RUSIA ARDE. Multi rusi se asteapta la sfarsitul lumii/ FMI si UE strang ZGARDA SCLAVIEI/ ROUBINI: Actuala criza: PICATURA DIN POTOPUL CE VA URMA/ Teribilul MOSSAD si fascinantul Vatican/ AGITATII MAGHIARE TOT MAI INSISTENTE PENTRU AUTONOMIE/ (… si multe alte stiri 23 iulie – 9 august 2010)

9-08-2010 16 minute Sublinieri

UPDATE:

La Moscova şi Sankt Petersburg s-au înregistrat recorduri de temperatură, incendiile au pârjolit 200.000 de hectare de vegetaţie şi ameninţă mai multe baze militare şi obiective nucleare, sute de ruşi mor zilnic de la complicaţii respiratorii, în timp ce starea de spirit a naţiunii este de aşteptare a “sfârşitului lumii”

“Nici noi, nici strămoşii noştri nu am fost martori la un astfel de fenomen în 1.000 de ani, de la formarea ţării noastre”, a declarat, luni, directorul serviciilor meteo din Rusia, Aleksandr Frolov. Descriind canicula şi incendiile de pădure drept “un fenomen unic care nu are antecedente”, Frolov a confirmat cele mai negre temeri ale ruşilor, dintre care milioane se aşteaptă la “sfârşitul lumii”.

(…)

Zeci de mii de oameni au dat curs îndemnului autorităţilor ca, cel puţin până astăzi, să nu se prezinte la muncă, deoarece aerul de pe străzi a devenit cu adevărat irespirabil. Batistele umede, folosite săptămâna trecută, aproape că nu mai au niciun efect şi fumul a pătrus peste tot – inclusiv în galeriile de metrou, unde oamenii se retrăgeau pentru a se adăposti de caniculă.

Dar nici în locuinţe (majoritatea fără sisteme de aer condiţionat) situaţia nu este mai bună. Oamenii se sufocă, pur şi simplu, în propriile case, şi riscă să moară dacă au deja probleme pulmonare, de inimă sau alte boli cronice. “Mortalitatea s-a dublat” la Moscova, a confirmat un responsabil pentru sănătate din cadrul primăriei şi morgile sunt aproape de capacitatea maximă.

De la 360-380 de morţi pe zi, numărul deceselor trece de 700, potrivit unor surse oficiale, căci Aleksei Iablokov, fondatorul filialei ruse a Greenpeace, vorbeşte de “o mie de decese zilnice mai mult decât normal” şi acuză autorităţile că ascund realitatea. Potrivit AFP, inclusiv bilanţul serviciilor de stare civilă din Moscova arată o creştere cu 50% a deceselor, în iulie 2010, faţă de luna anterioară.

Risc de catastrofă nucleară

Propagarea incendiilor în regiunea Celiabinsk (zona munţilor Urali) ameninţă o staţie de procesare şi stocare a deşeurilor nucleare Maiak, astfel că autorităţile au instituit starea de urgenţă la nivel local. La contactul focului cu deşeurile radioactive, fumul degajat ar fi extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor, a animalelor şi a plantelor.

La Maiak (lângă oraşul Ozersk) există o cantitate suficientă de deşeuri pentru a contamina o suprafaţă până aproape de Moscova (situată la 2.000 km est). Pe timpul URSS, în 1957, uzina nucleară Maiak a fost locul uneia dintre cele mai grave catastrofe nucleare civile din istorie. Scurgerea accidentală a unor deşeuri nucleare lichide a afectat 260.000 de persoane.

La Snejinsk (tot în Urali), militarii patrulează pentru a preîntâmpina apariţia unor incendii în apropierea unei baze cu arme nucleare, în timp ce la Sarov (regiunea Nijni-Novgorod, 500 km est de Moscova) au fost evacuate mai multe materiale radioactive din calea flăcărilor.

O veste liniştitoare vine din regiunea vestică Briansk (cea mai afectată în urma dezastrului de la Cernobâl), unde plouă momentan. Zilele trecute, exista riscul ca incendiile să se extindă şi acolo, ceea ce ar fi putut degaja în atmosferă tone de particule radioactive din solul şi vegetaţia încă puternic contaminate.

Îngrijorare în întreaga lume

Situaţia din Rusia a început să îngrijoreze şi alte state. În Finlanda, meteorologii au constatat diminuarea calităţii aerului, din pricina contaminării cu fum venit de la incendiile din ţara vecină. Franţa a trimis la Moscova trei experţi în stingerea incendiilor de pădure, un bombardier cu apă şi 30.000 de măşti de protecţie împotriva fumului.

Pe fondul acuzaţiilor că autorităţile ruse fie nu au o strategie adecvată, fie nu dispun de mijloacele necesare pentru a controla incendiile, Parisul a oferit Moscovei o echipă de 120 de oameni, 37 de autospeciale de pompieri şi 15 motopompe.

 • Antena3: 

Moscova este acoperită în întregime de o perdea de fum. Aerul a devenit irespirabil (VIDEO)

Moscova. Autorităţile confirmă dublarea numărului de decese: 700 de morţi zilnic (VIDEO)

Situaţia din capitala rusă, sufocată de fum şi unde temperaturile vor depăşi luni 35 de grade Celsius, se va înrăutăţi în cursul zilei, din cauza rafalelor de vânt, au avertizat serviciile meteorologice.

Rafalele de vânt dinspre sud-est, care aduc fumul către oraş, vor continua, au avertizat luni serviciile de meteorologie.

“Orientarea rafalelor de vânt va determina o deteriorare suplimentară a situaţiei ecologice din oraş, vizibilitatea va scădea la 100 de metri“, a anunţat un oficial din cadrul acestor servicii, citat de Interfax.

Un oficial din cadrul observatorului pentru calitatea aerului din Moscova a declarat că indicii de poluare sunt de trei ori mai mari decât pragul de alertă.

“Se observă astăzi noi valuri de fum şi o creştere a concentraţiei de materii poluante”, a declarat oficialul, Elena Lezina., adăugând că “particulele de dimensiuni mici, de zece microni, de monoxid de carbon, hidrocarburi specifice, sunt cele care arată în prezent o concentraţie de trei ori superioară normei.”

Mai multe ambasade străine le-au recomandat cetăţenilor lor să părăsească oraşul.

(…) Dar numarul deceselor in oras din cauza caldurii si a smogului a crescut in ultimele zile, un angajat de la morga afirmand pentru Financial Times ca numarul cadavrelor primite este mai mare decat dublul unei perioada obisnuite, batranii fiind cel mai afectati. Un oficial de la registratura Moscovei a declarat ca rata mortalitatii a crescut in iulie cu 50%. Un medic care a scris sub acoperirea anonimatului intr-o publicatie electronica sustine ca autoritatile din domeniul sanitar incearca sa acopere decesele provocate de caldura si smog in Moscova, amenintand medicii ca vor fi concediati daca vor diagnostica pacientii cu boli legate de aceste fenomene. “Nu dam acest diagnostic – nu vrem sa fim concediati. Avem familii de hranit”, scrie medicul pe site, adaugand ca trupurile neinsufletite ale celor care au murit din cauza caldurii si smogului in ultimele zile au fost duse in subsol pentru ca “frigiderele sunt pline”. Acesta sustine ca situatia este similara in spitalele din Moscova.

 • Realitatea.net:

Moscova: Morgi arhipline şi cadavre prin subsoluri – efectele incendiilor scăpate de sub control

Putin, huiduit de populaţia furioasă VEZI VIDEO

Canicula ucigaşă din Rusia, cea mai gravă din ultimii 1000 de ani, conform meteorologilor

Mai mult s-a pus problema ca varstnicii, copiii si femeile insarcinate sa paraseasca orasul.

Fumul care acopera capitala rusa a redus vizibilitatea la cateva sute de metri.

Cantitatea de monoxid de carbon din aer este de sase ori mai mare decat nivelul maxim admis, iar pe strada oamenii circula doar cu fetele acoperite cu masti.

 • Antena3:

Inundaţii devastatoare în Europa. 10 oameni au murit şi mii sunt evacuaţii

Bilanţul alunecărilor de teren din China: Cel puţin 127 de morţi şi 2.000 de dispăruţi

***

Putem inlocui numele de Argentina cu cel al Romaniei fara nicio ezitare…

Franks spune că Guvernul ar trebui să reînceapă în forţă programul de privatizare a companiilor de stat pentru a aduce bani la buget. De asemenea, acesta adaugă că încă există o problemă cu pierderile generate de companiile de stat neperformante. Pierderile acestor companii trebuie minimizate, iar dacă restructurările şi privatizările nu reuşesc, statul ar trebui să ia decizia închiderii acestora.

Uniunea Europeana intentioneaza sa colecteze propriile impozite in viitorul apropiat, in loc sa se bazeze pe resursele virate de statele nationale, informeaza revista germana Spiegel. Comisarul european pentru Finante Janusz Lewandowski a propus printr-un raport inaintat statelor membre ale Uniunii sa fie colectate direct pentru bugetul Uniunii Europene taxele de transport aerian si cele pentru tranzactiile financiare. Propunerea comisarului Lewandowski urmeaza sa fie pusa in aplicare incepand cu luna septembrie a acestui an, conform Financial Times Deutschland. Pe langa impozitarea transportului aerian si a tranzactiilor financiare se are in vedere si taxarea in folosul Uniunii Europene a tranzactiilor cu emisiile de noxe. Propunerile de mai sus vor starni cu siguranta un scandal imens in Uniunea Europeana: pana in prezent statele membre si-au aparat suveranitatea cu indarjire, respingand orice forma de taxare directa in folosul Uniunii. Rationamentul comisarului Lewandonski sustine ca prin impozitele directe ale Uniunii Europene vor scadea contributiile statelor.

 • EVZ:

Am dat Europei cu 2,35 miliarde € mai mult decât am primit

În trei ani şi jumătate, România a absorbit doar 10% din banii europeni alocaţi prin instrumentele structurale şi 12% din cei pentru agricultură, dar a contribuit la bugetul UE cu 2,35 miliarde euro mai mult. De la aderare şi până în prezent, România a contribuit la bugetul UE, în calitate de stat membru, cu suma totală de 4,53 miliarde de euro, ultima plată fiind efectuată pe 2 august 2010. În schimb, proiectele europene au “absorbit” doar 2,18 miliarde de euro (971 milioane de euro din fonduri structurale şi 1,2 miliarde de euro din cele pentru agricultură), dezvăluie revista “Capital”. Cu alte cuvinte, am vărsat la bugetul Uniunii Europene mai mulţi bani decât am fost capabili să încasăm prin programele care ne-au fost dedicate. (…) – Oare cum ar fi fost sa pastram acesti bani pentru bugetul propriu? (n.n.)

Lista neagră a FMI pentru Boc: disponibilizări şi pensii îngheţate

Pe lângă disponibilizarea a cel puţin 89.000 de salariaţi din sectorul de stat în 2010-2011, guvernul s-a angajat în faţa FMI la o serie de alte măsuri dure. Astfel, pensiile vor fi menţinute îngheţate, urmând ca dispoziţiile privind indexarea pensiilor să fie aplicate din 2012. De asemenea, al 13-lea salariu, primele de vacanţă şi subvenţiile la încălzire vor fi eliminate, conform scrisorii de intenţie la acordul stand-by, prezentată de Mediafax. Pe de altă parte, executivul s-a angajat că va reveni asupra măsurii de reducere cu 25% a salariilor angajaţilor BNR, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Suntem angajaţi să anulăm iniţitivele legislative recente care în mod necugetat încalcă independenţa băncii centrale şi autorităţilor de reglementare din domeniul financiar nebancar”, se arată în documentul citat.

Nota noastra: iata ca lobby-ul colegilor masoni si-a dat roadele scontate si guvernul isi cere iertaciune, cu umilinta, ca a indraznit sa se atinga de lefurile BNR! Solidaritate, solidaritate, dar doar pentru căţei… Foarte importanta si stirea referitoare la propunerea ca UE sa beneficieze de propriile sale taxe. Asa cum spuneam si in alte articole, dintotdeauna bugetul unei tari (prelevarea taxelor si impozitelor, stabilirea prioritatilor cheltuielilor bugetare) a fost semnul suveranitatii nationale. Cine platea tribut recunostea tutela unei puteri straine – cum a fost cazul provinciilor romanesti fata de Imperiul Otoman, de pilda. Uniunea Europeana, in acest moment, si-a arogat dreptul de a superviza formarea bugetelor unui stat membru si iata ca acum incearca sa treaca la o etapa superioara – stabilirea unor drepturi fiscale directe. Procesul de formare a unei Uniunii tot mai centralizate si mai dominante fata de statele nationale se accelereaza din ce in ce mai mult…

 • Hotnews:

Emil Boc: Peste 88.000 de posturi din sistemul bugetar au fost reduse in acest an. Vin vremuri care nu sunt usoare pentru tara

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Iasi, ca in acest an au fost reduse in sistemul 88.067 de posturi, dintre care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate. El a adaugat ca pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sunt in derulare. Emil Boc a mai adaugat ca “vin vremuri care nu sunt usoare pentru tara si cu consecinte dureroase pentru foarte multi dintre noi”.

AUDIO VIDEO Teoria lui Vosganian despre Fondul Monetar International: Nu inteleg, de ce Fondul ar trebui sa fie marca Occidentului? Vezi in articol de ce cred liberalii ca FMI lauda Guvernul Boc

Eu m-am convins abia la ultima intalnire, ca de fapt obiectivul FMI este sa duca Romania catre un nou imprumut. FMI lauda acest guvern natang, accepta toate revizuirile negative, tot timpul ne incurajeaza cu perspective pozitive care dupa o luna falimenteza. FMI ne conduce catre un nou imprumut. Obiectivul delegatiei FMI la Bucuresti este sa obtina la anul un nou imprumut.

FMI pana una alta are interes sa mareasca obligatiile financiare ale Romaniei. FMI stie ca un stat nu da faliment niciodata. In clipa in care un stat nu mai are bani sa-si plateasca datoriile, transfera obligatia asupra cetatenilor, intr-o forma sau alta. Fie prin reduceri de salarii, fie prin anulari de investitii, fie prin inglodarea in datorii catre altii cu dobanda mare. Asta-i o poveste ca FMI face intr-un anumit fel ca noi sa putem plati intr-o buna zi. Sa va spun ceva: putin ii pasa FMI cum vom plati, stie ca vom plati. […]

Financial Times: Acceptarea banilor de la FMI a pus Romaniei eticheta de tara cu probleme

Acceptarea banilor de la FMI pare sa fi pus Romaniei “eticheta unei tari cu probleme”, scrie Financial Times, care analizeaza situatia datoriilor mai multor tari europene. “Licitatia Romaniei (fata de cea a Ungariei, n.n.) a avut, insa, mai putin succes. Ministerul Finantelor a respins ofertele pietei, deoarece investitorii cereau randamente de peste 8%. Acceptarea de catre Romania a banilor de la Fondul Monetar International pare sa aiba efectul opus, punand eticheta unei tari cu probleme, ceea ce ar putea explica de ce Ungaria continua sa respinga ajutorul Fondului”, noteaza FT. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele bancilor pentru emisiunea de obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate la 25 iulie 2013, considerand inacceptabil nivelul randamentelor, potrivit datelor BNR. Valoarea anuntata a licitatiei era de 300 milioane lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de peste 557,18 milioane de lei.

Guvernul ungar a reuşit să obţină finanţări de pe piaţa internă, dar cu o dobândă mai mare decât cea aplicată de Fondul Monetar Internaţional. Uşurinţa cu care Ungaria a refuzat măsurile de austeritate şi sprijinul financiar al finanţatorilor externi se poate explica prin succesul vânzărilor de titluri de stat.

În ciuda protestelor oficialilor UE de la Bruxelles şi ai BCE de la Frankfurt, şeful Cabinetului ungar a anunţat reducerea cu 75% a salariului guvernatorului Andras Simor, pe care îl acuză de a nu fi redus la timp rata dobânzii, pentru a stimula economia, şi că îşi ţine averea în investiţii din Cipru. Pentru că nu a redus la timp rata dobânzii, pentru a stimula revenirea economiei ungare, şi pentru că îşi păstrează economiile în investiţii din Cipru, guvernatorul băncii centrale de la Budapesta (Magyar Nemzeti Bank – MNB) este “vinovat” de criza prin care trece ţara. Astfel a decis premierul ungar, Viktor Orban, care l-a sancţionat pe guvernator cu o reducere salarială de 75%.(…)Anterior deciziei de a-l include pe lista celor cu salarii reduse, Simor fusese ţinta criticilor lui Orban. Premierul i-a reproşat faptul că a contribuit la situaţia grea a economiei ungare – care a avut patru ani consecutivi de reducere a PIB (între 2006 şi 2009) – şi că nu are încredere în propriile politici monetare şi în şansele de redresare a ţării, din moment ce îşi păstrează economiile în Cipru. (…)FMI se opune acestei soluţii, susţinând că nu băncile sunt responsabile pentru cheltuielile guvernului. De partea cealaltă, Orban şi ministrul Economiei, György Matolcsy, sunt de părere că taxa (asupra bancilor) va aduce exact câţi bani este nevoie pentru a atinge ţintele de deficit fixate de FMI, în condiţiile în care cetăţenii ţării nu mai pot suporta alte măsuri de austeritate. (…) Guvernatorul MNB nu a fost de acord cu intransigenţa Cabinetului Orban, care a refuzat să aplice noi măsuri de austeritate, la cererea FMI. “Umbrela FMI şi a UE este foarte importantă”, crede Simor, care nu a avut până acum nici măcar o singură întâlnire faţă în faţă cu Orban, de când acesta din urmă a preluat un nou mandat la conducerea Guvernului. “Renunţarea la această umbrelă creşte vulnerabilitatea economiei ungare”, este de părere guvernatorul. Dacă Ungaria nu ajunge la o înţelegere cu FMI şi UE, în primăvara lui 2011 ar putea intra în situaţia Greciei, căci are datorii scadente de rambursat în valoare de 30 miliarde USD.

 • Capitalul:

Roubini: “Recentul dezastru financiar ar putea fi doar o picatură din potopul ce va să vină”

[…] Roubini insistă însă că, şi după adeverirea tuturor avertismentelor sale, sistemul refuză sa reacţioneze într-un sens  de autoreglare şi tinde să se scufunde în aceleaşi greşeli care l-au îngropat, de la măsurile anti-criză la nivel macro până la deciziile economice ale indivizilor. “Departe de-a fi un eveniment rarisim, care survine odată la un secol, recentul dezastru financiar s-ar putea să fie o picatură din potopul care va să vină”, avertizează în cea mai recentă carte a sa, “Economia Crizelor. Curs fulger despre viitorul finanţelor”, publicată în original în mai 2010 şi lansată de editura Publica în limba română la doar 3 luni diferenţă. Recentul cataclism, subliniază Roubini, marchează debutul perioadei de încheiere a actualului sistem. Tototdată, el semnalează sfârşitul stabilităţii financiare pe care a adus-o cu sine Pax Americana. […]

Cel mai renumit economist american îl pune la colţ pe cel mai puternic om de pe planetă

Economia Statelor Unite se confruntă cu o “recuperare anemică”, iar executivul va trebui să pregătească un nou program de măsuri de stimulare, a declarat Joseph E. Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, într-un interviu pentru Bloomberg. Administraţia Obama a riscat mult şi nu pare să dea rezultate. Recuperarea este atât de slabă încât nu poate genera suficiente slujbe pentru nou intraţii pe piaţa muncii, darămite pentru cei 15 milioane de americani care nu au un loc de muncă”, a afirmat Stiglitz într-un interviu pentru postul de televiziune Bloomberg TV. Statele Unite au nevoie de un al doilea program de stimulare a economiei, a adăugat Stiglitz, care a ocupat în trecut şi postul de economist-şef la Banca Mondială.

Nota noastra: Devine mai clar, acum, in ce directie “trage” economistul-profet Roubini, care respinge fatis “carpacelile” sistemului economic si militeaza pentru o schimbare totala, pe baze noi si ne-experiate pana acum, a acestuia. In ceea ce il priveste pe economistul de Nobel Stiglitz, propunerile lui de implicare masiva a statului in economie, desi sunt la antipodul celor de pe continentul european (austeritatea), tocmai au aratat ca sunt ineficiente si nu duc la refacere. Oare cat de logic este sa insisti pentru pastrarea si chiar amplificarea unor masuri care tocmai si-au dovedit ineficienta? Asistam, asadar, la o bizara piesa de teatru, in care principalele autoritati in economie (fie institutii, fie persoane) recomanda in serie aceeasi reteta a esecului –  austeritatea in Europa,  stimulii statali in SUA. Oare acest lucru se intampla ca, la final, sa vina toti in fata omenirii ridicand din umeri si spunand – am incercat totul, si austeritate, si socialism, dar nu a mers nimic? Atunci va fi un moment propice pentru un salvator care sa vina cu solutia miraculoasa…

 • Realitatea.net:

Analiştii avertizează: Fantoma unei noi recesiuni bântuie America

SUA au dat tonul crizei şi tot de la americani păreau că vin primele semne ale trecerii recesiunii, însă specialiştii se tem că sunt posibile ale valuri ale crizei. Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume,  a declarat de curând că perspectivele economice ale Americii sunt “neobişnuit de incerte. Declaraţia sa, transpusă în limbajul băncilor centrale, subliniază o îngrijorare apăsătoare că Statele Unite se îndreaptă către o nouă rundă de recesiune. “Nu e de mirare că Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume, părea un om îngrijorat cu ocazia discursului semianual susţinut recent în faţa Congresului Statelor Unite, în care a abordat situaţia economiei americane“, scrie The Guardian, citat de Mediafax. […]

Roubini, profetul crizei: Ne aşteaptă crize economice şi mai grave

Nouriel Roubini, economistul care a anticipat criza, declara, cu ceva timp în urmă, că pe viitor ne aşteaptă crize economice şi mai grave, până când liderii lumii vor cădea de acord asupra unor reforme eficiente. Una dintre ele este dezmembrarea băncilor uriaşe.

“Pieţele financiare internaţionale sunt extrem de îngrijorate de Grecia, însă situaţia aceste ţări reprezintă doar vârful icebergului. Marea Britanie, Irlanda, ba chiar Statele Unite şi Japonia vor avea în viitor probleme din cauza deficitelor lor bugetare ridicate. Poate că nu anul acesta, însă până la urmă se va întâmpla. În Statele Unite, state precum California, Nevada, Arizona, New York şi Florida întâmplină probleme fiscare uriaşte. Deficitele bugetare uriaşe şi datoriile guvernelor mă îngrijorează cel mai tare”, avertiza Nouriel Roubini, profetul crizei.

Ca şi la primul val, criza din SUA va avea repercusiuni şi asupra Europei şi, implict, asupra României, omul de afaceri Ion Ţiriac declarând nu demult: “Criza este mondială şi este consecinţa dezastrului financiar pe care l-a suferit SUA. În Europa suntem sclavii lor. Ceea ce se întâmplă acolo se petrece peste şase luni în Europa”.

De altfel, FMI, care se va afla de luni cu o nouă misune în România, a averizat că recesiunea nu ne va părăsi nici în 2011. Şi analiştii casei de brokeraj X-Trade Brokers au spus că decalajul dintre România şi restul statelor din Uniunea Europeană se va adânci în perioada următoare.

***

 • Hotnews:

Fidel Castro, la primul discurs in fata Parlamentului in ultimii 4 ani: Presiunile SUA asupra Iranului pot duce la un razboi nuclear care sa distruga lumea

Coreea de Sud a inceput exercitii militare de proportii in Marea Galbena

Coreea de Nord a tras focuri de artilerie in Marea Galbena, la frontiera cu Coreea de Sud

Iranul a prezentat patru noi submarine de productie interna

Decizia Statelor Unite ale Americii de a trimite portavionul USS George Washington în apele internaţionale din proximitatea coastei chineze, pentru a participa alături de forţele militare sud-coreene la exerciţii armate de amploare, a stârnit reacţia virulentă a Beijingului. Pentru prima oară de la sfârşitul Războiului Rece, supremaţia SUA este contestată. Oficialii de la Beijing considera prezenta portavionului USS George Washington in apropierea coastelor sale o amenintare la adresa securitatii nationale. În culisele conflictului de decenii dintre cele două Corei, escaladat în martie de scufundarea navei Cheonan, se desfăşoară o bătălie nevăzută cu miză mult mai mare pentru securitatea globală. Imediat după ce Statele Unite ale Americii au anunţat că vor participa alături de forţele Seulului la exerciţii militare în proximitatea Peninsulei Coreene, China şi-a exprimat dezacordul, avertizând asupra riscurilor de securitate la care este expusă. Generalul Ma Xiaotian, adjunctul Statului Major al Armatei chineze, şi Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, au lansat luna trecută o poziţie oficială fermă: “drepturile teritoriale ale Chinei sunt ameninţate”.

 • Ziuaveche:

Scutul american antiracheta ar putea fi activat in Bulgaria si Turcia

SRI apreciat de Raportul SUA privind combaterea terorismului

Statele care gazduiesc exercitii militare nu stiu niciodata ce pregatesc israelienii

(…) Cartea explică succesul constant al Mossad-ului în culegerea de informaţii la scară mondială prin inventarea SAYANIM-ului de către Meir Amit, directorul Mossadului între 1963 şi 1968. În traducere din ebraică, Sayamin înseamnă ajutor voluntar de la evrei”. Fiecare SAYAN a fost şi este un exemplu al coeziunii istorice a comunităţii evreilor din lume. Indiferent de jurământul de credinţă al evreului faţă de ţara în care se află, „ÎN ULTIMĂ INSTANŢĂ UN EVREU VA ADMITE EXISTENŢA UNEI LOIALITĂŢI MAI MARI: CEA MISTICĂ FAŢĂ DE ISRAEL ŞI A NEVOII DE A AJUTA ISRAELUL CONTRA DUŞMANILOR SĂI”. Sayanim a îndeplinit multe funcţii: un sayan care lucrează la o firmă de închiriat automobile, va furniza unui ofiţer Mossad un vehicul fără actele legale necesare închirierii (actul de identitate, permisul de conducere, cartea de credit etc.). Un sayan de la un hotel va oferi cazare fără actele de rigoare. Un bancher sayan va descuia uşa băncii în afara orelor de program şi va furniza banii necesari. Un medic sayan va acorda ajutor medical, tratând o rană de glonţ, fără informarea poliţiei. Sayanii nu primesc bani, decât pentru acoperirea cheltuielilor generate de serviciile lor, restul efortului lor este strict voluntar şi gratuit. Ei colectează date tehnice şi tot felul de informaţii „la vedere”: un zvon aflat la o petrecere selectă, o ştire de la radioul local, un paragraf dintr-un ziar, o poveste cu tâlc la o cină din „lumea bună”. Sayanii oferă gratuit şi voluntar piste noi de investigaţie pentru Mossad. În anul 1998 erau 4.000 de persoane sayan în Anglia şi aproape 16.000 în SUA. (…)

Vaticanul, cel mai mare adversar al Mossad-ului

Un sayan care lucra ca mic funcţionar la un bogătaş creştin din Roma, face o copie în anul 1979 de pe un document primit de la Vatican de stăpânul lui. Era o propunere a Papei Ioan Paul al II-lea către O.N.U. de transformare a Ierusalimului în oraş internaţional, patrolat de căştile albastre ale trupelor O.N.U. şi în care Vaticanul urma să aibă răspunderea tuturor lăcaşelor de cult creştin. În câteva ore, acest document ajunge pe biroul lui Menachem Begin, primul ministru al Israelului, unde provoacă consternare. Conducătorii Israelului se temeau cel mai mult de acţiunile Vaticanului, după cum declara primul ministru Golda Meir: Sunt fascinată de structura marxistă a papalităţii. În primul rând este puterea ei financiară care e aproape fără precedent. Apoi, papalitatea acţionează fără partide politice sau sindicate. Întregul aparat este organizat pentru control. Curia Romană controlează episcopii, episcopii controlează clerul, clerul controlează pe laici. Cu multitudinea lor de secretariate, comisii şi structuri, papalitatea este un sistem croit special pentru spionaj şi informare (pag. 213). Israelienii sunt permanent cu ochii pe Vatican pentru că ştiu că au un adversar de temut, cu peste 500 de ani de experienţă informativă. În plus, Vaticanul este ostil Israelului şi un prieten declarat al palestinienilor. De aici, eforturile constante din partea Israelului de a găsi cu Vaticanul un modus vivendi. Preşedintele Ronald Reagan a stabilit cu Papa Ioan Paul al II-lea un acord fără precedent în istoria SUA, în baza căruia Papei va fi complet informat în toate aspectele politicii americane pe plan militar, politic şi economic. Concret, în fiecare vineri la orele 20, şeful rezidenţei CIA din Italia aducea Papei ultimele secrete obţinute de SUA de la reţeaua de sateliţi şi de la alte dispozitive de ascultare electronică sau de la agenţii CIA din lume. Niciodată în cei 500 de ani de istorie diplomatică, nu a fost mai implicat Vaticanul în acţiuni internaţionale ca în timpul Papei Ioan Paul al II-lea. La 13 mai 1981, Papa era să fie ucis pentru activismul său, prin atentatul comis de turcul Mehmet Ali Agca. Mossad-ul a aflat din acţiuni proprii cine a ordonat turcului Agca să comită atentatul la viaţa Papei şi a comunicat Vaticanului rezultatul investigaţiei sale. Atentatul a fost pregătit în detaliu la Teheran, cu aprobarea şi sprijinul ayatolahului Ruhollah Khomeini, care vedea în asasinarea papei prima salvă în războiul contra Occidentului şi a valorilor sale, pe care Khomeini le considera aprobate de cea mai mare biserică creştină a lumii. Drept justificare erau citate la Teheran cuvintele Papei la o întrevedere de la Roma: „Ceea ce învaţă pe oameni Coranul este agresiune. Ceea ce învăţăm noi pe oameni este pacea. Desigur, natura umană distorsionează orice mesaj trimis de religie. Dar în pofida faptului că oamenii pot apuca pe căi greşite din cauza viciilor şi a obiceiurilor rele, creştinătatea aspiră la pace şi iubire. Islamul este o religie care atacă. Dacă se începe prin propovăduirea agresiunii la întreaga comunitate, se va sfârşi prin cultivarea elementelor negative în fiecare om. Se ştie unde duce asta: asemenea oameni ne vor asalta violent” (pag. 238). Papa a reacţionat prompt la aflarea veştii şi a surprins întreaga lume prin vizita sa inopinată la închisoarea din Roma, unde era încarcerat Agca. Turcul a confirmat că totul a pornit de la Teheran. Asta a influenţat atitudinea Papei faţă de Islam şi faţă de Israel. În mod frecvent, Papa va prezice în cercul lui intim de la Vatican că noul conflict al lumii nu va fi dintre Est şi Vest, adică dintre SUA şi Rusia, ci între Islamul fundamentalist şi creştinătate (pag. 242). În decembrie 1993 Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut statul Israel şi a stabilit relaţii diplomatice cu acesta.

Asasinarea lui Yizhak Rabin, un mister

Un capitol surprinzător al acestei cărţi este cel privind asasinarea în Israel a primului ministru Yizhak Rabin de către Yogal Amir. Un renumit jurnalist, Barry Chamish, a strâns şi a publicat pe Internet toate rapoartele medicale şi balistice, precum şi depoziţiile făcute la tribunal de cei care îl păzeau pe Rabin, de medicii, care au încercat să îi salveze viaţa şi interviurile luate israelienilor din comunitatea de informaţii. Concluziile sunt şocante: „Teoria unui asasin, acceptată de Comisia de Anchetă a guvernului este falsă şi are scopul acoperirii unui atentat regizat, cu acordul primului ministru, atentat proiectat să eşueze, dar să refacă popularitatea în scădere a lui Rabin cu electoratul Israelului. Yogal Amir a acceptat faţă de stăpânii săi din comunitatea de informaţii să joace rolul de puşcaş unic. Amir a fost echipat cu gloanţe oarbe şi a tras un singur foc, nu trei cum se credea. Yizhak Rabin nu avea sânge pe el, a mers fără sprijin pe picioarele lui la automobilul care îl aştepta. În timpul cursei stranii spre spital, Rabin a fost împuşcat de două ori cu gloanţe adevărate, care au fost trase din pistolul propriului său bodyguard, Yoram Rubin. Arma sa a dispărut la spital şi nu a mai fost găsită vreodată. Rubin se va sinucide ulterior” (pag. 133). Independent de ancheta lui Barry Chamish, există depoziţii sub stare de jurământ care susţin acuzaţia lui Chamish că „ce s-a întâmplat acolo este profund ascuns şi conspiratorial”. La proces, Yogal Amir a declarat: „Dacă vă spun adevărul, întregul sistem se va prăbuşi. Cunosc destul pentru a distruge această ţară” (pag. 134).

 • Antena3:

Ahmadinejad: SUA au exagerat bilanţul atentatelor de la 11 septembrie (VIDEO)

Zeci de state, inclusiv membre UE, se pregătesc să recunoască independenţa Kosovo

Trei asociaţii maghiare care au legături directe cu UDMR şi Laszlo Tokes au trimis la ONU un “Raport din Umbră” intitulat “Discriminarea maghiarilor din România” în care acuză statul român că încalcă drepturile maghiarilor pe toate nivelurile şi propune ca unică soluţie autonomia teritorială. Comitetul ONU pentru Eliminarea Discrimării Rasiale discută luni şi marţi, la Geneva, Raportul de Ţară al României privind situaţia minorităţilor. Pe lângă informarea realizată de statul român, la ONU a mai fost depus un “Raport din umbră” realizat de trei asociaţii maghiare, raport care va fi analizat şi el de ONU. (…)

Principalele revendicări

Ţinutul Secuiesc să devină o entitate administrativă regională unică, unitară.

• Regiunea ar trebui să aibe propriile organisme legiuitoare şi executive, bazate pe alegeri democratice în rândul propriilor cetăţeni.

• Acordarea statutului de limbă regională oficială pentru limba maghiară.

Folosirea liberă a simbolurilor naţionale ungare şi a emblemelor secuieşti.

• maghiarilor din România li se refuză drepturile de care se bucură aproape toate minorităţile naţionale din Europa (…)

***

 • Capital:

Cum sunt vânaţi utilizatorii de DC++ şi cei de torrente

Bank Leumi emite numai carduri cu CIP

 • Hotnews:

Plantele modificate genetic gasesc un mediu propice si in salbaticie

Legatura complexa dintre marijuana si schizofrenie

Justitia din California a decis ca interzicerea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex este ilegala

Un judecator federal a decis ca interdictia casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, stabilita prin referendum in 2008, este neconstitutionala, o victorie cheie a aparatorilor pentru drepturile homosexualilor, relateaza AFP. Potrivit acestuia, interdictia nu are “nicio baza rationala” pentru a le refuza homosexualilor dreptul la casatorie.

***

Fostul Mitropolit de Florina, Augustin Kandiotis, la spital

Conform informaţiilor Agenţiei de Ştiri Bisericeşti Romfea.gr, bătrânul mitropolit Augustin Kandiotis de Florina se află sub îngrijire medicală la spital. Informaţiile menţionează că popularul mitropolit a suferit un atac cardiac. În sfârşit, semnalăm că bătrânul mitropolit Augustin Kandiotis străbate al 104-lea an al vârstei sale, fiind născut pe 20 aprilie 1907.

 • Marturie crestin-ortodoxa (blog par. Mihail Stanciu): 

ABSTINENȚA ȘI VIRTUȚILE EI – Studiu științific

Cateheza ”Icoana Schimbării la Față a Domnului” (cu Sorin Dumitrescu) – 02.08.2010

America de carton și visul american – V – Epilog

America de carton și visul american – IV – UPDATE

 • Hotnews:

Italia: O asociatie a ateilor cere adoptarea unor reguli privind utilizarea clopotelor bisericilor

Patriarhia Romana despre scandalul monedei “rasiste” dedicate patriarhului Miron Cristea: Reactiile sunt nejustificate. BNR a dorit sa evidentieze lumina, nu sa judece post-mortem


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “RUSIA ARDE. Multi rusi se asteapta la sfarsitul lumii/ FMI si UE strang ZGARDA SCLAVIEI/ ROUBINI: Actuala criza: PICATURA DIN POTOPUL CE VA URMA/ Teribilul MOSSAD si fascinantul Vatican/ AGITATII MAGHIARE TOT MAI INSISTENTE PENTRU AUTONOMIE/ (… si multe alte stiri 23 iulie – 9 august 2010)

 1. Doar 16% dintre bebeluşii români sunt hrăniţi la sân.

  Laptele matern contine toti nutrientii de care un copil nou nascut are nevoie pentru a se dezvolta armonios, contine acei anticorpi care ii vor fortifica organismul si il vor face capabil sa lupte impotriva bolilor.
  De aceea femeile insarcinate, si de asemenea cele care alapteaza trebuie sa manance cat mai sanatos si nu neaparat sa manance mult.
  Femeile care nasc prin cezariana (din motive intemeiate sau mai putin intemeiate), alapteaza in general o perioada de timp mai scurta copilul. Nasterea naturala nu disturba procesele endocrine din organismul mamei, si astfel mama poate alapta pe copil o perioada mai lunga de timp, si cu o cantitate suficienta de lapte, care sa nu necesite suplimentarea hranei cu lapte praf.
  De asemenea modul in care decurge sarcina poate influenta si perioada de alaptare. Stresul si nemultumirile pot afecta atat dezvoltarea normala a fatului, cat si pe copil in perioada de dupa nastere. Stresul poate proveni atat din familie, cat si de la serviciu.
  O importanta destul de mare o are si daca copilul este dorit sau nu de ambii parinti.
  Pe langa acestea alaptarea mai poate fi influentata si de starea de sanatate a mamei.
  De asemenea mama ar trebui sa nu aiba relatii intime cu tatal copilului nici in perioada sarcinii, si nici in cea a alaptarii, lucru subliniat cu claritate de catre parintele Arsenie Boca.
  De aceea este foarte important ca femeia in timpul sarcinii si alaptarii sa aiba grija de ea, dar in acelasi timp este foarte important ca si sotul sa-i creeze conditiile necesare pentru ca atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic, sarcina sa decurga in conditii normale, si copilul sa se nasca sanatos. Toate trairile mamei atat cele pozitive, cat mai ales cele negative atat din perioada sarcinii cat si din perioada alptarii se transmit in mod direct copilului. Parintele Arsenie Boca a dezvoltat destul de mult acest subiect. Oamenii nu ar trebui sa se mire ca peste ani si ani un adult poate avea comportamente bizare, sau antisociale, lumea din jurul lui neintelegand de unde “i se trage” acest fel de a se purta.

 2. JF, “Romania sa nu acorde subventii masive…”

  USA si principalele economiii din europa au subventionat masiv sectorul bancar ptr a iesi din criza. Principalele economii din europa subventioneaza agricultura si turismul rural precum si sectoarele considerate de importanta strategica. Asadar, aceste state au intervenit ptr a nu intra in colaps. Sau ptr a-l amana. Ideea este ca au privit subventia ca una dintre solutiile de revenire economica ori, cel putin, de evitare a colapsului. Numai noua ni se recomanda contrariul! Zau ca nu mai pricep nimic! Ori astia ne iau de prosti ori chiar suntem…
  Este adevarat ca-i de dorit sa tragem cat mai multi bani din ce ni s-a alocat de catre UE insa, cred ca era clar si ptr JF ca, dat fiind istoricul tragerilor de fonduri UE de catre Romania, nu se poate astepta la cresteri spectaculoase – nu discut acum de ce nu reusim -si, ca atare, subventiile, chiar daca creeaza deficit, ar putea fi o solutie intre altele ptr a ajuta economia.

 3. antuza,
  unul dintre finisorii mei are doi ani si inca suge la sanul mamei. Zile trecute l-am intrebat de ce e suparat, si mi-a zis: NU MAI CULGE! Asta pentru ca mamica lui, incearca sa tina si ea post in cinstea Adormirii Maicii Domnului.
  Cred ca in afara de mamicile din Biserica, femeile se feresc sa alapteze pt ca aceasta asa cum ati spus, inseamna o oarecare infranare din partea mamei si nici pe cale medicanmentoasa nu isi poate trata eventualele suferinte.

 4. Cititi comentariile pline de ura la adresa rusilor din Gandul, la articolul ‘Catastrofa din Rusia, fără precedent în istorie’ si va cutremurati. Nici nu este de mirare la o natiune care si-a omorat fostul conducator de ziua Nasterii Domnului. Satana conduce astazi Romania dar Dumnezeu nu doarme. Si de dragul sfinteniei stramosilor nostrii va trece in curand Romania prin foc si o va curata de fiarele de tip nou, postdecembrist. Slava Domnului!

 5. @ioana:

  Infranarea ar trebui sa vina atat din partea mamei, cat si din partea tatalui, adica amandoi sa se puna se acord. Atunci cand acest lucru nu este posibil, de obicei cedeaza femeia, cu consecintele care decurg din asta. A se vedea cele scrise de parintele Arsenie Boca despre acest subiect.

 6. @Rafael – se cuvine sa avem mai multa frica de Dumnezeu si noi atunci cand vorbim despre astfel de pedepse colective. Si sa ne aducem aminte cum Dumnezeu il invata pe Iona mila atunci cand ii atrage atentia asupra vrejului uscat – daca pentru un amarat de vrej ti s-a facut mila, cum sa nu Mi se faca Mie mila de sute si mii de oameni?

 7. @admin

  da, numai ca ninivitenii s-au pocait! Doar pocainta lor L-a intors pe Dumnezeu la mila. Romanii insa nu doar ca nu se pocaiesc, ci se si lauda cu ura lor si o considera virtute si patriotism. Sa nu uitam ca ‘judecata este fara mila pentru cel care n-a făcut mila’
  Ma doare sufletul pentru neamul acesta dar cred ca am umplut paharul maniei Domnului. Si daca via s-a umplut de uscaturi, de ce sa ne intristam daca Vierul vine sa o curete?

 8. antuza,
  multumiri.
  Suntem familiarizati cu scrierile sfintitului Parinte Arsenie Boca. M-am jenat eu sa fac o aluzie si la asta – evident, si taticul face un sacrificiu, pt binele copilului.

 9. – Cum să interpretăm puterea satanică a secolului nostru?

  – Dincolo de explicaţiile istorice, sunt altele de structură şi în ultimă instanţă sunt cele spirituale. Structurile lumii acesteia sunt materialist-ateiste, forţele născute din Est tind să sfărâme planeta. Oamenii sunt atât de posedaţi de putere, de materie şi de plăcere, încât se trăieşte halucinant. Dezastrul este iminent, fie pe cale paşnică, fie pe cale militară, din cauza duhului rău care stăpâneşte modul de viaţă al lumii moderne. Lumea are nevoie de suferinţă pentru a se putea reorienta spiritual. Dumnezeu are căile Sale de intervenţie în istorie. Noi nu participăm la acest dezastru ci suntem trecuţi pe sub tăvălugul lui nimicitor, căci noi mărturisim oamenilor Adevărul. Dar oamenii de azi nu-l pot primi, căci din nou sunt fii ai satanei.

  (Sfantul inchisorilor-Valeriu Gafencu, Moise monahul, Ed.Reintregirea, p.230)

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/12/valeriu-gafencu-despre-pace/

 10. Pingback: Razboiul psihologic al ”profetilor” noii ordini mondiale sau NOUA ARMA DE DISTRUGERE: declaratia soc
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare