Absente (ne)motivate de… AVORT. Fenomenul ELEVELOR care AVORTEAZA ia amploare. Solutia? “PLANNING FAMILIAL” si “EDUCATIE SEXUALA”…

14-02-2013 5 minute Sublinieri

O-fata-de-15-ani-a-murit-dupa-ce-a-facut-avort

Profesorii din Bacău sunt îngrijorați că elevele au ajuns să lipsească de la școală pentru a se reface după avorturi. În jur de 200 de adolescente au trecut, anul trecut, pe la un cabinet de ginecologie pentru a scăpa de o sarcina nedorită, arată o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Această cifră reprezintă aproximativ 10% din numărul total de avorturi înregistrate anul trecut în județ. Numărul lor ar putea fi și mai mare, pentru că multe cabinete păstrează ascunsă identitatea tinerilor, deși sunt obligate prin lege să înregistreze și să transmită către DSP situația întreruperilor de sarcină.

”Avem informaţii că numărul cazurilor este mult mai mare, pacientele apelând la avort în cabinete care le păstrează ascunsă identitatea, deşi sunt obligate prin lege să înregistreze toate întreruperile de sarcină şi să le raporteze la DSP. Prin urmare nu se cunoaşte exact numărul real al avorturilor”, a declarat, pentru Agerpres, medicul Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Unele dintre aceste tinere nici nu împliniseră încă 15 ani. ”Chiar şi aşa, cu o statistică parţială, fenomenul este îngrijorător, avortul dovedindu-se a fi, în continuare, pentru foarte multe femei, o formă de contracepţie. Aceasta în ciuda faptului că în farmacii se vând la liber pilule contraceptive, iar prezervativele pot fi achiziţionate din foarte multe magazine”, a declarat și medicul ginecolog Vladimir Corneleac.

Profesorii şi psihologii din judeţ sunt îngrijoraţi de acest fenomen, iar specialiştii în planning familial sunt dezamăgiţi că şcolile nu le solicită ajutorul. Nici programul prin care Ministerul Sănătăţii finanţează planificarea familială şi educaţia sexuală nu se bucură de prea mult succes.

”Prea puţine adolescente trec pragul cabinetelor de planning din spitale, iar personalul specializat din acestea nu este invitat să le vorbească elevilor de liceu despre viaţa sexuală şi măsurile de contracepţie. În schimb, fenomenul întreruperilor de sarcină a luat amploare”, atrage atenția medicul Marin Buştuc, director general adjunct al DSP Bacău.

O întrerupere de sarcină în adolescenţă atârnă greu pe umerii unei femei întreaga viaţă. Anual, pe masa de chiuretaj ajung mii de minore. Cu părinţii de mână, fetele cred că scapă de o problemă, însă nu ştiu că avortul le poate zdrobi existenţa. Pentru ele totul va căpăta o altă culoare, un alt sens. Grav este că prin întreruperea de sarcină pot apărea şi serioase probleme de sănătate. Georgiana, o tânără de 22 de ani, povesteşte ce a însemnat pentru ea avortul făcut la 15 ani.

Renunţă la păpuşi şi se grăbesc să se maturizeze. Vor să ajungă femei, cred orbeşte în cuvinte de dragoste, se îndrăgostesc, încep viaţa sexuală şi ajung cu un test de sarcină în mână. Când testul iese pozitiv, lumea lor se năruie. Adolescentele se izolează emoțional. De cele mai multe ori, iubitul care promitea luna şi stelele fuge speriat mâncând pământul. Rămân singure şi pentru un timp refuză să creadă că li se întâmplă cu adevărat lor aşa ceva. Cer într-un târziu ajutor din partea părinţilor şi ajung în faţa unui cabinet de ginecologie pentru “a scăpa de problemă“. Vor trece ani, poate, până când vor ieși la iveală toate emoțiile și gândurile reprimate atâta timp.

Georgiana are acum 22 de ani şi o poveste care îţi rupe sufletul. La vârsta de 15 ani a avut o relaţie de dragoste cu un băiat mai mare cu un an decât ea. Când a acceptat să aibă relaţii intime, nu s-a gândit la consecinţe şi s-a trezit însărcinată în 6 săptămâni. A fugit de acasă în speranţa că va evita avortul. Îşi dorea copilul deşi ea era însăşi un copil. La scurt timp şi-a dat seama că băiatul de lângă ea nu îşi poate asuma responsabilitatea şi s-a întors acasă la părinţi. A acceptat avortul când sarcina avea deja trei luni.

“M-am dus cu mama mea la o clinică particulară când deja ajunsesem de trei luni. Ţin minte clar că erau două doctoriţe, una mai tânără şi cealaltă mai în vârstă. Mi-au făcut anestezie totală şi au început chiuretajul. Vreau să spun că n-am adormit deloc şi că plângeam într-una, nu de durere fizică (cât de cea sufletească). Când a terminat, a zis că se pare că era baiat şi i-a zis mamei dacă vrea să îl vadă şi a zis că nu. Eu însă am vrut să văd şi îmi aduc aminte că era în palmă şi avea şi “măslinutze” care erau ochişorii. Acea imagine nu o voi uita nici când voi muri şi de fiecare dată când îmi aduc aminte, îmi dau lacrimile şi îi cer scuze că n-am avut curajul să lupt pentru el. Mereu îmi voi imagina că ar avea vârsta de patru ani în prezent. Eu n-am ştiut la vârsta aia că la scurt timp de la conceperea unui făt, începe să-i bată inima şi că la trei luni este format, că atunci când începe să chiureteze copilaşul se fereşte şi nu vrea să iasă din uter. Acum când ştiu toate lucrurile astea. Mă simt şi mai vinovată şi distrusă psihic că am făcut o “crimă”. Nu i-am dat dreptul la viaţă propriului meu copil. De atunci sunt o altă persoană. Nu mai simt fericirea care o simţeam în vârsta adolescenţei, deşi sunt o femeie fericită şi împlinită, am o familie care o iubesc şi mă iubeşte, trăiesc cu un mare păcat în suflet şi în minte”.

În multe, foarte multe cazuri, părinții cred cu convingere că dacă împun avortul își vor ajuta copiii pentru viitor. Nici măcar nu bănuiesc care sunt urmările în plan fizic și psihic ale avortului asupra copilei lor, aflată în plin proces de maturizare și că îi vor provoca o traumă care îi va marca întreaga viață.

“Aceste fete nu-şi dau seama de fapta lor imediat, de obicei ele vin mai târziu la psiholog şi spun că sunt încercate de remuşcări. Părinţii decid şi ele consideră că aşa cum au zis părinţii este cel mai bine. Avortul duce în multe cazuri la comportamente autodistructive”, a explicat Roxana Puiu, psihoterapeut la Asociaţia “Pro-vita – pentru Născuţi şi Nenăscuţi”.

Avortul la aceste vârste este periculos

Denisa Protopopescu, dr.Obstetrică – Ginecologie, fertilizare în vitro la Spitalul Universitar de Urgenţă Municipal, a explicat pentru RTV.NET ce înseamnă avortul pentru o copilă de 13, 14, 15 ani.

“Fetiţa are un organism fraged care în mod normal nu poate să ducă o sarcină şi dacă o duce pot apărea copii malformaţi. Există şi riscul de deces. Am paciente care vin la fertilizarea în vitro şi îmi spun că au făcut un avort, că erau studente şi nu şi-au dat seama, iar acum nu mai pot face copii. Un chiuretaj nu poate să inducă o infertilitate decât dacă se întâmplă ceva în urma chiuretajului. Când se face chiuretaj este bine să fie sarcina mică, să nu depăşească 8 săptămâni când fătul are format, oase”, a spus dr. Denisa Protopopescu.

Doctorul spune că, din păcate, numărul tinerelor care fac avort este foarte mare. Din păcate noi nu avem în şcoli educaţia sexuală, nici acasă, totul este tabu despre sex. Fetele care nu se pot abţine şi vor să-şi înceapă viaţa sexuală trebuie să folosească contracepţia. După ce fac un avort, aceste fete trebuie să meargă la un psiholog. Aceste fete nu sunt conştiente ce înseamnă un chiuretaj. Ele cred că tot ce zboară se mănâncă”, a completat medicul.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie pentru RTV.NET de Ministerului Sănătăţii, Institutul Naţional de Satatistică Medicală a înregistrat în ultimii patru ani peste 1.600 de avorturi în rândul fetelor de până în 15 ani şi peste 31.300 de chiuretaje la fete cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

În urma unei campanii derulate de Asociația Pro-Vita pentru Născuți și Nenăscuți, “Rupe tăcerea”, s-a contatat că la două din trei adolescente au fost observate comportamente masochiste sau agresive, cum ar fi angajarea în relații punitive cu bărbați, lipsa dorinței de a avea o viață bună și tendințe suicidale. Îngrijorător este că mai mult de 75% din adolescentele care au făcut un avort au intrat într-un ciclu vicios de sarcini terminate printr-un chiuretaj. În medie, 59% din adolescentele care au trecut prin această traumă rămân din nou gravide în 15 luni.

Nota noastra:

Modul in care este relatat fenomenul adolescentelor care fac avorturi este semnificativ pentru ipocrizia si chiar fractura logica in care traiesc oamenii de “bine” ai patriei care se indarjesc sa apere cauza planningului familial.

Daca ceea ce ingrijoreaza cu adevarat este rata mare a avorturilor, cum e posibil sa propui ca solutie planningul familial sau orele de educatie sexuala? In conditiile in care centrele de planning familial sunt cele mai mari perpetuatoare ale avorturilor, facand parte integranta a acestei adevarate industrii? 

Apoi, cum e posibil sa insisti pe ora de consiliere psihologica a adolescentelor care au ramas gravide DUPA avort, ocolind de la bun inceput orice luare in discutie a unei consilieri psihologice INAINTE de avort? Pe ce lume traiesc acesti “responsabili” cand glasuiesc despre “tabu-ul” despre sex la scoala, in aceste vremuri in care tabu a mai ramas doar recomandarea castitatii si definirea avortului drept crima? Cand pornografia face ravagii in randurile copiilor (deja), cand orice bariera in calea relatiilor sexuale a fost calcata in picioare demult? Si ce ar putea schimba la comportamentul acestor adolescenti ora de educatie sexuala, adica simpla trimitere la mijloace de contraceptie – la randul lor abortive – de parca nu aud si vad deja peste tot, in jurul lor, aceste recomandari? Nici macar nu se obosesc sa vada in ce fel au schimbat orele de educatie sexuala acest gen de fenomene in tarile unde a fost introdusa inca de la cele mai fragede varste, cum ar fi Marea Britanie. Nu fac acest lucru, caci ar descoperi ca fenomenul nu doar ca nu e limitat, ci chiar incurajat de orele de educatie sexuala, si ca radacina acestuia sta in modelul de societate in care traiesc, in cultura desfraului nelimitat care li se intinde pe tava acum cu mijloace de mediatizare nelimitate, sta in refuzul dreptului la viata al copilului nenascut…


Categorii

1. DIVERSE, Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Absente (ne)motivate de… AVORT. Fenomenul ELEVELOR care AVORTEAZA ia amploare. Solutia? “PLANNING FAMILIAL” si “EDUCATIE SEXUALA”…

 1. …Vai de noi, si noi stam lejeri, unica solutie e sa ne unim toti si sa iesim in strada pentru a da o lege impotriva acestor nenorociri. Un singur exemplu in tarile ortodxe am vazut de a se implica Biserica in problema aceasta: Georgia. Stim foarte bine, poate ar fi si cazul sa reveniti cu un articol legat de acest subiect. Mi-e frica, sunt ingrjorat de ce se intampla si totusi suntem neputinciosi. Cred ca ne apropiem cu pasi repezi de Final. Nu vreau sa fiu absurd, dar si demisia papei ma ingrijoreaza, era chiar un om conservator care tine la traditii si a vrut sa refaca ceva (cred ca a ajuns sa nu mai fie deloc religioasa biserica lor)…dar nu a reusit. Este o proorocie despre un eventual papa negru, si daca mai e si acel Petru…Sf. Parinti spun ca ar fi ultimul…Maica Domnului sa ne acopere pe toti!

 2. A fost acum câțiva ani un caz mediatizat, cu o fetiță de 12 ani, însărcinată în vreo 5 luni și ceva, iar părinții fetiței și presa erau foarte indignați că nu se poate face avortul în țară, sau că era complicat de obținut aprobarea (fiind sarcina avansată). Asta, apropo de ipocrizia crasă și părtinitoare a mass-mediei..

  Iar pe de altă parte se scot la înaintare planingul familial și educația sexuală, drept singurele căi (corecte politic) împotriva avortului… dar care , de fapt, duc tot acolo (pilule contraceptive, care au efect abortiv etc.)

 3. “Le Serment d’Hippocrate, prêté par tout médecin, interdit l’avortement (“je ne remettrai à aucune femme un pessaire abortif”) et dut pour cette raison être réformé en 1996, dans une version spécifiquement française.”

  http://www.ined.fr/fr/pop_chiffres/france/avortements_contraception/avortements/

  http://www.svss-uspda.ch/fr/facts/mondial-liste.htm

 4. @admini

  Ati subliniat in nota voastra foarte bine toata ipocrizia si mizeria din sufletele acestor “oameni de bine”, insa ce putem avea de la niste oameni intunecati cu totul.

  Mai fratilor observ un fenomen extraordinar, oamenii indepartati de Dumnezeu nu mai gandesc logic si clar nici macar in legatura cu cele mai usoare lucruri de viata, pur si simplu au un fel de o orbire generala.

 5. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII | Cuvântul Ortodox
 6. “GEORGIANA A MERS CU MAMA LA CONSULTATII”….NU EXISTA NICI O LEGE CARE SA INTERZICA TATILOR SA FACA ASTA….

 7. @CristinaP
  “oamenii indepartati de Dumnezeu nu mai gandesc logic si clar nici macar in legatura cu cele mai usoare lucruri de viata, pur si simplu au un fel de o orbire generala.”

  Am observat si eu asta, de multe ori. Am crezut ce este vorba doar de imbecilitate, dar multi refuza evidentele si adevarul si aleg “voluptatea minciunii estetice”, cum spunea Ionel Teodoreanu.

  În decembrie 1937, Ionel Teodoreanu a susţinut la Sibiu conferinţa “Cum am scris Medelenii”, prilej cu care vorbeşte despre raportul între adevăr şi ficţiune şi legitimează ceea ce el numea “minciuna estetică”. “Am văzut o herghelie de cai albi în galop prin albia Bistriţei. Luna, hop, hop – ca o minge. Minţeam: de ce? Ca să epatez? Nu. Cauza: o înfrumuseţare a realităţii. O primă creaţie imaginativă. Toată copilăria, plină de minciuni este­tice. Neştiind să scriu şi literatură, o fă­ceam în viaţă. Apoi, mai târziu, metafora. Când spui lunei, lună, spui un adevăr, dar un adevăr pe care-l spun o mie de guri. Acolo se sfârşeşte tunelul nopţii sau miezului de noapte. Astfel, treptat, cu­nos­cusem voluptatea minciunii estetice.” “Cu pri­mul volum din seria Medelenilor, am cu­nos­cut delirul acestei minciuni este­tice.”
  http://m.jurnalul.ro/cultura/la-medeleni-un-poem-narativ-530269.html

 8. Mai bine nu se nastea femeia aceea care isi omoara copiii. Pentru ca este pacat impotriva Duhului Sfant. Apoi unde trebuia sa gaseasca Dumnezeu copilului mai bun salas ca in pantecele maicii lui? Si de acolo il scoti si il dai la caini si il omori? “Care balauroaica – spune Sfantul Efrem Sirul -, care leoaica, care ursoaica si-ar omori vreodata puiul sau? Si tu fiinta rationala si cuvantatoare faci mai rau decat animalele cele salbatice, cand ai ajuns sa-ti omori copiii”.

  Du-te sa intalnesti in padure o scroafa cu purcei. Eu eram in padure – am stat noua ani si sapte luni prin muntii astia singur -, si am intalnit o scroafa cu purcei intr-un munta la “Poiana Crainicului”. Eram singur. Cand am dat fata in fata cu ea, sa fereasca Dumnezeu, m-am intors, ca am avut un brad si m-am agatat de dansul. S-o repezit ca fulgerul la mine. Cand ai pus mana pe un purcel te-a facut praf; poti sa mori tot atunci. Si vanatorii se tem de ei. Asa isi apara purceii scroafa salbatica. Numai mamele crestine isi ucid copiii!
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-cleopa-despre-femeia-crestina-imbracamintea-infatisarea-purtarea-si-rosturile-ei-firesti-tace-luminand-si-se-jertfeste-tacand/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare