LEGALIZAREA PROSTITUTIEI: deocamdata respinsa, in bloc, la comisia juridica a senatului, dar masonul declarat PRIGOANA nu se lasa…

23-02-2011 1 minut Sublinieri

UPDATE:

Comisia juridică a Senatului a respins astăzi, cu unanimiate de voturi, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei, promovat de PDL-istul Silviu Prigoană. Prigoană a încercat să-i sensibilizeze pe senatori, susţinând că beneficiarul cel mai important al aplicării unei astfel de legi nu ar fi bugetul de stat, care ar câştiga prin impozitarea activităţii de prostituţie, ci persoanele care o practică, pentru că ar beneficia de protecţie socială, asigurări de sănătate, indemnizaţii de şomaj şi chiar pensie. Fără un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, “nişte sclavi”, a spus el.

Femeile frumoase şi păcatul în sine

De altă părerea a fost însă reprezentantul MAI, chestorul Vasile Viorel, care a arătat că prin legalizare s-ar amplifica inclusiv fenomenul traficului cu femei “‘frumoase şi încă sănătoase” din România, care vor presta astfel de activităţi la preţuri încă foarte mici în alte ţări europene. Reprezentantul Patriarhiei la dezbateria a apreciat şi el că “nu o lege este în discuţie, ci păcatul în sine”, iar legiferarea prostituţiei ar însemna o ruptură între lege şi morală, până acum ambele având acelaşi obiect al sancţiunii.

În acelaşi ton, preşedintele comisiei juridice, PSD-istul Toni Greblă, a afirmat că, după părerea sa, România, o ţară “cu adânci rădăcini ortodoxe“, nu este pregătită (?! – n.n.) pentru o asemenea lege care, “în loc să oprească abuzul, l-ar legaliza”. Senatorul PDL Iulian Urban a reclamat, la rândul său, nevoia unei dezbateri serioase pe această temă, în societatea românească, să se vadă “dacă este pregătită sau nu pentru o asemenea lege”.

Degeaba a luptat Silviu Prigoană cu manualul de sexologie în mână. Prostituaţia e tot în afara legii. Proiectul parlamentarului PDL a adunat refuz după refuz la prima dezbatere oficială, în Comisia Juridică din Senat. Dar nu e totul pierdut. “Prostituatele satisfac tinerii la începutul vieţii sexuale, bărbaţii maturi care au sau nu o relaţie stabilă, rezolvând starea erotică specifică şi normală vârstei”, a declarat Prigoană.

Silviu Prigoana spera, probabil, să anihileze retincenţa colegilor prin constatări ştiinţifice. Aşa că a continuat. “Prostituţia organizată vine şi în ajutorul bărbaţilor complexaţi şi inhibaţi uneori de virilitatea lor, anxioşi şi care n-au şansa construirii unei relaţii adecvate cu o femeie”

Şi cam atât cu teoria! În practică, lumea e scandalizată. Prigoană n-a găsit înţelegere nici măcar la colegii de partid. Propunerea lui a fost respinsă cu unanimitate de voturi. Textul va ajunge la plen şi, dacă şi aici va avea aceeaşi soartă, democrat liberalul îşi mai poate încerca şansele la Camera Deputaţilor.

Legaturi:
Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “LEGALIZAREA PROSTITUTIEI: deocamdata respinsa, in bloc, la comisia juridica a senatului, dar masonul declarat PRIGOANA nu se lasa…

 1. ma iertati va rog, pun si eu o intrebare simpla, daca d/l prigoana sau orice alt initiator a unei astfel de legi ar avea o fata care ar veni la el si ar spune ca si-a ales meseria de prostituata care ar fi pozitia acelui initiator de lege ? Banuiesc ca nu aceeasi.

 2. silvia,
  daca ar da cartea de vizita a fiicei cunoscutilor (ca sa-si ajute odrasla in afaceri si sa faca o bucurie prietenilor) pe mine m-ar convinge ca sunt sinceri in demersurile lor.
  Noi, sa ne rugam ca Domnul sa nu “sterpezeasca gura copiilor pt ca mananca parintii agurida”.

 3. Fratilor ,

  Adevarata problema nu cred ca este asta : a legalizarii sau ba a prostitutiei . ( cred ca sunteti de acord cu mine ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat , cu sprijinul a multor ” oameni de bine ” , acest lucru se va realiza , mai ales ca este pe agenda UE ) .

  Adevarata problema este faptul ca ENORM de multe tinere fete ar fi incantate sa imbratiseze o asemenea meserie . Chiar n-ati auzit niciodata discutii in gasca , de genul : ” ne-au intrebat la scoala ce am vrea sa devenim in viata si eu am raspuns -curva , ce dracu` sa-mi doresc , ca doar nu m-oi duce sa muncesc ca proasta ziua intreaga pentru te miri ce ” . Astia ni`s tinerii , asta-i generatia revolutiei , de o vulgaritate extrema , de o violenta nebuneasca , de o inconstienta crasa , dar mai ales , de o materialitate greu de zdruncinat si toate aceste caracteristici se amplifica pe masura trecerii timpului si se transfera multiplicat generatiei urmatoare .

  A nu se intelege ca ii culpabilizez pe ei , Doamne , fereste ! Nu sunt ei cei vinovati ci parintii , mediul in care au crescut , scoala , legislatia , vremurile , multe , multe dar nu ei . EI insa vor fi cei care vor plati la scadenta pentru toate aceste greseli .
  Este foarte greu sa facem sa se inverseze procesul acesta al ” stricarii ” tineretului , mai ales ca nu exista interes tocmai la nivelele decizionale ale puterii politice . Ceea ce nu inteleg este insa dezinteresul tot mai mare al parintilor acestor tineri , asumat in numele unei libertati prost intelese . Scopul pentru care au fost astfel ” pregatite ” aceste generatii , este , cred , evident pentru toti : -acceptarea oricaror tehnologii de urmarire si control in schimbul unor foloase materiale obtinute cu mare usurinta . Sau , ca sa va parafrazez pe voi , admini : Interesul , poarta fesul .

  Doamne , ajuta-ne!

 4. @ fane:

  Pe P. Proclu, nu pe noi.

  De acord cu fratia ta. Asa e. Chiar ne gandeam la argumentul folosit de acei senatori: “nu suntem inca pregatiti”. Aha, prin urmare se lucreaza sa fim mai bine pregatiti. Atunci se va putea.

 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Demolarea sistemului sanitar: limitarea medicamentelor compensate, abuzuri, norme absurde si presiuni fara precedent asupra medicilor de familie/ CRIZA ALIMENTARA, INTRE FACATURA IDEOLOGICA SI REALITATEA CRUNTA/ Agitatii sind
 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Sebastian Lazaroiu, ministrul muncii, militeaza pentru legalizarea prostitutiei
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Legea prostitutiei, respinsa in Camera Deputatilor, masonul Silviu Prigoana anunta ca va redepune proiectul
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare