LIBER LA SCUMPIREA GAZULUI

15-03-2011 53 secunde Sublinieri

Preţul gazelor naturale va scăpa de sub controlul statului, culmea, cu voia statului. Ministerul Economiei pregăteşte o lege pentru eliminarea preţurilor reglementate, astfel încât România să respecte normele europene. Nu se ştie însă cine îl va proteja pe consumator român şi-aşa împovărat de factura gazelor.

Pentru a respecta normele europene, statul renunţă la posibilitatea de a bloca scumpirile cerute de distribuitorii de gaze. Asta în condiţiile în care companiile cer de luni de zile scumpirea gazelor. Un ultim avertisment de majorare a venit de la şeful E.ON România. “Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla iarna viitoare, având în vedere că preţul petrolului a crescut de la 50 de dolari pe baril la 115, iar cel al gazelor reacţionează după şase-nouă luni”, a precizat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

Conform proiectului de lege, ANRE va stabili un calendar de eliminare a preţurilor reglementate către toate categoriile de clienţi, cu excepţia clienţilor vulnerabili. “Guvernul României va stabili până la sfârşitul anului categoriile pentru care statul român poate să menţină inclusiv preţurile reglementate, dată fiind obligaţia de serviciu public”, a spus preşedintele ANRE, Dan Plaveti.

Un deputat PDL încearcă o definiţie a clientului vulnerabil. “Una dintre propunerile mele este ca o familie care are venituri sub 1.000 de euro să primească gaz din producţia internă, cel putin cu 20% mai ieftin decât este factura actuală la gaze”, a declarat Adrian Gurzău, deputat PDL.

Pentru a proteja consumatorii casnici, şeful EON spune că o soluţie ar fi formarea unui coş special de gaze pentru populaţie, care să conţină un procent foarte mare de resurse interne.


Categorii

1. DIVERSE, Criza preturilor, criza alimentara

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare