VIDEO: LUMINA SFANTA A INVIERII a venit si in acest an la MORMANTUL DOMNULUI DE LA IERUSALIM. Hristos a Inviat!

19-04-2014 49 secunde Sublinieri


Creştinii din lumea întreagă iau Lumină de la biserica Sfântului Mormânt. Slujba de la Ierusalim este condusă de Patriarhul Ortodox grec, Teofilos al III- lea.

Lumina Sfânta a Învierii s-a aprins la Ierusalim, deasupra Sfântului Mormânt. Slujba de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, construită pe locul unde a fost crucificat şi îngropat Iisus Hristos, este condusă de Patriarhul Ortodox grec, Teofilos al III- lea.

În Vinerea Mare, Mormântul Domnului este închis, după ce au fost îndepărtate toate candelele şi lumânările şi a fost presărată vată.

Sâmbătă, Patriarhul a intrat în încăperea care adăposteşte mormântul lui Iisus Hristos, a rostit rugăciuni speciale şi a primit Lumina Sfântă, o flacără albăstruie de la care se aprinde o lampă cu ulei de măsline.

Din mâinile patriarhului, lumina a ajuns la miile de pelerini sosiţi la Ierusalim din întreaga lume, iar clopotele bisericii anunţă Învierea.

Lumina Sfântă va fi adusă şi în România, sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, de o delegaţie a Patriarhiei Române, cu un avion special, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Lumina Sfântă va ajunge şi în parohiile bucureştene, dar şi în ţară, unde va fi transportată cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şi Timişoara.


holy


Categorii

Lumina de la Ierusalim, Minuni, Pastile/ Invierea, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “VIDEO: LUMINA SFANTA A INVIERII a venit si in acest an la MORMANTUL DOMNULUI DE LA IERUSALIM. Hristos a Inviat!

 1. Bun esti, Doamne, bun! Multmilostiv si indeluuung rabdator!

  http://www.youtube.com/watch?v=g6Qsk50-ZSc

 2. Mii de lumanari care s-au aprins de la focul cel nematerialnic dau marturie de Invierea Domnului nostru Iisus Hristos si de adevarul credintei ortdoxe.
  Slava Tie Doamne, ca ai intarit inca o data fagaduinta Ta ca vei fi cu noi pana la sfarsitul veacului !

 3. Hristos a inviat, fratilor!
  M-am uitat la inregistrari…ce putin a ‘spicuit’ de la Ierusalim, TVR1, de parca n-am fi majoritar crestini si, ar deranja pe cineva.

  S-a coborat si anul asta, Lumina la Ierusalim – semn, ca este INCA bine…

 4. Pingback: PARINTELE TEOFAN de la Nera: “INVIEREA nu poate fi inteleasa decat cu un «CUGET DE OM NEBUN». Vacanta de Pasti pentru multi este un concediu din care Dumne­zeu a fost ‘concediat’“ si prin care SE ADANCESC IN MOARTE -
 5. Pingback: SFANTA LUMINA A VENIT SI IN 2016 LA IERUSALIM (video). Marea MINUNE care adevereste unicitatea ORTODOXIEI, reafirmat in fiecare an, la Mormantul Domnului, direct din cer | Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: MINUNEA SFINTEI LUMINI DE LA IERUSALIM: marturii, documentare, dovezi (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare