Corectitudinea politică atinge noi culmi demonice prin crearea “NOII LIMBI INCLUZIVE” de către Parlamentul European. GHIDUL LINGVISTIC PUR ORWELLIAN elaborat de P.E. exclude termenii de „mamă”, „tată”, „sex biologic”, iar „căsătoria gay” devine „căsătoria egalitară”/ UE DEVINE OFICIAL „Zonă de Libertate LGBTIQ”

17-03-2021 6 minute Sublinieri

Smart Radio:

Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, dăunează „limbajului incluziv”

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească limbajul „incluziv”. Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT).

Cea care a denunțat indicațiile Parlamentului European este Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga lui Salvini. Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

În principal, atenția se concentrează asupra termenilor care definesc universul LGBT. Este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homesexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

În plus, biologia nu există pentru politicienii de la Bruxelles. Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

Și bineînțeles, nu mai folosim „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.

***

Mihai Petean/ Cotidianul:

PE interzice folosirea cuvintelor „mamă”, „tată” sau „sex biologic”

După statui se dărămă cuvinte. Halucinantul roman “1984” al lui George Orwell este mai actual ca oricând. În cartea publicată prima oară acum mai bine de 70 de ani, în vara lui 1948, când un incomod era făcut să dispară din partid, se aplica damnatio memoriae, adică, tot ceea ce se referă direct sau indirect la persoana în cauză este șters din toate cărțile, ziarele, filmele și așa mai departe.

America tace și îndură noua „revoluție culturală”

Orwel explica în detaliu cum “fiecare înregistrare a fost distrusă sau falsificată, fiecare carte a fost rescrisă, fiecare imagine a fost revopsită, fiecare statuie și fiecare clădire a fost redenumită, fiecare dată a fost schimbată. Iar procesul continuă zi de zi și minut cu minut. Povestea s-a oprit. Nimic nu există, cu excepția prezentului fără sfârșit în care Partidul are întotdeauna dreptate”.

Acum, în 2021, cele scrise de Orwell devin RE-A-LI-TA-TE ! Parlamentul European impune o nouă limbă nouă, limba „veche” fiind ștearsă cu o simplă comandă. Concret, este vorba de un Glosar / Îndrumar elaborat de Parlamentul European și destinat politicienilor și funcționarilor, în care se stipulează ce cuvinte nu mai trebuie folosite și cu ce trebuie acestea înlocuite. Aberația europarlamentară a fost făcută publică de Simona Baldassarre, medic, europarlamentar al Ligii Nordului și șef al Departamentului familiei din Lazio, în publicația italiană Il Giornale.

Nebunilor, ce aveţi cu statuile lui Cristofor Columb?

Potrivit acesteia, obiectivul este clar, impunerea noului limbaj al gândirii unice progresive asupra întregii mașinării birocratice a Uniunii Europene, adoptând o așa-numită limbă „incluzivă” care respectă minoritățile etnice și de gen. Glosarul limbajului sensibil pentru comunicarea internă și externă, adresat personalului instituției pentru a comunica extrem de corect cu privire la problemele legate de handicap, persoanele LGBTI+, rasă, etnie și religie este un vocabular real dedicat funcționarilor, asistenților, purtătorilor de poșete, purtătorilor de cuvânt și politicienilor. Accentul este pus pe cuvintele care, de acum înainte, nu ar trebui să mai fie folosite, în special cele din universul LGBT. Astfel, este absolut interzis să spui „gay, gay și lesbiene”. Expresia căsătorie gay trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să vorbim despre” drepturile homosexualilor”, sintagma trebuind a fi înlocuită cu formularea „tratament echitabil și egal”.

Războiul mondial al statuilor

Mergând mai departe, aberațiile capătă dimensiuni colosale. Biologia pentru super birocrații din Bruxelles nu mai există, ea fiind probabil o invenție a supremaționiștilor albi și a societății patriarhale. Astfel, de acum înainte vom vorbi despre “sex atribuit la naștere” și nu retrograd despre “sex biologic”. Care e importanța? Un lucru atribuit, poate fi schimbat / modificat oricând de oricine, nefiind câtuși de puțin anormal sau ciudat. Un ceva biologic e un ceva dat definitiv.Dovada vine în paragraful următor, care se referă la… schimbarea de sex. Expresie bineînțeles și ea retrogradă, aceasta urmând a fi înlocuită cu “tranziție de gen”. Iar finalul este apocaliptic. Uitați de familia tradițională, de mamă și tată. Nu, nu este o glumă. Potrivit europarlamentarului italian, glosarul/îndrumar stabilește înlocuirea cuvintelor “mamă” și “tată” cu expresia mai generică “părinți” pentru a nu jigni!

Progresiștii își reneagă istoria, elitele panicate îi urmează

Mai țineți minte de dărâmarea statuilor lui Columb, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt sau Winston Churchill din vara anului trecut? Acum s-a trecut la next level: se dărâmă cuvinte!Oare ce urmează…..

Mihai PETEAN

***

Sorin Rosca Stanescu/ CorectNews: Neomarxiștii, neolimbajul și neosexul

Vă mai amintiți neașteptatul eșec al referendumului pentru familie? Vă mai amintiți că unii dintre noi l-am pus pe seama unei influențe exerne? Dacă nu, vă veți reaminti acum. Când vă voi relata una dintre cele mai mari monstruozități puse la cale de birocrații Uniunii Europene. Vorbitorii de bruxelleză – o păsărească în materie de neolimbaj, tipică neomarxiștilor – au pus la cale o nouă siluire a familiei tradiționale. Cu puternice accente neosexuale.

Trebuie să vă pun în gardă de la bun început. Nu am câtuși de puțin intenția să vă prezint o analiză științifico-fantastică. O ficțiune. Pur și simplu voi semnala ultima ispravă a birocrației de la Bruxelles, o mașinărie uriașă extrem de costisitoare, alcătuită, știți dvs., din acei „tineri frumoși și liberi” cu ghiozdănel în spate și bocanci în picioare.

Când prin anii ’90 am ajuns acolo pentru prima dată, am fost șocat. O mare parte dintre imobililele din Bruxelles erau ocupate pur și simplu de funcționari. O uriașă armată, pe care o plătesc statele membre. Și care, în mare parte, a fost pregătită, desigur corespunzător, de către fundațiile lui George Soros. Nu pătrunde în această birocrație decât cine este neomarxist. Și cine adoptă în limbaj și în gândire păsăreasca pe care am denumit-o limba bruxelleză. Această birocrație conduce de fapt Europa. Atunci când sunt adoptate decizii importante, parlamentarii devin simple marionete. Grupurile de influență ilegitime sau legitimate atunci când este vorba de lobbyști, își exercită puterea prin promovarea unor anumite norme europene utile marilor corporații prin intermediul acestor birocrați. Și acum să intrăm în subiectul propriu-zis.

La Bruxelles a fost adoptat de către Parlamentul European un ghid care devine obligatoriu, pentru moment, doar pentru birocrați. Este un ghid de limbaj. Acest ghid adoptă așa-zisul trend progresist-sexist, după cum ne informează publicația italiană Il Giornale. Mai întâi, noua păsărească va intra în rutina funcționărimii de la Bruxelles, urmând ca apoi ea să se întoarcă precum un bumerang, lovindu-i în moalele capului pe parlamentari. Care vor fi și ei obligați să se conformeze. După care unda de șoc va lovi și statele membre. Pretextul invocat pentru această schimbare revoluționară de limbaj este respectarea minorităților etnice și de gen. Și să vedeți până unde se duce grozăvia.

Funcționarii vor fi obligați să „comunice corect cu privire la problemele legate de dizabilități, persoane LGBTI +, rasă, etnie și religie”. Cum o vor face? Printr-un nou vocabular și printr-o nouă corectudine predominantă. De acum încolo este interzis să se spună „homosexuali” și „lesbiene”. Ar fi o perioadă de trecere, în care funcționarii și oficialii UE mai au voie să spună „oameni homosexuali” și „persoane lesbiene”. O perioadă scurtă. Nu mai e voie să vorbești despre drepturile homosexuale. „Politically correct” înseamnă să te exprimi în felul următor: „tratament echitabil și egal”. Termenul de „căsătorie homosexuală” va fi și el înlocuit cu o „căsătorie egalitară”. Nu va mai exista sex biologic. Ci numai „sex atribuit la naștere”. Schimbarea de sex dispare și ea din vocabular, spațiul fiind ocupat de „tranziție de gen”. Și grozăvia tuturor grozăviilor: dispar cuvintele „tată” și „mamă”. Nu mai este permis decât cuvântul „părinte”.

Dacă acest ghid obligatoriu pentru funcționarii de la Bruxelles a fost adoptat de Parlamentul European, ar trebui să ne fie din ce în ce mai clar că el va fi translatat și în rândul acestora și apoi, treptat, va fi implementat și la nivelul guvernelor statelor membre. Cred că ne aflăm în prezența celei mai halucinante, dar și a celei mai puternice soluții propuse de neomarxiștii sorosiști pentru a ne schimonosi gândirea și raportarea la valorile pe care le respectăm de secole întregi. A fost greu de înțeles pentru oamenii cu mintea întreagă cum de referendumul pentru definirea familiei prin Constituție drept o uniune dintre un bărbat și o femeie a căzut, în condițiile în care atâtea miloane de români au votat „pentru”. Referendumul a fost dat peste cap fix de către cei care au dat peste cap și o serie întreagă de scrutinuri electorale. De cei care ne-au numărat voturile. Iar cei care ne-au numărat voturile nu au recurs la triș ca efect al propriilor convingeri. Ei au făcut-o la comandă exernă. Nu era „politically correct” ca România să-și schimbe Constituția în acest fel. Și să meargă în contrasens cu direcția imprimată Uniunii Europene de către neomarxiști și neosexiști. Care mai nou au devenit și neolingviști.

***

Active News:

Parlamentul European adoptă o rezoluție inițiată de Grupul lui Dacian Cioloș în care declară UE ZONĂ LIBERĂ PENTRU LGBTQI, ca reacție la decizia a peste 100 de municipalități din Polonia care s-au declarat ZONE LIBERE DE LGBTQI

Parlamentul European a votat joi [11 martie 2021] o rezoluție inițiată de grupul Renew Europe (un fel de Reset) al cărui președinte e Dacian Cioloș, liderul PLUS, partid aflat la Guvernare în România, prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”.

„Evenimentul” are loc la doi ani după ce autorități locale din Polonia au creat peste o sută de „zone libere de LGBTIQ”, anunță un comunicat emis de P.E. împotriva voinței Poloniei, care este stat membru al Uniunii și a făcut opinie separată pe subiect, la fel ca alte state estice. De remarcat este și inventarea unor „drepturi LGBTIQ” care adaugă la Drepturile Omului, precum și strecurarea lor printre „valorile europene fundamentale”, încă din toamna anului 2020, când șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndrăznit să amestece LGBT-ismul în discursul despre strategia U.E. pentru depășirea efectelor corona-crizei.

Rezoluția Parlamentului European, sprijinită și de Comisia Europeană, a fost adoptată pe 11 martie cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, informează Agerpres.

„Ca răspuns față de regresul drepturilor LGBTIQ în unele state ale UE, în special Polonia și Ungaria, membrii Parlamentului European au declarat joi Uniunea Europeană o „Zonă de Libertate LGBTIQ” ”, precizează parlamentul european, a cărui declarație este și o reacție împotriva creării „zonelor libere de LGBTIQ” în Polonia.

Acestea din urmă, se arată în comunicatul PE, „sunt parte a unui context mai larg în care comunitatea LGBTIQ în Polonia este supusă la tot mai multe discriminări și atacuri, în special creșterea discursului de ură din partea autorităților locale, oficialilor aleși (inclusiv actualul președinte) și mass-media proguvernamentale”.

După ce executivul comunitar a respins finanțări europene pentru orașele poloneze criticate la Bruxelles pentru aceste măsuri, Parlamentul European cere Comisiei Europene să meargă chiar și mai departe împotriva Poloniei, sugerând astfel proceduri de infringement, activarea Articolului 7 și aplicarea recentului mecanism de suspendare a fondurilor europene prin invocarea încălcării statului de drept.

Declarația Parlamentului European face referire și la Ungaria, criticând rezoluția adoptată de orașul Nagykáta în noiembrie 2020 pentru interzicerea „diseminării și promovării propagandei LGBTIQ” și amendamentele constituționale adoptate o lună mai târziu de parlamentul de la Budapesta care, potrivit Parlamentului European, „limitează și mai mult drepturile persoanelor LGBTIQ” și „nu țin cont de existența persoanelor transgender și non-binare și le limitează dreptul la viața de familie”.

„Persoanele LGBTIQ oriunde în Europa trebuie să se bucure de libertatea de a trăi și de a-și arăta public orientarea sexuală și identitatea de gen fără teama intoleranței, discriminării sau persecuției, iar autoritățile de la toate nivelurile de guvernare în întreaga Uniune Europeană trebuie să protejeze și să promoveze egalitatea și drepturile fundamentale pentru toți, inclusiv pentru persoanele LGBTIQ”, se concluzionează în declarația votată de parlamentari ai UE.

Dezbătută miercuri, aceasta a fost sprijinită de principalele grupuri politice europene, respectiv grupul popularilor (PPE), cel al socialiștilor (S&D) și Renew Europe, care a inițiat rezoluția, în timp ce grupul Identitate și Democrație și cel al Conservatorilor și Reformiștilor au catalogat-o drept „ridicolă”, potrivit agenției EFE.

Inițiatorul acestei declarații, grupul politic Renew Europe, a dat cele mai multe voturi în favoarea declarației. […]

Members of European Parliament (MEPs) and LGBT supporters demonstrate their support to Poland’s LGBTQ community in front of the Parliament during a plenary session in Brussels on September 15, 2020. – Rule of Law in Poland and LGBT rights are one of main topics in the debate. (Photo by JOHN THYS / AFP) (Photo by JOHN THYS/AFP via Getty Images)

Legaturi:

„Cel mai amplu atac asupra creștinismului”. În SUA, LEGEA EGALITĂȚII, promovată de „catolicul” JOE BIDEN, impune IDENTITATEA DE GEN printre drepturile civile și normativizează TRANSGENDERISMUL. Rod DREHER: Legea te va considera infractor dacă ții la învățăturile tradiționale/ SONDAJ GALLUP: 16% din generația Z se autoidentifică drept LGBT

FRANTA: proteste fata de casatoriile homosexuale si INTERDICTIA termenilor “MAMA” si “TATA”/ Organizatii romanesti pro-vita: PE LISTA NEAGRA A EUROPARLAMENTARILOR ABORTIONISTI/ “National Cathedral” din Washington va oficia “CASATORII HOMOSEXUALE/ Cuvintele fatale: “Este fata” – AVORTUL SELECTIV SI GENOCIDUL FETITELOR IN CHINA SI INDIA

CANADA INTERZICE CUVINTELE “MAMA” SI “TATA” IN FORMULARELE ADMINISTRATIVE/ Linsarea unui student crestin de catre grupari pro-LGBT la o facultate …catolica! Realizam unde am ajuns?/ Pseudo-stiintele REVOLUTIEI SEXUALE/ Idei periculoase: ANTINATALISMUL/ Exista un drept international la avort?/ COMBATEREA PORNOGRAFIEI – o necesitate

RAZBOIUL SECULARISMULUI IMPOTRIVA FIINTEI UMANE/ Recomandarile ORWELLIENE ale Asociatiei Medicale Britanice: “PERSOANE INSARCINATE” in loc de “FEMEI INSARCINATE”, pentru a nu jigni…/ Tarile membre ONU au RESPINS agenda EDUCATIEI SEXUALE promovata de UE/ Curtea Suprema a SUA, dominata de conservatori/ EUTANASIA IN OLANDA: cauza a 5% din totalul mortilor in 2016

ESENȚIAL DE VĂZUT: Ana Săcrieru și Vasile Bănescu la Trinitas TV despre RECONSTRUIREA IDEOLOGICĂ A OMULUI prin instrumentul otrăvit al EGALITĂȚII DE GEN – normativizarea juridică a enormităților prin CONVENȚIA DE LA ISTANBUL (video)/ “Catehismul transgender este obligatoriu și nu are vârstă de consimțământ”: TRANSGENDERISMUL – NOUA RELIGIE OBLIGATORIE DE STAT sau Zorii Noii Lumi Totalitare a Absurdului și Demenței care ne va afecta RADICAL pe toți/ REVOLUȚIA PRONUMELOR DE GEN – “NEWSPEAK”-UL ORWELLIAN DE COȘMAR este deja realitate!

ASALTUL IDEOLOGIC ASUPRA NORMALITĂȚII. Vasile Bănescu și Mihai Gheorghiu in dialog la Trinitas TV (VIDEO). PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI RETRACTEAZĂ DECLARAȚIILE PRIPITE FĂCUTE ÎN CAZUL PROTESTULUI DE LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN: “Îmi fac mea culpa. E total inadecvat și anormal să proiectezi într-un astfel de muzeu UN FILM PRO-GAY”/ 10 motive împotriva dreptului la adopție pentru cuplurile de homosexuali/ EXERCIȚII ORWELLIENE APLICATE

Interviu cu Mihai Gheorghiu: IOHANNIS, PRINCIPALUL OPONENT AL REFERENDUMULUI. Daca cele trei milioane de romani sunt refuzati, atunci sistemul democratic românesc n-are nicio valoare/ DEMONTAREA PROPAGANDEI LGBT anti-democratice/ CALIFORNIA INTERZICE CARTILE CRESTINE CU REFERIRI ANTI-HOMOSEXUALITATE/ Ce (n-)a vazut PARISUL: Noua limba a totalitarismului gender: PARINTE 1 si PARINTE 2 in loc de MAMA SI TATA!/ Cine este cu adevarat ILIBERAL?

IDEOLOGIA DE GEN, impusa pe sest in România pentru… “ERADICAREA TRADITIILOR”, fara nicio dezbatere asupra implicatiilor. NOUA LUPTA DE CLASA, NOII ACTIVISTI (expertii de gen), NOUA MILITIE A GANDIRII (C.N.C.D) si NOUA LIMBA a NOULUI COMUNISM. In Bulgaria, CONVENTIA DE LA ISTANBUL, care normativizeaza ideologiile de gen, a fost RESPINSA inclusiv prin opozitia BISERICII/ Liceenii adusi pe liste (?) la filmul ”120 bpm” NU AU FOST AVERTIZATI cu privire la continut


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Ideologia genului, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Corectitudinea politică atinge noi culmi demonice prin crearea “NOII LIMBI INCLUZIVE” de către Parlamentul European. GHIDUL LINGVISTIC PUR ORWELLIAN elaborat de P.E. exclude termenii de „mamă”, „tată”, „sex biologic”, iar „căsătoria gay” devine „căsătoria egalitară”/ UE DEVINE OFICIAL „Zonă de Libertate LGBTIQ”

  1. Aici s-a spus un lucru foarte important: toate nenorocirile astea, inclusiv atitudinea ciudata a omenirii fata de masurile COVID evident daunatoare si totusi larg acceptate si urmate de catre populatie, deci toate astea sint posibile pentru s-a ajuns, in sfarsit, dupa 2000 de ani la masa critica de oameni care sa accepte asa -ceva. Sigur, aceasta masa critica care acum a explodat a fost pregatita in timp pas cu pas- in Occident prin diverse ideologii de rahat si mai ales prin mass-media, in Est-ul Europei si in Orient prin brutalitatea incredibila a unor regimuri care au ras elite si mentalitati care ar fi putut sa intarzie sau sa impiedice acest tavalug.

    Uitat-va in jur la cati isi chinuie copiii cu mastile pe fata, uitat-va la cati accepta carantina care le distruge stilul de viata, sa observam catora dintre noi le pasa ca pierd libertati esentiale pentru care unii in 1989 au murit, uitait-va la cati se reped sa-si faca vaccinul! Inteligenta sociala nu ne-a dat afara din casa pe noi, astia, romanii. Dar asta este valabil si pentru occidentalii adormiti de trai bun si mai ales de o incredere oarba pe care inca o au in autoritatile lor, pentru ca, nu-i asa, ei totusi nu au avut comunism.

    Nu intimplator, se spune ca atunci cind numarul martirilor/sfintilor in cer se va implini atunci va veni si Judecata Finala. Adica numarul este important. Toate mizeriile astea sint posibile pentru ca majoritatea noastra a devenit dupa chipul si asemanarea celor care ne conduc

  2. Petra,
    Cred ca e cel mai puternic cuvant din cate am citit si auzit în ultimul timp…

  3. Pingback: ÎPS TEODOSIE despre IDEOLOGIA DE GEN promovată programatic de UE: "ESTE O NEBUNIE OFICIALĂ. De aceea Uniunea Europeană fără Dumnezeu nu va dăinui, cum n-au dăinuit Sodoma şi Gomora" (VIDEO) - Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: PENTRU CINE MAI ÎNVIAZĂ ASTĂZI HRISTOS sau DESPRE RESETAREA LUMII – Pastorala PS Sebastian la Sfintele Paști 2021 | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare