clasificate după cum urmează:

1. Contraceptive combinate estrogen-progesteron – conţin estrogen şi progesteron sintetic (similar feminin estrogen şi progesteron). Acestea includ contraceptivele orale combinate (COC), plasturii, inele vaginale, preparatele injectabile;

2. Contraceptivele numai cu progesteron. Aici sunt incluse: mini-pilula, injectiile, implanturile, sisteme intrauterine hormonale (steriletul), contracepţia de urgenţă.

Acţiunea contraceptivă a preparatelor hormonale se datorează, în principal, acţiunii componentei de progesteron.

Mecanismele de acţiune contraceptivă a componentei progesteron (gestagen) sunt: suprimarea ovulaţiei, încetinirea peristaltismului trompelor uterine, precum şi a trecerii ovulului prin ele, cresterea vâscozitatii mucusului cervical, ceea ce împiedică mişcarea spermatozoizilor prin colul uterin spre uter, modificări endometriale ce împiedică implantarea ovulului fecundat.

Componenta de estrogen potenţează efectul gestagenului de a inhiba ovulaţia.

Estrogenii se adaugă progestinilor pentru a suprima ovulaţia şi a preveni sângerările.

După cum puteţi vedea, toate produsele hormonale conţin un component cu progesteron, hormon cu acţiune antiimplantatoare. Adică, absolut toate contraceptivele hormonale au un mecanism abortiv, care, mai devreme sau mai târziu funcţionează.

Cum descoperim acest efect abortiv în instrucţiunile de folosire ale acestor medicamente? Iată cele mai întâlnite exprimări din aceste instrucţiuni:

  • Efectul contraceptiv se amplifică datorită schimbărilor în endometru, ce previn nidarea oului (blastocistului);
  • Inhibă implantarea ovulului fecundat;
  • Modifică endometrul, care face imposibilă implantarea unui ovul fecundat;
  • Previne sarcina prin controlul lunar al dezvoltării căptuselii interioare (endometrului) a uterului, astfel încât această căptuşeală nu atinge o grosime satisfăcătoare apariţiei şi menţinerii sarcinii;
  • Se încetinează creşterea şi se schimbă suprafaţa mucoasei interioare a uterului;
  • Endometrul rămâne nepregătită pentru implantarea embrionului;
  • Se schimba capacitatea de implantare a endometrului.

Pentru că în anumite instrucţiuni de utilizare a contraceptivelor, fie nu este specificat mecanismul lor de acţiune, fie este indicat incomplet, ne putem da seama că acesta este abortiv dacă are progesteron în compoziţia sa.

Progestinul sintetic apare sub denumiri ca: tibolon, noretinodrel, acetat etinodiol, diacetat de etinodiol, acetat de noretinodron, noretindron, linestrenol, didrogesteron,medroxiprogesteron acetat, acetat de megestrol, medrogeston, enanthate noretisteronă, acetat de noretisteronă, noretisteronă, norelgestromin, digidroprogesteron, acetat clormadinonă, norgestrel, levonorgestrel, gestoden, desogestrel, 3-ketodezogestrel, norgestimat, dienogest, drospirenona, acetat de ciproteron, etonogestrel, norelgestromin, etc.

Nu există nici o poziţie clară în rândul medicilor cu privire la efectul abortiv al contracepţiei hormonale.

De ce unii medici consideră contraceptivele hormonale neabortive? Deoarece unii medici consideră că:

1. Sarcina apare după implantare. Ovulul fertilizat neimplantat nu înseamnă graviditate. Avortul este întreruperea sarcinii, prin urmare, contraceptivele care împiedică implantarea nu sunt abortive.

2. Probabilitatea efectului abortiv este foarte mică. Pentru că se întâmplă ca o sarcină să se piardă natural, chiar înainte ca embrionul să se ataşeze de peretele uterin, de exemplu, din cauza unor anomalii genetice ale embrionilor, înseamnă că se poate utiliza şi contracepţia hormonală, pentru că ea doar rareori duce la avortarea sarcinii. Cei mai timpurii indicatori ai sarcinii sunt factorul precoce al sarcinii (EPF- early pregnancy factor), şi hormonul sarcinii, numit hCG (gonadotropina corială umană). Poţi să determini o sarcină pe baza EPF după un test de sânge al femeii chiar în termen de câteva zile după ovulaţie. Poţi să determini o sarcină pe baza hCG în sangele unei femei, din momentul implantării. [2] Deoarece mecanismul abortiv al contracepţiei hormonale constă în împiedicarea implantării, reiese că determinarea numărului sarcinilor în contracepţia hormonală se poate face numai pe baza EPF. Cu toate acestea, astfel de studii nu au fost efectuate. Prin urmare, cât de des sau cât de rar întrerup contraceptivele hormonale sarcina, în acest moment, nu a fost stabilit în mod experimental. Având în vedere că o crimă este o crimă, indiferent de cât de mulţi oameni au fost ucişi: cinci din zece sau unul dintr-o mie, informaţia despre cât de des apare efectul abortiv al contracepţiei hormonale este complet irelevantă.

3. Contracepţia hormonală împiedică fecundarea, astfel încât efectul abortiv nu se produce. Dacă contracepţia hormonală ar împiedica întotdeauna fecundarea, sarcina nu ar fi posibilă. Cu toate acestea, cercetarile arată că femeile rămân însarcinate chiar dacă respectă toate regulile de utilizare a contraceptivelor hormonale. [3]

4. Competenţa şi conştiinţa. Rar un medic care să poată poate evalua obiectiv efectul abortiv al contraceptivelor, dacă el a prescris anterior, mai mulţi ani de zile, contraceptive hormonale.

5. Interesul financiar. Cât de mulţi pacienţi va avea un medic, dacă el, fără a face avorturi, va înceta să prescrie contraceptive hormonale?

Dispozitivul intrauterin sau steriletul este un dispozitiv mic, care este introdus în cavitatea uterină. Studiul Videlo-Rivera [4] a dovedit efectul abortiv (întreruperea implantării) al steriletului obişnuit şi al celui cu un conţinut de cupru.

Să vedem cum funcţionează sistemul hormonal intrauterin „Mirena” [disponibil în Rusia, n. tr.]. Mirena este un dispozitiv intrauterin în formă de T, care, după introducerea în uter, elibereaza hormonul levonorgestrel direct în cavitatea uterină. Acest sistem este hormonal, conţinând levonorgestrel (progesteron), şi, prin urmare este abortiv.

În instrucţiuni se specifică efectul abortiv: „Mirena previne sarcina prin controlul dezvoltării lunare a captuşelii interioare a uterului, astfel încât căptuşeala să nu atingă o grosime suficientă pentru apariţia sarcinii. În acelaşi timp, se îngroaşă mucoasa canalului cervical (intrarea în uter), ceea ce îngreuiază intrarea spermatozoizilor în uter pentru a fecunda ovulul. Mirena împiedică circulaţia spermatozoizilor în uter, prevenind fecundarea”.

Studiul Barbosa [5] a demonstrat că efectul asupra membranei mucoase a canalului cervical nu este principalul mecanism contraceptiv al Mirenei, deoarece 69% din mucusul cervical era fertil, lăsând liberă intrarea spermei în uter. De asemenea, potrivit opiniei majorităţii cercetătorilor, efectul abortiv major al Mirenei se produce din cauza efectului local asupra endometrului. Modificările endometrului previn implantarea ovulului fecundat.

Cu toate acestea, pe site-ul mirena.ru se menţionează: „Datorită faptului că Mirena previne concepţia, această metodă este utilizată pe scară largă de către femeile pentru care alte metode de contracepţie sunt inacceptabile din cauza convingerilor lor religioase”.

De ce? Cred că la această întrebare fiecare este în măsură să-şi răspundă.

“Intraţi pe poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o află”. (Matei 7, 13-14)

Noi discuții privind finanțarea europeană a cercetării pe embrionul uman

Miercuri, 21 noiembrie, Grupul de lucru pe probleme de Bioetică al Parlamentului European (condus de dr. Peter Liese) se va reuni pentru a discuta despre cercetarea pe celule stem embrionare, în perspectiva definitivării Programului de cercetare și inovație al Uniunii Europene, „Horizon 2020”.

Controversa se menține încă asupra finanțării cercetării pe celule embrionare stem. Anul trecut, Comisia Europeană și-a făcut publice propunerile pentru acest program, fără să fi exclus în mod explicit această finanțare, deși, după decizia Curții Europene de Justiție în cazul Brüstle c. Greenpeace (vezi articol în română) există destule motive să o facă.

Deja Comisia Juridică a Parlamentului European votat cu 18 la 5 pentru încetarea finanțării, votul următor fiind cel al Comisiei pentru Industrie, cercetare și energie.

A se vedea și articolul în limba engleză A swedish minister gets angry.

Comentariu juridic privind cercetarea pe embrionul uman în Codul Civil din România. In Codul Civil exista art. 63 alin. 2 care prevede urmatoarele: “Este interzisa orice interventie avand drept scop crearea unei fiinte umane genetic identice unei alte fiinte umane vii sau moarte, precum si crearea de embrioni umani in scopuri de cercetare”.

Prima teza se refera la interzicerea clonarii, insa a doua teza are in vedere interzicerea crearii de embrioni umani in scopuri de cercetare. Mai jos este interpretarea acestui articol de catre cei mai buni profesori de drept din prezent (ei scotand si un astfel de comentariu -stufos- al noului Cod Civil), cel care s-a ocupat de acest articol din Cod fiind Eugen Chelaru. Iata, asadar, mai jos o interpretare obiectiva, dupa normele in vigoare a prevederii ce ne intereseaza. Remarcabil si totodata hilar (avand in vedere legislatia extrem de liberală din România în aceasta materie) este ca un copil nenascut beneficiaza de… un drept la integritatea fizica (in intepretarea lui Eugen Chelaru).

“Teza a II-a interzice crearea de embrioni umani în scopuri de cercetare. Deşi embrionul uman (sau fetusul, în funcţie de stadiul de evoluţie a sarcinii) este un corp în devenire, el nu este totuşi o persoană decât după naştere. Cât timp durează gestaţia el este parte a altui corp, respectiv parte a corpului mamei (pars viscerum matris). De aceea, el nu este dotat nici cu o personalitate distinctă de cea a mamei (a se vedea Ph. Malaurie, L. Aynès, Les personnes, p. 29), chiar dacă, în anumite condiţii, legea îi recunoaşte unele drepturi.

În acelaşi timp însă, nu se poate nega faptul că embrionul purtat de mamă este „o persoană în curs de constituire” (a se vedea F. Zenati-Castaing, Th. Revet, Manuel, p. 234). Ca urmare, copilul nenăscut, chiar dacă nu este dotat cu personalitate juridică, poate face obiectul unei protecţii juridice minime, în calitate de fiinţă umană potenţială, beneficiind cu acest titlu de un drept la integritatea fizică.

Crearea embrionilor în afara corpului uman este însă şi rezultatul cercetărilor ştiinţifice efectuate asupra acestora, ceea ce însemnă că trebuie acceptată ideea că sunt permise asemenea cercetări, dacă au ca scop perfecţionarea tehnicii reproducerii asistate medical a unei anumite persoane. Finalitatea medicală a unor asemenea cercetări trebuie să prezinte un avantaj direct pentru embrion şi să contribuie la ameliorarea tehnicilor de asistare medicală a procreării (a se vedea D. Terré, Les questions morales du droit, p. 71).”

Incredibilul videoclip arată cum un fetus de 36 de săptămâni “umblă”, cască şi se freacă la ochi în pântecele mamei lui. Este unul dintre zecile de materiale video realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Durham, curioşi să afle dacă fetuşii cască şi dacă acest lucru se întâmplă, care este motivul, scrie Daily Mail.

Ca să afle răspunsul la această întrebare, 15 mame au fost scanate 4D de patru ori în timpul sarcinii. Ultima scanare s-a făcut când fătul avea 36 de săptămâni, cu câteva săptămâni înainte ca cele 8 fete şi 7 băieţi să se nască. Experţii au analizat în detaliu aceste materiale video pentru a observa cum îşi mişcă fetuşii gura. Unii susţin că bebeluşii nenăscuţi nu cască, ci, pur şi simplu, îşi închid şi deschid gura.

Însă Nadja Reissland spune că aceste scanări 4D dovedesc clar că fetuşii cască. Analizele au dezvăluit faptul că fetuşii mai tineri cască cel mai mult şi că nu există diferenţe între sexe. Reissland susţine că acest căscat reprezintă un semn al dezvoltării creierului şi crede că, la un moment dat, acest fenomen poate fi studiat pentru a afla dacă fetuşii se dezvoltă normal.

După cum am putut constata până acum, principalii factori de risc implicaţi în declanşarea cancerului de sân sunt datoraţi modului de viaţă bolnav, care i se impune, sau la care este atrasă femeia zilelor noastre. De exemplu, stresul este aproape imposibil de evitat, dar poate fi atenuat printr-un bun management al lui – cât despre celelalte (folosirea deodoranţilor cu parabeni, ferirea de a naşte sau de a alăpta, avortul, contracepţia şi nivele ridicare de testosteron din organismul femeii) sunt rezultatele alegerii noastre libere. Este adevărat însă că această „alegere”, în majoritatea cazurilor, este făcută pe fondul unei profunde dezinformări şi a unei culturi a morţii extrem de seducătoare.

Un alt factor de risc din categoria celor ce ţin de alegerile noastre îl constituie auto-erotismul (masturbarea), perversiunile şi chiar actul sexual în sine, atunci când este practicat ca „sport” cotidian. Deşi în toate revistele la modă se vorbeşte la modul isteric despre beneficiile unei vieţi sexuale cât mai „active”, ceea ce nu se spune este că sexualitatea excesivă are consecinţe grave asupra sănătăţii umane; la fel şi sexualitatea „practicată” împotriva firii.

Cercetările mai noi scot în evidenţă complexitatea extraordinară a transformărilor neurochimice şi a proceselor care însoţesc excitaţia sexuală, în contextul în care organismul se pregăteşte pentru cel mai important eveniment din viaţa sa biologică – procrearea. În mod firesc, omul deţine resursele biologice şi neuropsihologice pentru susţinerea acestui act, dar numai în condiţiile în care întâlnirea trupească dintre bărbat şi femeie respectă rânduielile firii. Când însă actul sexual este deturnat de la scopul lui firesc, fiind transformat într-un euforizant sau drog, un ingredient esenţial al divertismentului cotidian, acesta devine, la propriu, toxic pentru organismul uman.

Şi aceasta deoarece unul dintre efectele biologice ale excitaţiei sexuale şi ale actului în sine este creşterea nivelelor de prolactină şi prostaglandină E2. Primul hormon modelează saturaţia sexuală, semnalizând organismului necesitatea unui interval de refacere, iar cel de-a doilea are o acţiune proinflamatorie şi termoreglatoare. În contextul excitaţiei sexuale, prostaglandina E2 este cea care produce o încălzire profundă a ţesuturilor, atât în creier şi în glandele hormonale, cât şi în organele sexuale, prin dilatarea arterelor şi pomparea sângelui în acestea[1].

Problema este aceea că atât prolactina[2], cât şi prostaglandina E2[3] au un efect cancerigen, mai ales la nivelul celulelor mamare. Ceea ce înseamnă că, proporţional cu gradul în care sexualitatea este transformată într-un drog cotidian, nivelul celor doi hormoni creşte, deci creşte semnificativ riscul proliferării celulelor maligne. Astfel, o viaţă sexuală excesivă devine un important factor de risc în declanşarea cancerului de sân, dar şi a altor forme de cancer, care sunt asociate nivelelor ridicate ale celor doi hormoni.

Oxitocina – hormonul ataşamentului şi al altruismului

Dacă lipsa de înfrânare sexuală poate constitui un factor de risc pentru apariţia cancerului de sân, în schimb dăruirea de sine, ataşamentul şi dragostea constituie factori de atenuare şi contracarare a proceselor cancerigene. Aceasta pentru că tot ceea ce înseamnă dăruire către aproapele (îngrijirea maternală, dragostea filială sau conjugală) creşte foarte mult nivelele de oxitocină. Iar oxitocina, după cum dovedesc studiile recente, este un puternic anticancerigen[4], un adjutant fantastic pentru sănătatea omului. Interesant de observat este faptul că oxitocina creşte în organism nu atât când suntem iubiţi, cât atunci când noi înşine iubim şi ne dăruim. Aceasta ar putea fi o explicaţie a faptului extraordinar că, proporţional cu numărul de copii, creşte şi durata de viaţă a părinţilor fenomen mult mai evident în cazul mamei.

Prin urmare, orice act de voluntariat sau de manifestare a compasiunii şi a dragostei faţă de ceilalţi este un factor semnificativ de atenuare a riscului apariţiei cancerului la sân. Aceasta mai cu seamă cu cât oxitocina se implică şi în scăderea nivelului de stres, crescând capacitatea omului de a suporta solicitări din cele mai diverse[5].

Din păcate, aceste rezultate de o importanţă excepţională pentru viaţa omului în societatea zilelor noastre nu sunt deloc mediatizate, aşa că oamenii caută binele şi fericirea acolo unde nu le pot găsi, pierzând în acelaşi timp şansa de a câştiga totul, prin cele mai simple lucruri: dragostea altruistă, compasiunea şi dăruirea cu generozitate.

Virgiliu Gheorghe

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 214, 20 nov 2012

Demografie – Romania imbatraneste. Un studiu al bancilor din Romania, publicat saptamana trecuta de HotNews, reconfirma tendintele bine cunoscute – Romania imbatraneste accelerat iar povara asupra sistemelor de asistenta sociala creste (Link).

Demografie – Japonia imbatraneste. Avortul practicat cu nesat de japonezi dupa 1945 incoace a devastat Japonia. Populatia scade, numarul varstnicilor creste, iar cel al tinerilor scade. Pentru a asigura ingrijirea populatiei batrane, japonezii recurg tot mai des la roboti (Link).

SUA – Religiozitatea noului Congres. In urma alegerilor din 6 noiembrie, Pew Research Center a emis structura afilierilor religioase a noului Congres american. In Congres si Senat sunt 530 de congressmani si senatori. Grupul cel mai mare e cel catolic (31%, in crestere), urmati de baptisti (15%, in crestere), evrei (5%, in scadere), ortodocsi (1,2%, constant), etc. Protestantii sunt majoritari cu 57,2%, urmati de catolici (31%), evrei (5%), etc. Penticostalii au doar 1 reprezentant in Congresul SUA, cu toate ca alcatuiesc 4% din populatia SUA, iar ortodocsii au 5 reprezentanti si formeaza 1% din populatia SUA. Pentru prima data in istoria SUA, a intrat in Congresul american un budhist si o singura persoana se identifica fara religie (Link).

ONU – Controlul populatiei. Saptamana trecuta, Fondul ONU pentru Populatie (UNPF) a emis raportul pe anul 2012. Lung de 138 de pagini, raportul promoveaza “planificarea” populatiei prin planificarea familiala (a se citi contraceptive si avort), iar motto-ul lui este “by choice, not by chance.” Aveti aici un comentariu despre raport, care va directioneaza spre textul integral al raportului (Link).

Lucruri stranii in Seattle. Seattle Times relateaza despre un barbat care insista sa foloseasca toaletele femeilor pentru ca, chiar daca biologic e barbat, in capul lui simte ca e femeie. Revolutia sexuala ii tine isonul. Ce esti, zic ei, e determinat nu de realitate, ci de ceea ce iti inchipui tu ca esti. De Napoleoni sau Einsteini am mai auzit, dar ce faci daca un individ incepe sa se creada gandac? (Link)

Proces in Kentucky. Recomandam povestea alaturata privind un proces care a avut loc recent in statul american Kentucky impotriva unui grup de tineri din zonele rurale ale statului, care au fost dati in judecata pentru ca au hartuit un homosexual. Juratii i-au gasit vinovati, dar nu de hartuire din motive de ura fata de homosexual. Recomandam articolul pentru ca detaliaza evenimente interesante cu lux de amanunte, este scris de catre unul dintre jurati si descrie viata sordida si dezordonata a tinerilor acuzati. Proveniti din familii destramate, needucati, fara viziune de viata, fara slujbe, vagabonzi ai vietii, faptele lor, spune autorul, sunt o consecinta a lipsei parintilor din viata lor (Link).

Germania – Conferinta de homeschooling. Luna trecuta, parinti din Suedia, Germania si alte tari europene s-au strans in Germania pentru conferinta anuala de homeschooling, adica a parintilor care-si educa copiii acasa. Suedia si Germania sunt cunoscute in Europa ca persecutand si chiar arestind parinti care insista sa-si educe copiii acasa. Materialul alaturat descrie cateva din experientele lor relatate in cadrul conferintei (Link).

SUA – Cum au votat crestinii. Majoritatea crestinilor americani au votat pentru Obama. Sondajele de opinie arata ca Romney a pierdut pentru ca foarte multi crestini nu s-au prezentat la vot. Romney a primit cele mai multe voturi din partea crestinilor evanghelici (79%), pe cand 50% dintre catolicii l-au votat pe Obama. Comentatorii sunt de acord asupra unui lucru – crestinii nu si-au votat principiile in alegerile din 2012 (Link).

Homosexualii vandalizeaza o biserica. Intr-un acces de toleranta si nediscriminare, lucruri pe care le pretind de la altii, activistii homosexuali au vandalizat o biserica in statul american Maine, care s-a opus casatoriilor homosexuale (Link).

Drepturile naturii. Comentariul alaturat explica noua tendinta, in voga la ecologisti, pentru acordarea de drepturi plantelor! Dupa oameni urmeaza animalele, iar acum plantele (Link).

Franta musulmana. Statistici recente arata ca musulmanii i-au devansat pe catolici privind frecventarea lacasurilor de cult. Cu alte cuvinte, mai multi musulmani frecventeaza moscheile (2,5 milioane) decat catolicii francezi bisericile (1,9 milioane). E alarmant, considerand ca femeilor muslmane le este interzis accesul in moschei. Islamul, afirma observatorii, a devenit religia dominanta in Franta. Franta nu mai este a francezilor, albilor si crestinilor, ci a altora (Link).

New York Times – Povestea unei surogat. Recent, New York Times a publicat povestea adevarata a unei femei din California care traieste din surogat – naste copii pentru altii. Unul dupa altul. Preturile: intre $30.000 si $50.000 de copil. In contrast, in India preturile sunt cu 90% mai ieftine (Link).

Secularism agresiv. Saptamana trecuta, Parlamentul unional a audiat candidatura dlui Borg, crestin maltez, la postul de Comisar UE pentru Sanatate. Grupurile liberale si seculariste din Parlament si Uniune se opun candidaturii lui Borg din cauza vederilor lui pro-vita, profamilie si a credintei crestine pe care o impartaseste (Link).

Casatoria – Sondaj de opinie. 60% dintre americani se pronunta in favoarea casatoriei barbat-femeie. Sondajul de opinie a fost facut in ziua alegerilor recente si a implicat 800 de persoane (Link).


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Efectele abortive ale CONTRACEPTIVELOR HORMONALE/ Cercetarile pe EMBRIONI UMANI: pe agenda Parlamentului European/ Copilul nenascut casca si se freaca la ochi (VIDEO)/ Sexualitatea excesiva: factor al CANCERULUI DE SAN (stiri familie)

  1. Familia Ortodoxa: Sexualitatea excesivă creşte riscul cancerului de sân, în timp ce dragostea îl micşorează..
    Aberatii!
    Mama mea a facut cancer la san si a trecut la Domnul anul trecut..A fost un crestin practicant adevarat,cu mare dragoste pentru toti,cu mare frica de Dumnezeu.Nu a facut avorturi,nu a luat anticonceptionale,nu a folosit machiante,iar despre sexualitate excesiva,nici nu se pune problema.Nu intotdeauna boala este asociata cu pacatul.Desigur,spunand acestea ,nu inseamna ca sunt de acord(Doamne fereste!)cu avortul,hipersexualitatea,sau alte forme deviante,dar haideti totusi sa nu uitam ca si multi sfinti au murit de diverse forme de cancer,si nu cred ca se poate pune problema unor deviatii ca cele mai sus amintite.

  2. @Andrei:

    Dumnezeu sa o ierte, ne pare rau sa auzim asta. Dar ati inteles gresit, totusi. Acolo nu e vorba despre o CAUZA unica, determinanta, ci de un factor de risc. Asa cum toate bolile au cauze si in modul de viata, chiar daca, evident, legatura cauzala nu este intotdeauna aceeasi in cazurile individuale.

  3. Pingback: PARLAMENTUL EUROPEAN: ”sanse” mari sa se voteze pentru ”DREPTUL” LA AVORT, EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE si eliminarea dreptului la OBIECTIA DE CONSTIINA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare