GIGI BECALI versus TEHNOCRATII nesimtiti si cinici. UN SINGUR OM, si acela “penal”, a sarit sa-i ajute cu de toate pe SINISTRATII DIN GALATI, in vreme ce guvernul ii punea bete in roate (VIDEO)

19-10-2016 3 minute Sublinieri

“Nu contează cât costă. Oamenii trebuie să îşi reia viaţa ca înainte de inundaţii”, a fost mottoul latifundiarului


Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii în judeţul Galaţi. Inundaţiile au afectat 22 de localităţi. Conform unui prim bilanţ, 743 de locuinţe au fost inundate, 35 dintre acesta fiind grav avariate. De asemenea, 1.270 de persoane au fost evacuate, din care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela.

Poveştile oamenilor din Slobozia Conachi, Cuza Vodă şi Pechea au ajuns şi la urechile lui Gigi Becali. Impresionat de drama bătrânilor care au rămas fără agoniseala de-o viaţă, de poveştile oamenilor care se văd nevoiţi să o ia, din nou, de la capăt, Gigi Becali a decis să făcă un nou gest umanitar, ca, de altfel, şi în 2013, când a şi fost numit cetăţean de onoare al localităţii Slobozia Conachi.

A vrut să-i cunoască pe oameni

De data aceasta, însă, latifundiarul a ţinut să fie prezent în fiecare dintre localităţile afectate de ape şi să stea de vorbă cu oamenii. Tocmai de aceea, ieri dimineaţă, a venit în judeţul Galaţi. Nu cu mâna goală, ci cu mai multe camioane, încărcate cu pături, saltele, lopeţi, mături şi roabe. “Am 200 de lopeţi şi 200 de roabe. Am venit şi cu vreo 50 de oameni, ca să îi ajutăm pe localnici la curăţenie. Am spus că le refac şi casele şi aşa voi face. La mine, când e da e da şi când e nu e nu. Acum e da şi mă ţin de cuvânt. Nu contează cât va costa, important este ca oamenii să îşi poată relua viaţa aşa cum au avut-o înainte de inundaţii. O să mergem să vedem cine are nevoie şi de frigider, aragaz, butelie. Le cumpăr pe toate. Dumnezeu mi-a ajutat mie şi eu vreau să îi ajut pe amărâţii aştia. O să vină nişte oameni şi de la Frăţia Ortodoxă, să ajute la curăţenie, ne-a declarat, în faţa primăriei din Slobozia Conachi, Gigi Becali.

De aici, Becali, însoţit de primarul Emil Dragomir, a mers la Căminul Cultural, unde s-au descărcat saltelele, roabele şi lopeţile. Impresionat de bătrânii veniţi să îşi spună oful, Gigi Becali s-a apucat de organizare. “Trei oameni, cu lopeţi. Megeţi la doamna şi o ajutaţi la curăţenie. Roaba şi lopeţile le lăsaţi acolo“, dădea indicaţii latifundiarul.

Becali a mers şi în câteva locuinţe afectate de inundaţii, pentru a vedea cu ce se confruntă oamenii.

Scandal la Cuza Vodă

După ce au fost descărcate materialele la Căminul Cultural din Slobozia Conachi, Gigi Becali a mers mai departe, la Cuza Vodă, pentru a dona şi aici din lucrurile aduse de la Bucureşti. Popasul s-a făcut în curtea şcolii din localitate, unde îl aştepta o mare de oameni. Aici au apărut şi problemele, primarul fiind depăşit de situaţie. Imediat ce s-a început descărcarea saltelelor, oamenii au vrut să le ia acasă. Aşa au apărut şi vociferările. „De ce să ia ăla, că lui nu i-a intrat apa în casă deloc. E o nebunie”, spuneau oamenii.

Lângă gardul şcolii, două femei păzeau saltelele. „O să păţim ca în 2013. Ia doar cine trebuie, nu cine are nevoie. Le păzim aici. Noi nu avem pe ce dormi şi avem nevoie de ele. Stau şi le păzesc, ca să nu mi le ia cineva care nu a fost inundat”, ne-a spus una dintre femei.

După această discuţie, s-a luat decizia ca toate saltelele să fie depozitate în şcoală şi să fie ulterior distribuite de primărie.

Din marea de oameni din curtea şcolii de la Cuza Vodă, o femeie a reuşit să îl impresioneze pe Gigi Becali, care a decis să intre în şcoală. Aici, într-o sală de clasă,  era cazat, pe o saltea, un bărbat din localitate. De la soţia sa, am aflat că bărbatul are cancer pulmonar şi că nu mai au unde să doarmă. Deşi Becali s-a oferit să sune un medic de la Bucureşti şi să îi aranjeze bărbatului transportul al spital, acesta a refuzat. „Nu vrem decât să fim ajutaţi să ni se facă o cameră, ca să avem unde dormi. Nu ne trebuie nimic altceva. Nu am cum să-l duc la spital, că nu am bani”, s-a plâns femeia.

Impresionat, Gigi Becali le-a oferit bani pentru medicamente şi l-a rugat pe primar să se asigure că familia va avea o cameră unde să doarmă de acum înainte.

„Oamenii nu trebuie să îşi piardă nădejdea în Dumnezeu, Eu voi face tot ce îmi stă în putere să îi ajut. Le cumpăr şi lemne de foc pentru la iarnă, numai să îşi poată relua viaţa ca înainte de inundaţii”, a adăugat Becali, care nu a ezitat să scoată bani din buzunar pentru fiecare om care îşi spunea tragedia prin care trece.

Două TIR-uri cu alimente

Drumul latifundiarului a continuat, iar următoarea oprire a fost la Căminul Cultural din Pechea, unde au fost, de asemenea, descărcate saltele, roabe şi lopeţi.

Pe lângă toate acestea, Gigi Becali a cumpărat şi alimente pentru a fi distribuite sinistraţilor.  Am adus mâncare pentru două mii de persoane. Salam, mălai, ulei,  zahăr, făină, apă, conserve, de toate vor ajunge în cele patru localităţi: Costache Negri, Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.  În 2013, am fost acuzat că am spălat bani la firmele de la care eu de fapt am cumpărat alimente pentru sinistraţi, cu facturi, cu tot ce trebuie. Acum să vedem ce se va întâmpla”, a conchis Gigi Becali.

Pe lângă toate alimentele şi bunurile aduse de Gigi Becali, alte ajutoare au ajuns în comunele afectate de inundaţii de la Crucea Roşie, acestea fiind distribuite de pompierii gălăţeni.

b537fb7fdbdae6d7d604032bb3654032_XL

1108

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Eroism, omenie

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “GIGI BECALI versus TEHNOCRATII nesimtiti si cinici. UN SINGUR OM, si acela “penal”, a sarit sa-i ajute cu de toate pe SINISTRATII DIN GALATI, in vreme ce guvernul ii punea bete in roate (VIDEO)

 1. E bine sa faci milostenie, DAR SA O FACI DIN BANI CASTIGATI CINSTIT !
  Daca banii de milostenie provin din pamantul vandut strainilor si corporatiilor antihristice (care vor inrobi poporul roman pe multi ani de acum incolo), NU MAI ESTE VORBA DE MILOSTENIE.

  Acad Sorin Dumitrescu a spus-o clar: VANZAREA PAMANTULUI LA STRAINI ESTE VANZARE DE TARA !

 2. Gigi Becali vrea să dea bani ca să-l salveze pe IPS Teodosie de dosarul penal

  Gigi Becali spune că a vorbit după IPS Teodosie, după ce acesta a fost pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie, şi s-a oferit să plătească el prejudiciul comis.

  “Am vorbit cu Preasfinţia Sa aseară şi i-am spus dacă ai nevoie îţi plătesc prejudiciul. E 300.000 şi ceva de euro. Dacă te ajută, plătesc eu prejudiciu”, a declarat Becali într-o emisiune la B1.

  Monica Tatoiu a intevenit şi a dezaprobat gestul lui Gigi Becali. “E vorba de morală. Ce zice în cele 10 porunci ale ortodoxiei? Să nu furi. Să nu minţi. A minţit şi a furat. A minţit pentru că a declarat că el are o vie unde produce vin nobil, când via aia nu producea niciun strugure”

  “Nu este adevărat, e minciună” a ţipat Gigi Becali.

 3. @ RomeoB:

  Pai si cine a vandut pamantul la straini? Si daca a gresit ceva in trecut, ce ar trebui sa faca acum nea Gigi, sa tina banii pentru sine, ca altfel nu sunt bine primiti?! Ce ne mai repezim la gatul unuia, si asa singular, care face cate un bine…si nu un bine chiar oarecare,

 4. Pe nea Gigi il strica gura, probabil machidonii sunt mai colerici. A facut un munte de bine cu banii castigati din vanzarea terenurile intravilane(n-a vandut el terenurile agricole ale tarii, iar corporatiile antihristice care le-au cumparat le sustinem noi prin achizitia de alimente din supermarket-uri, etc), are partile lui mai putin bune dar faptele raman. A ajutat mii de oameni, a ridicat sute de case, foarte multi bani s-au dus pe constructia bisericilor si ajutorarea manastirilor, in Sfantul Munte a trimis multi bani, ar fi bine sa avem si noi darnicia lui. Cati n-au uitat sa fie oameni cand s-au trezit pe saci de bani? E o ispita mare bogatia, el a depasit-o cu ajutorul lui Dumnezeu.

 5. Intreb si eu ca omul de pe zebra: cati romani castiga cinstit banii? Chiar si dintre cei care sunt angajati si primesc un salariu? Si dintre ei cati se gandesc si la aproapele lor?
  Ati fost in localitatile inundate? Ati vazut nenorocirea, mizeria adusa de ape, durerea din ochii oamenilor? Ati auzit latratul cainilor speriati, mai ales la auzul sirenelor si cand a crescut apa? Ati vazut oamenii ( batrani. tineri, copii ) care au iesit din case si curti numai cu ce aveau pe ei pentru a-si scapa viata de puhoiul apelor privind nepitinciosi cum creste si se revarsa apa? Apoi cand s-au intors la casele lor in mizeria adusa de apa nici macar o picatura de apa de baut nu mai aveau nicidecum ca sa gateasca o mancare (daca ar fi avut unde si cu ce)? Becali cu banii castigati necinstit le-a adus printre altele paine si apa! Voi, cei care il criticati si ii socotiti pacatele, cate paini si cate picaturi de apa ati dat acestor amarati sau cate rugaciuni ati inaltat pentru mangaierea lor? Mai reflectati inainte de a judeca ( nu judecati ca sa nu fiti judecati, caci cu judecata cu care veti judeca veti fi judecati!!!)
  Ierati-ma daca am fost dura, dar am trait aceste spaime si le-am vazut la cei apropiati: rude, vecini, am vazut puhoiul de ape, am trailt spaima de a nu veni cumva alt val de viituri si mai mare. Inca sunt sub impresia acestei nenorociri…

 6. @RomeoB
  Tatal lui Gigi Becali avea ceva mai mult de un milion de dolari (in lei) inca de dinainte de 1989. Ingropati. Erau bani obtinuti din oierit – lactate vandute in pietele Bucurestilor (si nu numai), lana, piei…Vi se pare ca erau bani castigati necinstit? Asa ca, mai usor cu pianul pe scari! Cati ciobani din Sibiu nu aveau la acea ora mult mai multi bani, oare? Se vorbea pe atunci ca unii ciobani sibieni depusesera cereri la partid sa li se permita achizitionarea de elicoptere pentru supravegherea turmelor!
  Iar afacerile cu terenuri numai ca afaceri imobiliare nu le-a inceput Becali! Pur si simplu se desfiintasera CAP-urile, pamanturile revenisera la fostii proprietari, iar familia Becali nu mai avea unde sa isi pasca oile. Asa ca au cumparat terenuri pe langa Bucuresti – dar pentru pasune! Nu peste multi ani s-au trezit asaltati de oferte de cumparare pentru terenurile care de acum aveau un pret crescut. Si au vandut. Dar, toata afacerea nu a fost conceputa in nici un caz ca o specula imobiliara!
  Si oricum, putini oameni fac ceea ce face Gigi Becali. L-ati fi preferat educat, spilcuit, intelectual dar zgarcit? Il aveti cu aceste trasaturi pe Ion Tiriac, nu? Era mai bine ca Becali sa arunce banii pe tot felul de domnisoare cum face domnul miliardar?
  Becali da mult pentru ca are mult. Proportional cu averea noastra noi facem la fel?

 7. @RomeoB,

  Te-ai grabit – mi se intampla si mie:)
  Precizez de la inceput ca nu stiu cum (cinstit/necinstit) a fost agonisita averea lui G Becali – nu e treaba mea.
  Stii prea bine ca Zaheu, mai-marele vamesilor si bogat, care putea fi banuit ca nu si-ar fi agonisit chiar toata averea cinstit (interpretare permisa de: “daca am napastuit pe cineva, intorc impatrit”) a impartit din start jumatate din ea la saraci…
  Apoi, din vietile si sfaturile Parintilor Bisericii eu stiam ca impartirea la saraci a averilor este singura destinatie ingaduita (sau cel putin favorizata, predilecta) in cazul in care a fost agonisita necinstit si detinatorul voieste sa o imparta.
  Doamne ajuta!

 8. Ce as mai putea adauga la comentariile pro-Gigi?!Nimic,sau poate…ceva.Dumnezeu sa te miluiasca pt. bunatatea ta si sa-ti socoteasca toata binefacerea ta, la scadenta de care nu scapa nimeni.DOAMNE AJUTA!

 9. romeob,

  oricum am da o nu i bun. banii in general sunt murdari, pt ca circula prin maini diferite.((
  daca altii bogati nu ofera nimik la cei saraci, atunci sunt barfiti, in cazul lui Becali ba ca sunt bani nu stiu din ce provenienta,…blablabla. oare nu se intampla si aceste lucruri, tot cu randuiala lui Dumnezeu? sigur ca da. oare acei amarati, nu ar trebui ajutati intr un fel, de cineva? sigur ca da, de Becali si de altii carora le pasa de semeni lui.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare