Minunea s-a produs: COPIII CAMELIEI SMICALĂ din Finlanda, Mihai și Maria, S-AU ÎNTORS ACASĂ LA MAMA LOR! Cuvântul Preasfințitului Macarie Drăgoi (VIDEO, TEXT)

8-03-2021 2 minute Sublinieri

Episcopul Macarie: „Copiii Cameliei Smicală din Finlanda, Mihai și Maria, s-au întors acasă la mama lor!” Cuvânt la Sfânta Liturghie din Paraclisul Episcopal din Stockholm, Sâmbăta moșilor de iarnă, 6 martie 2021:

„Preaiubiții mei,

Împreună ducem durerile și necazurile, împreună împărtășim și veștile bune. După cum prea bine știm, sora noastră Camelia Mihaela Smicală din Finlanda, a trecut prin dureri și chinuri, pe care numai o mamă le poate înțelege și întrezări. Timp de peste 5 ani, timp de peste 2000 de zile, această mamă și-a simțit în fiecare zi inima sfâșiată de durerea despărțirii forțate de copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra. În această vreme și inima noastră a fost sfâșiată alături de inima acestei mame greu încercate. Ne-am rugat împreună cu ea, am pus umărul în purtarea crucii suferinței și am cerut ajutorul Preamilostivului Dumnezeu.

Iată acum, cu toții, aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, deoarece copiii Mihaelei Camelia Smicală s-au întors acasă la mama lor. S-au întors acasă pentru 6 luni, însă sunt mari șanse să rămână definitiv, așa cum este firesc, alături de mama lor. Noi aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, fiindcă s-a milostivit în aceste timpuri grele și spre această greu încercată mamă. Am simțit și simțim cu toții de la mic la mare și de la mare la mic aceste raze de lumină și adiere mângâietoare după furtuni cumplite.

De aceea, îi mulțumim laolaltă Preamilostivului Dumnezeu!

M-am auzit aseară la telefon cu sora noastră și fiica noastră în Hristos, Camelia Mihaela și cu copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra, cum spunem noi îndeobște, cu Mihai și Maria, care sunt fericiți acasă lângă mama lor. Așadar, se cuvine să mulțumim Domnului, pentru că ne-a adus atâta mângâiere și alinare și să cerem în continuare să ajute toate familiile greu încercate de pretutindeni.

Îi mulțumim Domnului și cerem în continuare ajutorul pentru toți cei care sunt în acest necaz al separării, fie prin divorț, fie prin măsurile luate de serviciile sociale, fie în alte împrejurări grele.

De aceea vă propun ca acum la final să rostim două rugăciuni din cartea de rugăciuni a Episcopiei noastre a Europei de Nord, pe care le-am alcătuit în mod deosebit pentru trăinicia familiei.”

***

R3Media (1 și 22 februarie 2021):

Finlanda: Camelia Smicală își va primi copiii înapoi

Doctorul român Camelia Smicală își va primi cei doi copii înapoi, anunțul fiind făcut zilele trecute.

Într-o declarație surpriză, Camelia Smicală a spus că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și „au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă”.

„Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat”, a scris ea.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț a amenințat că pleacă de-acasă împreună cu cei doi copii, în urma abuzurilor soțului său finlandez, dar aceast a anunțat autoritățile, care au descins în forță și i-au luat copiii.

De-atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației, dar fără succes. În acești cinci ani, copiii au fost ținuți separați unul de celălalt, chiar dacă și-au exprimat dorința de a se întoarce la mamă.

În țară, au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor.

***

Camelia Smicală confirmă: Tribunalul administrativ i-a dat copiii înapoi, deocamdată pentru 6 luni

Doctorul român Camelia Smicală a confirmat oficial, pe facebook, ceea ce R3media a anunțat încă de pe 1 februarie și anume că își va primi copiii înapoi.

Această victorie emoționantă pentru mama Mariei și a lui Mihai vine după șase ani de chin și de luptă.

„Tribunalul administrativ a hotărât reîntoarcerea copiilor acasă, pentru început pe durata a șase luni. Decizia trebuie pusă în aplicare imediat. Slavă Domnului! Vă iubim pe toți”, a spus ea.

[…]

 

Legaturi:

PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, în rugăciune CU și PENTRU CAMELIA SMICALĂ (video, text): “SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunci când dragostea de mamă, afecțiunea fraternă și nevoia de familie SUNT CĂLCATE ÎN PICIOARE”

EPISCOPUL EUROPEI DE NORD, ÎN CONTINUARE ALĂTURI DE COPIII ROMÂNI PERSECUTAȚI NEMILOS DE STATUL FINLANDEZ ȘI ALĂTURI DE MAMA LOR, CAMELIA (video)/ Pr. Radu Preda: “Cazul de faţă reprezintă traducerea INFERNULUI pe finlandeză, este un SCENARIU DE GROAZĂ”

„Situația familiei medicului român din Finlanda SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE din ce în ce mai mult”. COPIII CAMELIEI SMICALĂ AU FOST GĂSIȚI DE POLIȚIA FINLANDEZĂ: “Copiii au fost duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”/ PS MACARIE cere autorităților române să se IMPLICE mai mult “PENTRU A ÎMPIEDICA O TRAGEDIE ȘI MAI MARE”/ Un europarlamentar român îi scrie prim-ministrului finlandez

STRIGĂTUL COPIILOR MIHAI ȘI MARIA SMICALĂ: “Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!”. DUREREA UNEI MAME, COMPASIUNEA ACTIVĂ A UNUI ARHIEREU – PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI: “Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă” (VIDEO, TEXT)

”CAPTIVI ÎN ȚARA FERICIRII” – emisiune TVR despre Camelia Smicală și copiii săi (VIDEO)/ PS Macarie Drăgoi invocă necazurile familiei SMICALĂ în Pastorala Crăciunului 2019

De ce continuă abuzurile asupra copiilor Smicală? SE PARE CĂ MARIA ȘI MIHAI AU FOST INTERNAȚI ÎN CENTRE DE TRATAMENT PSIHIATRIC AFLATE LA MARE DISTANȚĂ, fără acordul mamei, unde există temerea că sunt supuși unor tratamente degradante (VIDEO)

“Cine doarme, măi? De ce mințiți oamenii? Lăsați-i, măi, să vină!”/ MĂRTURIA DOAMNEI CAMELIA SMICALĂ despre PREZENȚA VIE, MINUNATĂ ȘI ÎNCURAJATOARE A PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU (101 ani de la naștere)


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Minunea s-a produs: COPIII CAMELIEI SMICALĂ din Finlanda, Mihai și Maria, S-AU ÎNTORS ACASĂ LA MAMA LOR! Cuvântul Preasfințitului Macarie Drăgoi (VIDEO, TEXT)

 1. Mare bucurie. Slava lui Dumnezeu pentru aceasta minune!

 2. Mare si milostiv e Domnul Dumnezeul nostru, cu toti care il tem pe El !

 3. Sa plece de acolo sa se intoarca in tara! Trebuie sa fie extrasa de acolo cu tot cu copii, de ce zaboveste?

 4. @Nikos,
  Cred că ai făcut exact ca mine , adică ai citit doar titlul , din care reiese că “COPIII…S-AU ÎNTORS ACASĂ LA MAMA LOR! “.
  Din păcate , întoarcerea este doar provizorie adică pentru o perioada de 6 luni, scrie mai jos în text.
  Daca mama ar încerca măcar , o întoarcere în țară , cred că ar fi ultima greşeală pe care ar putea-o face , ar rămâne definitiv fără copii. Şi aşa , nu se ştie ce va fi după cele 6 luni , dar să încerce o fugă acasă ?! Cred că ar fi echivalentul răpirii!
  Şi dacă nici până acum autoritățile române n-au făcut nimic pentru ei, doar nu crezi c-o vor face doar pentru că d-na Smicală s-ar întoarce cu tot cu copii în tară!!!!!!!

  Doamne , ajută!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare