Guvernul REDUCE SERVICIILE MEDICALE ASIGURATE DE STAT si se angajeaza in fata FMI sa REDUCA LISTA DE MEDICAMENTE COMPENSATE

28-09-2011 2 minute Sublinieri

Guvernul va revizui pachetul de servicii medicale sociale, astfel încât statul să acopere, începând cu anul viitor, mai puţine probleme de sănătate, iar serviciile considerate “neesenţiale” să fie furnizate doar pe baza unor asigurări suplimentare, inclusiv private, conform înţelegerii cu FMI.

Angajamentul este inclus în ultima scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, convenită în urma misiunii de evaluare din iulie-august şi aprobată de Executiv la jumătatea lunii septembrie. Pachetul de servicii sociale din sistemul medical va fi revizuit cu asistenţa Băncii Mondiale, astfel încât să nu mai fie finanţate acele costuri cu sănătatea considerate “neesenţiale”, relevă documentul obţinut de MEDIAFAX.

Vom stabili un pachet revizuit de beneficii asigurate de guvern pentru a exclude acoperirea serviciilor de sănătate neesenţiale şi costisitoare, care urmează să fie aplicat anul viitor cu asistenţa tehnică a Băncii Mondiale. Serviciile excedentare vor fi furnizate cu asigurări suplimentare, inclusiv asigurări private“, se arată în document.
Guvernul intenţionează să aplice noile reguli până la sfârşitul lunii martie 2012.

În documentul semnat cu FMI, Guvernul îşi anunţă totodată intenţia de a revizui preţurile de decontare a medicamentelor şi îşi menţine anagajamentul de a revizui lista medicamentelor compensate sau eliberate gratuit, pentru a diminua numărul acestora şi a le înlocui pe cele rămase cu produse mai ieftine.

NOTA:

Iata ca mass-media, ascultatoare, incepe sa faca propaganda masurilor malthusiene ale austeritatii, lasand la o parte orice jena ”deontologica”…

O noua criza internationala bate inclusiv la usa Romaniei. De data aceasta este vorba despre o criza a datoriilor statelor – nu mai este in discutie falimentul unor banci, ci al unor tari intregi. In noile conditii, Romania nu isi mai permite sa traiasca din deficite bugetare, adica sa-si achite facturile din imprumuturi luate din strainatate, pentru ca si costul acestora e in crestere. Iar politicienii din toate partidele trebuie sa inteleaga ca traiul pe datorie este din ce in ce mai periculos.

Romania va avea anul viitor o datorie publica de 235 de miliarde de lei, adica 56 de miliarde de euro. Este vorba aici de imprumuturile guvernului, firmelor, ministerelor sau ale primariilor. Suma creste de la un an la altul, pentru ca la fiecare scadenta facem noi imprumuturi, ca sa le achitam pe cele vechi. Strategia nu mai functioneaza insa intr-o lume in care dobanzile cresc de la o zi la alta.

Si Guvernul se intinde in fiecare an mai mult decat ii este plapuma. Este vorba aici de deficitul bugetar. Anul viitor ar trebui sa fie 3% din PIB. Adica vom cheltui cu 4 miliarde de euro mai mult decat incasam. Bani pe care trebuie sa-i imprumutam. Iar din cauza turbulentelor de pe pietele externe, costul imprumuturilor pentru Romania s-a dublat. Solutia este simpla. Ca sa fim cat mai feriti de noul val al crizei, Romania trebuie sa renunte la traiul pe datorie. Iar in bugetul pe 2012 ar trebui sa cheltuim doar cat producem.

In prezent, toate marile economii cauta solutii pentru a-si reduce deficitele bugetare si datoria publica. Spania si Italia, in primul rand. Masurile includ – ca la noi – disponibilizari, impozite mai mari si reducerea pensiilor sau a salariilor.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Criza datoriilor suverane, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Guvernul REDUCE SERVICIILE MEDICALE ASIGURATE DE STAT si se angajeaza in fata FMI sa REDUCA LISTA DE MEDICAMENTE COMPENSATE

 1. PRO TV-ul era oricum pro Basescu (si politica lui). Este jenant din partea acestei televiziuni, cum alcatuieste jurnalele de stiri in ceea ce priveste politicile duse de putere. Canta in struna actualei puteri.

 2. Sa cheltuim (cel mult) cat producem – asta e un lucru bun…
  Problema, insa, e ca s-a ajuns la solutia asta abia dupa ce N-AVEM (CU) CE SA PRODUCEM.
  Ori, daca nu (prea) producem, inseamna sa nu (prea) cheltuim, deci ar trebui sa (cam) murim???

  Astfel, sa le “multumim” celor care ofera aceasta solutie, bineinteles la nivel global, si abia acum, in plina criza! Oricum, se va proceda la ambele solutii, atat aceasta, pt cei saraci (adica un cinic “muriti, cainilor!”), iar pentru “fraierii” care se mai pot imprumuta – stimularea consumului pe datorie pana la limita imposibilului.

  Cat despre restrangerea pachetului de servicii medicale… no comment!

 3. @admin
  Ar fi util daca va faceti timp un ghid naturist ortodox pentru cei care curand vor fi deconectati de la reteaua ticaloasa a compensatelor.
  Multi dintre noi am uitat de plante si cascam gura la “miracolele” unui algocalmin care calmeaza rapid durerea.

 4. Pingback: "REFORMA" SPITALELOR si efectele sale criminale (reportaj video). Romania: procent alocat sanatatii INFERIOR tarilor africane!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare