Fukushima: APA RADIOACTIVA SCURSA IN OCEAN

5-12-2011 1 minut Sublinieri

Coşmarul produs japonezilor de centrala nucleară Fukushima nu a luat sfârşit. Apă radioactivă s-a scurs din centrală în Ocean. O nouă scurgere de apă radioactivă, care a ajuns parţial în Oceanul Pacific, a fost depistată la centrala nucleară de la Fukushima, a anunţat azi compania Tokyo Electric Power (TEPCO), potrivit Mediafax, care citeazp AFP. O echipă de specialişti a fost trimisă la faţa locului pentru a descoperi cauza apariţiei acestei noi scurgeri de apă radioactivă, au anunţat luni reprezentanţii companiei.În urma cercetărilor s-au descoperit 45 de tone de apă poluată în jurul unui condensator din apropierea sistemelor de decontaminare a apelor uzate. Măsura luată de specialişti a fost dispunerea unei bariere de saci cu nisip pentru prevenirea infiltrării apei poluate, aceasta rămânând în principal în interiorul sistemului de decontaminare. O cantitate de 300 de litri de apă contaminată a fost dirijată către un canal de scurgere care ajunge până la Oceanul Pacific.

Apa contaminată conţine substanţe radioactive precum Cesiu 137 si Iod 131 într-o cantitate “egală sau uşor superioară” celei găsite în ocean în apropierea centralei nucleare. Alte elemente periculoase, precum Stronţiu radioactiv, responsabil de cancerul osos, ar putea fi prezente, de asemenea, în apa contaminată, dar această informaţie va putea fi confirmată abia după două-trei săptămâni de teste. Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că ancheta privind acest eveniment şi cauzele producerii lui este încă în desfăşurare.

În săptămânile imediat următoare datei de 11 martie, când un cutremur şi un tsunami au provocat avarii la centrala nucleară Fukushima, TEPCO a deversat 10.000 de tone de apă uşor contaminată în Oceanul Pacific, fără a ameninţa direct ecosistemul sau viaţa oamenilor. Catrastofa nucleară de la Fukushima Daiichi, a doua ca gravitate după cea de la Cernobîl din 1986, nu a produs victime umane însă mii de persoane au părăsit zona afectată de emisiile puternic radioactive ale reactoarelor avariate.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare