LANT UMAN IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR (Video)/ Mesaj dur al medicului crestin PAVEL CHIRILA trimis parlamentarilor/ OPINIE aparuta intr-un BULETIN al COMISIEI EUROPENE: Legea vaccinarii ar trebui sa ofere protectie PERSONALIZATA copiiilor si sa INCLUDA PARINTII in procesul decizional

29-10-2017 11 minute Sublinieri

Votul pozitiv dat de Senat pentru Legea vaccinării obligatorii a copiilor și adulților scoate din nou în stradă mii de cetățeni îngrijorați de încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților democratice, informează Asociația Pro Consumatori într-un comunicat.

ACTUALIZARE ORA 19:00 Costel Stanciu, președinte APC, a vorbit despre ceea ce presupune eventuala aprobare a legii privind vaccinarea obligatorie.

„Atragem atenția parlamentarilor români că se află într-o gravă eroare, că vor fi părtași la votarea unui proiect de lege anticonstituțional. Se încalcă dreptul la integritate fizică și psihică a cetățeanului român, se încalcă și alte tratate internaționale la care România este parte și la care a achesat. Din păcate în toate comunicările publice făcute de către reprezentanții instituțiilor statului român, nu ni s-a spus că este vorba și despre vaccinarea obligatorie a adulților, nu ni s-a spus că o epidemie se poate declanșa de către o comisie consultativă printr-un ordin al ministrului Sănătății, ba se poate declanșa o epidemie în România, se poate declanșa și în urma unei recomandări a Organizației Mondiale a Sănătății. Să ne aducem aminte cu toții ce s-a întâmplat cu gripa aviară, când ne-am dat seama după câteva luni că de fapt nu a fost o gripă aviară, dar atunci vaccinarea nu era obligatorie.

Eventuale epidemii false ar duce la vaccinarea unor cetățeni și ar duce și la îmbolnăvirea lor. Sunt împotriva obligativității vaccinării, deci ficare cetățean al acestei țări trebuie să decidă ce face cu corpul lui. Se încalcă și legea privind drepturile pacienților: prelevarea de probe sau administrarea unor medicamente sau realizarea unei proceduri medicale trebuie să se realizeze numai cu consimțământul informat al pacientului. Nădăjduim că în Camera Deputaților, care este forul decizional pe acest proiect de lege, se vor schimba fundamental lucrurile. Dacă nu se vor schimba, vom ataca această lege la Curtea constituțională, deci în continuare vom face toate demersurile legale pentru a opri aplicabilitatea acestui act normativ anticonstituțional. La organizarea acestui protest au participat opt organizații neguvernamentale, au venit oameni din țară cu autocarele din mai multe orașe ale țării.”, a spus Costel Stanciu, președinte APC.

ACTUALIZARE ORA 15:35 Se formează lanțul uman în jurul Palatului Parlamentului.

Mai mulți oameni au luat cuvântul și au vorbit despre problemele care sunt ascunse în spatele vaccinării obligatorii.

„Fără acordul nostru se încearcă introducerea în corpul nostru a unor produse biologice, a unor microorganisme vii, a unor substanțe chimice despre care multe instituții de cercetare, universități de prestigiu din întreaga lume au arătat că sunt toxice pentru organismul nostru. Se încalcă legea privind drepturile pacienților”, a spus Costel Stanciu, președinte APC.

„De câteva luni de zile se află în dezbatere această lege aberantă propusă de guvernul României, se pare la indicații prețioase din afară… Oameni din România, cu copii, au venit la minister să-și plângă necazurile pentru copiii care au fost grav afectați ca urmare a unor vaccinuri. Reprezentanții guvernului se uitau la aceștia cu superioritate de parcă oamenii de acolo erau niște animale”, a spus Cristi Filip, președintele Alianței Părinților.

„Ca părinte a doi copii care au fost vaccinați în primii ani, până am înțeles consecințele, mă simt mai responsabil acum când înțeleg pe lângă ce am trecut. Am impresia că am fost într-o mașină căreia i s-a rupt frânele și am evitat o coliziune de puțin. Când am aflat care sunt adevăratele implicații, am luat adevărate măsuri”, a spus Adrian Vornicu, specialist în bioelectronică,medicină și fizică cuantică. […]

EXCLUSIV Dr Pavel Chirilă, mesaj către senatori: Dacă într-o zi Directiva Europeană va trimite jandarmii înarmați cu seringi ca să vaccineze adulții, vă rog respectuos să faceți un pas în față, fericiți că ați fost obligați să vă vaccinați

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte din această perioadă este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape iriductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Din păcate, sunt prea puțini cei care privesc cu luciditate fenomenul, acceptând că poate nu dețin adevărul absolut.

Ministerul Sănătății a depus un proiect, care a fost aprobat de Senat, în care se dorește impunerea vaccinării obligatorii, iar în cazul refuzului din partea părinților, aceștia ar putea fi chiar sancționați.

Unul dintre cei mai respectați doctori din România, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă, a transmis în EXCLUSIVITATE prin intermediul ActiveNews un mesaj senatorilor care au aprobat legea vaccinării obligatorii.

Acesta consideră că obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o eroare gravă și le pune în pericol acestora sănătatea. Din experiența acumulată de-alungul anilor, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă a precizat că a întâlnit în dese rânduri cazuri în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor, unii fiind în stare foarte gravă.

„Legea vaccinării OBLIGATORII a trecut „cu bine” prin Senat. Votul este tipic pentru populația românească și pentru conducătorii pe care îi merită, – nu pentru poporul român: 99 -pentru vaccinarea obligatorie, 0 -abțineri, 1 -împotrivă. Înțelegem din acest vot că populației din Romania îi place foarte mult ceva ce este obligatoriu. Votul acesta exprimă cel mai bine puterea anestezică a PARTIDULUI UNIC de altă dată. Ana Pauker, Dej și Ceaușescu s-ar fi bucurat să prindă aceste vremuri. Într-o problemă atât de spinoasă și controversată în întreaga lume pentru senatorii români nu există dileme ci numai certitudini. Totuși există o avertizare: luăm la întâmplare prospectul românesc și israelian al vaccinului IMOVAX (Autorizație ANM 45962012). În prospectul românesc sunt consemnate două reacții adverse ușoare (cum s-ar zice „bun vaccinul”) iar în prospectul din Israel al aceluiași vaccin și al aceluiași fabricant sunt 14 reacții adverse posibile dintre care două sunt foarte grave putând evolua spre deces (reacție anafilactică și șoc anafilactic).

De ce??? Pentru simplu motiv că Statul Israel își protejează poporul, iar senatorii români-NU. Când s-a lansat vaccinul Gardasil și Cervarix Ministerul Sănătății a susținut cu tărie că nu există reacții adverse. Astăzi după 10 ani Tratatul de Imunologie al lui Yehuda Shoenfeld – marele imunolog de la Universitatea Tell Hashomer din Israel – arată că Centrele de Supraveghere Vaccinală au comunicat 21.301 reacții adverse dintre care 3.310 reacții grave incluzând 69 decese.

Stimați senatori,

În prospectul mai multor vaccinuri din întreaga lume și în realitate apar reacții adverse grave: paralizii, encefalite, șocuri anafilactice, moarte subită. E bine să știți că după prima paralizie sau deces postvaccinal din România, legea pe care v-ati dat-o singuri vă va apăra, dar conștiința dumneavoastră, NU. Ea o să vă aducă aminte în fiecare zi de numele acelui copil. E bine să citiți cu atenție legea pe care ați aprobat-o. După procentul de la vot, ați votat-o, dar nu cred că ați citit-o. Vă aduc aminte Artic.6: În „situații epidemiologice speciale vaccinarea va fi obligatorie pentru întreaga populație”, adică și pentru dumneavoastră. După râvna și graba cu care ați votat-o, România este într-o situație epidemiologică specială: „mari” epidemii de rujeolă, cea mai mare incidență la cancerul de col uterin (a se vedea farsa HPV), tuberculoza de 10 ori mai incidentă în România decât media europeană, etc. De aceea ar fi bine să vă prezentați la medicul de familie și „să vă ridicați mâneca spre vaccinare” ca să ne convingeți că votul Dumneavoastră a fost conform cu ceea ce v-a dictat conștiința.Dacă într-o zi Directiva Europeană va trimite jandarmii înarmați cu seringi ca să vaccineze adulții și vă va încolona, vă rog respectuos să faceți un pas în față fericiți că ați fost obligați să vă vaccinați și că a fost cea mai frumoasă zi din viața Dumneavoastră. Curaj!!!”, a spus Prof. Dr .Pavel Chirilă pentru în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews.

Memoriul prin care medicii din Constanța cer eliminarea obligativității vaccinării. „Medicul trebuie să se asigure că interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei”

Mai mulți medici din județul Constanța au semnat un memoriu prin care, cu argumente de ordin legal, solicită renunțarea la vaccinarea obligatorie prevăzută în proiectul de lege votat recent de Senat.

Memoriul a fost publicat pe o rețea de socializare de dr. Rudencu Cătălina, președintele Asociației Eduvit.

Redăm intregral conținutul acestui memoriu.

ZECE argumente de ordin LEGAL

Subsemnații, medici în județul Constanța, având în vedere controversa pe marginea proiectului de lege a vaccinării în România care ne afectează direct atât că medici, cât și că cetățeni ai acestei țări, solicităm eliminarea obligativității vaccinării:
– prin aplicarea unor amendamente la proiectul de lege amintit.

Motivăm această solicitare prin următoarele:
1. În România vaccinurile sunt înregistrate ca medicamente la Agenția Națională a Medicamentului, deci se supun aceluiași regim juridic și de practică medicală;

2. Vaccinarea este o intervenție medicală, conform art. 1 pct. d) din Legea Nr. 46/2003 care spune:
„prin intervenție medicală se înțelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic, preventiv, terapeutic ori de reabilitare”;

3. Conform legii drepturilor pacientului și Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România, niciun act medical nu poate avea loc fără consimțământul pacientului:
Legea 46/2003 art.13: „Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului”;

4. Codul de deontologie art.11:
„(1) Nicio intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoană vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.
(2) În aceleași condiții, consimțământul se poate retrage în orice moment de persoană vizată”;

5. Proiectul de lege, prin situarea binelui societății înaintea binelui ființei umane, încalcă art. 4 din Codul de deontologie medicală care spune:
„În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se asigure că interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei”;

6. Vaccinarea obligatorie de masă încalcă art. 5 din Cod care stipulează tratarea individuală a fecărui caz:
„Medicul trebuie să depună toate diligențele și să se asigure că decizia profesională pe care o ia sau intervenția cu caracter medical respectă normele și obligațiile profesionale și regulile de conduită specifice cazului respectiv”;

7. Acest proiect de lege încalcă independența profesională a medicului stipulată în art. 6 al Codului care precizează:
„Medicul este dator să stăruie și să își apere independența profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de rațiuni de rentabilitate economică sau de ordin administrativ”;

8. Acest proiect de lege încalcă art. 8 al Codului, care stipulează că pacientul trebuie să beneficieze de maximum de garanții în raport cu situațiile concrete, adică în condițiile în care există un risc, nimeni nu poate fi obligat să și-l asume împotriva voinței sale;

9. Acest proiect de lege încalcă, prin „acordul prezumat” cu privire la vaccinare stipulat la art.21 alin.(3), articolul 14 din Cod care spune:
„(1) Medicul va solicită și va primi consimțământul numai după ce, în prealabil, persoana respectivă sau cea îndreptățită să își dea acordul cu privire la intervenția medicală a primit informații adecvate în privința scopului și naturii intervenției, precum și în privința consecințelor și a riscurilor previzibile și în general acceptate de societatea medicală.
(2) Pe cât posibil, medicul va urmări că informarea să fie adecvată și raportată persoanei care urmează să își manifeste consimțământul”;

10. Acest proiect de lege încalcă Constituția României, art. 22, 26 și 53:
1. În condițiile în care vaccinarea devine obligatorie, aceasta poate fi asimilată atingerii dreptului la viață și integritate fizică și psihică dacă produce patologie fizică, psihică sau deces, precum și torturii dacă se efectuează împotriva voinței cuiva, contravenind art. 22 care stipulează:
„(1) Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii și nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.”
2. Obligativitatea vaccinării încalcă dreptul persoanei fizice de a dispune de ea însăși, drept consfințit de art. 26:
„(2) Persoană fizică are dreptul să dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
3. Proiectul de lege privind vaccinarea aduce restrângerea unor drepturi și libertăți, așa cum au fost discutate anterior, deși art. 53 din Constituție arată clar condițiile foarte particulare în care acest lucru poate fi făcut. Menționăm că proiectul de lege privind vaccinarea nu se adresează unor situații de pericol iminent ci, dimpotrivă, după cum menționează Art. 1 alin.(1) „…pe durata vieții…”, deci se situează cu totul în afara cadrului constituțional stipulat de art. 53 care spune:
„(1) Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății ori a moralei publice, a drepturilor și a libertăților cetățenilor; desfășurarea instrucției penale; prevenirea consecințelor unei calamități naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsură trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere existenței dreptului sau a libertății.”

Cu respect,
Semnatarii

-Autor: Claudina A. Michal-Teitelbaum, MD, doctor în medicină preventivă, Lyon, Franţa–

Răspuns rapid în MBJ (British Medical Journal)

După cum subliniază autorul articolului intitulat „Vaccinarea obligatorie și ameninţarea crescândă a pojarului”, publicat în The BMJ (British Medical Journal în trecut), începutul anului 2017 a fost marcat de dorința bruscă a politicienilor, în general a unor persoane, de a face vaccinarea obligatorie în multe țări europene. Aceste țări sunt țări cu venituri ridicate. Suedia trebuie adăugată și ea pe această listă, întrucât în data de 10 mai a respins o moțiune referitoare la obligativitatea vaccinării. Această moțiune a făcut parte din mai multe moțiuni pe tema vaccinării.[1]

În urma acestor inițiative apar două întrebări: de ce și în ce scop? O a treia întrebare este: sunt aceste inițiative justificate de motive științifice și de sănătate publică, din moment ce ele restricționează enorm libertatea de alegere a părinților? Ultimul punct este o chestiune etică și politică ce nu poate fi separată de întrebările de mai sus, dar care are implicații mai mari pe lângă cele ridicate de imunizare.

Prima întrebare, de ce? Nu putem identifica niciun eveniment special care pune în pericol sănătatea publică în țările europene vizate de aceste măsuri. Deci întrebarea nu are niciun răspuns clar.

Cu ce ​​scop? Răspunsul dat de promotorii acestor măsuri este: „pentru a crește acoperirea vaccinală și pentru a ajunge la imunitatea de turmă și pentru a evita o amenințare inacceptabilă la adresa sănătății publice”.

Aceste argumente se bazează pe ipoteze arbitrare și nedovedite. Și acest lucru poate fi dovedit.  Deci, va crește acoperirea vaccinală prin introducerea vaccinării obligatorii?  Proiectul ASSET, finanțat de Uniunea Europeană, spune că „NU”. Într-un studiu, acest proiect european de cercetare arată că acoperirea vaccinală în Europa nu este legată de vaccinarea obligatorie.[2]

Suntem amenințați de epidemii care pun în pericol sănătatea publică dacă nu este realizată o acoperire vaccinală mai mare?  Multe vaccinuri incluse în programele naționale de vaccinare au fost introduse în ultimii ani. Bolile vizate, precum boala pneumococică invazivă, boala meningococică, pot fi caracterizate ca endemice, dar nu epidemice. Alte boli vizate, precum varicela sau infecțiile cu rotavirus, sunt epidemice, dar nu amenințătoare. Acestea nu se compară cu holera din secolul al XIX-lea.  În Franța, majoritatea bolilor infecțioase vizate de vaccinare au fost făcute responsabile pentru 0-20 de decese la copii și adolescenți sub 18 ani în fiecare an ÎNAINTE de introducerea celor mai recente vaccinuri. Multe dintre aceste decese apar la copii și adolescenți cu afecțiuni severe.

Tot în Franța, s-a afirmat că în ultimii ani au existat 10 decese din cauza rujeolei. Dar majoritatea acestor decese au fost înregistrate la adulți, nu la copii.  Merită să amintim că aproximativ 3.000 de decese infantile, la copii de sub un an, au avut loc în fiecare an în Franța în anii 2000. 99% din aceste decese nu au fost cauzate de bolile prevenibile prin vaccinuri. Cifrele sunt în mare parte aceleași și în alte țări europene cu venituri ridicate.  Dar putem să ne mai întrebăm: oare o acoperire vaccinală ridicată și menținută ar duce la imunitatea de turmă şi oare imunitatea de turmă ar reduce în mod semnificativ povara asupra sănătăţii publice pentru toate bolile vizate de aceste măsuri?

Imunitatea de turmă înseamnă încercarea de a proteja un mic număr de persoane nevaccinate prin vaccinarea majorității, pentru a preveni circulația unui agent infecțios.

Imunitatea de turmă nu este un panaceu și necesită o serie de condiții care trebuie îndeplinite.

Imunitatea de turmă nu va fi atinsă dacă există alte rezervoare ale agentului în afara celor existente la om sau dacă vaccinul exercită o presiune de selecție care duce la mutaţii ale agentului infecțios sau dacă există mai multe tulpini de agent, iar prin vaccinare tulpinile vaccinale sunt înlocuite de alte tulpini. În ultimele două cazuri, creşterea acoperirii vaccinale ar fi contraproductivă, accelerând înlocuirea sau mutațiile agenţilor infecţioşi.

Acest lucru se întâmplă în cazul vaccinului pneumococic. În Franța, introducerea vaccinului Prevenar 7 a condus la o creștere a numărului total de cazuri de boală pneumococică invazivă de aproximativ 20% comparativ cu perioada anterioară vaccinării. Timp de 9 ani din 2003 până în 2011 (Prevenar 13 a fost introdus în 2010 în Franța), au existat 8.000 de cazuri de bacteremie și 230 de cazuri de meningită în plus comparativ cu perioada de dinainte  de vaccinare.[3] În plus, serotipul 19 A, o tulpină mult mai virulentă, rezistentă la mai multe tipuri de medicamente, a apărut în toate țările care implementaseră vaccinarea pneumococică.[4]

Un alt exemplu, oarecum diferit, este cel al vaccinării pentru tusea convulsivă provocată de Bordetella pertussis și de para-pertussis. După introducerea unui vaccin acelular în anii 1990, tulpina actuală a fost complet înlocuită de o tulpină cu test negativ la pertactină sub presiunea vaccinului în Statele Unite ale Americii.[5] Persoanele complet vaccinate au un risc de 2,7 (95% Cl, 1.2-6.1) de a dezvolta infecţii cu bordetella pertussis cu test negativ la pertactină.[6]

Ba mai mult, cazurile raportate nu permit o estimare corectă a numărului real de cazuri. Un studiu francez din 2009 referitor la intervenţii chirurgicale asupra pacienţilor cu tuse convulsivă a relevat că incidenţa ar fi estimată la 145 din 100.000 de cazuri de tuse convulsivă. Această cifră ar reprezenta la nivel naţional o incidenţă de 100.000 cazuri.[7] Alte studii internaţionale au ajuns cu aceeaşi metodologie la aceleaşi rezultate. Ca atare, acest lucru înseamnă că – în ciuda sau datorită unei acoperiri vaccinale înalte – încă există multe cazuri de tuse convulsivă care nu sunt diagnosticate şi nu sunt nici raportate.

Așadar, beneficiile științei și ale sănătății publice nu pot fi invocate și utilizate într-o manieră atât de simplistă încât să justifice o restricție a alegerilor și a libertăţii pacienților și a medicilor. Imunizarea este un subiect complicat care necesită mai multă reflecție și mai puțină coerciție. Este momentul să realizăm că vaccinurile, ca și medicamentele, nu reprezintă un panaceu mistic și că sunt supuse atât presiunii comerciale și politice cât și influenței conflictelor de interese.

[1] https://translate.google.com/translate?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://www.thenhf.se/riksdagen-rostade-nej-till-alla-vaccinmotioner/
[2] http://www.asset-scienceinsociety.eu/reports/page1.html
[3] INVS, Données Epibac 2014, 20/11/2015, PDF
[4] https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/19/7/12-1830_article
[5] https://www.fondation-merieux.org/wp-content/uploads/2017/02/pertussis-biology-epidemiology-and-prevention-2015-program-2.pdf
[6] https://academic.oup.com/cid/article/60/2/223/2895696/Pertactin-Negative-Bordetella-pertussis-Strains
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21315055

Traducere: Lion Mentor Association, Felicia Popescu

Nota noastra

In media sunt circulate numai opiniile unor sustinatori suspect de angajati in favoarea actualei legi a vaccinarii. Sistemul de propaganda boicoteaza cu maxim de eficienta mesajele si actiunile celor care nu vor obligativitatea vaccinurilor, promovand numai punctele de vedere ale unor co-interesati, in diverse maniere, de impunerea legii.

Insa, in cadrul unui document pregatit pentru Comisia Europeana de cadrul didactic Luana Pop de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (UB) pe tema actualei situatii din Romania, publicat intr-un buletin oficial european, avem acces si la opinii mai neutre si mai oneste. Astfel, dupa ce prezinta contextul, indicand pe un ton neutru cine sunt organizatiile care protesteaza fata de lege, autoarea face si un scurt comentariu.

Astfel, dupa ce afirma ca o actiune de interventie pentru a creste rata de imunizare este binevenita, autoarea nuanteaza, aratand ca

“legea trebuie sa asigure nu doar dreptul generic al copilului la sanatate, ci si protectia personalizata pentru fiecare copil in parte, tinandu-se cont de circumstantele particulare” (p.2).

Si continua:

“In absenta unei legislatii care sa fie atat comprehensiva, cat si nuantata, sansele unei implementari efective a politicii de crestere a acoperirii vaccinale si de prevenire a altor epidemii sunt mici.

Cel mai probabil, cea mai buna solutie la criza de incredere din prezent ar fi ca legea sa fie ajustata cu grija astfel incat sa tina cont de situatiile specifice si sa creasca rolul parintilor, care sa devina nu doar parti legal responsabile, ci si participanti la decizie.” (p. 2)

Materialul este intitulat Mandatory vaccination: an individual choice or a matter of public health?, a aparut in ESPN Flash Report 2017/47, iunie 2017, este semnat de Luana Pop si poate fi descarcat de AICI.

Nu putem decat sa aducem aminte ca includerea parintilor/publicului in procesul de decizie a fost una din primele idei exprimate pe acest site in controversa vaccinurilor, ca si cea a unei abordari personalizate, “costumizate”, a populatiei de vaccinat. Asta ca sa fie limpede si de aici cine sunt, de fapt, progresistii si cine retrograzii care vin cu legi brutale. 

PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE – duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, “GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege” si cu care SE FORTEAZA SUSPECT ACCELERAREA PROCEDURILOR DE ADOPTARE SI APLICARE a masurilor brutale ale legii. CINE VREA SA NE JOACE LA RULETA RUSEASCA?

REPUBLICA NAZISTĂ ROMÂNIA. Reactii fata de votarea, la Senat, a VACCINARII OBLIGATORII. ”O lege cruda care nu lasa nici cea mai mica portita de scapare”. CE NE ASTEAPTA? IMPLICATII URIASE asupra drepturilor parintilor si drepturilor omului de decizie libera asupra propriului corp! “Se instituționalizează abuzul și violarea libertății fiecărui om născut in România”

LEGEA LIBERTICIDA SI ANTI-FAMILIE A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor – sensibil mai mare decat in protestele anterioare (Video)

VACCINUL CONTRA FAMILIEI/ Presedinta medicilor de familie din Cluj: NU RECOMANDAM OBLIGATIVITATEA VACCINARII/ Vaccinul impotriva Hepatitei B, care poate cauza scleroza in placi, pe lista vaccinurilor obligatorii?

Cum a aratat DEZBATEREA din COMISIA de SANATATE pe marginea proiectului LEGII VACCINARII (Inregistrare video). Dr. Pavel Chirila: „Nu poți să omori un om, ca să salvezi o țară”

21 PERSONALITATI IMPOTRIVA VACCINARILOR OBLIGATORII (Video)/ Un raport incomod tinut la secret: RISCURILE ALUMINIULUI DIN VACCINURI/ Predica Pr. Bogdan Vlaicu: Atunci când este risc, trebuie să fie libertate!/ DEZBATERI IN PARLAMENT: VACCINARE OBLIGATORIE PENTRU MEDICI?/ Halal asociatie pentru drepturile omului. APADOR CH sustine OBLIGATIVITATEA

PROTESTE IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII, prin care, practic, NI SE “NAȚIONALIZEAZĂ” TRUPURILE. Virgiliu Gheorghe arată pericolul PRECEDENTULUI INSTITUIRII CONSIMȚĂMÂNTULUI PREZUMAT: “Legea ne întoarce în perioada anilor 50, cu siguranță se prefigurează un nou totalitarism” (VIDEO)/ “Martiri fără voie”: una dintre CELE MAI SFASIETOARE si mai limpezi MARTURII ALE UNEI MAME care si-a pierdut copilul, dupa 9 ANI DE SUFERINTA CUMPLITA in urma administrarii unui VACCIN DUPA NASTERE (video)

Jurnalistul RAZVAN DUMITRESCU a difuzat o ancheta a postului TV american CBS despre cum au fost ASCUNSE date despre VACCINUL ANTIRUJEOLIC

Actualizare: Premierul TUDOSE face presiuni pentru inlesnirea DECADERII DIN DREPTURILE PARINTESTI. Cu pasi repezi catre un BARNEVERNET românesc/ REGIMUL SANCTIUNILOR DIN NOUL PROIECT AL LEGII VACCINARII OBLIGATORII/ Delir vaccinist: FUNERIU vrea ca opiniile anti-vaccin sa fie considerate INSTIGARE LA CRIMA/ DE CE ESTE VACCINAREA FORTATA O CRIMA? – pledoaria unui suporter al vaccinarii

SANCTIONAREA PARINTILOR PENTRU NEVACCINARE – de la AMENZI la DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI. Noile prevederi din proiectul de lege/ PREMIERUL TUDOSE INSISTA AGRESIV: parintii care nu vaccineaza sunt IRESPONSABILI; legea vaccinarii OBLIGATORII trebuie emisa PRIORITAR. Totodata, declara ca ”VREA SA CREADA” in calitatea VACCINURILOR IMPORTATE/ Replica medicului MIRCEA PUSCASU


Categorii

Doctorul Pavel Chirila, Opinii, analize, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “LANT UMAN IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR (Video)/ Mesaj dur al medicului crestin PAVEL CHIRILA trimis parlamentarilor/ OPINIE aparuta intr-un BULETIN al COMISIEI EUROPENE: Legea vaccinarii ar trebui sa ofere protectie PERSONALIZATA copiiilor si sa INCLUDA PARINTII in procesul decizional

 1. Urmeaza legea privind donarea de organe, somnul natiunii naste monstri, Toti senatorii care au fost abordati de diferite ONG-uri din tara pe tema legii obligativitatii vaccinarii si care au promis sprijin, au lipsit ca niste lasi de la votul din Senat.

 2. @ Robert:

  E clar cau avut ordin expres si dur de mai sus, e atat de evident ca legea asta e de miza maxima si de urgenta zero, la fel cum este si ne-tinerea referendumului. Nu se admit abateri, negocieri, toata lumea trebuie sa sa stea drepti. Nu mai e de cautat solutie la oameni. Nu se mai pune problema de drepturi, de democratie, de libertate, de lucruri de felul asta.

 3. @admin2

  Frate, eu as opta sa luptam pana la capat, cum spunea cineva Sfintii din temnitele comuniste au luptat, constienti fiind ca asta nu implica si victoria pe moment.
  Incearca sa ne arunce intr-o stare de deznadejde, ca nimic nu se mai poate face. Insumi am plecat foarte dezamagit de la protest. Nu intentionez sa mai bat drumul pana la Bucuresti(vor sa picheteze si Cotroceniul), mi se pare inutil, zarurile au fost aruncate cum ai spus si tu, insa legal, printr-un proces colectiv cred ca vom avea castig de cauza la Cedo. Daca nu se va intampla lucrul asta, inseamna ca poporul roman l-a suparat rau pe Dumnezeu. In fata tavalugului antihristic sa ne ajute Maicuta Domnului sa ne facem datoria de crestini.

 4. @ Robert:

  Bine zis, datoria de CRESTINI. Uite: http://www.cuvantul-ortodox.ro/mitropolitul-neofit-de-morfou-rugaciuni-de-noapte-in-grup-tara-noastra-este-in-pericol-si-tarile-ortodoxe-sunt-in-pericol/ Daca incercam, fiecare cat poate, sa facem asta, cred ca mai avem o nadejde. dar cu procese si CEDO… nu, chiar daca nu descurajez pe nimeni sa faca si asta, dar sa creada ca se mai poate cai legale omenesti inseamna ca nu intelegem in ce moment al vremurilor ne aflam. De cand am vazut cum a trecut legea si cat de disperati sunt sa pregateasca deja toate procedurile de aplicare INAINTE de adoptare si sa-i devanseze cu mult implementarea… mi-a fost clar, nu mai e timp. Deocamdata e vorba doar de trupuri. Dar o sa treaca si mai departe, la suflet. Semnele sunt limpezi ca acum chiar a inceput sfarsitul, frate drag. E vremea lor si stapanirea intunericului. Noi avem alta pregatire de facut.

 5. Frate, e foarte posibil sa ai dreptate. Dupa neputinta mea, incerc sa urmez indemnul IPS Neofit, chiar m-am mirat cat de greu imi e sa spun acele scurte rugaciuni, semn ca diavolul nu le rabda.
  Nadajduiesc ca nu am intrat in linie dreapta, inca mai sper ca CpF sa se transforme intr-o platforma politica:-), sa luptam, plecand genunchii la rugaciune dar si sa facem tot ce e posibil omeneste pentru a ne apara familiile.

 6. Admin2, subscriu in totalitate la ce ai scris.
  Acelasi lucru il zic si Parintii duhovnicesti la care am fost in ultimul timp pentru sfat, la unison, din toate colturile lumii ortodoxe pe unde m-a dus mila lui Dumnezeu…

 7. Frica paralizanta pe de o parte si inconstienta/indiferenta crunta pe de alta parte fac din oameni aceasta masa amorfa de jalnica manevra.

  “Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!”.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-parintelui-arsenie-boca-despre-romania-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari-imi-pare-rau-ca-sunteti-cei-pe-urma-va-vor-cerne-%E2%80%9D/

 8. @admin2:

  ‘Deocamdata e vorba doar de trupuri. Dar o sa treaca si mai departe, la suflet.’

  Pai la suflet au inceput demuult…

 9. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/parintele-elpidie-profetii-grecia-pocainta-lant-al-rugaciunii-durere-mare-papa-profet-mincinos-antihristul-patriarhul-ecumenic-prigoana-razboi-tari-distruse-turcia-foamete/

  Citat:

  ‘Nu vreau sa va ingrijorati din cauza a ceea ce va urma; trebuie doar sa va rugati si sa-L implorati pe Dumnezeu sa va asculte umilele rugaciuni si sa ne miluiasca. As dori, daca este cu putinta, sa spuneti la toata lumea sa ne strangem multi oameni si sa ne rugam impreuna. Aceasta rugaciune comuna unii o vor desconsidera si vor rade zicand: daca asa a zis Dumnezeu ca se vor intampla lucrurile, atunci asa va fi. Nu, nu este asa! Va incredintez ca profetia este expresia cea mai inalta a iubirii lui Dumnezeu.

  Atunci cand Dumnezeu vorbeste prin profetii Sai, prin oamenii speciali alesi de El ca sa ii previna pe oameni fata de anumite evenimente care vor veni, nu inseamna ca decide dinainte ce se va intampla ci vorbeste ca sa ne venim in fire si, prin pocainta si viata noastra, sa-I schimbam decizia.’

  Intreg articolul vorbeste despre cum trebuie abordate profetiile. Prin POCAINTA si RUGACIUNE, NU prin fatalism. Ce se mai spune:

  ‘Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.

  Sa stiti, copii, ca pe vremea noastra se vor intampla cele mai mari minuni care s-au facut vreodata. Voi, cei mici, veti avea darul sa profetiti si sa vedeti adevarul care se ascunde in spatele aperentelor pe care altii nu le vor intelege. De ce veti avea aceasta putere? In primul rand datorita credintei voastre in Iisus Hristos pe care Tatal va cere nu doar sa-L iubiti, ci sa va indragostiti de El, sa fie totul pentru voi. El va va tine strans in bratele si in inima Lui si trupul Sau si sangele Sau va va da puterea sa vedeti ceea ce ceilalti nu vor putea vedea.’
  (cum ziceam, nu intamplator copiii din vremea de azi sunt atat de inzestrati. E f probabil ca ei sa poarte greul luptei).

  Bun. Ce spune cel mai mare sfant contemporan, Sf. Porfirie Kavsokalivitul? Sa vedem:

  https://www.pemptousia.ro/2013/12/cuviosul-porfirie-despre-antihrist-si-666/

  Citat:

  ‘L-am întrebat într-o zi, în chilia lui:
  ”Părinte, în ultima vreme se vorbește mult despre 666, despre venirea lui antihrist care se apropie – unii susțin chiar că a și venit; se vorbește de asemenea mult despre pecetluirea electronică a mâinii drepte sau a frunții, despre confruntarea dintre Hristos și antihrist și despre zdrobirea celui din urmă, despre a Doua Venire a Domnului. Sfinția-voastră ce spuneți de toate acestea?”.
  Părintele a răspuns:
  ”Ce să spun? Eu nu spun că am văzut-o pe Maica Domnului, că va avea loc război și altele asemenea. Știu că va veni antihrist, că va avea loc a Doua Venire a Domnului, dar când vor fi acestea, nu știu. Mâine? Peste 1000 de ani? Nu știu. Dar nu mă neliniștesc din pricina asta, căci știu că ceasul morții înseamnă pentru fiecare din noi a Doua Venire a Domnului. Iar ceasul acesta este foarte aproape”.’

  Mai departe:

  ‘666 și antihristul

  Mi-a zis:
  ”Părinte Athanasie (m-a luat de mână așa, strâns), eu acum sunt orb, ochii mei trupești nu mai lucrează, pentru că am cancer la hipofiză, dar am ochi duhovnicești și văd. Înainte să pleci, vreau să îmi spui ce a spus Gheronda Emilianos [Simonopetritul] despre 666 și despre antihrist?”.
  Era în zilele de după Cernobâl, lumea era tulburată și oamenii mergeau cu zecile în fiecare zi, mai ales la Părintele Porfirie, care era aproape, în Atena, și neliniștiți îl întrebau:
  ”Ce va fi? Va veni antihrist să ne pecetluiască cu 666?”.
  Și m-a întrebat iar:
  ”Ia spune-mi, fiule, ce spune Gheronda Emilianos despre 666 și antihrist?”.
  Iar eu îi răspund: ”Gheronda, ne-a spus la o sinaxă de curând să nu ne neliniștim. Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar lui antihrist să nu îi dăm multă însemnătate, căci altfel, acela va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos.
  Îndată a lovit cu mâinile de pat de bucurie și a spus:
  ‘Ce spui, fiule? Ce spui, fiule? Slavă Ție, Doamne, că am găsit un duhovnic care să fie de acord cu mine! Măi, copile, ce-au făcut duhovnicii, aici în lume?! Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice cu acest 666. Nu mai poate lumea să doarmă și au început să ia medicamente de cap și pastile de somn, ca să poată să doarmă. Ce-i asta? Hristos nu vrea asemenea lucruri, fiul meu. Să-ți mai spun ceva?’.
  Îi zic: ”Părinte, ce?”. Îmi spune: ”Pentru noi, creștinii, atunci când Îl trăim pe Hristos, nu există antihrist. Ia spune-mi? Aici unde stau eu în pat poți să stai și tu?”. Îi spun: ”Nu, Părinte”. Îmi spune: ”De ce?”. I-am răspuns: ”Pentru că, dacă stau peste dumneavoastră, vă voi strivi”. Îmi spune: ”Dar când poți să stai?”. Îi zic: ”Atunci când plecați dumneavoastră, Gheronda, pot să stau eu”.
  Îmi spune: ”Exact, fiule, așa se întâmplă și cu sufletul nostru. Când avem în noi pe Hristosul nostru, poate veni antihrist? Poate intra vreo altă ființă potrivnică în sufletul nostru? Așa că, fiule, pentru că nu Îl avem pe Hristos în noi, de aceea azi suntem neliniștiți cu privire la antihrist. Când Îl punem pe Hristos în noi, toate devin Rai. Hristos este totul și în acest chip să le vorbești și tu oamenilor, fiule, și de ce este potrivnic nu ne temem. [ …]

  Căci, fiule, pe primii martiri i-au băgat la fiare, iar ei se însemnau cu semnul crucii și fiarele se făceau ca niște mielușei. Îi aruncau în mare, iar ei își făceau semnul crucii și marea se prefăcea în uscat și mergeau pe ea. Îi aruncau în foc și ei își făceau semnul crucii, iar focul se prefăcea în răcoare. Binecuvântatul meu fiu, ce suntem noi astăzi? Credem în Hristos? În crucea noastră? Dar de ce S-a pogorât Hristos? Nu S-a pogorât ca să întărească neputința noastră? Așa, fiule, să îi spui și lui Gheronda [Emilianos]. Iar tu să le spui oamenilor să nu se teamă de antihrist. Suntem fii ai lui Hristos, suntem copii ai Bisericii.`

 10. Ietete cata intelepciune iese din Doroteea cand nu se mai citeaza pe ea insasi!

  “Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar lui antihrist să nu îi dăm multă însemnătate, căci altfel, acela va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos.”

  ”Pentru noi, creștinii, atunci când Îl trăim pe Hristos, nu există antihrist. Ia spune-mi? Aici unde stau eu în pat poți să stai și tu?”. Îi spun: ”Nu, Părinte”. Îmi spune: ”De ce?”. I-am răspuns: ”Pentru că, dacă stau peste dumneavoastră, vă voi strivi”. Îmi spune: ”Dar când poți să stai?”. Îi zic: ”Atunci când plecați dumneavoastră, Gheronda, pot să stau eu”.
  Îmi spune: ”Exact, fiule, așa se întâmplă și cu sufletul nostru. Când avem în noi pe Hristosul nostru, poate veni antihrist? Poate intra vreo altă ființă potrivnică în sufletul nostru? Așa că, fiule, pentru că nu Îl avem pe Hristos în noi, de aceea azi suntem neliniștiți cu privire la antihrist.”

 11. @ admin2
  Referitor la comentariul de la pct.4 :”E vremea lor si stapanirea intunericului. Noi avem alta pregatire de facut.” Subscriu. Dezlantuirea fortelor demonice asupra noastra e in toi, dar cum ne indeamna si PS Parinte Episcop Macarie, noi sa strigam in rugaciune : ” Dumnezeul Sfintilor din inchisori, ajuta-ne !”

 12. @nimeni
  Pai nu s a citat pe ea, a citat un sfant. Cununa ei a fost ca a postat citate care v-au miscat pe dv. :))

 13. @nimeni

  eu, draga M, retin ideea, nu citatul – am memorie selectiva, vorba lui Ponta, nu enciclopedica.

  Oricum, nu ma pot impiedica sa nu observ amuzata ca nu atat continutul ideii conteaza, cat autorul. Daca le-as fi zis ca de la mine, toata lumea m-ar fi contrazis (cu rarissime exceptii), indiferent daca ideea in sine ar fi avut tot sensul din lume. Atata numai ca abordarea asta, care exclude propriul rationament critic, ne face sa fim ca frunzele in bataia vantului atunci cand insisi sfintii au abordari diferite (cum e de pilda tema Apocalipsei unde pozitiile sunt adesea net contradictorii).

  Nu cred ca e nevoie de grele lecturi teologice, ci e suficient ABC-ul, Noul Testament, plus un pic de experienta umana, ca sa intelegi – si de fapt sa STII! – ca teama si ingrijorarea asta perpetua pt ce va face antihristul, care va fi urmatorul lui pas, cum vor decurge lucrurile etc etc este si contrara invataturii Domnului Iisus (‘nu va ingrijiti de ziua de maine’, ‘Indrazniti..’ etc etc), denota si neintelegerea profunda a lucrurilor duhovnicesti (exact cum spunea Sf. Porfirie: fereasca Domnul, poate maine imi cade o caramida in cap, nu oricum trebuie sa fim in fiecare clipa pregatiti SUFLETESTE de a Doua venire a Domnului, cu si fara antihrist??) si, nu in ultimul rand, ne transforma in niste mamaligute a caror vadita ingrijorare prioritara pentru TRUP, nu pt suflet, cu greu poate fi disimulata. Pt ca anxietatea slabeste rezistenta (asta o stim cu totii cred din viata de zi cu zi) si, in plus, e EXACT e opusul nadejdii si al credintei.

  Deci, iata, nu e nevoie de biblioteci pt a pricepe cum stau lucrurile, ci de indrazneala de a ne pune mintile la contributie. Si, da, este imperios sa ii si citim pe sfinti ca sa ne asiguram ca nu gresim. Dar, repet: ce te faci cand nici sfintii nu se pun de acord? Iti zic eu: o contrazici pe @Doroteea pe CO! Asa, principial…pare ca ajuta pe unii. :))

 14. ‘Ietete cata intelepciune iese din Doroteea cand nu se mai citeaza pe ea insasi!’

  A! Dar nu mi-ai spus: unde exact am gresit si nu am fost inteleapta cand ‘m-am citat’ pe mine insami? Nu tot lucrurile astea le sustineam si eu?? Iar daca nu, te rog sa ma contrazici argumentat, cu ‘citate’ din ‘mine insami’ :). Ca asa e corect, nu?

 15. Pt a nu fi inteleasa (din nou) gresit: nu spun ca sfintii care ne-au avertizat despre Apocalipsa au gresit neaparat. DEPINDE de context.

  Sa-l luam de ex. pe Sf. Paisie Aghioritul: el a atras atentia asupra planului antihristic, asa cum se contureaza el la nivel politic, inca din anii 90, cand pt toata lumea parea ca sistemul democratic de tip occidental si-a dovedit validitatea istorica si sociala. La vremea respectiva, cand toti jubilam (altfel, pe buna dreptate) ca am scapat de comunism, nimeni nu s-ar fi gandit ce se pregateste de fapt de la Bruxelles de catre unii dintre actori. Prin urmare, avertismentele parintelui au avut tot sensul din lume pt a domoli entuziasmul general si a tine treaza vigilenta. Ca intre timp lucrurile s-au schimbat radical si proiectul antihristic devine tot mai evident este cu totul altceva, dar la vremea respectiva ce spunea Sfantul era fundamental pentru a evita plasarea noastra euforica pe un fagas incorect (inclusiv dpdv al pozitiei conceptuale, critice).

  Alt exemplu: parintele Elpidie. El insusi spune: profetiile Domnului sunt dovada vie a iubirii Lui fata de noi, si nu au rolul de a ne intepeni mioritic in fatalism si a ne face sa ne protapim in genunchi asteptandu-ne resemnati sfarsistul martiric, ci de a inteti procesul de curatire a sufletelor si, mai ales, de RUGACIUNE, pt ca lucrurile astea sa NU se intample. Sigur, ele oricum se vor intampla, Antihristul (ala de la urma, ca antihristi au fost tot timpul in istorie si sunt si acum garla) va veni si va veni si va veni si Apocalipsa, dar conteaza CUM si CAND si CATE VICTIME va face. Iar toate astea depind de raspunsul nostru de acum. ASTA e ristul profetiilor, nu acela de a elimina si pe CAND si pe CUM din ecuatie, cum avem noi tendinta.

  Din pacate, marea noastra majoritate trece peste partea cu SENSUL profetiilor (pe care insisi cei care profetesc o subliniaza) si sarim direct la CE se va intampla. Dar acest CE este varianta cea mai rea, cea care se profileaza in viitor ACUM, prin raportare la starea noastra de rugaciune (limitata) si (ne)credinta actuala. Exact pe acest CE suntem chemati sa il indreptam prin indemnele repetate la pocainta si rugaciune ale celor care profetesc!

 16. Am gresit ca am lasat comentariul lui ”nimeni” de dimineata. Va rog sa nu mai aruncam cu rautati si sa nu mai discutam ad personam, provocand la cearta sau lasandu-ne antrenati in ea. Lasam o vreme sa se vada raspunsurile date si apoi vom sterge (mesajele cu tenta personala si conflictuale). Multumim!

 17. @Doroteea
  Nu te intelege nimeni gresit, dar prea te arunci in dizertatii in loc sa te rezumi la o prezentare scurta si la obiect, asa cu fac sfintii pe care i-ai citat.

  “Nu cred ca e nevoie de grele lecturi teologice, ci e suficient ABC-ul, Noul Testament, plus un pic de experienta umana, ca sa intelegi – si de fapt sa STII! – ca teama si ingrijorarea asta perpetua pt ce va face antihristul, care va fi urmatorul lui pas, cum vor decurge lucrurile etc etc este si contrara invataturii Domnului Iisus (‘nu va ingrijiti de ziua de maine’, ‘Indrazniti..’ etc etc), denota si neintelegerea profunda a lucrurilor duhovnicesti”

  Este nevoie de lecturi, nu teologice ci poate istorice, pentru a vedea ca astfel de lucruri s-au mai intamplat si ca teama si ingrijorarea populatiei pot crea situatii care sa duca la evenimente dramatice. De exemplu, multa lume astepta venirea antihristului la anul 1666, cand in decursul ultimilor patru luni ale anului, intre lunile septembrie si decembrie, a ars Londra, a avut loc apostazia lui Sabbatai Zevi la Istambul, iar in Rusia s-a produs o puternica schisma cu ortodocsii de stil vechi in urma careia Patriarhul Nikon al Moscovei a vost nevoit sa demisioneze.

 18. @admin

  Eu nu m am simtit lezata de acel comentariu, sincer mi s a parut o ironie benigna (au fost altele mult mai rele in care cu adevarat am fost insultata).
  La randul meu, nu cred ca am aruncat cu rautati, ci pur si simplu am semnalat ceea ce mi se pare inadecvat. Din punctul meu de vedere discutia e principiala si conflictul amical si inofensiv, pretext mai degraba pt punerea in discutie a unor aspecte de fond care, da, pe acelea le gasesc intr adevar importante.

 19. Apropo de vremurile tulburi prin care trecem, merita citit articolul wikipedia referitor la Patriarhul Nikon al Moscovei, care a fost nevoit sa demisioneze la sfarsitul anului 1666 si sa redevina un simplu monah.
  Patriarhul Nikon a creat ceea ce este azi ortodoxia rusa, iuntr-un context de puternica decadenta religioasa, heterodoxism si puternice infuente vest europene.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Nikon_of_Moscow

 20. Pingback: STEFAN MINDEA, celebrul neurochirug revenit in tara, IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII/ Pichetarea sediilor partidelor politice (video)/ VIRGILIU GHEORGHE: "Noua lege privind vaccinarea obligatorie marchează reintrarea într-o nouă epocă a TOTALITA
 21. Pingback: Comunicat al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita. IMPLICATIILE VACCINURILOR REALIZATE PE LINII CELULARE DIN FETUSI UMANI AVORTATI/ Un nou protest impotriva vaccinarilor obligatorii (Video)
 22. Pingback: STEFAN MINDEA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII/ Pichetarea sediilor partidelor politice (video)/ VIRGILIU GHEORGHE: "Noua lege privind vaccinarea obligatorie marchează reintrarea într-o nouă epocă a TOTALITARISMULUI. Mass-media sădește DEZBINAR
 23. https://www.youtube.com/watch?v=getwDw-V7oE&feature=youtu.be

  Mars urias initiat de polonezi impotriva vaccinarii obligatorii.

 24. https://www.youtube.com/watch?v=getwDw-V7oE&feature=youtu.be

  Mars urias initiat de polonezi impotriva introducerii obligativitatii vaccinarii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare