EUTANASIA – LEGALIZATA IN SUEDIA / Avortul si sodomia – din nou in prim-plan/ LA SPITAL CA LA RAZBOI/ CHIAR STIM CE MANCAM?/ Copiii de azi – semiabandonati, parintii – amenintati cu puscaria. Cine castiga de aici? (STIRI SANATATE SI FAMILIE 25-29 aprilie 2010)

29-04-2010 14 minute Sublinieri


Biroul naţional pentru Sănătate din Suedia a legalizat întreruperea dispozitivelor de menţinere în viaţă, la cererea pacienţilor, anunţă AFP. Măsura vine, în urma solicitării unei femei de 32 de ani, paralizată de la vârsta de şase ani, care a cerut să i se acorde dreptul de a muri. Femeia spunea, într-o scrisoare adresată autorităţilor că nu îşi mai doreşte să sufere şi cerea ca aparatele care o menţin în viaţă să fie deconcetate în timp ce doarme. Autorităţile suedeze au hotărât ca pacienţii care solicită acest drept să fie asistaţi, în condiţiile în care iau această decizie în cunoştinţă de cauză. În cazul în care se aplică acest tratament, medicii sunt obligaţi să furnizeze somnifere sau morfină pentru a reduce eventuala durere în momentul debranşării de la aparate.

… Autorul mărturiseşte pe site-ul său că ideea a pornit de la afirmaţia unui politician britanic care propunea uciderea persoanelor ajunse la vârsta de 65 de ani ca fiind nefolositoare pentru stat şi societate. „Mi-am imaginat, mai spune autorul, o lume în care eutanasierea bătrânilor ar deveni la fel de „normală” ca şi avortul”. În acest sens, imaginaţia autorului plăsmuieşte o lume în care toţi cei care trec de 60 de ani ştiu că mai au de trăit exact încă cinci ani. În ultimii doi-trei ani ai vieţii, ei sunt vânaţi prin oraş pentru a fi internaţi cu forţa într-un azil pentru eutanasieri. Acolo li se administrează preparatele necesare, astfel încât – exact în ziua stabilită prin legile statului respectiv – omul să moară „absolut nedureros”, ba chiar cu zâmbetul pe buze.

Ei bine, artizanii unei asemenea societăţi antiumane ajung să-şi trăiască propria apocalipsă în duhorile ce vin dinspre insula cu sutele de mii de exilaţi, unii îngropaţi de vii sau aruncaţi în mare pe motiv că n-ar mai fi de vreun folos pentru societate. Totodată, prin oraş mărşăluiesc detaşamente de adolescenţi în uniforme albastre ca pionierii isterizaţi de patos revoluţionar în China lui Mao, menţinând atmosfera de coşmar general, de genul ateismului comunist ce a bântuit şi pe la noi. Singura salvare pentru bieţii exilaţi ajunge să fie una de ordin spiritual, duhovnicesc. Totul porneşte de la faptul că preotul Ioan, după ce s-a ascuns câţiva ani prin păduri, este capturat şi băgat în azil să-şi trăiască sfârşitul acolo. Fireşte, părintele Ioan continuă să propovăduiască iubirea faţă de oameni şi credinţa în Dumnezeu, ajungând să-i şi încreştineze prin botez pe cei de altă credinţă şi făcându-i să simtă adevărata lumină şi speranţă într-o lume măcinată de puterile diavoleşti. …

Uzbekistan: Doctorii sterilizează femeile fără ştirea acestora

Potrivit grupurilor pentru apărarea drepturilor omului, zeci de mii de femei au fost sterilizate, fără consimţământul lor, în fostul stat sovietic Uzbekistan. Surse uzbece susţin că măsura a fost ordonată de preşedintele Islam Karimov, care conduce cu o mână de fier de 20 de ani. Politica este menită a menţine la cote scăzute nivelul populaţiei-care cu 28 milioane de locuitori creează cel mai dens populat stat din Asia Centrală. Activiştii susţin că sterilizarea în masă a început în 2003, dar a fost redusă după doi ani. Se pare că a reînceput în februarie anul curent, când ministerul Sănătăţii a cerut doctorilor să recomande sterilizarea ca “metodă contraceptivă eficientă “, publică The Times. Criticii arată că fiecare doctor trebuie să convingă cel puţin două femei pe lună să urmeze procedura. Cei care nu reuşesc riscă amenzi şi represalii. O estimare locală aprecia că din februarie circa 5000 de femei au fost sterilizate fără a consimţi. În multe cazuri, doctorii optează a se naşte prin cezariană după care efectuează sterilizarea fără a spune femeii.


În momentul avortului, femeia era însărcinată în 22 de săptămâni. Medicii au hotărât să întrerupă sarcina, după ce au observat că bebeluşul urma să se nască cu dizabilităţi, informează publicaţia Telegraph.

La 20 de ore de la avort, tatăl copilului a descoperit că acesta era încă în viaţă. Corpul copilului, al cărui cordon ombilical nu fusese înlăturat, respira şi se mişca, povesteşte Antonio Martello.

În urma intervenţiei chirurgicale, copilul a supravieţuit două zile. Acesta a fost internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din localitatea italiană Rossano, unde a fost lăsat să moară.

Autorităţile italiene au iniţiat o anchetă în acest caz. Potrivit legii din Peninsulă, doctorii au obligaţia de a ţine în viaţă un copil care supravieţuieşte unui avort.

Eugenia Roccella, reprezentantă a Ministerului Sănătăţii din Italia, a declarat că medicii de la spitalul din Rossano vor fi anchetaţi. “Vrem să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat la acest spital şi dacă legea 194, care interzice avortul în cazul în care fătul este suficient de dezvoltat încât să trăiască separat de mamă, a fost respectată”.

“De asemenea, vom stabili dacă avortul era necesar în acest caz şi dacă viaţa mamei era în pericol în situaţia în care sarcina era lăsată să avanseze. (…) Trebuie să ne amintim că, odată născut, copilul este un cetăţean cu drepturi egale cu ale celorlalţi italieni”, a adăugat Roccella.

Un caz similar a avut loc în 2005, în Marea Britanie. Un copil din Manchester a supravieţuit, după trei tentative de a fi avortat. Acum, băieţelul are cinci ani, se duce la grădiniţă şi este sănătos.

Un document oficial britanic îi sugerează Papei Benedict al XVI-lea, cunoscut pentru conservatorismul său, să deschidă o clinică pentru avorturi, să binecuvânteze o căsătorie între homosexuali şi să lanseze o marcă proprie de prezervative în timpul vizitei sale în Marea Britanie, ce va avea loc în luna septembrie, relatează publicaţia Sunday Times, citată de NewsIn. Guvernul de la Londra şi-a cerut scuze Vaticanului în urma publicării acestui material, redactat de Ministerul de Externeîn cadrul unui pachet de articole informative privind vizita Suveranului Pontif.

„Noua guvernare a dat de înţeles că este capabilă nu doar să respecte drepturile comunităţii gaylor şi lesbianelor din Moldova, dar şi să le apere, consideră directorul Centrului de informare „GenderDoc-M”, Alexei Marcicov. Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Marcicov a spus că anul 2010 a devenit un hotar între mentalitatea veche şi cea nouă în privinţa LGBT (Lesbiane, gay, bisexuali şi transsexuali). Drept argument el a amintit că la 1 aprilie, în scrisoarea CEDO, Guvernul recunoaşte că interdicţia manifestării paşnice a comunităţii LGBT din 2005 este o încălcare a articolului 11 al Convenţiei Europene pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. În opinia sa, „comunitatea LGBT încă niciodată nu a fost susţinută atît de activ în intenţia sa de a desfăşura un pride de data de 2 mai”. „Convingerea noastră în necesitatea manifestaţiei publice a crescut şi mai mult după ce la întrevederea de la Bruxelles, în cadrul primului Dialog în domeniul drepturilor omului dintre UE şi RM, delegaţia guvernamentală a Moldovei a promis UE să nu împiedice desfăşurarea acţiunilor publice ale LGBT şi s-a angajat să asigure securitatea participanţilor săi”, a spus el. Comentînd adresarea către primărie a mai multor organizaţii obşteşti şi religioase cu solicitarea de a nu permite desfăşurarea festivalului gaylor şi lesbianelor, care la moment este examinată de Curtea de Apel, Marcicov a spus că organizaţia sa va sesiza şi ea instanţa pe marginea intenţiei de a organiza manifestarea şi va cere să fie asigurată securitatea participanţilor.

***

Consecinţele avariei de la Cernobâl, produsă în urmă cu 24 de ani, au fost echivalate cu cele ale exploziei a 500 de bombe nucleare de mărimea celor de la Hiroshima şi Nagasaki, fiind considerată cea mai gravă catastrofă din istoria programelor nucleare civile.

Centrala de la Ceronbal a fost închisă în decembrie 2000, dar ea rămâne o ameninţare constantă, din cauza sarcofagului său fisurat care acoperă aproximativ 200 de tone de magmă radioactivă. Autorităţile au consolidat această structură, realizată în grabă după producerea catastrofei. Finanţată prin donaţii interantionale, construcţia unui nou sarcofag de oţel care să acopere vechea instalaţie urmează să fie realizată de consorţiul Novarka, reunind grupurile franceze Bouygues şi Vinci.

Autorităţile americane vor să introducă în telefoanele mobile un cip care să depisteze o mare varietate de gaze toxice şi să alerteze utilizatorul. O echipă de cercetători a început deja discuţiile cu patru mari producători de telefoane mobile, potrivit CNN. Directorul echipei de cercetare, Stephen Dennis, spune că, în cel mult un an, 80 de prototipuri vor putea fi testate, pentru a se verifica dacă pot depista mirosul de gaze, în cazul unor scurgeri accidentale sau a unui atac cu gaze toxice. De exemplu, dacă sunt scurgeri dintr-un vagon în care se transportă amoniac, un senzor ar trebui să depisteze concentraţiile de amoniac în aer şi să transmită informaţii către cipul instalat în telefonul mobil, iar acesta să declanşeze alarma. Instalarea de asemenea cipuri nu ar trebui să conducă la o creştere semnificativă a pretului telefoanelor. Potrivit CNN, un astfel de cip costă aproximativ un dolar.

***

Invitați: Prof. Gheorghe Mencinicopschi și Dr. Pavel Chirilă

Partea intai:

arhim. Mihail Stanciu & prof. Gheorghe Mencinicopschi si dr. Pavel Chirila – 01/02 De la sanatate la boala [26.04.2010]

Partea a doua:

arhim. Mihail Stanciu & prof. Gheorghe Mencinicopschi si dr. Pavel Chirila – 02/02 De la sanatate la boala [26.04.2010]

  • Hotnews:

Crezi ca stii ce mananci? Mai gandeste-te o data

Laptele matern contine o substanta care distruge celulele canceroase

  • Gandul:

Ce ascunde ambalajul. Cum citeşti eticheta alimentelor

Supa instant dă celulită. Pericolul mâncarii din conserve sau plic

  • Romania libera:

Ce ascunde lipsa poftei de mâncare

Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet

  • Gandul:

Cine l-a ucis pe Iosif Sava

Acest text a fost scris în urmă cu 12 ani. Era vorba de muzică, de spital şi de fiinţa omenească. Subiectele sunt aceleaşi şi astăzi, când muziciana Amelia Antoniu (36 ani) şi Alice Preda (35 ani) se zbat într-o anticameră a morţii unde le-a trimis spitalul. Faţă de ce scriam acum 12 ani, ar mai fi doar o întrebare de adăugat: câte alte duzini de ani mai trebuie să treacă peste România până când textul acesta va deveni inactual?

(…) “Domnule doctor, dar asta este o crimă, vine omul la spital cu una şi moare de alta, căpătată obligatoriu!” am articulat uluit. “Da, domnule Popescu, exact, şi pentru asta scrieţi să mă aresteze, vă rog” a surâs a scârbă medicul. “Poate aşa o să se înţeleagă în ce ţară trăim. Sau, mai exact, în ce ţară murim. Ca să scot microbii din spital trebuie să înlocuiesc aparatura, care e toată cu termene expirate, şi să răzuiesc pereţii până la cărămidă. Nu se găseşte niciun leu la buget pentru asta. În America, după 8 ani de funcţionare, o clădire de spital e pur şi simplu dinamitată. Aici n-avem parte nici măcar de aer condiţionat…”

Murind, Iosif Sava m-a mai învăţat ceva. România, deşi mai vedem străzi, case şi maşini, este acum echivalentul unei jungle centrafricane, bântuită la fiecare pas de lighioane ucigaşe, unde viaţa omului nu mai face doi bani. Iar jungla aceasta răsare dintr-o mlaştină de nemernicie pe care nici focul atomic n-ar mai putea-o asana. Ea l-a ucis pe Iosif Sava.

Directorul Spitalului Groazei: Ne operăm şi unde e pericol de moarte. Nu ne plimbăm toţi cu Mercedes

“Doctorul Tănase vorbeşte vrute şi nevrute. Se pricepe la medicină cum s-a priceput şi la manageriat”, a declarat pentru Gândul unul dintre medicii care le-au operat pe pacientele de la CF2. Bacteria care s-a descoperit în sângele celor două paciente există în soluţiile perfuzabile şi devine patogenă când e introdusă în venă. Să spui că medicul curant trebuia să verifice dacă s-a folosit sau nu dezinfectant în blocul operator…, în condiţiile în care noi în fiecare lună făceam referate peste referate că nu există nimic, şi acum să aflăm că s-au descoperit 11 miliarde de lei vechi necheltuiţi, mi se pare de nedescris”, a mai spus sursa citată. “Iar afirmaţia potrivit căreia pacientul trebuie să se trateze chiar şi acolo unde e pericol de moarte spune mult despre ce fel de om e dr. Tănase”, a conchis medicul.

Viaţa românilor în spitale – nesigură

Ce s-a întâmplat la Spitalul CF2 este doar o parte a unui fenomen periculos ţinut sub tăcere de un sistem sanitar care şi-a pierdut credibilitatea. Un sistem mai degrabă dăunător sănătăţii, fapt dovedit şi de modul în care se fac achiziţiile în spitale. Primează preţul mai mic şi calitatea îndoielnică în 65% din cazuri, relevă o anchetă difuzată ieri seară în cadrul Ştirilor Pro Tv. Astfel, seringi sigilate, dar gata contaminate cu stafilococi, soluţii perfuzabile nedesfăcute, dar deja infestate, vată minerală, în loc de cea medicală – toate acestea sunt materiale sanitare cumpărate pe bani puţini de spitalele din România. Potrivit materialului difuzat de Pro Tv, la Spitalul Judeţean din Braşov s-au cumpărat branule din China, acum 2 luni. Pacienţii care au avut nevoie de ele au început să facă infecţii, două cazuri de flebite fiind raportate pe secţia de gastroenterologie, potrivit dr. Adrian Morar, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov. “Producătorul ţi le livrează împachetate, sigilate, şi constaţi cu stupoare că, dacă iei analize de pe ele, sunt contaminate”. Mai mult, în unităţile sanitare au ajuns, prin intermediul achiziţiilor publice făcute de minister, seringi sau seruri contaminate. Pentru mai bine de 90% dintre managerii spitalelor singurul lucru care contează atunci când cumpără materiale sanitare este preţul cel mai mic. O spun furnizorii care atenţionează că, din 2009, spitalele ne sunt invadate de produse din China şi India.

În România, cel mai bun medic e norocul. De ce sănătate? Noi vrem Constituţie!

Boc bagă România în Anul Porcului

Te îmbolnăveşti de nervi la muncă? Nimeni nu va fi sancţionat

  • EvZ:

Care sunt cele mai periculoase infecţii din spitale

1 din 10 pacienţi se alege cu o infecţie

Din spitale: „Raportăm de zece ori mai puţine infecţii decât avem”

„Avem în jur de 37.000 de doze de vaccin contra HPV utilizate în toată ţara, semn că oamenii conştientizează că e o măsură utilă şi cu efecte benefice”, mai spune Amalia Canton.

În această săptămână au loc în toată ţara mai multe acţiuni prin care oficialii speră să convingă cât mai mulţi oameni să nu mai refuze vaccinarea.

Dacă îţi loveşti copilul

, rişti să faci închisoare. E o lege nouă propusă de Consiliul Europei, care ar trebui să îi pedepsească pe părinţii care îşi lovesc odraslele. Legea există în România încă din 2005. Nimeni nu o pune însă în aplicare.

În 2005, atunci când a fost adoptată legea, statistica arăta că 48% dintre părinţi îşi loveau copiii. Acum, numărul ar putea să fie şi mai mare

. Specialiştii spun că din cauza stresului, sau din cauza lipsei de educaţie, părinţii cedează nervos şi îi lovesc pe cei mici. Oficial, în 2009 au existat în jur de 1300 de cazuri de copii abuzaţi fizic.

Iniţiatorul legii a fost Norman Wells, directorul Trustului Pentru Educaţia Familie. El îi compară pe părinţii bătăuşi cu soţii care îşi lovesc nevestele.

“Cei mici nu sunt mini-oameni cu mini-drepturi. Chiar dacă nu au cicatrici vizibile, au cicatrici mai grave, ale umilinţei. Drepturile omului nu se opresc la pragul casei fiecăruia dintre noi” spune Norman Wells.

Propunerea a născut controverse în toată Europa. Organizaţiile de părinţi au fost primele care au reacţionat şi spun că nimeni nu are voie să intervină în familia cuiva, iar fiecare om ar trebui să îşi educe copilul aşa cum ştie mai bine.

Propunerea oficialilor europeni este sprijinită în România de specialişti. Medicii pediatrii, psihologii, sau profesorii spun că agresiunea de orice fel îl afectează pe minor pe viaţă. Copilul bătut se va simţi frustrat în faţa colegilor, umilit şi lipsit de personalitate.

România s-a grăbit să adoptea legea încă de acum 5 ani. Cifrele oficiale spun că în 2009 doar 102 părinţi au fost serios traşi la răspundere pentru că şi-au bătut copiii.

Alocatia de stat pentru copii trebuie conditionata de participarea la procesul de scolarizare, de vaccinurile sau controalele medicale anuale, afirma, la RFI, prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan.

Euro-deputatul democrat-liberal atrage atentia ca tendinta mondiala este ca orice forma de ajutor social sa fie legata de anumite obligatii ale beneficiarului.

Va veni curand legea de restructurare a tuturor formelor de asistenta sociala. Ceea ce facem noi la ora actuala e total depasit din punct de vedere conceptual. In lume, tendinta e ca nici un ajutor social sa nu mai fie acordat neconditionat, de exemplu cum dam noi alocatia de stat pentru copii”
, declara fostul prim-ministru.

Unul din zece copii români stau de vorbă cu părinţii doar câteva minute, într-o zi lucrătoare. Prea îngrijoraţi de ziua de mâine, celor mari le scapă printre degete ziua de azi.

(…)  În ceea ce priveşte modelele în viaţă, părinţii sunt pe primul loc, cei mici luându-i pe aceş­tia drept exemplu.“Dar dacă aduni procentele de la celelalte răspunsuri, vezi că aceştia sunt egalaţi de vedete. O treime dintre copii sunt centraţi pe ce văd la televizor, artişti, sportivi. Fetele vor să fie ca Hannah Montana, iar băieţii ca Ronaldo“, spune Alexandru Toth, coordonatorul studiului. (…)

… CNA a decis, marţi, să aprobe difuzarea în regim de campanie noncomercială a spoturilor de promovare a campaniei “60 de minute din 10 080″, care are ca scop conştientizarea părinţilor şi profesorilor cu privire la nevoia copiilor de atenţie, comunicare şi interacţiune.

Campania îşi propune să creeze notorietate în rândul părinţilor şi educatorilor/ profesorilor în legătură cu nevoile copiilor de atenţie, comunicare şi intereacţiune, fiind în primul rând un demers educaţional, potrivit unei adrese transmise CNA de Fundaţia Romtelecom pentru Români.

***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Proliferarea homosexualitatii. Publicatia americana Psychology Today a publicat pe 3 aprilie un articol provocator intitulat “De ce sunt atat de multe fete lesbiene sau bisexuale?” Autorul sustine ca pana la 15% din adolescentele americane si 5% din adolescentii americani se identifica ca homosexuali sau bisexuali. Care e explicatia, intreaba autorul, avand in vedere ca de-a lungul istoriei procentajul homosexualilor a fost cu mult mai mic? Explicatia are de a face cu sexualizarea agresiva a minorilor, educatia sexuala tot mai favorabila homosexualitatii pe care adolescentii o primesc in scoli, programelor de “toleranta” a homosexualitatii promovate in scolile publice americane, pro movarea homosexualitatii ca un fenomen normal in media, cultura si filmele americane, nepasarea parintilor si proliferarea vedetelor care se identifica in mod public ca fiind lesbiene sau homosexuali. Expertii atribuie acest fenomen si cresterii consumului de pornografie.

SUA – Decizie anticrestina. Pe 16 aprilie, un judecator federal american a declarat neconstitutionala Ziua Nationala de Rugaciune din SUA. Administratia Obama deja a facut recurs. Decizia e mai mult decat socanta considerand ca anual fiecare presedinte american a declarat ziua nationala de rugaciune, care a devenit astfel parte din istoria natiunii americane (articol).

Pornografie. Curtea Suprema a statului Kentuky a confirmat joia trecuta constitutionalitatea legilor statului care restrang in mare masura manifestarile obscene si cluburile erotice. Este o victorie importanta pentru valori, care s-a produs, spun observatorii, si datorita persistentei cu care crestinii din stat au urmarit la nivel legislativ eliminarea cluburilor erotice. O consecinta a acestor eforturi a fost inchiderea a o multime de cluburi erotice din stat (articol).

Adulterul nu e un drept al omului. Este de necrezut, dar lumea seculara afirma ca dreptul la viata intima si la libera asociere implica un drept la adulter. Pe 6 aprilie, un tribunal american a respins aceasta notiune intr-un caz in care un pompier a fost concediat pentru ca intretinea relatii de adulter cu sotia unui coleg de lucru. Moralitatea la locul de munca, a afirmat tribunalul, justifica respingerea notiunii unui drept la adulter cu sotia unui coleg de serviciu.

Bisexualii ii dau in instanta pe homosexuali. Un grup de barbati bisexuali americani au dat in judecata in Seattle pe organizatorii unui campionat de softball homosexual pentru ca nu le-au permis sa se inscrie in campionat. Ei reclama discriminare si afirma ca nu au fost acceptati pentru ca nu sunt suficient de “homosexuali.” Fiecare pretinde daune morale de 75.000 dolari (articol).

Identitatea sexuala a tinerilor. Adolescentii sunt deseori presati din exterior sa isi puna la indoiala identitatea sexuala. Constient de acest lucru, Colegiul American de Pediatrica a emis o nota adresata tuturor scolilor publice din SUA in care explica ce trebuie sa faca pentru a-i proteja pa tineri de aceste presiuni. Colegiul a initiat si recomandat parintilor situl electronic FactsAboutYouth.com. Creat de o coalitie de experti in domeniu, situl ofera informatii practice si utile parintilor si cadrelor didactice privind dezvoltarea sexuala normala a adolescentilor si copiilor (articol).

Marea Britanie. Episcopii anglicani sunt tot mai revoltati de persecutia si marginalizarea crestinilor in societatea britanica. In consecinta, ei au reactionat. Pe 27 martie, au adresat o scrisoare deschisa in care cer autoritatilor sa remedieze “discriminarea vizibila impotriva crestinilor.” Scrisoarea deplange distrugerea familiei britanice de catre politica laburista si subminarea libertatii de constiinta a crestinilor (articol).

Pornografia infantila. UE propune obligarea statelor membre sa blocheze siturile electronice care promoveaza pornografia infantila. Un editorial german opineaza ca ideea e rea deoarece conduce in cenzura. In acceptiunea lor, tot ce este pervers nu trebuie cenzurat, in timp ce restrictionarea libertatii religioase si de exprimare a convingerilor religioase e vazuta ca ceva pozitiv si progresist (articol).

Revolta crestinilor englezi. Intr-un comentariu recent, un judecator proeminent britanic afirma ca daca tribunalele vor continua sa acorde primordialitate drepturilor homosexualilor in raport cu libertatea religioasa, Marea Britanie va putea fi confruntata cu o posibila revolta sociala din partea crestinilor. Comentariul a fost facut in contextul unui caz in care un crestin englez a fost dat in judecata pentru ca a refuzat sa acorde terapie sexuala unui cuplu homosexual pe motive de libertate de constiinta (articol).

Homosexualii pierd. In 2009, homosexualii californieni au demarat un proiect de abrogare a amendamentului constitutional care interzice casatoriile homosexuale. In acest sens, au avut nevoie de 695.000 de semnaturi pentru declansarea referendului de abrogare. Nu au obtinut numarul necesar de semnaturi, dar intentioneaza sa incerce din nou in 2012 (articol).

Australia. Statul australian New South Wales a adoptat recent o lege care se crede ca va facilita darea in judecata a persoanelor care produc pornografie infantila (articol).

Antilele impotriva casatoriilor homosexuale. Insulele Antile, o semi-colonie olandeza, isi va pierde statutul semi-independent in octombrie 2010 cand vor deveni o “municipalitate” a Olandei. Parlamentul Antilelor a adoptat o motiune profilactica de respingere a legilor “anti-sociale” olandeze, in special a celor care promoveaza avortul si casatoriile homosexuale. Expertii in drept afirma ca opozitia antilezilor nu va ajuta la nimic, deoarece legislatia olandeza va avea prioritate (articol).

Canada – eutanasie. Pe 21 aprilie, parlamentul canadian a respins cu o majoritate covarsitoare un proiect de lege de legalizare a eutanasiei si a sinuciderii asistate in Canada. Franta a facut la fel anul trecut (articol).

Anglia exporta homosexualitate. Conservatorii britanici au anuntat saptamana trecuta ca vor trimite o personalitate marcanta a partidului lor la marsul homosexual planificat la Varsovia in iulie. Scopul vizitei este sa ii motiveze liderii polonezi sa fie mai toleranti fata de homosexualitate. Observatorii vad actiunea conservatorilor britanici ca un efort de a le aduce voturile homosexualilor in alegerile care vor avea loc in Anglia peste cateva saptamani. Mentionam ca in fiecare an o personalitate straina participa si la marsul homosexualilor din Romania. In ultimii ani, la marsul de la Bucuresti au participat ambasadorii Suediei si ai Olandei. Aceste gesturi reprezinta o desconsiderare a valorilor nationale ale romanilor si o jignire la adresa majoritatii romanilor (articol).

Drepturile omului. Saptamana trecuta, guvernul australian a respins un proiect de lege pentru emiterea unei carte australiene a drepturilor omului. Lobby-ul crestin a salutat acest eveniment, fiind preocupt de sirul lung de noi “drepturi ale omului” care dauneaza nu numai libertatii religioase, dar si moravurilor si valorilor, printre ele fiind si un “drept” la casatorii homosexuale (articol).

Concluzie Medicul care şi-a băgat pacienţii în spital

Directorul Spitalului Groazei: Ne operăm şi unde e pericol de moarte. Nu ne plimbăm toţi cu Mercedes

de Diana MARCU | marţi, 21:26

Directorul Spitalului Groazei: Ne operăm şi unde e pericol de moarte. Nu ne plimbăm toţi cu Mercedes

Doctorul Constantin Tănase este cel care până vinerea trecută a condus spitalul CF2 şi rămâne medic chirurg la Spitalul Clinic de Urgenţă. Amelia Antoniu se simte mult mai bine şi a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor de la Ştirile Pro TV

Cum apar infecţiile pe mandat

Tănase a spus despre situaţiile de infecţii de la CF2, apărute pe perioada mandatului său, că sunt normale – “ele apar fiind vorba de o secţie chirurgicală”. “Au fost complicaţii, au fost complicaţii pe secţie, pentru că e o secţie chirurgicală, într-o secţie chirurgicală apar şi complicaţii. Numărul de complicaţii este constant ca procent la numărul de intervenţii, cu cât ai intervenţii mai multe cu atât sunt şi complicaţii mai multe”.
Despre decizia de a transfera pacientele Antoniu şi Preda către un alt spital, Tănase a spus că a fost “poate cea mai bună măsură pentru paciente, pentru că nu trebuie să le ţii într-un spital unde nu poţi să asiguri monitorizarea şi să fie în pericol şi după aceea s-a luat această măsură”.

Recunoaşte că în septembrie anul trecut s-au mai întâmplat situaţii asemănătoare, dar că nu au fost luate măsuri, cazurile fiind transferate. E drept, a destituit un şef de secţie: “Am spus «Dom’ne, luaţi măsuri să nu se mai repete, că se repetă şi ajungem de află toată lumea de această situaţie, nu că află lumea, astea nu trebuie să se întâmple», că oamenii află de anumite cazuri, de anumite cazuri exact cum spuneţi şi dumneavoastră, nu se află. Eu am mers cu toate lucrurile transparente, discutând în consiliul director, discutând cu şefii de secţie.”

Bolnavul trebuie să se trateze şi unde există pericol de moarte

Sistemul sanitar a devenit temă de meditaţie pentru dr. Tănase, care a declarat că spitalele din România “nu mai au garanţie morală şi materială”. “Este adevărat, sunt spitale vechi, totuşi ele sunt spitale care asigură o asistenţă medicală populaţiei, sunt instituţii publice. Vrem sau nu vrem, ele trebuie să asigure această asistenţă (…) Oamenii, când sunt bolnavi, trebuie să se ducă să se trateze undeva, noi putem să scriem orice.(…) Dacă omul e bolnav, el trebuie să se trateze chiar şi acolo unde e pericol de moarte”.

Întrebat de moderator dacă ar fi avut cum să împiedice mizeria din spitalul CF2, nenorocirea celor două paciente, Tănase a răspuns negativ. “Evoluţia postoperatorie a unui pacient este imprevizibilă câteodată şi mereu le spun pacienţilor: Niciodată să nu folosiţi cuvântul «banal». Orice metodă invazivă care acţionează asupra individului este o metodă invazivă, ea poate să aibă repercusiuni…”

Tănase a vorbit şi despre datoriile spitalului pe care l-a manageriat în ultimul an, despre buget, despre situaţia particulară a sistemului de sănătate din România, şi despre… eforturi. Concluzia lui: “Nu putem să ne plimbăm toţi cu Mercedesul”.


Categorii

Doctorul Pavel Chirila, Gheorghe Mencinicopschi, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “EUTANASIA – LEGALIZATA IN SUEDIA / Avortul si sodomia – din nou in prim-plan/ LA SPITAL CA LA RAZBOI/ CHIAR STIM CE MANCAM?/ Copiii de azi – semiabandonati, parintii – amenintati cu puscaria. Cine castiga de aici? (STIRI SANATATE SI FAMILIE 25-29 aprilie 2010)

  1. Pingback: Razboi intru Cuvant » EVENIMENT LA ANTIM: Prof. Gheorghe Mencinicopschi si Dr. Pavel Chirila vorbesc despre noua ordine alimentara
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare